να τις βάλεις![]()
Άνθρωπε του Θεού,βάλε λάμπες creeled ή ακόμα καλύτερα cob led να ξενιασεις άπαξ και δια παντός.Φορω σε δυο μηχανές και βρήκα την υγεία μου.Και φυσικά σταμάτησαν οι βλακείες του τύπου "συγγνώμη φίλε δεν σε είδα".Η απόλυτη πορρωση;Τοβλεμμα των κακοπροαίρετων κιτρινιάρηδων (υπάρχουν και σωστοί,μην τα ισοπεδώνουμε όλα).
Καράβι κάνω την καρδιά, την πεθυμιά κατάρτι, βάζω καλύτερο πανί το νού μου τον αντάρτη
Όχι,δεν θα πάρω.
Θέλω απλα πραγματα.και αποτι έχω διαβάσει ακόμα είναι αναξιόπιστα και με αμφίβολα αποτελέσματα.
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Δεν μπλέκεις καθόλου.Βγαζεις-βάζεις κι έφυγες.Καμια σχέση με τα xenon kit,είναι πολυ απλούστερα στην τοποθέτηση (do it yourself) και κατα πολυ αποδοτικοτερα.Βεβαια περι προσωπικού γούστου....
Καράβι κάνω την καρδιά, την πεθυμιά κατάρτι, βάζω καλύτερο πανί το νού μου τον αντάρτη
Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα των led: δέσμη "καρφωτή" σε μεγάλο μήκος πεδίου.Μπορώ να συγκρίνω μετά από πείρα δύο ετών:στο ΧΤΖ 750 φορώ led και στην XRV 750 xenon.Κάτοπτρα αμφίκυρτα και στις δυό (παλαιάς γενιάς ήτοι μεταλλικό κάτοπτρο,κρυσταλλο διάθλασης).Στο μεν XTZ η δέσμη της μεσαίας σκάλας ψήνει λαγό στα 100 μέτρα στην δε XRV αναρωτιέμαι αν έχω αναμμένα φώτα.Εμπειρία από συνθήκες ομίχλης δεν έχω οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη.Το καλό με τα led είναι ότι δεν έχουν τον "νεκρό" χρόνο αφής των xenon.Πάντα μιλώντας από προσωπική εμπειρία και φυσικά έχοντας τοποθετήσει προϊόντα προδιαγραφών και όχι "κινεζιές".Η δε κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργείας είναι κυριολεκτικά αμελητέα.Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για νεότερης γενιάς μοτό με σύστημα canbus δοθέντος ότι δεν έχω προσωπική εμπειρία, όπως επίσης δεν έχω άποψη για τα φανάρια νέας τεχνολογίας (πλαστικά σώματα με πολυπρισματικά κάτοπτρα).
Δεν ταιριάζουν σωστά όλα τα led layouts με όλα τα κάτοπτρα. Η δέσμη πυρακτώσεως από την πηγή της διαχέεται ομοιόμορφα χωρίς νεκρά ή αδύναμα σημεία λόγω κατασκευής. Στα led λόγω σχεδίασης και τοποθέτησης στις περισσότερες περιπτώσεις δε μπορούν να τα τοποθετήσουν σε τέτοιες αποστάσεις,γωνίες, πλευρές ώστε να δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Μέχρι στιγμής οι μόνες led λάμπες μετατροπής σε φανάρι οχήματος είναι η R3 cree XPG
Ακόμα και σε PROJECTOR έχουν θέματα σωστής διάχυσης που δεν το έχεις στα HID/Xenon.
https://www.youtube.com/watch?v=XM1-POiNe0w
στο 2:10 του βίντεο ο τύπος παίζει με τη led μέσα έξω από τον προτζέκτορ και ανάλογα το σημείο που πετάει το φως αλλοιώνεται και το pattern. Τα νεκρά σημεία λοιπόν προς το παρόν δε τα αποφεύγετε.
αν δείτε τα νέα κάτοπτρα των μηχανών που έρχονται με εργοστασιακά led, ο καθρέφτης δεν έχει γωνίες στη πλευρά του. Είναι ένας απλός καθρέφτης για να πετάει ομοιόμορφα τη δέσμη.
προς το παρόν λοιπόν όσοι θέλετε σωστό φωτισμό.
1)με εργοστασιακό φανάρι κατόπτρου με γωνίες πάτε μονόδρομο σε λάμπες πυρακτώσεως τύπου Philips ExtremeVision, Osram Nightracer.
2)με εργοστασιακό φανάρι με Projector πάτε άφοβα σε HID/xenon kit αλλάζοντας τις πυρακτώσεως χωρίς κανένα πρόβλημα και με σωστή δέσμη, διάχυση χωρίς να τυφλώνετε.
3)αν θέλετε LED πρέπει να κατασκευάσετε νέο κάτοπτρο χωρίς γωνίες στη κοίλη πλευρά που να μπορεί να κάνει στο 100% την ανάκλαση της δέσμης από το σημείο εκκίνησης που έχει τοποθετηθεί το led πάνω στο τύπο λάμπας που έχετε.
4)αν θέλετε xenon/hid ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ή να τα τοποθετήσετε με Projector.
αλλαξα τις λαμπες την περασμενη εβδομαδα.
εχουμε και λεμε:
σαφως πιο κιτρινο φως,και παλι ομως πιο λευκο απτις κλασικες λαμπες.
σαφως πιο εντονο φως,μεγαλυτερη φωτεινοτητα.
εχω κερδισει ευδιακριτα και σε πλατος και σε μηκος.
ελπιζω η διαρκεια ζωης τους να μην ειναι πολυ μικρη!
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
επειδή ένας φίλος μου έχει πει καλά λόγια για τα xenon άρχισα να ψάχνω αλλά δεν ξέρω αν θα το τολμήσω.
κλασσικό στρογγυλοφάναρο 250cc με Η4 45/40W.
αν όχι ξένον γιατί αμφιβάλω αν θα κάνει το κάτοπτρο μου σωστή δουλειά (εκείνος τα έχει σε TDM)
υπάρχει κάποια λάμπα που να είναι συμβατή και καλύτερη από την απλή που έχω τώρα ? όλες όσες αναφέρατε είναι για 55W αν δεν κάνω λάθος
Κιτ ξενον μονο ποιοτικο που σημαινει κσμια 300σαρα το μινιμουμ..επισης η δεσμη τους δεν ειναι για πολη λογω διαχυσηε..
Απο τις αφτερ μαρκετ λαμπες που υποσχονται μεγαλυτερη αποδοση αυτο συμβαινει οτι το συρματακι τους μπροστα ειναι πιο λεπτο αρα και πιο ευαλλωτο..στην χοντρη μου για καποιο διαστημα εδινα 30αρες για να αλλαζω καθε 3-6 μηνες ωσπου ξαναγυρισα στις μαμα Η4 και ησυχασα για παντα...
Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..