Αντε παλι τα ιδια. Γελαει ο κοσμος. Σαν τον αλλον που ειχε εμφανιστει περισυ και ειχε πει οτι του εστειλαν προστιμο. Btw το site που φαινεται αν ειναι ασφαλισμενο το οχημα υπαρχει πολυ καιρο. Δε δημιουργηθηκε τωρα
Εγω να δεις γελιο....
Το Δεκεμβριο του 2015 έφυγα οικογενειακως στη Γερμανια. Το Φεβρουαριο του 2016 άλλαξα εδώ τις ελληνικές πινακίδες και το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στη Γερμανία. Εκει που έγινε η δουλιά μας είπαν οτι οι ελληνικες πινακίδες και η άδεια θα πάνε υπηρεσιακώς στην Ελλάδα για να γινει η διαγραφή απο εκεί. Σίγουρα? ρώτησα... Σίγουρα, με είπαν, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο.
Μπαίνω λοιπόν προχτές στο taxis για να κάνω τη δήλωση (ειμαι στη ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου, αλλά έχω στην Ελλάδα εισόδημα απο τόκους 11,5 ευρώ....) και φυσικα το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμη στην εφορία. Φαίνεται κανονικά σε κυκλοφορία, εχει 4000 € τεκμήριο και χρωστάει 270 € τέλη κυκλοφορίας για το 2017 (μαζί με το πρόστιμο γιατι δεν πληρώθηκαν εμπρόθεσμα...)
Τώρα θα με έρθει και το πρόστιμο επειδή δεν είναι ασφαλισμένο.............
Τώρα για μερες (και μαλλον θα το κανω για πολυ ακομη) ψάχνω στο ιντερνετι, παιρνω τηλέφωνα για να δω τι θα κάνω (αν εχει κανεις καμια ιδεα, ευπροσδεκτη)
(Ευτυχώς στη μοτό κατέθεσα πινακίδες στην Ελλάδα...)
ωχ έμπλεξες....
Πάντως είμαι σίγουρος οτι οι Γερμανοί όντως έστειλαν τις πινακίδες και τα απαραίτητα έγγραφα υπηρεσιακώς, αλλά όταν έφτασαν στο εδώ υπουργείο καποιος τα εγραψε εκει που δεν πιανει μελανι.
Αυτή είναι η Ελλάδα.
Για να γελάσουμε λίγο τώρα. Το ίδιο πρέπει να έγινε όταν είχα φάει κάτι φλασιες απο radar στηn Autobahn με Ελληνικές πινακίδες μόνο που τότε βόλευε.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Η μητέρα της κοπέλας μου, πάει στο λογιστή και της λέει Έχεις 1 μηχανάκι στο όνομά σου". Ψάχνει, ήταν του κανακάρη αλλά έχει πουληθεί σε γείτονα στο χωριό πριν χρόνια. Πάει μηχανολογικό, της λένε "ναι κυρία μου, έχει γίνει μεταβίβαση από τότε". Πάει στην εφορία, της λένε "Αα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι". Πάλι καλά που δεν έχει απλήρωτα τέλη. Τι κάνει τώρα; Πάει ξανά εφορία και τα σπάει όλα μέχρι να γίνει κάτι;
Artificial intelligence is no match for natural stupidity...
Δε ξερω αν εχει ξαναναφερθει στο ποστ,οποιος δε το ξερει,μπορει να τσεκαρει μεσω taxis μονος του το τι οχηματα εχει στη κατοχη του,μεσω της καταστασης οχηματων.
Η διασταύρωση θα γίνεται για συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Δεν θα αφορά προηγούμενα χρόνια.
Ο ασφαλιστής σας όταν θα πάτε να κάνετε νέο συμβόλαιο θα σας «υποχρεώσει» να πληρώσετε ένα παράβολο. Αν δεν το πληρώσετε δεν θα σας ασφαλίσει το όχημα.
Τώρα, αν κάποιος δεν ασχοληθεί καθόλου και δεν πάει να ασφαλίσει το όχημα του, ο νόμος προβλέπει να του στέλνουν την αστυνομία στο σπίτι και να του παίρνουν πινακίδες, άδειες, δίπλωμα και να επιβάλλουν ό,τι άλλο προβλέπεται για ανασφάλιστα οχήματα;
Δεν ξέρω τι θα γίνει με όσους έχουν πέσει θύματα απατεώνων ασφαλιστών ή έκλεισε η ασφαλιστική τους (βλ international life) και δεν το πήραν είδηση ή δεν γνωρίζουν πως πρέπει να καταθέτουν πινακίδες αν δεν θέλουν να πληρώνουν ή αν υπάρχουν λάθη στα υπουργεία μεταφορών ή οικονομικών . Μάλλον την έχουν πατήσει.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω πως ένας ασφαλιστής ή ένας εφοριακός θα κάνει έλεγχο για ασφαλιστήρια, πως δηλαδή θα βεβαιώνει παραβάσεις του ΚΟΚ και θα επιβάλει πρόστιμα αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ούτε ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ; !
Ο ένας είναι για φορολογικά θέματα και ο άλλος ένας ιδιώτης-επαγγελματίας που κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Από πότε έχουν αυτοί την αρμοδιότητα ελέγχου ανασφάλιστων οχημάτων και επιβολής προστίμων ;;;
Θυμάμαι ότι είχα ζητήσει αποδείξεις (φωτο κτλ) από κάποιον που είχε ισχυριστεί ότι του ήρθε πρόστιμο. Νομίζω τότε δεν είχε μπει καν στο κόπο να απαντήσει.
Τώρα με λύπη μου είμαι εγώ αυτός που θα φέρει τις αποδείξεις. Για αποφυγή παρεξηγήσεων να πω ότι το παρακάτω προφανώς και δεν είναι δικό μου, μου το έδειξε ο ιδιοκτήτης ο οποίος τυχαίνει πράγματι να μην το κινεί τον τελευταίο χρόνο.
Give me fuel, Give me fire
Oσα ραβασακια ηρθαν, ήρθαν για τα μεχρι ωρας ή μπορει να ερθουν και πιο μετα;;
Ρωταω γιατι ειχα ενα 50άρι το οποιο πουλησα και για καποιο λογο φαινεται στο check insured σαν ανασφαλιστο (με δικο μου ΑΦΜ και την πινακιδα του) ενω η μεταβιβαση εχει γινει εδω και χρονια!!
(... και ΠΟΤΕ δεν ηταν ανασφαλιστο!)
pew pew pew pew pew pew !!!
Σαφάρι;;
Κλεμμένο από το 2011 , δηλωμένο στην αστυνομία,στην εφορία,αποζημιωμενο για κλοπή από την ασφαλιστική,με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασμενο στην ασφαλιστική , ήρθε μήνυμα ότι χρωστάει τέλη μετά από την... διασταύρωση των στοιχείων..
Ούτε σε μάθημα πληροφορικής της 3ης δημοτικού τέτοια έξυπνα queries..
Τελείως ζώα...
Και εμένα μου ήρθε στις 15/06/2017 τέτοιο ραβασάκι.
Το είχα ασφαλίσει από τις 08/06/2017, αλλά μου λέει πως στις 6/06/2017 ήταν ανασφάλιστο.
Αύριο θα πάω στην εφορία αλλά λογικά τον ήπια για 2 μέρες.
Κι εγώ το είχα ακίνητο πολύ καιρό,πάνω από χρόνο,διότι είχε βλάβη στο σασμάν,αλλά ασφάλεια πλήρωνα κανονικά.Μόνο ΚΤΕΟ δεν το είχα περάσει.Το έφτιαξα και το πέρασα και ΚΤΕΟ ως εκπρόθεσμο.Δυστυχώς οι αρχές αν δεν έχεις καταθέσει πινακίδες δεν μπορούν να ξέρουν ότι δεν το κυκλοφορείς και απαιτούν ασφάλεια.Απορώ όμως πώς μερικοί δε φοβούνται και κυκλοφορούν ανασφάλιστοι..Όχι το πρόστιμο της τροχαίας,αλλά την περίπτωση να εμπλακούν σε ατύχημα.Θα τρέχουν και δε θα φτάνουν...