Σελίδα 66 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 1656616263646566676869707176116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 976 έως 990 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν δούλεψε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάω να το βάλω στο production όπου ως συνήθως δεν θα δουλεύει τπτ

@sek: thanks για το link αλλά έπρεπε να κάνω custom για να παίξει L2TP over IPSec.
    @DrEvil: είπα πιο πάνω ότι είναι όλα κλειστά. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά μόνο τα ports για το VPN και τπτ άλλο. Οπότε κανείς δεν μπορεί να κάνει τπτ αν δεν μπει με VPN πρώτα. Ton IIS τον εγκατέστησε από μόνο του για κάποιο λόγο για να παίξει το VPN. Δεν χρειάζομαι πάντως web server. Για αυτό που ρωτάς πριν πας σε cluster μήπως να κοίταγες συμβατότητα ? H 12c (Τuxedo) δεν παίζει με RedHat 7 από ότι είδα.
    Μια χαρα θα σου παιξει και παραγωγη. Μην το σκιαζεσαι!

Σε οτι αφορα το θεματακι μου, απο το LLD της Oracle:
    "Operating systems used for all virtual machines (except Windows Upgrade desktop) is Red Hat Enterprise Linux Server release 7.2 (Maipo). CCB 2.4 SP3 and Oracle database 12c are certified to run on versions 7.x of Red Hat."
    Η 7.3 δεν ειναι certified ακομα, αλλα δεν ειναι το θεμα μας.
    Κι αντε, δεν ειχα δει το compatibility matrix ουτε εγω, ουτε η Oracle. Οταν τους εστειλα το sosreport, υποθετω οτι θα το βλεπανε.
    Το ολο εχει να κανει με το totem και κατα ποσο μπορει να επικοινωνησει με τον(τους) αλλους nodes σε High CPU utilization σεναρια.
    Αλλα αυτο το "ελυσα".
    Ηρθε στο προσκηνιο ομως ο crmd, τον οποιο δεν εχω βρει τροπο να κανω tune αλλαζοντας intervals στο resource monitoring. Το οποιο υποθετικα θα ελυνε το θεμα μου.

εντιτ/ΥΓ: (να πω τον καημο μου). Αλλαξανε ενα καλο εργαλειο για HA (CMAN) με ενα αξιοπρεπεστατο νεο εργαλειο, το οποιο ομως ακομα δεν εχει τελειοποιηθει. Η συμπεριφορα του stonith οταν εχεις vmware_soap εχει τοσο πλακα, που η RHEL σε προτρεπει να το κανεις disable, οποτε παλι απο το quorum εξαρτασαι (υποθετικα, στο pacemaker δεν ειναι απαραιτητο, λογω stonith).
    Σε λιγο καιρο θα ειναι σιγουρα αξιοπιστο και αυτο, ελα ομως που πρεπει να παραδωσω το εργο μεχρι το τελος του Φεβ.
    Τελευταία τροποποίηση από DrEvil; 24/01/2017 στις 22:42.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sek Προβολή μηνύματος
    Σωστός, δεν έγραψα για τα πρωτόκολλα authentication γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αντιλαμβάνεσαι
    Το λινκ έχει έναν γενικό μπούσουλα και το στήνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
    Τα MS-CHAP κλπ είναι ξεπερασμένα και θα έπαιζε μόνο με MS client, έτσι θα παίζει κ με 3rd party.

Θα παίξει κ στο production άψογα!

ναι η αλήθεια ήταν εύκολο με το custom αλλά στην αρχή έψαχνα που να βάλω shared-key σε αυτό που είχε to link.

Thanks

Kάτι τελευταίο. Πα να κάνω SMB share και έχει ήδη το /system32/spool/drivers. Αυτό είναι by default shared με το που ξεκινάς το service ή κάποιος το έκανε πριν από εμένα ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    Μια χαρα θα σου παιξει και παραγωγη. Μην το σκιαζεσαι!

