Σελίδα 9 από 48 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 715

Θέμα: Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα, ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    τζιτζι ξαναδιάβασε τη σημειωση που προσθεσα. crypton x αγοράζουν μόνο τα καυλωμενα πιτσιρικια

το χ δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο αναφοράς

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από irinia Προβολή μηνύματος
    Για τον φίλο μου τον Αριστείδη έχω να πω ότι...........
    Μάλλον δεν έκανε καλούς υπολογισμούς,για να μην κουράσω εδώ μέσα αν κάτσεις φίλε και υπολογίσεις
    καύσιμα,σέρβις,ακόμα και έξοδα γκαράζ για ένα παπάκι θα δεις ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ θα κάνεις απόσβεση σε σχέση
    με ένα χιλιάρι μηχανάκι...!!!
    Τι φθορά θα γλυτώσεις,πόσα από καύσιμα σέρβις κ.λ.π.
    Κάτσε και μέτρα τα,θα εκπλαγείς...!!! Υπολογίζω ένα παπάκι των 1700-1800 ευρώ με περίπου 2 λίτρα στα 100 καύσιμα.
    Το αστρέα που έχω αυτή τη στιγμή καίει περίπου στα πρώτα 1000 χλμ. που μέτρησα 1,6-1,7 με τάση βελτίωσης
    καθώς ανοίγει το μοτέρ και στρώνει και μία μοτό πάνω από 650 κυβικά περίπου 5-6 λίτρα στα 100 χλμ.
    Δε μιλάμε για το σούπερ τενερέ.........τον βούβαλο..!!
    Θα γράψω απλά ότι η επιβάρυνση του παπιού είναι 70 ευρώ η ασφάλεια το χρόνο +22 τα τέλη βάλτα 100.
    Βάλε και 500 χλμ. το μήνα 6000 το χρόνο, 4 λίτρα στα 100 να γλυτώνει στο καύσιμο είναι 40 λίτρα στα 1000 χλμ.+
    επί 6 μα κάνουν 240 λίτρα καύσιμο λιγότερο το χρόνο με μόνο 6000 χλμ.
    240Χ 1,55 τιμή βενζίνης σήμερα κάνει 370 ευρώ διαφορά με μέτριους υπολογισμούς το χρόνο.
    Βάλε τη διαφορά από το σέρβις στη μεγάλη μοτό ,τη φθορά των ελαστικών κ.λ.π.πάει για πλάκα στα 500 ευρώ κέρδος
    ανά έτος μετρημένο ΚΑΡΑΝΤΙ..!!
    Βάλε τώρα τα έξοδα ενός παπιού και θα δεις ότι σε 4 το πολύ χρόνια θα έχεις ένα ΠΑΠΙ ΔΩΡΟ..!!!
    Θα κινείσαι πολύ πιο εύκολα,θα παρκάρεις πολύ πιο εύκολα κ.λ.π.....κ.λ.π.....
    Αν τα χλμ.που διανύεις κάθε χρόνο φτάνουν στα 10000 ,μέτρα πόσο γρήγορα κάνεις ΑΠΟΣΒΕΣΗ..!!!
    Δεν ξέρω ειλικρινά με ποια λογική κάποιοι ισχυρίζεστε ότι.........ένα μηχανάκι 650-1000 ή και παραπάνω κυβικά
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ,ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΜΙΚΡΟ ..!!

Σχετικά είναι όλα, ο υπολογισμός σου είναι σωστός, όμως αν δε κάνεις πολλά χλμ ετησίως (κάνα 6άρι κάνω προσωπικά) και θες να έχεις και τα δύο οχήματα σωστά συντηρημένα, θα δεις ότι τελικά η διαφορά στο κόστος δεν είναι τόσο μεγάλη, υπό την έννοια ότι και τα δύο θα χρειαστούν κάποια πράγματα σε αυτό το διάστημα, ασχέτως χιλιομέτρων

Ο βασικός λόγος πάντως που τελικά μάλλον δε θα πάρω 2ο μικρό μηχανάκι είναι ότι δε μπορώ να τα χωρέσω όλα στο γκαράζ...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    τζιτζι ξαναδιάβασε τη σημειωση που προσθεσα. crypton x αγοράζουν μόνο τα καυλωμενα πιτσιρικια

το χ δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο αναφοράς
    ε ναι , αλλα πρεπει καπως η συγκριση να ειναι στο ιδιο επιπεδο..
    τωρα , αν συγκρινουμε απο την μια τσονγκτσενγζιουζιτοσου και απο την αλλη τατανικαβαμητσου δεν βγαινει ακρη ...

