Σελίδα 120 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 2070110115116117118119120121122123124125130 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.786 έως 1.800 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Τόλη μη γράφεις σεντόνια γιατί χάνεται η όρεξη του άλλου να απαντήσει. Εκτός αν το κάνεις επίτηδες....

Όλα αυτά που γράφεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τη τιμή στα επίπεδα του 1-2 € παραπάνω. Σε καμία περίπτωση όμως στην διπλάσια τιμή. Με τίποτα. Άσε που δε πιστεύω ότι γίνεται αυτό. Καλά τα βιντεάκια στο σωλήνα αλλά λένε τη μισή αλήθεια. Μου θυμίζουν αυτά που κάνουμε και μεις στη δουλειά όταν έχουμε audit. Ο μόνος τρόπος να τσεκάρει ο πωλητής όλα αυτά είναι το τελικό προϊόν. Και το τελικό προϊόν της Toptul είναι σχεδόν άψογο, στα επίπεδα της facom. Και κοστίζουν τα μισά λεφτά.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Όχι, όχι, δεν εννοώ αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι ΠΑΝΤΑ πληρώνεις υπεραξία στη φίρμα. Έχω κατασταλάξει σε αυτή την άποψη δουλεύοντας πολλά χρόνια σε βιομηχανίες φασόν. Για παράδειγμα, κατασκευάζαμε για πολλά χρόνια ανταλλακτικά μιας συγκεκριμένης πολύ γνωστής στο χώρο, εταιρείας μηχανών πλοίων. Τα στέλναμε Ολλανδία σε λευκά κουτάκια δίχως κάποιο διακριτικό και αυτοί τα πουλούσαν σαν ΟΕΜ. Στη τριπλή τιμή από όσα τα αγόραζαν. Δε προσπαθώ να σε πείσω, γιατί προφανώς δε πείθεσαι. Άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές αυτή τη συζήτηση, απλώς καλό είναι να γίνεται δημόσια για να λένε κι άλλοι την άποψή τους.
    Πολύ σωστό παράδειγμα.
    Αλλά το γεγονός ότι πληρώνεις ένα εξάρτημα στην τριπλάσια αξία από αυτή που κοστίζει δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά του ή ότι το πληρώνεις τζάμπα εφόσον το χρειάζεσαι.
    Το μέταλλο που αγόρασες για να φτιάξεις το εξάρτημά σου το πήρες με το κιλό σε τιμή Α και το εξάρτημα που έδωσες στον Ολλανδό το πούλησες
    ακριβότερα.
    Και πολύ καλά έκανες γιατί υπάρχει το κόστος κατεργασίας και ένα κέρδος σου.
    Και στο κόστος μπαίνουν οι εργαλειομηχανές σου το προσωπικό σου το νοίκι σου ο φόρος σου η μίζα που έδωσες για να πάρεις τη δουλειά και όλα τα υπόλοιπα άγνωστα που απαιτούνται για να δουλεύει η επιχείρησή σου και να δίνει και ένα κέρδος.

Την αντίστοιχη δουλειά έκανε και ο Ολλανδός, και η τιμή του εξαρτήματός σου τριπλασιάστηκε.

Αν την ίδια παραγγελία την έκανες για ένα κινέζικο εργοστάσιο ίσως (σίγουρα) η τελική τιμή να μην ήταν τριπλάσια αλλά διπλάσια,
    λόγω μικρότερης φορολογίας ή φτηνότερης ενέργειας ή φτηνότερου εργατικού κόστους ή επειδή απλά αντιγράφουν και δεν πληρώνουν
    30 μηχανολόγους να σχεδιάζουν τα προϊόντα ή επειδή το κέρδος που περιμένουν να βγάλουν είναι μικρότερο για την αναλογικά μικρότερη επένδυση που έχουν κάνει.

