η αληθεια ειναι οτι αν ο χωματοδρομος ειναι κατα 99% μεσα στα ταξιδια σου και πολλες φορες αναγκαζεσαι ή γουσταρεις (βιτσια ειναι αυτα), να περασεις απο κροκαλες...
ενα f800gs θα ηταν ιδανικο...και αναφερω το συγκεκριμενο γιατι εχει εξισου αστεια καταναλωση με το nc...
Με comfort σέλα.
Τίθεται άλλο ερώτημα, αν το πατάει, γιατί... Το 800adv το έχω στις μύτες των παπουτσιών.
billy έχω να σε δω καιρό και μου προκαλεί έκπληξη η αλλαγή φιλοσοφίας... μπράβο ρε φίλε. Είχες φτάσει στα όρια του κάγκουρα με τα άλλα εργαλεία.
Ελπίζω να κατάλαβες τώρα γιατί πήρα το βαραντέρο, όλοι στο άλλο φόρουμ είχαν ξαφνιαστεί με αυτή την κίνηση...![]()
Ωραία τα λέτε. Επιστημονικά και κατανοητά. Μου έμεινε μια απορία όμως, απ το πρώτο πόστ ακόμα. Ρε Μπομπ? Τι ρόλο παίζει ένα χαλικάκι στην κορυφή ενός παγόβουνου?? Ότι τι???![]()
![]()
Το έχω σκεφτει κάποιες φορές αλλα προς το παρών απορρίπτεται για τις αναγκες μου και θα σου εξηγησω το γιατι.
Κανω 55.000km το χρονο μεχρι σήμερα που μιλάμε,ανεβαινω κορυφες βουνων και κανω διαφορες τετοιες δραστηριοτητες.Δυστυχως λογω εργασιας συνηθως εχω μολις μια μερα διαθεσιμη.Οι περισσοτεροι αυτη τη μερα θα ηθελαν να ξεκουραστουν,εγω την εκμεταλλευομαι στο επακρον και κάνω μεγάλες μονοήμερες εκδρομες.
Πχ μια τυπικη εκδρομη ειναι η εξης https://goo.gl/maps/19VGaxtFLN22.Και ειναι μια διαδρομη που εχω κανει και θα ξανακανω μεσα στις επομενες Κυριακες(κορυφη περήφανο του Γραμμου 2444m).Αυτη τη διαδρομη που βλεπεις την κανω σε μια μέρα + 3-4 ωρες πεζοποριας αναλογα.Ανεβαινω μονο απο επαρχιακα γιατι η εθνικη ειναι βαρετη και κατεβαινοντας οπου με πιασει νυχτα βγαινω εθνικη.Δηλαδη σε μια 1000αρα βόλτα το 3% ειναι χωματοδρομος τον οποιο περναω αργα μεν αλλα άφοβα,ναι θα μπορουσα με ενα Africa Twin να τον περάσω τάπα,σε ολο το επαρχιακό ομως δεν θα πηγαινα το ιδιο ευκολα και γρηγορα με 21 ζαντα μπροστα.Εκτος αυτου ενα χωματινο λάστιχο σε περιορίζει στην ταχυτητα στις ευθειες στις οποιες πάω τουλαχιστον με 160.
Ευρωπαικό μηχανάκι με τα χιλιομετρα που κάνω ειναι ενα τεραστιο ρίσκο αν και το F800 ειναι πολυ καλο,καιει ομως σαφως παραπάνω στις ταχυτητες που κινουμαι,δοκιμασμένο. Σιγουρα στα χέρια μου δε θα αντεξει.Σε φιλο μου βάρεσε το σασμάν 1ο χέρι στα 40.000km.Και το καινουργιο Αφρικα καιει και αυτο αρκετα συγκριτικα με το NC,το καλοκαίρι πετυχα εναν Τουρκο ανεβαινοντας για βορειο Ακρωτηρι και οι διαφορες στα 160km σταθερα ηταν 2,5 λιτρα στα 100.
Με το NC στα χιλιομετρα που κάνω γλιτωνω πανω απο 1500 ευρω το χρόνο συγκριτικά με κάποιο αλλο της κατηγορίας στην ίδια χρηση .Ενα Vstrom καιει 2 λιτρα πανω,ενδεικτικα στο χαρτη που εβαλα θα ήθελα 35-40 ευρω παραπάνω βενζινη.Δοκιμασμένο πολλες φορες σε βόλτες με φίλους.
Σήμερα έχω 147.000km και ουσιαστικα στο μηχανακι δεν εχει αλλαχτει ποτε τιποτα εκτος απο λάδια(ανα 12.000) και μπουζι (ανα 48.000).Ουτε τεντωτηρες,ουτε ντιζες συμπλεκτη,ουτε πηνια.Απολυτως τιποτα.
Τα πάντα ειναι θεμα αναγκων,μεχρι σημερα που μιλάμε το ταπεινό εργαλείο NC με καλύπτει στο να πετυχαινω τους στοχους μου και μου εξοικονομεί πολλά χρήματα.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE