Σελίδα 14 από 100 ΠρώτοΠρώτο ... 49101112131415161718192464 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 1499

Θέμα: Parkside και εργαλεία απ' τα Lidl

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Είναι αντίστροφα ανάλογη με τις στροφές, όσο πιο αργή σχέση βάζεις τόσο μεγαλώνει η ροπή στο εργαλείο.
    Τα μοτέρ σε αυτά τα μηχανάκια δουλεύουν με σταθερή ταχύτητα.
    Αφού λέει ο Νεκτάριος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nektarios2016 Προβολή μηνύματος
    Μη ξεχνατε τα δραπανα σε βασεις, δεν εχουν ρυθμιση ροπης, μονο στροφων. Στο κολωνατο εκτος απο στροφες νομιζω αλλαζεινκαινη ροπη, οποτε σε μεγαλες διαμετρους εχουμε καλυτερη συμπεριφορα.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Αφού λέει ο Νεκτάριος
    Εντάξει δεν είναι και κανόνας μιάς και υπάρχουν και δράπανα με ταχύτητες οπότε και εκεί αλλάζει η ροπή.
    Πάντως αν πείς ότι παίρνεις δράπανο για σίδερα το κόστος πλησιάζει και ξεπερνάει το πεντακοσάρικο.
    Από την άλλη πήρα προχθές τέσσερα τρυπάνια hss 18, 20 ,22, 24, πήγαν ούτε λίγο ούτε πολύ 98 €.
    Κάπου χάνεται έτσι και το νόημα του φτηνού μηχανήματος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εντάξει δεν είναι και κανόνας μιάς και υπάρχουν και δράπανα με ταχύτητες οπότε και εκεί αλλάζει η ροπή.
    Πάντως αν πείς ότι παίρνεις δράπανο για σίδερα το κόστος πλησιάζει και ξεπερνάει το πεντακοσάρικο.
    Από την άλλη πήρα προχθές τέσσερα τρυπάνια hss 18, 20 ,22, 24, πήγαν ούτε λίγο ούτε πολύ 98 €.
    Κάπου χάνεται έτσι και το νόημα του φτηνού μηχανήματος.
    Μα γι' αυτό είπα πως δε το κατάλαβα αυτό που έγραψε. Δεν υπάρχει ρυθμιστής ροπής αλλά ρυθμιστής στροφών που φυσικά επηρρεάζει και τη ροπή. Κάτι καινούργια Metabo που έχουν βγει με ρυθμιστή ροπής στην ουσία τις στροφές αλλάζουν. Δες στο 02:25

Banned
    Στα δραπανα, τα κλασικα που συνηθως εχουμε ολοι και ειναι φθηνα η μειωση στροφων γινεται με καποιο ποτενσιομετρο που ριχνειντις στροφες του κινητηρα. Στα κολωνατα τα κλασσικα, η μειωση στροφων γινεται μεσω 'κιβωτιου' με ραουλα και ιμαντες, οι στροφες του μοτερ ειναι σταθερες, οι στροφες στο τσοκ ειναι μεταβλητες.
    Οποτε, αν θυμαμαι καλα και δεν κανω λαθος εχουμε με τη μειωση στροφων, αυξηση ροπης. Ή εστω σταθερη ροπη που μειωνεται οταν αυξανωνται οι στροφες (παντα στο τσοκ). Τωρα αν μιλατε για δραπανα 100-200++ ευρο εκει δεν ξερω τι γινεται.
    Οσους εχω δει με δραπανα σε βασεις αυτα ειναι φτηνα ή απλα 20 χρονων.

Για δοκιμη βαλτε ενα ποτηρι φ 40 σε δραπανο να τρυπησει ξυλο και το ιδιο ποτηρι σε κολωνατο με τις χαμηλες ςτροφες. Ποιο λετε να 'κολωσει' πρωτο?

Καλημερα.

Νεκτάριε δε απασχολεί πως γίνεται η μείωση στροφών αρκεί να γίνεται. Όλη μέρα είμαι μπροστά σε μια φρέζα, ξέρω πως αλλάζουν οι στροφές!
    Βασκα ξέρω ότι θα ανάψω φωτιές με το παρακάτω λινκ άλλα δε κρατιέμαι.

http://www.toolstop.co.uk/metabo-sb1...tteries-p65180

Σπαμ Οφτοπικ όλα μαζί σουπιά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Στα δραπανα, τα κλασικα που συνηθως εχουμε ολοι και ειναι φθηνα η μειωση στροφων γινεται με καποιο ποτενσιομετρο που ριχνειντις στροφες του κινητηρα. Στα κολωνατα τα κλασσικα, η μειωση στροφων γινεται μεσω 'κιβωτιου' με ραουλα και ιμαντες, οι στροφες του μοτερ ειναι σταθερες, οι στροφες στο τσοκ ειναι μεταβλητες.
    Οποτε, αν θυμαμαι καλα και δεν κανω λαθος εχουμε με τη μειωση στροφων, αυξηση ροπης. Ή εστω σταθερη ροπη που μειωνεται οταν αυξανωνται οι στροφες (παντα στο τσοκ). Τωρα αν μιλατε για δραπανα 100-200++ ευρο εκει δεν ξερω τι γινεται.
    Οσους εχω δει με δραπανα σε βασεις αυτα ειναι φτηνα ή απλα 20 χρονων.

Για δοκιμη βαλτε ενα ποτηρι φ 40 σε δραπανο να τρυπησει ξυλο και το ιδιο ποτηρι σε κολωνατο με τις χαμηλες ςτροφες. Ποιο λετε να 'κολωσει' πρωτο?

Καλημερα.
    Γενικά έχεις δίκιο.
    Ουσιαστικά σε ένα μοτέρ η ροπή στην έξοδο του εξαρτάται από το ενεργό ρεύμα που καταναλώνει.

Στα παλιά μοτέρ εναλλασομένου ρεύματος (universal) ο έλεγχος στροφών γίνεται περίπου με ένα ποντεσιόμετρο το οποίο όμως σου κόβει και το ρεύμα και σαν αποτέλεσμα στις χαμηλές στροφές έχεις και λιγότερη ροπή

Στα φορητά που είναι το μοτέρ είναι συνεχούς ρεύματος η ροπή είναι πάντα σταθερή και αλλάζουν οι στροφές.
    Για να ελέγξεις την ροπή έχεις έναν περιστρεφόμενο κολιέ πίσω από το τσοκ που δουλεύει όπως στα ροπόκλειδα.

Η τεχνολογία φυσικά προχωράει. Τελευταία μόδα είναι τα brush-less motors (χωρίς καρβουνάκια δηλαδή). Σε αυτά ο ρότορας έχει μόνιμους μαγνήτες . Θεωρητικά για να λειτουργήσουν πρέπει ο ελεκτής τους να γνωρίζει και την γωνία του ρότορα (γλιτώνεις καρβουνάκια δηλαδή αλλά αποκτάς encoder για έλεγχο της θέσης και το κόστος ανεβαίνει στα ύψη).
    Σε αυτά ο έλεγχος στροφών-ροπής μπορεί να γίνει εντελώς ανεξάρτητα χωρίς να χρειάζεται κάποιος άλλος μηχανικός τρόπος.
    Δεν ξέρω εάν το έχουν προχωρήσει τόσο. Το παλιό μεταμπο που έχω ακόμα δουλεύει.

Για μηχανουργειο ακριβειας μαλλον δεν κανει, για ερασιτεχνικη χρηση ειναι μανουλα, δεκα φορες καλυτερο απο οποιαδηποτε βαση με δραπανο. Μη ξεχνατε τα δραπανα σε βασεις,δεν εχουν ρυθμιση ροπης, μονο στροφων. Στο κολωνατο εκτος απο στροφες νομιζω αλλαζεινκαινη ροπη, οποτε σε μεγαλες διαμετρους εχουμε καλυτερη συμπεριφορα.
    Η ροπή συνεπώς δεν αλλάζει σύμφωνα με τον από πάνω. Για την ακρίβεια η ροπή περνάει απαρατήρητη στα σταθερά δράπανα και φρεζοδράπανα που σέβονται τον εαυτό τους. Στα μηχανουργεία δε θα ακούσεις ποτέ για ροπή, μόνο για ταχύτητα κοπής, πρόωση, κλπ.

Η αναζήτηση της γαμάτης ροπής στα εργαλεία έχει ξεκινήσει με τα μπαταρίας, πριν δε θυμάμαι να ασχολιόταν κανείς. Συνεπώς μη μπερδεύουμε ροπές με τα ρεύματος γιατί θα χάσουμε το μπούσουλα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Καλημερα.
    To κινέζικο κολονάτο με τα 300 βατ. Βέβαια αν έχεις δράπανο skill με 40 ευρώ, ούτε αυτό έχει καμία τύχη. Το είπα ότι πρέπει να έχει κάποιος τουλάχιστον ένα δράπανο της προκοπής. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πολύ ακριβό.

Το κολονάτο απ' τα lidl δε ξέρω αν θα κολλώσει αλλά σίγουρα αλλού θα το πατάς και αλλού θα τρυπάει.

Με ποιο απ' τα παραπάνω θα κάνεις δουλειά?

Αν βάλω ένα δράπανο skill με 40 ευρώ επάνω σε μια βάση θα μπορέσω να πατήσω μια τρύπα κάθετη 6mm για να περάσω κολαούζο και η βίδα να μην είναι υπό γωνία? Μια χαρά θα το κάνω!

Θα το ξαναπώ. Ένα μποσάκι πράσινο με 750 βατ της ερασιτεχνικής σειράς ή το μακίτα με τα 780 βατ που κόστισε 80 ευρώ (δες το ανάλογο θρεντ) επάνω σε μια σταθερή βάση δραπάνου, θα κάνουν μια χαρά τις περισσότερες δουλειές. Αν το κολονάτο του lidl δεν είχε τζόγο και στρεβλώσεις που λες, θα ήταν προτιμότερο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε θα είχε μόνο 80 ευρώ.

Για κάποιον που δεν έχει ούτε δραπανο η λύση πάλι δεν είναι το κολονάτο του lidl. Γιατί το σταθερό ούτε θα ανοίξει τρύπα στον τοίχο, ούτε θα βιδώσει, ούτε θα το πάρεις και θα φύγεις. Οπότε πάλι θα πάρει ένα δράπανάκι και μια στιβαρή σταθερή βάση για να κάνει τις περισσότερες δουλειές.

Αυτός που πήρε δράπανο σκιλλ με 40 ευρώ και αργότερα έδωσε άλλα 80 για το κολονάτο του lidl διέθεσε 120 ευρώ σε εργαλεία που υπολειτουργούν.
    Sent from me using a computer.

Banned
    Δεν εχω μεγαλη εμπειρια στα μηχανολογικα/μηχανουργικα ουτε το εχω σπουδασει, οποτε δεν επιμενω. Εγω απλα προσπαθησα να εξηγησω αυτονπου καταλαβαινω βαση της εμπειριας μου με ενα πρασινο bosch σε βαση και το κολωνατο parkside.

Οποτε απο οτι διαβαζω κατι ξερετε παραπανω και παω πασο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δεν εχω μεγαλη εμπειρια στα μηχανολογικα/μηχανουργικα ουτε το εχω σπουδασει, οποτε δεν επιμενω. Εγω απλα προσπαθησα να εξηγησω αυτονπου καταλαβαινω βαση της εμπειριας μου με ενα πρασινο bosch σε βαση και το κολωνατο parkside.

Οποτε απο οτι διαβαζω κατι ξερετε παραπανω και παω πασο!
    Όλοι τα ίδια λέμε, από άλλη οπτική γωνία, και ανάλογα με τις ανάγκες μας.
    Πολλές δουλειές γίνονται με διαφορετικά εργαλεία.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ότι δεν αφορούσε τη συζήτηση για τα εργαλεία του lidl μεταφέρθηκε στα "ηλεκτρικά εργαλεία".
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Σημερινά αποκτήματα από τον ποιοτικότερο προμηθευτή όλων των εποχών

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P_20161024_202015.jpg 
Προβολές:	188 
Μέγεθος:	85,0 KB 
ID:	372007

δύο επιτοίχιες μαγνητικές ράγες συγκράτησης εργαλείων, 2 σετ από 2 μαγνητικά τασάκια για να βάζω τις βίδες που περισσεύουν από τα Ν/Β και 900 Νοβοπανόβιδες με 17€ + ΦΠΑ.
    Πόσο χάλια να είναι πια τα τασάκια και οι μαγνητικές ράγες?? Καλά τις βίδες νομίζω θα τις φάει για πρωινό το κατσαβίδι μου αλλά και πάλι θα μου μείνουν τα ταπεράκια για κεφτέδες και σπανακόπιτα για τις εκδρομές.

Είδα κι ένα διπλό εργαλείο (τροχό βάσης με ταινιολειαντήρα) στα 40€ αλλά έκανα εικόνα να τρέχει μέσα στο εργαστήριο κι εμένα να τον κυνηγάω, οπότε τον απέρριψα.

Πολύ συχνά μπαίνω εκεί μέσα και φοβάμαι μην κολλήσω
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Και έλεγα να τα πάρω αυτά τα τασάκια.

Μπορείς να κάνεις ένα τέστ ; Να γεμίσεις ένα με βίδες και να το γυρίσεις ανάποδα. Όσες περισσότερες μείνουν τόσο καλύτερα είναι. Αν και νομίζω ότι δεν έχουν και πολύ δυνατό μαγνήτη.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Grafton 505 Προβολή μηνύματος
    Και έλεγα να τα πάρω αυτά τα τασάκια.

Μπορείς να κάνεις ένα τέστ ; Να γεμίσεις ένα με βίδες και να το γυρίσεις ανάποδα. Όσες περισσότερες μείνουν τόσο καλύτερα είναι. Αν και νομίζω ότι δεν έχουν και πολύ δυνατό μαγνήτη.
    Καμία δεν πέφτει, τραβάει και από δίπλα που έχω κάποιες χύμα βίδες.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σημερα πηρα και αυτο το εργαλειακι
    http://www.lidl.de/de/parkside-heiss...500-d2/p229330
    Ειναι χωρις καλωδιο αποσπαται απο την βαση φοορτισης του και μπορεις να δουλεψεις και σε δυσκολα σημεια
    Μην χτυπατε, τα αναλογα Steinel που κοιτουσα ειχανε 55 € , και μου φαινοτανε πολλα για την σπανια χρηση που το θελω.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	parkside-heissklebepistole-php-500-d2--1.jpg 
Προβολές:	283 
Μέγεθος:	33,9 KB 
ID:	372066
    Τελευταία τροποποίηση από dimitrisinside; 25/10/2016 στις 22:12.

Παρόμοια θέματα

1. Φέρτε τη στην Ελλάδα και θα εξαφανιστούν τα παπιά & τα 250αρια από την Αθήνα.
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2023, 03:49
  2. Transalp: Μια απ'τα ίδια για το 2006 ?
    από micmic στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2005, 15:16
  3. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 22:49
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2004, 11:30
  5. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 15:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία