Βραβείο κουτοπονηριάς ... όχι το προφανές... εκεί την πουστιά θα σκεφτεί πρώτα ο Έλληνας.
Βραβείο κουτοπονηριάς ... όχι το προφανές... εκεί την πουστιά θα σκεφτεί πρώτα ο Έλληνας.
Έκλεψες.
Είδες τις απαντήσεις από πάνω.
Σιγά το δύσκολο, αφού τα ψάρια δεν ζούν σε λίμνες και δεν πεθαίνουν μέσα σε αυτές. Ζούνε μόνο σε θάλασσες αλλά ούτε μέσα σε αυτές πεθαίνουν. Μόνο ζούνε δηλαδή, γιατί τα ψάρια δεν πεθαίνουν μέσα στο νερό, μόνο όξω από αυτό. Έχεις δει εσύ ψάρι να πεθαίνει μέσα στο νερό; Όχι βέβαια, άρα δεν πεθαίνουν μέχρι να τα βγάλουμε όξω ή να πηδήξουν όξω από μόνα τα. Επίσης δεν λέει τι 3 πεθαίνουν, μπορεί να εννοεί τα 3 γουρουνάκια ή τα 3 μου. Οπότε όπως και να το πάρεις η απάντηση 6 είναι σωστή και αν είπες 3 είσαι στόκος να πούμε και κρίνεις 6-2 ν τ'άλλο 3.
Εγώ που έχω ενυδρείο επιβεβαιώνω. Δεν πεθαίνουν ούτε μέσα σε λίμνη ούτε σε ενυδρείο. Εμένα μου ζητάν να βγουν έξω. Αλλά δεν έχουν τις ίδιες παροιμίες. Τα έχω ακούσει να λένε "στο νερό δε ζει ο άνθρωπος","κάθε πράγμα στον καιρό του και ο αδειούχος τον Αύγουστο", "ο άνθρωπος βρωμάει από το κεφάλι" κλπ