τελος παντων , ο καθενας ας κανει οτι τον φωτισει το καντηλι φως των παπιωνΕ....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    ναι... ολοι εχουμε αναμνησεις απο παπια , παντοφλα , σορτσακι μπλαμπλαμπλα... βλεπαμε και bonanza...

ετος 2017....

τα δυο κορυφαια στα ιδια περιπου κυβικα

Συνημμένο 380781

Συνημμένο 380782

τωρα , πραγματικα, αν το θεμα δεν ειναι τα 600 ευρω διαφορα (που τα αξιζει απολυτα το sh) και , γενικα η ΑΠΟΛΥΤΗ οικονομια (που τα παπια κερδιζουν κατα κρατος) το sh ειναι πολυ καλυτερο στα παντα.

ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..............ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Το άλλο παπάκι της Γιαμάχα που κάνει 1650 ευρώ και με αυτό κάνουν οι ντελιβεράδες 100000 χλμ.
    για πλάκα ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ...!!
    Φίλε μου με το να παίρνεις σαν παράδειγμα ΝΤΕΜΕΚ το πιο ακριβό παπί και το μοναδικό ΥΔΡΟΨΥΚΤΟ
    που απλά η φιλοσοφία του είναι εκτός παπιού.........ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ..!!
    Επίσης wave honda και astrea honda με 1800 και 1900 ευρώ σε χαλάνε..?? ΠΡΩΤΗ ΜΑΡΚΑ.
    Το keeway με 1250 ευρώ..??
    Τα άλλα παπιά με 1400-1500 ευρώ..?? Που βρωμάει η αγορά..??
    ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.............αλλιώς το λένε ,αλλά δεν θα το πω...!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    όχι αφήνω τους πρώην/νυν/αεί παποσκουτερόβιους να βγάλετε βίτσια διότι δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα από τέτοια. Καλύτερα μιά ώρα το fazer στην Ερμού παρά σαράντα χρόνια του σκούτερ και παπιού.
    Και γω μέχρι να γεράσω (βλέπε Τέρενς) ένα 1100 με αμερικάνικο τιμόνι έχω για παπί μην νομίζεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    ε ναι , αλλα πρεπει καπως η συγκριση να ειναι στο ιδιο επιπεδο..
    τωρα , αν συγκρινουμε απο την μια τσονγκτσενγζιουζιτοσου και απο την αλλη τατανικαβαμητσου δεν βγαινει ακρη ...

τελος παντων , ο καθενας ας κανει οτι τον φωτισει το καντηλι φως των παπιωνΕ....
    οκ με την ίδια λογική ας συγκρίνουμε το κορυφαίο σε επιδόσεις παπί με το κορυφαίο σε επιδόσεις σκούτερ.
    ίδιο επίπεδο. το κορυφαίο κάθε κατηγορίας.

ένα crypton x των 3200 με ένα t max των 12000

Το άλλο παπάκι της Γιαμάχα που κάνει 1650 ευρώ και με αυτό κάνουν οι ντελιβεράδες 100000 χλμ.
    για πλάκα ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ...!!
    Φίλε μου με το να παίρνεις σαν παράδειγμα ΝΤΕΜΕΚ το πιο ακριβό παπί και το μοναδικό ΥΔΡΟΨΥΚΤΟ
    Επίσης wave honda και astrea honda με 1800 και 1900 ευρώ σε χαλάνε..?? ΠΡΩΤΗ ΜΑΡΚΑ.
    ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.............αλλιώς το λένε ,αλλά δεν θα το πω...!!!!
    Ρε ψυχραιμία τι τρελαίνεσαι αφού του τα πα το 150ρι sh (3420) είναι 21 % ακριβότερο από το crypton (2820) και πάλι...