Σε οτι αφορα το θεματακι μου, απο το LLD της Oracle:
    "Operating systems used for all virtual machines (except Windows Upgrade desktop) is Red Hat Enterprise Linux Server release 7.2 (Maipo). CCB 2.4 SP3 and Oracle database 12c are certified to run on versions 7.x of Red Hat."
    Η 7.3 δεν ειναι certified ακομα, αλλα δεν ειναι το θεμα μας.
    Κι αντε, δεν ειχα δει το compatibility matrix ουτε εγω, ουτε η Oracle. Οταν τους εστειλα το sosreport, υποθετω οτι θα το βλεπανε.
    Το ολο εχει να κανει με το totem και κατα ποσο μπορει να επικοινωνησει με τον(τους) αλλους nodes σε High CPU utilization σεναρια.
    Αλλα αυτο το "ελυσα".
    Ηρθε στο προσκηνιο ομως ο crmd, τον οποιο δεν εχω βρει τροπο να κανω tune αλλαζοντας intervals στο resource monitoring. Το οποιο υποθετικα θα ελυνε το θεμα μου.

εντιτ/ΥΓ: (να πω τον καημο μου). Αλλαξανε ενα καλο εργαλειο για HA (CMAN) με ενα αξιοπρεπεστατο νεο εργαλειο, το οποιο ομως ακομα δεν εχει τελειοποιηθει. Η συμπεριφορα του stonith οταν εχεις vmware_soap εχει τοσο πλακα, που η RHEL σε προτρεπει να το κανεις disable, οποτε παλι απο το quorum εξαρτασαι (υποθετικα, στο pacemaker δεν ειναι απαραιτητο, λογω stonith).
    Σε λιγο καιρο θα ειναι σιγουρα αξιοπιστο και αυτο, ελα ομως που πρεπει να παραδωσω το εργο μεχρι το τελος του Φεβ.
    πλάκα κάνω για το production και καλά επειδή είναι Windows

Το θέμα σου ξεπερνά το level μου σε sysadmin οπότε δεν κατέω.

ναι η αλήθεια ήταν εύκολο με το custom αλλά στην αρχή έψαχνα που να βάλω shared-key σε αυτό που είχε to link.

Thanks

Kάτι τελευταίο. Πα να κάνω SMB share και έχει ήδη το /system32/spool/drivers. Αυτό είναι by default shared με το που ξεκινάς το service ή κάποιος το έκανε πριν από εμένα ?
    Eιναι default share, λογω του File and Printer sharing των Windows.
    Υποθετω οτι και τα αλλα admin shares θα ειναι ενεργα.
    Κοψτα ειτε απο registry ειτε απο powershell.

Και θενκς για την απαντηση σου στο θεματακι μου.
    (δεν εισαι πολυ των windows ε; forward slash σε file path :d)
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Κουλό μέλος
    Σίγουρα δεν είναι default share και υποψιάζομαι ότι ο server δεν έχει κάποιον κοινόχρηστο εκτυπωτή για να είναι shared ο φάκελος..
    ​The journey is the reward!

Eιναι default share, λογω του File and Printer sharing των Windows.
    Υποθετω οτι και τα αλλα admin shares θα ειναι ενεργα.
    Κοψτα ειτε απο registry ειτε απο powershell.

Και θενκς για την απαντηση σου στο θεματακι μου.
    (δεν εισαι πολυ των windows ε; forward slash σε file path :d)
    όχι μόνο αυτό είναι είναι share. Ντάξει υπερβολή βαρέθηκα να κόβω

Γενικά δεν είμαι πολύ των συστημάτων αλλά ειδικά Windows μεδέν. Network engineer, αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο να κάνεις και πράγματα εκτός των νερών σου. Μαθαίνεις κι άλλα όμως Κάνεις και καμιά πατάτα πού και πού και όλα καλά

Κανε μου μια χαρουλα plz.
    Απο cmd δωσε "net share"
    Αλλα αφου δεν τα εχεις κανει share manually, ετσι κι αλλιως θα το κοψει το NTFS permissions, οποτε μην σκιαζεσαι χαρο.

