Απο 9 στους 10 που δεν φοράγανε κράνος πρίν 30 χρόνια
έχουμε περάσει στο 9 στους 10 να φοράνε κράνος τώρα
στα μεγάλα κ απρόσωπα αστικά κέντρα μιλω ,που οι έλεγχοι είναι συχνοί κ απρόσωποι.
Παραβάτες βέβαια ,πάντα θα υπάρχουν ,κ το δίκαιο θα είναι να πληρώνουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της παραβατικότητάς τους.
Εκανα παράβαση ,πιάσε με κ τιμώρησέ με.
Μην με τιμωρείς προκαταβολικά κ εξ αποστάσεως ,επειδή πιστεύεις ότι ίσως-μπορεί να παρανομήσω.
Εκτός απο άδικο κ παράλογο ,είναι κ αντισυνταγματικό.
Πιό λιανά δεν μπορώ να το θέσω....
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Τι ποσό είναι παιδιά το πρόστιμο ?
Εμένα λήγει σε 5 μέρες , αλλά την έχω κλειδωμένη και για πούλημα στο γκαράζ ,
και μάλλον θα πάρω το ρίσκο να μην ανανεώσω ...
Αλλά να ξέρω και πόσο είναι το μπουγιουρντί άμα σκάσει κίντερ έκπληξη !!!
Μόνιμος κάτοικος κέντρου Αθήνας εδώ και 13 χρόνια, στατιστικά δεν έχω πρόχειρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι βία οι μισοί να φοράνε κράνος.
Είναι νόμος ότι κάθε όχημα που κυκλοφορεί οφείλει να είναι ασφαλισμένο; Είναι.
Όπως είπα πιο πάνω, το κράτος -ορθά- θεωρεί πως από τη στιγμή που το όχημα φέρει πινακίδες με το εθνόσημο πάνω τότε αυτομάτως κυκλοφορεί.
Άρα όποιο όχημα φέρει πινακίδες οφείλει να είναι ασφαλισμένο. Δεν είναι; Ο ιδιοκτήτης παρανομεί άρα πρόστιμο.
Δεν εχει λογικη αυτο που λες Ζευκα διοτι ακομα και να εχω παραδωσει τις πινακιδες ποιος βεβαιωνει τον νταβατζ.. εεε το κρατος ηθελα να πω, οτι το οχημα δεν κινειται και παλι;;; Μηπως να το παω για σκραπ να ειμαστε σιγουροι..;;;
Αν δεν διαπιστωθει απο καποιο οργανο οτι διαπρατεις παραβαση κυκλοφορωντας ανασφαλιστος ή απινακιδωτος τοτε κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος.
Ειναι απλα ενα εισπρακτικο μεσο για να τονοθουν οι ασφαλιστικες και τα κρατικα ταμεια.
MADE IN JAPAN 日本製
ολοι δικαιουμαστε να εχουμε παραπονα απο το ελληνικο κρατος για χιλιαδες λογους
θα πρεπει ομως να θυμομαστε οτι το κρατος αυτο εμεις οι ιδιοι το στησαμε ετσι ωστε να κανουμε τις λαμογιες μας ατιμωρητοι
το θεμα πινακιδα-ασφαλεια οχηματος ειναι ενα απο τα λιγοτερο σημαντικα ζητηματα τριβης κρατους-πολιτη
και αν καποιος θελει να εχει ενα οχημα σε παταρι, αποθηκη, υπογειο, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να το εχει με την κρατικη πινακιδα πανω
το μηχανακι του ανηκει οχι η πινακιδα και το κρατος οριζει τις συνθηκες χρησης της πινακιδας
προσωπικα εχω μηχανακι απο ανακατασκευη που κανει λιγοτερα απο 1000χλμ το χρονο και για να ειμαι νομιμος μου κοστιζει για τελη ασφαλεια κτεο 2 πακετα τσιγαρα το μηνα
οσο για τις συνθηκες ζωης στην επαρχια που επιτρεπουν μαγκιες και ταρζανιες τα λεφτα που γλυτωνουν απο τελη και ασφαλειες τα πληρωνουν σε ζωες νεων παιδιων
@Bob
Πάμε πάλι για τρίτη φορά, για μένα και για σένα μπορεί να μην εχει λογική, για το κράτος όμως έχει.
Όσο για τους αστυνομικούς ελέγχους, όταν πας για ψάρεμα, από τα δεκάδες χιλιάδες ψάρια πόσα μπορείς να πιάσεις;
Γι'αυτό λοιπόν το κράτος βρήκε ένα καλύτερο τρόπο για να ανακαλύπτει τους παραβάτες.
Στην τελική αυτός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε από εκπροσώπους που εμείς οι πολίτες τους ψηφίσαμε και πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο.
όποιος δεν τον σέβεται -όπως εγώ πολλές φορές- ας είναι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.
Nαι, αλλα εγω πχ, που εχω αφησει το παπι 4 μηνες στο γκαραζ και δεν ανανεωσα την ασφαλεια εφοσον δεν το χρησιμοποιω, τι επρεπε να κανω;; Να τρεχω στις εφοριες να καταθετω πινακιδες και να ξανατρεχω οταν γυρισω να τις ξαναπαιρνω ή να πληρωνω κερατιατικα κανα 50αρι ή ποσο ειναι τεσπα το 6μηνο για ενα μηχανακι που καθεται σε ενα γκαραζ..;;;;
![]()
MADE IN JAPAN 日本製
κι εγω ειμαι κατα των φοροεισπρακτικων μεθοδων που εφαρμοζονται για καθαρα εισπρακτικους λογους οπου το μονο αποτελεσμα που αποφερουν ειναι να σε σπρωχνουν στην παρανομια. δεν αποφερουν συμορφωση και δημιουργια παιδειας. και φυσικα απωλεια εσοδων.
πληροφοριακα τωρα και ασχετο με το θρεντ μιας και παιζει μπαλα αυτον το καιρο πολυ δυνατα. βεβαιωμενο προστιμο σε ΔΟΥ απο 800 ευρω συνηθως ΚΑΙ πανω. και η προελευση του; τελη κυκλοφοριας παρελθοντων ετων
εδω φτασαμε![]()
Γιαννης
[/QUOTE]Κάνω πάντα ,εδώ κ 2 10ετίες ,ετήσια συμβόλαια(για καλύτερο τιμολόγιο) ,για όλα μου τα οχήματα ,παρ'όλο που τα περισσότερα τα κινώ ελάχιστα ,κ κάποια έχει τύχει κ καθόλου για κανα 6μηνο(βλ.ανακατασκευή)
Ο Μ@λ@κ@ς.....[/QUOTE]
Το 12μηνο συμβόλαιο δεν σου εξασφαλίζει απαραίτητα καλύτερο τιμολόγιο. Πολλές εταιρείες χρεώνουν τα 6μηνα το μισό του 12μηνου.
Στη ΔΟΥ δεν πάω με τίποτα έχω παίξει χριστ.....γιες με τον υπάλληλο εκεί στις πινακίδες ,
και έχω πάει να του βάλω το γραφείο στο κ..ο στο παρελθόν !! χαχαχαχαχα
Μάλλον για καμιά φθηνό ασφάλεια το κόβω γιατί 250 είναι πολλά
Παραβάτης είναι αυτός που κυκλοφορεί ανασφάλιστος και του βεβαιώνεται η παράβαση την στιγμή που παρανομεί ... Όχι αυτός που το όχημά του φέρει πινακίδες αλλά είναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο ... ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ το παρακράτος σκαρφίστηκε έναν ακόμα τρόπο για να κλέψει ...
[/QUOTE]Στην τελική αυτός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε από εκπροσώπους που εμείς οι πολίτες τους ψηφίσαμε και πρέπει να σεβόμαστε τον νόμο. όποιος δεν τον σέβεται -όπως εγώ πολλές φορές- ας είναι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.[/QUOTE]
.... θα έλεγα ότι στην τελική .... οι "εκπρόσωποι" ψηφίστηκαν για να ακολουθούν τις επιταγές του Συντάγματος ώς προς την νομιμότητα αυτών που "ψηφίζουν" ... και όχι για να υπογράφουν ότι τους έρχεται έτοιμο από τας ευρώπας ...