Στις επιλογές αναφέρθηκες, όχι στα ίδια τα γεράματα.
Και τις επιλογές έκρινες, όχι την όποια κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ο καθένας, που φυσικά δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις.
Μπορείς να έχεις όποια αίσθηση θες, δε σου το απαγορεύει κανείς.
Δεν παρέθεσες κανένα στοιχείο για το οτιδήποτε ώστε να μπω σε διαδικασία να το αντικρουσω.
Μια άποψη εξέφρασες.
Και συνήθως οι απόψεις που τσουβαλιάζουν δε βασίζονται σε κανένα στοιχείο παρά μόνο σε ανάγκες αυτού που τις εκφράζει.
Πρόσεχε λίγο με την προστακτική και την υπόδειξη για το ποιες ατάκες θα χρησιμοποιεί ο καθένας εδώ μέσα.
Ρώτησα φίλο περίπου συνομήλικο γιατί πήρε το 1200 και άφησε το 800 και μου είπε ότι στην ηλικία μας
δεν έχουμε και μεγάλα περιθώρια για πτώσεις, και τα καινούργιο 1200 είναι πολύ ασφαλέστερο με τα επιπλέον
ηλεκτρονικά.
Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τότε αλλά έχει δίκιο κατά την άποψή μου.
Ποστ 158
Το να επιστρεψει καποιος σε λιγα κυβικα ,απο τα 600-800 plus κυβικα που καβαλαγε δεν σημαινει οτι οδηγικα τα ''εξαντλησε' αυτα τα μηχανακια ,αλλα το αντιθετο.Εξαντlηθηκε ο ιδιος ,ειτε με την μορφη ικανοτητων που χαθηκαν λογω προχωρημενης ηλικιας /φυσικης καταστασης/φοβιων/που ερχονται με τα χρονια.
Καβατζαρω τα 60 με 40 χρονια διτροχα και οχι μονο.
Ποτε δεν θα σκεφτομουν κατι λιγοτερο απο τα 1000 κε και ολοι οσους ξερω στην ηλικια μου με την αναλογη φυσικη κατασταση το ιδιο κανουν.Αυτοι που ''δεν κρατιωνται '' το γυρισαν στα πολυ μικροτερα απο αυτα που οδηγουσαν καποτε,κοιτωντας απο μακρυα τις μοτοσυκλετες.
Η μοτοσυκλετα σαν μηχανημα επιδοσεων συνδεεται πολυ περισσοτερο με την φυσικη κατασταση του οδηγου ,ο οποιος συμμετεχει αμεσα στην διαδικασια οδηγησης της
Καποια ''πρωην παλικαρια'' με περιφερεια μεσης που φτανει στα γονατα ,εχουν κατεβει οριστικα απο τα SS -εαν καποτε ανεβαιναν-και αυτο δυστυχως δεν ειναι επιλογη τους αλλα αδυναμια και φοβος τους.
Κανε μια προσπαθεια για καλυτερη αντιληψη
Δεν προσφερεις τιποτα με το να μας κουνας την σαρδελα σου περα δωθε ,μονο πιο βαρετος γινεσαι![]()
κουκουρουκουκου
Πρώτον, πάρε μια καρτούλα μπας και μάθεις τρόπους στα 60 σου.
Δεύτερον, γιατρός είσαι αν θυμάμαι καλά, ρώτα κανά συνάδελφο μιας και δεν ξέρω την ειδικότητά σου, να σου πει πώς θα βελτιώσεις εσύ την αντίληψή σου γιατί μάλλον λόγω ηλικίας έχει πάρει την κάτω βόλτα.
Αυτό για παράδειγμα, δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι ένα γεγονός.
Σε αντίθεση με το τί μηχανάκι θα επιλέξεις να καβαλήσεις, που είναι και το θέμα που συζητάμε εδώ, είτε γιατί φθίνει η αντίληψή σου, πονάνε τα κόκκαλά σου, πάνε περίπατο τα αντανακλαστικά σου, αλλάξανε τα γούστα σου και πάει λέγοντας.
Δεν μπορείς να ξέρεις ποιός εξαντλήθηκε και αν εξαντλήθηκε.
Κι ακόμα κι αν όντως εξαντλήθηκε, η επιλογή μηχανής, είναι επιλογή. Δε σε αναγκάζει κανείς να πάρεις μεγάλο ή μικρό μηχανάκι είτε είσαι 60 είτε 80 είτε 20.
Εσύ το επιλέγεις.
Αυτό κουβεντιάζουμε, αυτό γράφει και ο τίτλος, σε αυτό αναφέρθηκες κι εσύ.
Αυτή την επιλογή έκρινες, και είπες για τους συνομήλικους σου που επιλέγουν μηχανάκια με λίγα κυβικά, ότι το κάνουν γιατί είναι αδύναμοι και φοβιτσιάρηδες.
Όσο και να χτυπιέσαι, το άσπρο δε θα το κάνεις μαύρο, ούτε θα μας βαφτίσεις την όποια επιλογή φυσικό και μοναδικό επακόλουθο μίας κατάστασης μπας και νιώσεις εσύ δυνατός κι ατρόμητος![]()
δεν ειρωνευτηκα κανεναν...ουτε ηταν flame αυτο που ειπα...
το "τσιτατο" οπως το λες ειναι μια πραγματικοτητα στον μοτοσυκλετιστικο και μη κοσμο...
καλυτερα να μεινει σπιτι του ή να μεινει με τα λιγα κυβικα του αυτος που φοβαται...
και αν φοβαται οτι τα εξτρα κυβικα θα φερουν και εξτρα ταχυτητα και η εξτρα ταχυτητα με την σειρα της θα φερει πτωση/ατυχημα/θανατο ειναι επιθυμητο για ολους (νομιζω) να μην πιεσει την τυχη του...οποιος και αν ειναι αυτος και οτι ηλικια και αν εχει...
ολο το θεμα γινεται διοτι 10 ανθρωποι εδω λενε οτι οι μεγαλυτερες κυβισμου μοτοσυκλετες ειναι περισσοτερο ασφαλεις απο τις μικροτερου κυβισμου και αλλοι 10 λενε οτι με τις μικροτερου κυβισμου δεν τρεχουν και αρα δεν δημιουργουνται ατυχηματα...
επισης (λενε) οτι με τις μικροτερου κυβισμου πηγαινουν αργα και απολαμβανουν την φυση και την διαδρομη...λες και με τις μεγαλυτερου κυβισμου οποτε βγαινουν εξω αυτοι που τις εχουν κοιτανε να σπασουν τα χρονομετρα...
ειπωθηκαν πολλα...
ενα που εγω συμφωνω ειναι οτι πηγαινοντας με 100χλμ/ωρα με ενα vstrom 650 (τυχαια επιλογη) νιωθει καποιος μεγαλυτερη ασφαλεια απ'οτι με ενα vstrom250 (επισης τυχαια επιλογη)... και τα 2 πανε τοσο...και με τα τα 2 καποια στιγμη θα τα πιασει καποιος τα χλμ αυτα, ειτε εντος πολης, ειτε εκτος, αλλα το 650 θα συμπεριφερθει καλυτερα σε οποιαδηποτε κατασταση βρισκομενο σ' αυτα τα χλμ σε σχεση με το 250..και μιλαω για φρενα πανικου, αποτομη αλλαγη κατευθυνσης, επιταχυνση για να αποφευχθει μια κατασταση, κλπ...
Έχω την εντύπωση ότι το θέμα πλέον έχει εξαντληθεί.....![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
μικρο κυβισμο επιλεγεις γιατι πληρωνεις λιγοτερα σε επισκευες(μοτερ-πλαισιο) και σε αναλωσιμα(φρενα,τακακια,γραναζια,αλυσιδα,πλαστικα,λασ τιχα) εχει φτηνοτερη ασφαλεια και σημα και μικροτερη καταναλωση.
αν στην καθημερινη σου μετακινηση με hayabusa βλεπεις οτι κανεις μονο απλη μετακινηση απο το σημειο Α στο σημειο B και με ταχυτητες μεχρι 130km/h τοτε καλητερα να ειχες ενα cbr125,cbf250 κτλ.
Το τι αγοράζει ο καθένας εξαρτάται από την τσέπη του , τις προτεραιότητες του , και τις ικανότητες του (εάν έχει στοιχειώδη νοημοσύνη να τις αναγνωρίσει).
Τα σημερινά 300άρια είναι περισσότερο εισαγωγικές μοτοσυκλέτες για άπειρους οδηγούς και από εκεί και πέρα εάν κάποιος του αρέσει θα προχωρήσει παραπάνω.
Όμως διαφωνώ πλήρως με την πρόταση ότι είναι ανασφαλή. Ελαφρύτερα είναι άρα είναι και πιο ευέλικτα . Τα φρένα τους είναι αξιοπρεπέστατα . Τα 320άρια ταψιά είναι προσανατολισμένα να φρενάρουν βαρύτερες 50% περίπου μηχανές από τα διπλάσια τουλάχιστον χιλιόμετρα από ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί. Μέσα στο γλιστερό περιβάλλον της πόλης είναι καλύτερα να έχεις ελαφρύτερο μηχανάκι με προοδευτικά και προβλέψιμα φρένα. Και στο κάτω-κάτω κάποιοι 16άρηδες ντροπιάζουν
και 1000άρια και racing 250 στις ελληνικές τουλάχιστον πίστες. Ένα ζευγάρι καλά λάστιχα θέλεις.
Πιθανόν ο όγκος ενός GS1200 να δίνει σε κάποιον την ψευδαίσθηση ότι είναι ασφαλής. Έτσι λένε και κάποιοι οδηγοί υπερμεγέθων-ακριβών αυτοκινήτων. Αφού πρώτα συμβουλεύσουν
τον κανακάρη τους για τους κινδύνους των μηχανών , μετά τον πάνε βόλτα με 200άρες στην εθνική φυσικά βάζοντας την ψεύτικη πόρπη στην υποδοχή της ζώνης γιατί τους ενοχλεί.
Τα οχήματα είναι τόσο επικίνδυνα όσο είναι ο οδηγός τους (άσχετα με τα κυβικά) .
Δεν υπάρχει η περίπτωση να έχουν το ίδιο στήσιμο γιατί καλούνται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Για εμένα το βασικό σημείο που διαφοροποιούνται στο 80% οι μικρου κυβισμού μοτοσυκλέτες από τις μεγαλύτερες είναι η αμεσότητα που νιώθει ο αναβάτης με τον δρόμο.
Παράδειγμα στο v strom 650 έχεις μια μεγάλη κατασκευή μπροστά από την σέλα που σε προστατεύει μεν από τον αέρα αλλά σου στερεί την άμεση επαφή σου με τον δρόμο. Δηλαδή να βλέπεις μπροστά σου στο 1,5 μετρό να χάνεται ο δρόμος κάτω από την μοτοσυκλέτα σου.... Μπορεί να φανεί αστείο αλλά για εμένα (για άλλους όχι φυσικά) το τελευταίο μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από μια τέλεια ανεμοκαλυψη.
Γενικοτερα οι μικρότερες μοτοσυκλέτες σου δίνουν μια ποιο άμεση σχέση με τον δρόμο και κατά επέκταση μια ποιο μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Το τελευταίο πιστεύω οτι είναι μεγάλη μοτοσυκλετιστικη αξια.