Φιλε sek, C$, IPC$, admin$ & print$ ειναι default shares, εχει δεν εχει εκτυπωτη πανω (απ' οσο θυμαμαι oταν διαβαζα για MCSE, αλλα με εχουν παρει και τα χρονια οποτε δεν ειμαι απολυτος).
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Κουλό μέλος
    Συγκεκριμένα το print$ γίνεται shared όταν είναι και printer server, φαντάζομαι πως ένας server στο cloud δεν τρέχει print services. Btw, ακριβώς επειδή είναι administrative δεν είναι ορατά από τον Windows Explorer αλλά μόνο με την net share και από το shared folders στο computer management console. Αν στον windows explorer φαίνεται το 'χεράκι' σημαίνει ότι έχει γίνει shared εκ των υστέρων.

Τελευταία τροποποίηση από sek; 24/01/2017 στις 23:54.

Κανε μου μια χαρουλα plz.
    Απο cmd δωσε "net share"
    Αλλα αφου δεν τα εχεις κανει share manually, ετσι κι αλλιως θα το κοψει το NTFS permissions, οποτε μην σκιαζεσαι χαρο.

Φιλε sek, C$, IPC$, admin$ & print$ ειναι default shares, εχει δεν εχει εκτυπωτη πανω (απ' οσο θυμαμαι oταν διαβαζα για MCSE, αλλα με εχουν παρει και τα χρονια οποτε δεν ειμαι απολυτος).
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screen Shot 2017-01-24 at 23.48.37.jpg 
Προβολές:	115 
Μέγεθος:	61,3 KB 
ID:	377935

Ολα καλα.
    Εμπρος και μην σκιαζεσαι.
    Να υποθεσω το Statements το εκανες εσυ share?
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sek Προβολή μηνύματος
    Συγκεκριμένα το print$ γίνεται shared όταν είναι και printer server, φαντάζομαι πως ένας server στο cloud δεν τρέχει print services. Btw, ακριβώς επειδή είναι administrative δεν είναι ορατά από τον Windows Explorer αλλά μόνο με την net share και από το shared folders στο computer management console. Αν στον windows explorer φαίνεται το 'χεράκι' σημαίνει ότι έχει γίνει shared εκ των υστέρων.

Βασικά για το VPN και το SMB ενεργοποίησε πολλά services από μόνο του αλλά δεν νομίζω printer sharing. Ο server μην κολλάς που είναι στο cloud γιατί έχει default ρυθμίσεις από ένα image που δίνει η Amazon για 2012R2 οπότε δεν ξέρω τι τρέχει και τι όχι. Δεν με τρώει κιόλας μιας και όπως είπα έχει firewall μπροστά του που πλέον αφήνει μόνο το L2TP να περνά.

Ολα καλα.
    Εμπρος και μην σκιαζεσαι.
    Σκιάζομαι γιατί το φαγα το 12ωρο και σήμερα αλλά τουλάχιστον βγήκε μπόλικη δουλειά. Ευχαριστώ άπαντες για τη βοήθεια.

Κουλό μέλος
    Από 2008 είναι αυτό:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screen Shot 2017-01-25 at 12.51.57 AM.png 
Προβολές:	113 
Μέγεθος:	57,8 KB 
ID:	377937

anyway, δεν επιμένω..
    shut it down mate.

DrEvil

Να δηλώσω ότι μπέρδεψα τον sek με τον Mariner εξού και τα σχόλια περί AD.

Να δηλώσω ότι μπέρδεψα τον sek με τον Mariner εξού και τα σχόλια περί AD.
    Λεπτομέριες.. Όλοι στον ίδιο λάκο είμαστε..
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2004, 14:15
  4. Μια Ερωτηση Απο Εναν Απληροφορητο