οκ με την ίδια λογική ας συγκρίνουμε το κορυφαίο σε επιδόσεις παπί με το κορυφαίο σε επιδόσεις σκούτερ.

νομίζω πλέον το tmax είναι 12500 και φτάνει 14κάτι;

Ένα γιατρό χριστιανοί...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Σχετικά είναι όλα, ο υπολογισμός σου είναι σωστός, όμως αν δε κάνεις πολλά χλμ ετησίως (κάνα 6άρι κάνω προσωπικά) και θες να έχεις και τα δύο οχήματα σωστά συντηρημένα, θα δεις ότι τελικά η διαφορά στο κόστος δεν είναι τόσο μεγάλη, υπό την έννοια ότι και τα δύο θα χρειαστούν κάποια πράγματα σε αυτό το διάστημα, ασχέτως χιλιομέτρων

Ο βασικός λόγος πάντως που τελικά μάλλον δε θα πάρω 2ο μικρό μηχανάκι είναι ότι δε μπορώ να τα χωρέσω όλα στο γκαράζ...

ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ

Θέλει μόνο βενζινούλα και 0,8-1 λίτρο λαδάκι με 5-6 ευρώ κόστος το λίτρο κάθε 2500-3000 χλμ.
    Οι υπολογισμοί ήταν για 6000 χλμ. γιατί τόσο κάνω και εγώ και τόσος είναι και ο μέσος όρος.
    Δηλαδή θα δίνεις 10 ευρώ το χρόνο έξοδα παπιού,ενώ ένα σέρβις μοτό κάνει περίπου 100 και λίγα λέω.
    Άντε στα 2-3 χρόνια και κανένα μπουζί με 5 ευρώ,αλυσίδα..?? Στα 5-6 χρόνια και βλέπουμε με πολύ μικρό κόστος.
    Λάστιχα ..? Επίσης στην πενταετία με κόστος 50 ευρώ...!!!
    Το έχω μετρημένο......πίστεψε με.

για πλάκα ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ...!!

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ !!ΔΙΑΓΔΩΣΤΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ !!

Βρε συ Τερενς αμα θες να συγκρίνουμε παπιοσκουτερακια μέχρι 2000 χιλιαρικα , θα μπουν στο παιχνιδι ταιβανεζοι, κορεατες , ιταλοι κλπ με τα abs – cbs , led , nicasil , 16ρες , κλπ κλπ και παλι θα χαθει η μπάλα..

ας κρατησουμε οτι τα παπια ειναι τα πιο οικονομικα διτροχα και ..μακρια απο μας...

Ρε μιλάμε ότι gamaei το θρεντάκι...

α, τωρα μιλας λογικα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Ρε ψυχραιμία τι τρελαίνεσαι αφού του τα πα το 150ρι sh (3420) είναι 21 % ακριβότερο από το crypton (2820) και πάλι...

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ...........

http://www.honda-motorcycles.gr/mode...del=sh150_2017

Πόσο είπατε κάνει το sh150..??
    EIΠΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΡΕ ΡΕ ΦΙΛΕ..........ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ....!!!!
    Ευτυχώς έχω πάρει τα χάπια μου το πρωί...!!!!
    Αυτό λέγεται.........ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ..!!

ΥΓ.Καλά εγώ είμαι συνταξιούχος αργόσχολος,εσείς όλοι πως τα καταφέρνετε ...??
    ΜΠΑΚΛΕΥ..... http://www.aek365.com/a-513401/ekein...thta-video.htm

δε γαμιέ. όποιος έχει 12χήνες για σκούτερ σιγά μην τον νοιάξουν άλλα δυό ψωροχιλιάρικα.

Σελίδα 9 από 48 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Mega Scooter VS ON/OFF
    από partakiasss στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2015, 11:57
  2. Honda CBF 600 vs Suzuki GSF 650 S (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!)
    από tkata στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 21/04/2012, 15:41
  3. Scooter vs Παπί (Την γνώμη σας)
    από Stavrosqq στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2011, 01:03
  4. Piaggio MP3 vs scooters τύπου beverly, t-max ktl
    από Nyor στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2009, 19:44
  5. Κατανάλωση: Scooter vs Παπιού!
    από thanar στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2007, 10:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •