Καθόλου πρόθυμος δεν είμαι γι αυτό ψάχνω και ψάχνομαι.
Από την άλλη, επίσης δεν είμαι καθόλου πρόθυμος να πάρω κάτι που δεν μ αρέσει μόνο επειδή είναι vfm.
Το βεστρομ, εκτός ότι για εμένα είναι κακασχημο, έχει πολύ κακή θέση οδήγησης για εμενα, σωλήνες εξστμισεων που περνάνε απ όπου να ναι και γενικά δεν μπορώ ούτε να το βλέπω οπότε δεν....
αν κρίνουμε από την άφρικα πάντως, μετά την παρουσίαση στην έκθεση πέρυσι οι πωλήσεις ήταν σχεδόν άμεσες από Ιανουάριο. Γιατί το τενερέ700 (ή όπως το πουν) να πάει καλοκαίρι για να έρθει;
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μπαίνει σε αυτή τη κουβέντα. Αν μπαίνει αυτό έχει πολύ χώρο για μεγάλο Tiger & μτχ GS Adv.
Ξέρω τα σκαλώματα που τρώτε 9 στους 10 με τις προπέλες. Όπως σου έχω ξαναγράψει και αλλού ότι θέλεις επί του 800GS ρώτα με. Αν δεν μπορώ να σου απαντήσω από ιδία πείρα, ο επίσημος μηχανικός εδώ είναι κολλητός(από όταν είχα μόνο παπί).
Κυκλοφορεί 10αρι στη Κρήτη με 225000 χλμ με μια αλλαγή πηνίων (πλέον λύθηκε αυτό). Στο δικό μου έχω γράψει 50000χλμ με μόνο αλλαγές λαδιών. Οδηγικά είδες πως είναι.
Από εκεί και πέρα για το Tracer που λέτε όσο το έχω δει μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η ποιότητα κατασκευής. Κάτι ανάλογο πιστεύω θα είναι και το 700Tenere. Το ίδιο και στο CRF1000. Θέλω να τα δω αυτά τα μηχανάκια σε normal χέρια σε ορεινές εξερευνήσεις που παίζουν πτώσεις.
Ακόμα, θεωρώ λάθος να αγοράσει κάποιος μηχανάκι που μόλις κυκλοφόρησε για πολλούς λόγους που νομίζω τους αντιλαμβάνονται όλοι.
Τέλος το club που έγραψα αφορά τα Ευρωπαϊκά μηχανάκια που προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχουν αφήσει πολύ πίσω τα Ιαπωνικής σχεδίασης όσον αφορά τα on off (είτε μονοκύλινδρα, είτε με περισσότερους κυλίνδρους).
![]()
Τελευταία τροποποίηση από MikeG; 18/09/2016 στις 11:39.
Τελευταία τροποποίηση από MikeG; 18/09/2016 στις 11:44.
Αν δεν είναι τουρμπανοφόρα γιουβαρλάκια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μασκαράδες ντυμένοι με ρούχα που δε τους ανήκουν. Μια νότα αισιοδοξίας ότι θα ακολουθήσουν την big H και θα σχεδιάσουν σωστά μηχανάκια διπλής χρήσης και μεγάλων αποστάσεων, επισκιάζεται απ' την ποιότητα που την έχει πάρει η μπάλα, ακόμα και σε ακριβότερα μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Έτσι όπως είναι όμως η κατάσταση στην αγορά σήμερα δεν αξίζει να διαθέσεις τόσα χρήματα. Ακόμα και αν σε μερικά χρόνια δε βγει κάτι που θα σου λύσει τα χέρια θα έχουν μπει στην αγορά μεταχειρισμένα του σήμερα.
Αν έχεις σκοπό να κάνεις όλα αυτά τα χλμ και θέλεις κάτι αξιόπιστο και άνετο, θα σου φανεί περίεργο που το γράφω εγώ, αλλά μόνο το γιουβαρλάκι της γιαμάχα αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς όλα στην κατηγορία δεν είναι ελαφριά. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής, είναι αξιόπιστο και έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο ζύγισμα ώστε ο τετρακέφαλος να μη δουλεύει υπερωρίες. Έχει και ρυθμιζόμενη σέλα!
Φακ τον 19αρι εμπρός, μια χαρά είναι για μηχανές >1000cc.
To gs 800 δεν ξέρω τι σκατά βγάζει ακόμα (είναι δυνατόν?) μα πρέπει να αναλογιστείς τι παραπάνω θα σου δώσει από ένα true μαστόδοντο και που υπερέχει ανάλογα με τη χρήση που του επιφυλάσσεις. Θα σου δώσει το κάτι παραπάνω εκτός δρόμου (μπορεί να το κάνει αλλά έχεις σκοπό να το πας εκεί που θα κάνει τη διαφορά?) Κατανάλωση σε συνάρτηση με την δύναμη και τις μουαγιέν? Άνεση, φόρτωμα, ταξίδι? Πόσο καλύτερο είναι μέσα στην πόλη? κτλ κτλ..
Το honda στα 20χιλιάρικα καλά θα κάνει να περιμένει. Αν εξαιρέσουμε αυτό, για βάλτα κάτω, που υπερέχει σε σχέση με το γιαμαχα? Σου χρειάζονται οι τομείς στους οποίους υπερέχει?
Που υστερεί? Με βάση την πραγματική χρήση όμως, όχι έχει 21 τροχό και πάει καλύτερα χώμα! Αυτό δεν έχει κανένα νόημα αν οι δύο μηχανές θα χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο no matter what. Οι περισσότεροι που παίρνουν το σούπερ ντούπερ dual purpose νεο africa twin δε θα κάνουν περισσότερα απ' ότι έκαναν με το βαρκαντέρο ή με αυτά τα καινούρια cross touring, πως στο διάβολο λέγονται!
Η κατηγορία μεσαίο ον οφφ χρειάζεται κάτι απλό, λιτό, ελαφρύ, μανιτζέβελο, οικονομικό και σπιτόζικο. Και ας είναι τσιμπιμένο ελαφρώς στην τιμή! Ούτε υπερτούμπνα, ούτε ηλεκτρικά μπλιμπλίκια, ούτε άχρηστη πλαστικούρα και "μούρη" αντβέ! Είτε περιμένεις μήπως δούμε τίποτε αξιόλογο είτε πας στα μεγάλα να κάνεις παρέα με τον 35.
Δε ξέρω τι μπορείς να πάρεις σε μτχ.
Sent from me using a computer.
Επειδή παρατηρώ πως έχουμε κάποια κοινά γούστα και προσανατολισμό(αν εξαιρέσουμε ίσως τις off ανησυχίες σου!) και επειδή πρόσφατα βρισκόμουν σε παρόμοια θέση,έχω την αίσθηση πως δε θα βρεις 100% αυτό που ψάχνεις!Είτε επειδή κοστίζει 18-20 χιλιάρικα,είτε επειδή θα χρειαστεί να πάρεις κάποιο φτηνότερο καινούριο το οποίο δε θα είναι το νούμερο 1 από τις επιλογές σου είτε επειδή θα ''συμβιβαστείς'' και θα πάρεις μεταχειρισμένο.
Έχεις όμως και ένα αβαντάζ,είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις μεγάλο ή μεσαίο on/off...με αυτό το δεδομένο λοιπόν και ΑΝ τελικά αποκλείσεις τη λύση του africa λόγω κόστους κτήσης και των μικρών αυτών θεμάτων που σε χάλασαν σε μία τόσο ακριβή μοτο,μπορείς να κάνεις μια λίστα με τις υπόλοιπες που σου αρέσουν σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά.
Η αγορά μοτο βέβαια προϋποθέτει συναίσθημα/έρωτα και όχι μόνο κιτάπια και υπολογισμούς αλλά,καλώς ή κακώς,όλους μας περιορίζει το budget και οφείλουμε να σταθμίζουμε διάφορους παράγοντες...ένας από αυτούς είναι και η αναμονή για τα μελλοντικά μοντέλα που προαναφέρθηκαν...γιατί να ξοδέψεις τώρα 5 χιλιάρικα ως προκαταβολή και να χρεωθείς για 3 χρόνια για ένα μοντέλο(f800 adv) που δεν είναι έρωτας ή πρώτο στη λίστα σου;
Μία λύση είναι να επικεντρωθείς σε μεταχειρισμένα κάνοντας μια καλή επιλογή εκεί κοντά στα 5-6 χιλιάρικα,έχοντας ως κριτήριο και την καλή μεταπώληση...αν όντως ένα στρωματάκι θα σε κάλυπτε ως προς τα specs,τότε διευκολύνεται η αναζήτησή σου διότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα μεταχειρισμένα οn/off από 600 μέχρι και 1200cc...ε δεν μπορεί,κάποιο καλοδιατηρημένο θα βρεις που να καλύψει τις επιφυλάξεις σου για τα μεταχειρισμένα και συγχρόνως να σε καλύπτει ΚΑΙ αισθητικά/σχεδιαστικά σε κάποιο βαθμό.
Προσωπικά,αν το tiger 800 ήταν γιαπωνέζικο,θα ήταν σίγουρα το μηχανάκι που θα επέλεγα να οδηγώ..είχα 6 χρόνια tiger 1050 και δε σκοπεύω να ξαναπάρω σύντομα παρόλο που η εταιρεία βγάζει πολύ ωραία εργαλεία.Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν και άλλα : f650/700, f800, 990 adv ίσως και το caponord 1000.
Τα Varadero, M.G. Stelvio, KLV, μικρό tenere, transalp, 690 enduro, Husqvarna terra/strada δεν τα συγκαταλέγω διότι για διαφορετικούς λόγους το καθένα έχω την εντύπωση πως δε σου κάνουν.
Αν όμως η άφιξη του καινούριου tenere πρόκειται να γίνει σύντομα,τότε ίσως αξίζει τον κόπο η αναμονή έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα είσαι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό!