ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό. Στις ρυθμίσεις των windows μπορείς να επιλέξεις να διαχωρίσεις τις χιλιάδες με κόμμα και τα δεκαδικά με τελεία ή να επιλέξεις το αντίστροφο. Τώρα το ποιό είναι κανόνας στην ευρώπη και το ποιό στην ιαπωνία πχ. δεν το γνωρίζω ακριβώς.
Μου έχει τύχει όμως software το οποίο για να γίνει εγκατάσταση στα windows έπρεπε να ρυθμίσεις τον διαχωρισμό των χιλιάδων με κόμμα υποχρεωτικά , αλλιώς δεν ξεκίναγε καν η εγκατάσταση.
Φυσικά και είναι λάθος, εμείς χωρίζουμε τις χιλιάδες με κόμμα και τς δεκαδικά με τελεία, δεν είναι θέμα προτίμησης. Είναι θέμα ορθογραφίας.
Οι Άγγλοι πάλι και οι Αμερικάνοι κάνουν το ανάποδο.
Οι Άγγλοι μάλιστα αν δεν μου διαφεύγει καμιά χώρα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που ακολουθούν αυτή τη γραφή. (Εξαιρείται το Λουξεμβούργο που χρησιμοποιεί κατά βούληση και τα δύο)
Λογικό είναι να σε αφήνουν τα windows να επιλέξεις δεν μπορεί να ξέρει σε πια γλώσσα γράφεις.
Κι επίσης το ότι κάποιο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις δε λέει κάτι (εκτός του ότι ίσως δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα των ανά τον κόσμο διαφορετικών γραφών.
Οι τόκοι του χρέους είναι 5,5 δις, η προεδρία κοστίζει 3,3 *εκατομμύρια*. Δεδομένου του χρέους αλλά και της πιστοληπτικής μας ικανότητας οι τόκοι είναι σχεδόν προκλητικά χαμηλοί, αλλά 5δις δεν είναι στραγάλια, είναι όλος ο προϋπολογισμός για τα Υπουργεία Παιδείας και ΠολιτιΖμού/Αθλητισμού.
Ποιοι να "λεμε"; Ποιοι ειμαστε εμεις που, κατ'εσε', έχουμε την υποχρέωση αντικειμενικης ενημερωσης και παραθεσης των παντων; Γενικά, καταλαβαινεις καθολου τι γράφεις; Εβαλες εναν πινακα και καλά έκανες και ειναι ενδιαφέρων πινακας για το ποσα ξοδεύουμε σε βαρέλια χωρις πατο.
Το "σχολιο" τί το ήθελες κατα συγκεκριμένων στο φορουμ; Μείνε στο θεμα και άσε επιτέλους τη γκρινια και την κλάψα. Κουράζει.
Σωστα, τωρα που ξαναβλεπω τον πινακα, έκανα χοντρο λαθος στο σχόλιο. Φυσικα και 5,5, δις δεν ειναι στραγάλια, αλλα ειναι καταπολυ χαμηλότερο απο το αν "βγουμε στις αγορες" (αυτες που θα χορεύανε).
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais