δεν εχει να κανει με την διαφορα που θα βιωσει ο χρηστης...ολα λενε την ωρα...αλλα την ωρα μπορεις να την δεις και απο το κινητο σου ή το ταμπλο του αυτοκινητου...
οποτε μπαινουμε σε φιλοσοφικα κομματια της συζητησης...
ξεκαθαρα ειναι ενα διαχρονικο αξεσουαρ για τον αντρα...
χρησιμοποποιειται και σαν κοσμημα, οπως και σαν status indicator...
προσωπικα με γοητευει η μηχανικη πισω απο ενα τοσο δα πραγματακι, που παιρνει την ενεργεια του απο την κινηση του χεριου του χρηστη...
μια μπαταρια ειναι παντα μια μπαταρια...μια εξωτερικη πηγη ενεργειας...
το να το φορας και να δουλευει και οταν σταματας, να σταματαει ή οταν το αφηνεις να σταματαει συμβολικα μπορει να κρυβει πολλα πραγματα...
απο το καποιος να εχει πεθανει, αρα να σταματαει και ο χρονος του ρολογιου του μεχρι του οτι ο χρονος κυλησε για 6 ωρες το απογευμα που βγηκα ραντεβου με την γυναικα της ζωης μου και μετα σταματησε γιατι γυρισα απο το ραντεβου και αφησα το ρολοϊ στο συρταρι...
επισης η καθε εταιρεια εχει την ιστορια της για τους μηχανισμους της..οπως η bulova με το διαπασων....
η συζητηση ειναι τεραστια για τα αυτοματα και τα quartz (που και αυτα εχουν καινοτομιες κλπ..κλπ), και ειναι θεμα καθαρα πως το βλεπει ο χρηστης...
για μενα μπαταριας, βρισκεις παμπολλα και φτηνα...για να πας ομως σε αυτοματο πρεπει να διαθεσεις καποιο καλο ποσο...
αυτο κατι λεει για την κατασκευη τους και την μηχανικη που κρυβουν απο πισω...
και η πλακα ειναι οτι ΟΛΑ τα αυτοματα χανουν...μα λιγο, μα πολυ, χανουν...
αν θες να εισαι απολυτα ακριβης, πας σε δυνατες σειρες quartz...
παρεπιπτοντως, τα roamer ειναι φοβερα και δεν τα ξερει πολυ ο κοσμος...και αυτο μου αρεσει επισης...να παρθει κατι που δεν ειναι πολυφορεμενο...
εχουμε πηξει στα seamaster, speedmaster και rolex...
εγω εχω φαει κολημμα με την απλοτητα και την φινετσα των Alpina, αλλα το budget ανεβαινει πολυ και δεν ειμαστε σε θεση...