Δώσε πόνο δάσκαλε, δώσε πόνο. Μίλα για όλους και για όλα. Το δικαιούσαι. Εγώ πάντως μονίμως σε απολαμβάνω.
![]()
Δώσε πόνο δάσκαλε, δώσε πόνο. Μίλα για όλους και για όλα. Το δικαιούσαι. Εγώ πάντως μονίμως σε απολαμβάνω.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Δεν νομίζω ότι η διήθηση με 170 -εντός μάλιστα πόλης- θεωρείται νορμάλ.
'Οντως, σε γενικές γραμμές, "νορμάλ" πάει. Αλλά η στραβή δεν κοιτάει μέσο όρο και γενικές γραμμές αλλά στιγμές κυρίως.
Το να λέμε νορμάλ το παραπάνω στιγμιότυπο το θεωρώ εξίσου χαζό με το να λέμε ότι πάμε με 90 στην εθνική οδό.
Στη μία περίπτωση προωθούμε τη μαλακία μας και στην άλλη χάνεται η αξιοπιστία ενός εν δυνάμει προτύπου.
Think faster than you ride
Ωπ,σόρρυ.
Δεν το είδα μεχρι τελους το βίντεο και αυτό μου διέφυγε.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Πάντως εμένα αυτό που πάντα με "στεναχωρούσε" στο moto είναι η νοοτροπία αρκετών που επικροτούν την extreme οδήγηση στη πόλη και κυρίως καταφέρονται εναντίον όσων την κατακρίνουν με το επιχείρημα "όσα δε φτάνει η αλεπού"
Αυτό πάντως που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι η πιθανότητα ατυχήματος είναι σαφώς μεγαλύτερη όταν περνάς φίλερ ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα με 200 χλμ ή ακόμα και αν απλά κατεβαίνεις τον Κηφισό με τέτοια ταχύτητα, σε σχέση με έναν οδηγό που κάνει την αντίστοιχη διαδρομή και τις αντίστοιχες κινήσεις με 100 ~ 120, ασχέτως αν ο "γλήγορος" είναι εν γένει πιο καλός οδηγός.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
εγω στο βιντεο ειδα διηθηση με οσα και μαλιστα τυφλα περασματα διπλα σε φορτηγα και λεωφορεια χωρις ορατοτητα
προσωπικα επιλεγω να πηγαινω με 20-30 χλμ παραπανω απο τα αυτοκινητα το πολυ μηπως και προλαβω την στραβη
και οταν προσπερναω μεγαλο οχημα που μου κοβει την ορατοτητα κοβω τελειως ειδικα αν ειναι σταματημενο
αν μου κολλησει κανενας γρηγορος στη διηθηση απλα κανω στην ακρη και του ευχομαι καλη τυχη
αλλα εγω μπορει να ειμαι και κοτα.........
Απλή αριθμητική είναι παιδιά.
Τα χιλ. αυξάνονται ακριβός αντίστροφα με την ηλικία, και μειώνονται πάλι αντίστροφα με τις (επισκέψεις) σε Κηφισιά και Βούλα.
Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.
Το "κόλπο" είναι να μην οδηγείτε πάνω από τα όριά σας. Ο καθένας έχει διαφορετικά όρια. Επειδή κάποιος σας πέρασε με +40, δε σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύει περισσότερο από εσάς. Όπως επειδή κάποιος πηγαίνει μπροστά σας με 50 km/h και σας καθυστερεί, δε σημαίνει ότι μπορεί να πάει πιο γρήγορα με ασφάλεια. Μην ξεπερνάτε τα όριά σας και αφήστε τον καθένα να οδηγεί όπως νομίζει.
Life begins at 45°.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Αυτό το όριο, εσύ, Αριστείδη, μπορεί να το θέτεις, σε συγκεκριμένες συνθήκες, στα 100 km/h, αλλά κάποιος άλλος το θέτει στα 60. Όχι, δεν υπάρχουν αντικειμενικά όρια, εκτός από του ΚΟΚ.
Life begins at 45°.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Υπάρχουν.
Το να οδηγείς με 130 χλμ την ώρα π.χ. στην Πέτρου Ράλλη (όχι στο σημείο που είναι ανοιχτή, στο σημείο που χωρίζεται με την Λαοδικείας εννοώ) είναι σα να πηγαίνεις αγκαλιά με τον χάρο
Το να πηγαίνεις οπουδήποτε με 280 είναι επίσης επικίνδυνο, πως να το κάνουμε τώρα ρε συ Γιώργο
Ναι, εγώ μπορεί να έχω 90% πιθανότητες να μη φρενάρω ποτέ, εσύ μπορεί να έχεις 50%, ο Sniper 10%, όμως όλοι θα είμαστε πολύ πιο ψηλά από αυτόν που πηγαίνει δεξιά με 100...
Δες παραπάνω![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Ναι, Αριστείδη μου, υπάρχει οδήγηση εκτός ορίων γενικότερα, αλλά μιλάς για υπερβολές. Είναι σαν να μου λες ότι δε μπορείς να πηγαίνεις με 170, μεσημεριάτικα, στη Θηβών. Ναι, χαίρω πολύ.
Life begins at 45°.