το 2,3€ για μηχανές είναι το λιγότερο ληστρικό.
για αυτό θα τρώνε μπιστολιασμα μέχρι ο μπιλυμάους να αρχίσει να τρώει αρνάκι![]()
το 2,3€ για μηχανές είναι το λιγότερο ληστρικό.
για αυτό θα τρώνε μπιστολιασμα μέχρι ο μπιλυμάους να αρχίσει να τρώει αρνάκι![]()
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Πολύ όμορφη βόλτα, παρόλο που δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο ραντεβού για τον καφέ λόγο του ατυχήματος που είχαν οι 2 φίλοι. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους."Αποζημιωθηκαμε " από την καλή παρέα και το άφθονο γέλιο στην ταβέρνα από τις γνωστές φάτσες.
Χάρηκα που είδα ξανά παλιούς γνώριμους αλλά και για την γνωριμία με καινούργιους.
Υ.Γ.
Κάποιος να πάρει τηλέφωνο τον sniper να τον ρωτήσει αν κατάφερε να βγει από την φόρμα του.
Κρίμα να γυρνάει ακόμα έτσι.
Νίκο μην ανησυχείς, θα στείλω άνθρωπο με λεβιέδες.
Άντε και στην επόμενη!
![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Πολυ καλη βολτα...Χαρηκα που ειδα φατσες που ειχα πολυ καιρο να δω!
Παντα τετοια...Αντε &του χρονου!!![]()
προσέχουμε για να έχουμε!...
1.05 αν μπεις από τα πλευρικά του Καπανδριτίου...![]()
Δωρεάν αν μπεις από την πεζόπορτα των McD.
Και για την εκδρομή...
H ετήσια ήταν πάντοτε “event”. Το περίμενε ανυπόμονα όλος ο κόσμος (του φόρουμ, εντάξει), σχεδιαζόταν να είναι πρωτότυπο, να είναι ενδιαφέρον οδηγικά, πήγαιναν για αναγνώριση, κάποιες χρονιές πάνω από μία φορά για να είναι είναι όσο γίνεται σίγουροι για την κατάσταση του δρόμου, να γίνει κουμάντο με ταβέρνες κλπ... Είχε όλη την προετοιμασία ενός μεγάλου γεγονότος και ήταν, τηρουμένων των αναλογιών μιά “γιορτή” από όλες τις απόψεις.
Το οποίο δεν έγινε φέτος. Μάλλον έγινε έτσι και έτσι για την “θερινή” που σχεδιαζόταν, αλλά μιά που ο καιρός ήταν “ετήσιος” με απειλούμενες βροχές (που τελικά δεν θα ήταν εμπόδιο από ότι είπε ο μόργκαν που το πήγε μόνος του) δεν έγινε η βόλτα καν. Και κάπου εκεί μπαίνει το ερώτημα, να γίνει ή να μην γίνει; Η ψηφοφορία είχε δείξει ότι το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων που μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν δεν ήθελαν το φθινόπωρο. Τελικά ο Blitzer πρώτος (αν δεν θυμάμαι λάθος) είπε ότι ας γίνει και ας γίνει με δέκα ανθρώπους, δεν πειράζει. Ο δε hornet σε μιά συζήτηση είχε πετάξει έναν γνώριμο προορισμό...
ΟΚ, πάμε να δούμε τι μπορεί να γίνει. Βόρεια ή Νότια; Δύο στάσεις ή μία; Οδηγικά βγαίνει κάτι που ν’αξίζει; Πολλά πράγματα να συμβιβάσει κάποιος, με την ημέρα να έχει μικρύνει κιόλας και τις θερμοκρασίες να έχουν πέσει αρκετά μετά την δύση του ήλιου. Ο κόσμος (γιατί κακά τα ψέμματα για τον πολύ κόσμο σχεδιάζεται η ετήσια) έχει δείξει με την παρουσία του ότι ψηφίζει “εύκολη” βόλτα πλέον. Εύκολη από πλευράς διαδρομής, χωρίς πολλά πολλά “τρου αντβέ” ασφάλτινα χιλιόμετρα (για χώμα, που κάποιες χρονιές είχε μπει σε σοφτ μορφή θυμάμαι, ούτε λόγος), σχετικά κοντινή. Και για να μην είναι χασμουρητό εντελώς, η σκέψη ήταν να έχει στάση καφέ, στάση φαγητό. Οπότε αμέσως αποκλείστηκε το Νότια... Πολλή ΕΟ για τους Αθηναίους μέχρι να φτάσουμε σε κάποιο μέρος που να “αξίζει” να κάτσεις και χωρίς μέρος κατάλληλο για καφέ και πίσω. Εμ, γιατί να σχεδιάζεται η ετήσια με βάση το τι βολεύονται οι Αθηναίοι; Αυτοί είναι το κύριο σώμα, καλώς ή κακώς.
Και κάπου εκεί θυμάμαι το τι είχε πει ο Στάθης... Και το μέρος το θυμόμασταν από την ετήσια του Μαυρολιθαρίου. Πάλι στα “ίδια μέρη”; Ε πάλι αλλά δεν πειράζει και πολύ, την προηγούμενη φορά δεν νομίζω να το χάρηκε και πολύ κανείς (όσοι πήγαν από Άμφισσα και μετά δηλαδή). ΟΚ, καφές που; Τιθορέα γιατί είναι κοντά, έχει τεράστια και όμορφη πλατεία, όσοι δεν θέλουν να συνεχίσουν για φαγητό γυρνάνε “αέρα” Αθήνα (τα είπαμε). Οδηγικά... Χμ. Το “πουλάμε” γιατί απλά δεν βγαίνει και αυτό στην εξίσωση. Από Τιθορέα, αν δεν είχαν στρίψει ΟΛΟΙ λάθος θα είχε ένα ψευτοεπαρχιακό ως την ΠΕΟ, μετά το γρήγορο κομμάτι Γραβιάς-Άμφισσας ως την διασταύρωση και μετά το “πιστάκι” για Καλοσκοπή και καταφύγιο ή Παύλιανη που όσα χρόνια το κάνω δεν έχει απογοητεύσει ποτέ (πλέον η άσφαλτος είναι “κουρασμένη” και με χαλικάκια από τις βροχές οπότε δεν είναι για καφριλίκια όπως κάποτε). Κάτι θα έμενε και για τους οδηγούς... Σφηνάκι, αλλά κάτι τέλος πάντων. Αρχικά η σκέψη ήταν για Γραβιά-Οινοχώρι-Καλοσκοπή αλλά τελικά είπαμε μάλλον όχι για να πάμε από δρόμο με καλύτερη άσφαλτο.
Πρώτη έκπληξη ο αριθμός των συμμετοχών. Μόλις 15 είχαν ψηφίσει φθινόπωρο; Μαζεύτηκαν τέσσερις φορές τόσοι συνολικά; Και πολλά δικάβαλα. Ωραία λοιπόν...
Ως τον καφέ δεν έχω να πω κάτι... Τα θέματα ήταν βατά και έπεσαν τα ΣΟΣ![]()
Από τον καφέ και μετά αρχίζει το γέλιο. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ, αφού ο χάρτης έλεγε... Τέλος πάντων, πάμε από τον κεντρικό. Τα γκρουπ... Σκορποχώρι, όλοι “μόνοι τους” ή μαζί αλλά χώρια. Αυτά είναι, living la vida loca. Μένουμε με τον Χάρη, ο οποίος φτάνει στην Γραβιά και... Στρίβει για Οινοχώρι. Η κόρνα στο fazer δεν δουλεύει, οπότε δεν μπορώ να ειδοποιήσω ότι πάει λάθος, βαριέμαι να τον κυνηγήσω να του το πω, δεν σκάω, πάμε και από εκεί. Ο δρόμος μέτριος (τον είχαμε κάνει με αυτοκίνητο τελευταία φορά, τον θυμόμουν καλύτερο) και φτάνοντας στην διασταύρωση για Οινοχώρι και Καλοσκοπή... Ο Χάρης πάει από την άλλη. Εμ... Ρε σεις... Δεν πάει στο καλό, έχεις πάει από εκεί; Όχι. Ε πάγαινε να δεις που βγάζει. Και βγάζει στον Γραβιά-ΆμφισσαΧάσαμε κανένα εικοσάλεπτο-μισάωρο δηλαδή, αλλά πατήσαμε δρόμο που δεν τον είχα κάνει ποτέ, κέρδος είναι και αυτό...
Ταβέρνα χαμούλης, αργήσανε λίγο τα φαγητά (το είχε πει ο άνθρωπας ότι αν δεν παραγγείλετε μενού δεν θα φάτε “άμεσα”) ελπίζω οι περισσότεροι να ήταν ικανοποιημένοι.
Η επιστροφή διεκπεραιωτική από τον ίδιο δρόμο που πήγαμε γιατί κάτσαμε αρκετή ώρα στην ταβέρνα, να πιούμε καφέ πριν φύγουν άλλοι Βόρεια και άλλοι Νότια. Και στην επιστροφή μας έπιασε το γκρουπ “καφές Αράχωβας” και οι ΣωτοΤζάβηδες. Αυτό και αν δεν είχε πλάκα...
Η ζελατίνα η “ημιφιμέ” είναι μιά χαρά στην φωτισμένη πόλη το βράδι γιατί κόβει αντανακλάσεις και διάχυση από φώτα απέναντι και δρόμου, στον αφώτιστο επαρχιακό όχι. Note to self, ίσως να κουβαλάω δεύτερη. Ίσως.
Χάρηκα που είδα όλους όσους, χάρηκα που οι περισσότεροι λένε ότι πέρασαν καλά. Ναι δεν ήταν “ετήσια” όπως την θυμόμαστε οι πιο παλιοί, μακάρι το οικονομικό κυρίως να επιτρέψει μιά τέτοια στο μέλλον.
Περαστικά στον noodles και στον φίλο του, που άγιο είχε... Όταν λέμε μην έρχεστε εκδρομές “τσιτσίδι” κάτι τέτοια εννοούμε. Όπως επίσης και όταν λέμε ότι μετά το παπί, το 600RR που ονειρεύεται κάποιος, είναι “πολύ” και αμείλικτο... Τέλος πάντων, δεν χτύπησε ιδιαίτερα (ή καθόλου, τηρουμένων αναλογιών) οπότε όλα καλά στο τέλος.
υ.γ. τελικά μετά τον καφέ, ΟΛΟΙ πήγαν από τρεις/τέσσερις διαφορετικές διαδρομές και τις συγκρίναμε στην ταβέρνα. Αυτά είναιΕπίσης, τα λέλουδα του αγρού πάλι πρώτα... Τα έλεγε ο κύριος ημών "και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι"
υ.υ.γ. Και του χρόνου![]()
υ.υ.υ.γ. Σας ζήλεψα λίγο τους γρήγοροι για την διαδρομή της επιστροφής... Αλλά δεν πειράζει.
Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 03/10/2016 στις 10:04.
Εγώ είδα συννεφιά το πρωί και πήρα μόνο καθαρή, γνωρίζοντας ότι, το βράδυ, η φιμέ είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη. Ειδικά αν είχα να κάνω τις διηθήσεις που έπρεπε να κάνω χτες. Τελικά είχε εκτυφλωτικό ήλιο όταν ξεκινήσαμε από McD's, αλλά ο Ζεύκας έσωσε τη μέρα, δανείζοντάς μου τα γυαλιά ηλίου του μέχρι την Τιθορέα (cheers).
Α επίσης, δε θυμάμαι αν το είπα, αλλά ο καιρός ήταν ΤΕΛΕΙΟΣ.
Life begins at 45°.
Δεν ξέρετε τι λέτε... Γενικώς
Back to base απο χθές, αλλά με κάλεσαν κάτι μπύρες και δεν το έγραψα.
Φυσικά και χαθήκαμε, είναι παράδοση. Η φύση είναι σκληρή και μας έδειξαν το δρόμο για Καλοσκοπή κάτι κάγκουρες με BMW (LT/RT/GS κάτι τέτοια).
Το σέρβις στο μαγαζί ήταν άθλιο, φάγαμε καλά μεν αλλά αργήσαμε λιγάκι και παραλίγο να μην φάει ο Βαντας.
Η επιστροφή ήταν καλή όμως, νύχτα με μαύρη ζελατίνα δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά είναι θεαματικό όταν γαμ@σταυρίζεις μ@λάκες στον Κηφισό...
Αυτά και του χρόνου, με άλλα λάστιχα.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εγω εξ αρχης ηξερα οτι δεν θα μπορουσα να ερθω λογω οτι αυτο το ΣΚ ειχα υποχρεωση εδω στην Αθηνα και τα λαστιχα μου επρεπε να εχουν αλλαχτει...περισυ.
Τα πραγματα ερχονται ομως ολα τουμπα και αυτο το Σαββατο επρεπε τελικα να ειμαι στην ιδιαιτερη πατριδα μου
που ειναι σε αυτα τα μερη που πηγατε.
Ταξιδεψα απο 11:00 μεχρι 13:00 περιπου στην ιδια διαδρομη με σας (Αθηνα-Θηβα-Χαιρωνεια-Τιθορεα-Αμφικλεια-Γραβια)
και δεν συνάντησα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ
Καλα ουτε εναν δεν πετυχα απο Τιθορεα προς Καλοσκοπή ???
Αριστερή λωρίδα διήθησης, μπροστά μου ο Βάντας και πιο μπροστά δικάβαλο παπί, με τον οδηγό να μιλάει στο κινητό. Φυσικά, ξεκράνωτοι και οι 2. Ο Βάντας εκνευρίστηκε μετά από λίγο και άλλαξε λωρίδα για να περάσει, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο ευγενικός. Φροντίζω να παραδίδω μαθήματα σε όσους τα χρειάζονται. Έχω κολλήσει στη ρόδα τους και σκάω ξερόγκαζα κάθε φορά που αναγκάζομαι να κλείσω το γκάζι εξαιτίας τους. Γυρνούν και οι 2 πίσω, με κοιτάζουν, ο οδηγός κλείνει το κινητό και αρχίζει να οδηγεί πιο σβέλτα. Τους πήγα κάνα 500μετρο έτσι και τελικά άλλαξα κι εγώ λωρίδα και βρέθηκα μπροστά τους, αφού δε γινόταν να προσπεράσω αλλιώς με ασφάλεια. Αλλά τουλάχιστον τον κατάφερα να κλείσει το κινητό.![]()
Life begins at 45°.
Για μενα δυστηχως φετος δεν υπηρξε ετησια λογω γαμο-υποχρεωσεων..Χαρηκα τουλαχιστον που ειδα αρκετο κοσμο στην Τιθορεα εστω για μια ωριτσα,αν και ζηλεψα πολυ που δεν ημουν στο φαγητο.Εχω να κανω και αρκετο καιρο την διαδρομη για Καλοσκοπη και θα ηθελα να δω το χορνετακι και σ'αυτον το δρομο.Παρολα αυτα πετυχα αρκετους απο σας στην επιστροφη,στο κομματι μεταξυ Λιβαδειας-Θηβας και εντελει επεστρεψα Αθηνα απο τον παλιο μαζι με καποια αξιοτιμα μελη!!!!Στην επομενη ελπιζω να ειμαστε μαζι απο την αρχη εως το τελος,αντε και του χρονου![]()
Here I am,on the road again.......
Όλα είναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή,σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή,μόλις είναι να μπεις λίγο πριν την επαφή
To δικάβαλο μπούσα που δάκρυζε το μπροστά δεξιά καλάμι, ποιος ήταν;
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.