Ο call manager τι version είναι; τα τηλέφωνα τι firmware έχουν;
'Εκανες debugging τον dhcp στον 2911; έρχονται requests από τα τηλ;
Τελευταία τροποποίηση από sek; 06/10/2016 στις 21:51.
The journey is the reward!
Από την στιγμή που δεν παίρνει IP το πρόβλημα είναι σε L2 επίπεδο (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο είδος filtering access list/FW στον dhcp κτλ).
Όπως είπε και ο sek δες logs του dhcp όπως επίσης αν μπορείς να κάνεις capture το traffic με κάνα wireshark θα σε βοηθήσει να βρεις το πρόβλημά
DHCP δεν παίρνουν πλέον από το 2911 αλλά από το firewall. Το 2911 πλέον κάνει μόνο NAT για όλο το traffic που πάει στο internet και τπτ παραπάνω. DHCP σκάνε κανονικά όλα τα μηνύματα μέχρι και ACK. To θέμα είναι ότι δεν το παίρνει το τηλ.
Call Manager δεν υπάρχει και για να δω το firmware των τηλ περιμένω από τον admin εκεί να βρει τον κωδικό.
Αν βάλει ο admin άλλη συσκευή (pc) στην ίδια πόρτα, θα πάρει ip ? Factory reset στα τηλ;
The journey is the reward!
Το πρόβλημα έγινε μετά την εγκατάσταση fw?
Έχουν φτιαχτεί (v) lans?
Τα( v) lans έχουν interface στο fw?
Έχουν ανοιχτεί οι πόρτες για Voip μεταξύ των (v) lans στο firewall? Συνήθως, 5000> αλλά έχει κι άλλες.
Έχουν φτιαχτεί routings στο fw?
Πριν, μήπως χρησιμοποιουσαν encapsulation? Πχ GRE
Αυτός που έβαλε το fw τι traffic βλέπει;
Τελευταία τροποποίηση από ggs; 07/10/2016 στις 07:02.
Αν καταλαβα σωστά απο τα παραπάνω η τοπολογία σου είναι η παρακάτω:
internet <--> cisco <---> FW <--> Phone
Αν είναι έτσι μήπως ισχύει αυτο που είπα πριν?
Από την στιγμη που παίρνει dhpc από FW δεν τα rules κυρίως στο outbound μεταξυ τηλ και FW (μιας και από ότι φαινεται στο τηλεφωνο δεν φτανει το ACK) για to dhcp .
Αν πάρει IP κοιταμε για το sip registration.
εχω παρει αυτο το μονιτορ..http://http://www.electroholic.gr/gr/computer/periferiaka/monitor/comsam00041/monitor-samsung-ls27e370ds-27
μπορει να μου πει καποιος..γιατι εχει τζακ απο ακουστικακια..απο πισω??
και το σημαντικοτερο πως τα κανω να δουλεψουν?
(ηχο εχω απο ηχεια που εχω συνδεσει στο κουτι του πισι..)
Υποθέτω ότι στα ακουστικάκια σου θα ακούς τον ήχο που θα προέρχεται αν συνδέσεις καλώδιο Hdmi και βλέπεις ταινίες,κλιπ, κλπ.