Πολλές εταιρείες βγάζουν προοδευτικά ελατήρια, απλά η Hyperpro έχει γίνει γνωστή για τα προοδευτικά της ελατήρια.
Τα προοδευτικά ελατήρια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως και τα γραμμικά. Ο υπολογισμός τους ειναι διαφορετικός βέβαια.
Η Honda λέτε να μην ξέρει τι της γίνεται που βάζει προοδευτικά ελατήρια σε πηρούνια μεγάλων μοτοσυκλετών?![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
η εταιρεια στο καταλογο της αλλα και το σαιτ της τεκνομοτο δειχνει επακριβως ποια ειναι τα προιοντα που κανουν στο τρεισερ. δεν εχει γραμμικα για αυτο.
στο γιουτιουμπη ο γερμανος εχει πει αναλυτικα γιατι και πως η εταιρεια τους κατεληξε σε αυτα τα προιοντα.
https://www.youtube.com/watch?v=Jpes338epSw
η ιδια η εταιρεια σε μαιλ μελους μας ειχε πει:
It will improve the bike’s riding with about 70% by the progressive springs.
Normally it will eliminate the speed wobble, since this is caused by the soft original suspension.
However: a speed wobble can have many causes. If you have a luggage system for instance, the bike will be lifted in the front due to this. So it is difficult to guarantee it for 100% without seeing the bike.
It will almost eliminate this problem but due to the large fairing of the MT-09 Tracer, some instability will probably always stay. We experienced that the results differ per bike / driver. Eight out of ten times the problem is gone after installing the kit.
With kind regards,
Verzonden: maandag 11 januari 2016 14:28
Το είπε ο kemmotar
http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2817375
αλλά δεν νομίζω οτι μπορεί να το υποστηρίξει.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
σαπηλα δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα. ειπα οτι δεν ταιριαζουν στο τρεισερ.
γιατι κατ εμε το μηχανακι δεν ειναι τουριστικο, ειναι ψηλο σπορτ μηχανακι (θα ελεγα hypermotard) και αν θες να το ευχαριστιεσαι σε στροφοδιαδρομες κλπ θελει γραμμικα. τα προοδευτικα χαρακτηριζονται απο ελαφρια σχετικα αισθηση ταιραζουν ιδανικα σε τουριστικα μηχανακια με μεγαλη διαδρομη αναρτησης. το μηχανακι βεβαια δεν εχει μικρη διαδρομη αναρτησης (137mm) ωστε να πεις οτι τερματιζει οποτε θελει σωνει και καλα γραμμικα. ειναι και θεμα οδηγου και προτιμησης. ξερω αλλον με σουπερσπορτ που εχει βαλει προοδευτικα γιατι το εχει daily use bike.
οσον αφορα τωρα το μηχανακι που εχω και επιτρεψτε μου να γνωριζω καλυτερα μιας και εχω δει και την μια και την αλλη πλευρα.... το τρεισερ μεταμορφωνεται προς το πολυ καλυτερο!
απο κει και περα, για την ενημερωση σας to tracer φοραει dual rate ελατηρια. ουτε καν progressive απο την μανα του !
Ισα ίσα που επειδή ,όπως κι εσύ ο ίδιος λες, έχει σχετικά μεγάλη διαδρομή εμπρός θα ήταν ίσως ιδανικός υποψήφιος για σωστά υπολογισμένα προοδευτικά ελατήρια ή και αντίστοιχα dual rate, και ίσως και με διαφορετικό ιξώδες εφ όσον δεν έχουν ρύθμίσεις αποσβεσης.
Τα dual rate συνήθως επιλέγονται γιατί δίνουν μια ξεκάθαρη κι εύκολα υπολογίσιμη συμπεριφορά σε μεγάλο εύρος συνθηκών.
Επίσης τα μηχανάκια γενικώς δεν κουνάνε απο τα ελατήρια αλλά απο τις ανεπαρκείς αποσβέσεις.
Το MT09 δεν έχει ούτε ρύθμιση προφόρτισης εμπρός?
Εχει αλλά δεν επαρκεί το υπάρχον ελατήριο για να ρυθμιστεί σωστά το sag σε καποια κατηγορία αναβατών?
Είχα και έχω μοτοσυκλέτες και με γραμμικά και με προοδευτικά και με dual rate.
Μια χαρα στρίβει ακόμα και στην πίστα το Hornet 900 με dual rate εμπρός, μια χαρά και το bimota sb6 με γραμμικά.
Το MT09 το έχεις οδηγήσει με σωστά υπολογισμένα προοδευτικά ελατήρια και δεν σου άρεσε?
Εγώ απλά λέω να μην βγαζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
επιλεγουμε απο οτι προσφερει η αγορα. οταν ηρθε η ωρα αλλαγης και επελεξα cartridge, γραμμικο εδινε ο κατασκευαστης. δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να ψαχτω με αλλες λυσεις και παντρεματα.
το τρεισερ εχει ρυθμιση προφορτισης και στα 2 καλαμια φυσικα, τα 2015-2016 εχουν ρυθμιση rebound στο δεξι καλαμι, το αριστερο κουτσο.
στα τρεισερ 2017 βαλαν και ρυθμιση αποσβεσης στην αριστερη μποτα. ευτυχως! οι τιμες SAG βασει διαδρομων ειναι στανταρ για το τρεισερ. 41-45 μαξιμουμ για μπροστα 38 αντε βαρια 40 (εφοσον καποιος παει για το 45mm μπροστα) πισω με λογικη να ειμαστε ζεν χαλαρουιτα και χωρις να πιανεται η μεση μας...
ξαναλεω ομως το τρεισερ δεν το καβαλας με την λογικη οτι εχεις βστρομ ή βερσυς ή 1050. ειναι πιο κοφτερο, αγριο κατσικι και σου ζηταει να το πας πολεμικα. δεν ειναι φτιαγμενο για τελικες!
απο πλευρας οδηγικης συμπεριφορας και απολαυσης σε κλειστα κομματια οδηγιεται σαν μουλτιστραντα, χρ1000. το πρωτο το εχω καβαλησει αη γιαννη ρωσο (απο φιλο τα καναμε τραμπα) με τις skyhook της sachs και αφου ξανανεβηκα στο τρεισερ λεω οκ πιασανε κοπο τα λεφτα μου, τιμια τα λεφτα που κοστιζει ο σχιστοματης!
Αφού τα έχωσες κι έβαλες catridge φυσικά έκανες πολύ καλύτερη αναβάθμιση απο το να βαλεις άλλα ελατήρια και λάδια.
Φυσικά πλήρωσες και παραπάνω χρήματα.
Αφού όμως όπως λές το νέο μοντέολο έχει πλέον και ρυθμίσεις απόσβεσης εγώ δεν θα απέκλεια την χρήση ενός κιτ με προοδευτικά ή dual rate ελατήρια.
Mε ενα υποτυπώδες ψάξιμο είδα οτι η Wilbers, την οποία θεωρώ πολύ σοβαρή, προσφέρει και Linear και προοδευτικά.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Αν θελεις kemmotar πες μας τι ακριβως εχεις βαλει,απο ποιον και ποσο σου κοστισε στις αναρτήσεις.Αν παλι δεν επιτρεπεται στο φορουμ, αν μπορεις στειλε μου πμ αυτα.
Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 30/10/2016 στις 19:19. Αιτία: Άσχετα με το θέμα