Είναι εντελώς φυσικό.
    Παρόλο που τα ΚΤΜ είναι ακριβά το εργοστάσιο δεν βγάζει τρελά κέρδη, αντίθετα μάλιστα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Αυτό που χρήζει διευκρίνισης είναι οι οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι στο φόρουμ όσα γράφουμε αφορούν τον ιδιώτη χρήστη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τις εταιρείες και την πρακτική αυτών σε ότι αφορά τα εργαλεία και την αγορά τους. Ακόμα και εκεί (στις εταιρείες) υπάρχουν διαφορές ανάλογα με κλίμακα εμπλοκής-χρήσης εργαλείων όπως και τελικού χρήστη αν δηλαδή η εταιρία τα χρησιμοποιεί εσωτερικά στον χώρο της ή τα παραχωρεί σε εξωτερικούς χρήστες υπεργολάβους, εργάτες , συνεργεία εξωτερικά κτλ…. Νομίζω ότι σε κάθε επίπεδο επαγγελματισμού οι διαχειριστές-αγοραστές πράττουν όσον αφορά στα εργαλεία λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που αναφέρθησαν παραπάνω αλλά και άλλους που έχουν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση. Όμως αυτά έχουν φιλολογικό ενδιαφέρον –κουβέντα να γίνεται που λέμε- για εδώ. Δεν ξέρω αν και γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι βιομηχανίες και μάλιστα αυτές που δεν έχουν σχέση με μοτοσυκλέτες;
    Σε επίπεδο ιδιώτη-home user- μπορούμε να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες χωρίς βέβαια να αποκλείουμε ενδιάμεσες υποκατηγορίες: Αυτούς που θέλουν κάτι που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ούτε θα πεταχτεί (πχ κλειδί που θα χαλάσει με την 1η φορά βίδες και παξιμάδια) και θα κρατήσει για πάρα πολύ-για πάντα σχεδόν σε επίπεδο weekend warrior- και σε αυτούς που θέλουν ΚΑΙ μπορούν να έχουν το κάτι παραπάνω σε ποιότητα για λόγους όπως pride of ownership, χόμπι, για ότι τέλος πάντων ο καθένας θέλει κάτι και δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσει. Ας πούμε –χωρίς να κολλήσουμε σε επιμέρους συμπάθειες ή αντιπάθειες επιμέρους εταιριών εργαλείων ότι η πρώτη κατηγορία κοιτάει εργαλεία από Toptul, Benman, Lux από Praktiker, Carolus όσο αφορά κόστος απόκτησης-τιμή και η 2η σε premium μάρκες Hazet, Gedore, Facom κτλ που προσφέρουν κατι παραπάνω. Αυτό το κάτι δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσουν οι home users –για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό άλλωστε και αν πληρώνουν παραπάνω νομίζω το κάνουν εν γνώσει τους ότι την ίδια δουλειά την έκαναν και φτηνότερα.
    Λεό δεν είμαι αγαπητικός των φθηνών εργαλείων, νομίζω το ξέρετε όλοι. Δε σημαίνει όμως ότι επειδή μια εταιρία μια φορά και έναν καιρό έβγαζε καλά εργαλεία στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, μπορεί σήμερα να πουλά τις παραγγελιές της από τη Ταϊβάν, στην ίδια και ακριβότερη τιμή και μεις να το καταπίνουμε αμάσητο.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Τόλη μη γράφεις σεντόνια γιατί χάνεται η όρεξη του άλλου να απαντήσει. Εκτός αν το κάνεις επίτηδες....

Όλα αυτά που γράφεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τη τιμή στα επίπεδα του 1-2 € παραπάνω. Σε καμία περίπτωση όμως στην διπλάσια τιμή. Με τίποτα. Άσε που δε πιστεύω ότι γίνεται αυτό. Καλά τα βιντεάκια στο σωλήνα αλλά λένε τη μισή αλήθεια. Μου θυμίζουν αυτά που κάνουμε και μεις στη δουλειά όταν έχουμε audit. Ο μόνος τρόπος να τσεκάρει ο πωλητής όλα αυτά είναι το τελικό προϊόν. Και το τελικό προϊόν της Toptul είναι σχεδόν άψογο, στα επίπεδα της facom. Και κοστίζουν τα μισά λεφτά.
    Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια!
    Το μέταλλο από μόνο του μπορεί να εκτινάξει την αξία δυσανάλογα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Όταν η toptul βγάλει κλειδί τόσο λεπτό σαν το stahlwille που έχει την ίδια αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, με την ίδια εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής, σε χαμηλότερη τιμή, τα ξαναλέμε.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Και το τελικό προϊόν της Toptul είναι σχεδόν άψογο, στα επίπεδα της facom. Και κοστίζουν τα μισά λεφτά.
    H toptul έχει και heavy duty κλειδιά που κοστίζουν παραπάνω απ' αυτά που έχετε στη δουλειά.
    Αυτά, μοιάζουν με τα φάκομ και δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Αλλά με την ίδια λογική γιατί να πάρει κάποιος την πιο ακριβή σειρά της όταν αυτά που έχετε στη δουλειά είναι εξίσου καλά?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Πολύ σωστό παράδειγμα.
    Αλλά το γεγονός ότι πληρώνεις ένα εξάρτημα στην τριπλάσια αξία από αυτή που κοστίζει δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά του ή ότι το πληρώνεις τζάμπα εφόσον το χρειάζεσαι.
    Το μέταλλο που αγόρασες για να φτιάξεις το εξάρτημά σου το πήρες με το κιλό σε τιμή Α και το εξάρτημα που έδωσες στον Ολλανδό το πούλησες
    ακριβότερα.
    Και πολύ καλά έκανες γιατί υπάρχει το κόστος κατεργασίας και ένα κέρδος σου.
    Και στο κόστος μπαίνουν οι εργαλειομηχανές σου το προσωπικό σου το νοίκι σου ο φόρος σου η μίζα που έδωσες για να πάρεις τη δουλειά και όλα τα υπόλοιπα άγνωστα που απαιτούνται για να δουλεύει η επιχείρησή σου και να δίνει και ένα κέρδος.

Την αντίστοιχη δουλειά έκανε και ο Ολλανδός, και η τιμή του εξαρτήματός σου τριπλασιάστηκε.

Αν την ίδια παραγγελία την έκανες για ένα κινέζικο εργοστάσιο ίσως (σίγουρα) η τελική τιμή να μην ήταν τριπλάσια αλλά διπλάσια,
    λόγω μικρότερης φορολογίας ή φτηνότερης ενέργειας ή φτηνότερου εργατικού κόστους ή επειδή απλά αντιγράφουν και δεν πληρώνουν
    30 μηχανολόγους να σχεδιάζουν τα προϊόντα ή επειδή το κέρδος που περιμένουν να βγάλουν είναι μικρότερο για την αναλογικά μικρότερη επένδυση που έχουν κάνει.

Είναι εντελώς φυσικό.
    Παρόλο που τα ΚΤΜ είναι ακριβά το εργοστάσιο δεν βγάζει τρελά κέρδη, αντίθετα μάλιστα.
    Μα Στέφανε ο Ολλανδός δεν έκανε κάτι που να δικαιολογούσε την αύξηση. Ένα αμπαλάζ έκανε! Έβγαζε λεφτά επειδή εκμεταλλευόταν τη φίρμα της εταιρείας. Ούτε καν audit δε μας έκανε ο λακαμάς!

Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια!
    Το μέταλλο από μόνο του μπορεί να εκτινάξει την αξία δυσανάλογα!
    Στη μόνη περίπτωση που συμφωνώ σε αυτό είναι όταν συγκρίνεις ένα ευρωπαϊκό εργαλείο με ένα κινέζικο. Και αυτό γιατί οι Κινέζοι (λογικά και οι Ταϊβανέζοι, αλλά δε το ξέρω σίγουρα) κατασκευαστές παίρνουν επιχορηγήσεις από το κράτος όχι μόνο για το ρεύμα, που στη ουσία το παίρνουν τσάμπα, όχι μόνο για τα μεταφορικά, που στην ουσία δεν πληρώνουν, αλλά και στην προμήθεια πρώτων υλών! Εκεί ναι το κόστος ενός εργαλείου μειώνεται αισθητά (αν βάλεις μέσα και τα μεροκάματα που είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με της Ευρώπης).
    Στη περίπτωση τη δική μου, το ανταλλακτικό κατασκευάζεται στην ΕΕ και πωλείται στην ΕΕ. Συνεπώς αν ερχόταν η Hazet και ζητούσε όσα ζητούσε, το ανταλλακτικό θα πουλιόταν ακριβότερα στη Hazet και η Hazet θα το πουλούσε στη τριπλάσια τιμή και πάλι. Στην ελληνική αγορά όμως, και εφόσον είχαμε πια στήσει μια γραμμή παραγωγής "Hazet ποιότητας" η τιμή του θα ήταν αισθητά χαμηλότερη. Γιατί δε θα έγραφε πια Hazet. Αλλά θα ήταν το ίδιο ανταλλακτικό!
    Ξέρω τι θα πεις, "κι όμως δε θα ήταν το ίδιο γιατί δε περασε από το ποιοτικό έλεγχο της Hazet, μπλα, μπλα". Και αν περνούσε τι νομίζεις πως θα γινόταν; Εφόσον έχεις τέτοια πίστη στης ικανότητες και στην εμπειρία της Hazet και της όποιας Hazet, γιατί δε δείχνεις και την ίδια πίστη στο κατασκευαστή; Στο κάτω κάτω η ίδια η Hazet για να τον επέλεξε θα πει ότι τον εμπιστεύεται.

Όταν η toptul βγάλει κλειδί τόσο λεπτό σαν το stahlwille που έχει την ίδια αντοχή και διάρκεια στο χρόνο, με την ίδια εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής, σε χαμηλότερη τιμή, τα ξαναλέμε.
    Ποτέ δε σύγκρινα τα εργαλεία της Stahwille με αυτά της Toptul!!
    Διαφορετικές εταιρείες, διαφορετικά εργοστάσια! Εγώ σύγκρινα εργαλεία που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	o6sa56cp.jpg 
Προβολές:	123 
Μέγεθος:	93,1 KB 
ID:	391563

Μου έτυχε χθες μια περίπτωση που αντικατροπτίζει ακριβώς αυτό που θέλω να πω σχετικά με την εκμετάλλευση της φίρμας από μια εταιρεία.
    Πήγα σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας να πάρω κάτι μπότες μηχανής. Όταν πήγα φορούσα τις παλιές, μάρκας Dainese, που είχα αγοράσει από τον ίδιο, πριν 6-7 χρόνια. Τη ώρα που δοκίμαζα τις καινούργιες του λέω ότι τις πήρα από αυτόν πριν πολλά χρόνια, κλπ, κλπ, και τι γαμάτες που είναι, και δεν έχουν κάνει κιχ, και είναι σα καινούργιες, κλπ, κλπ. και μου λέει ο άνθρωπος, που δουλεύει τη Dainese τόσα χρόνια και τη ξέρει καλύτερα από όλους μας: "Τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι έχουν κάνει, έχουν μαλακιστεί πολύ σαν ποιότητα, δε καταλαβαίνω τι κάνουν."
    Το έχω ξανακούσει εδώ μέσα για τη Dainese, ότι δεν είναι όπως ήταν. Εμένα μου μυρίζει ότι άλλαξε προμηθευτή, άλλαξε χώρα παραγωγής και συνεπώς εργοστάσιο; Άλλαξε πρώτες ύλες; Δε ξέρω τι άλλαξε και δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι έριξε τη ποιότητα της δίχως να ρίξει τις τιμές της! Γιατί σου λέει είμαι η Dainese! Έχω όνομα.

Moderator
    Το έχω ξανακούσει εδώ μέσα για τη Dainese, ότι δεν είναι όπως ήταν. Εμένα μου μυρίζει ότι άλλαξε προμηθευτή, άλλαξε χώρα παραγωγής και συνεπώς εργοστάσιο; Άλλαξε πρώτες ύλες; Δε ξέρω τι άλλαξε και δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι έριξε τη ποιότητα της δίχως να ρίξει τις τιμές της! Γιατί σου λέει είμαι η Dainese! Έχω όνομα.
    Ή αυξάνεις την τιμή ή ρίχνεις την ποιότητα και κρατάς την τιμή ίδια. Άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Τα κλειδιά αυτά που έβαλες δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Τα τοπτουλ δεν έχουν την εγγύηση της φακομ και δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες ανοχές. Κατά τα άλλα το ένα έχει σφυρήλατη στάμπα και το άλλο χαραγμένη που σημαίνει ότι περάσανε διαφορετικά στάδια παραγωγής χωρίς να ξέρουμε τίποτα γι' αυτή. Μόνο ότι το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο.
    Τα κλειδιά που έφτιαχνε η φακομ στη Γαλλία ήταν πάντα πολύ πιο λεπτά! Αυτά είναι πολύ χοντρά για το μήκος που έχουν. Ή αυξάνεις την τιμή ή την κρατάς ίδια και ρίχνεις το κόστος παραγωγής!

Ποτέ δε σύγκρινα τα εργαλεία της Stahwille με αυτά της Toptul!!
    Ασφαλώς και δε μπορείς να τα συγκρίνεις γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι χαοτική.

Ή αυξάνεις την τιμή ή ρίχνεις την ποιότητα και κρατάς την τιμή ίδια. Άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Ναι χαίρω πολύ, που διαφωνείς ότι εκμεταλεύεται τη φίρμα της;

Τα κλειδιά αυτά που έβαλες δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Τα τοπτουλ δεν έχουν την εγγύηση της φακομ και δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες ανοχές.

Τι εννοείς δεν έχουν την ίδια εγγύηση; Νομίζω ισόβια εγγύηση έχουν και αυτά. Οι ανοχές που μετρήσαμε είναι αμελητέες για μια σφυρήλατη πρέσα. Δε φτιάχνουν το ανοιχτό άκρο στο CNC! Θα πρέπει να μετρήσουμε εκατοντάδες κλειδιά από διαφορετικές παρτίδες για να βγάλουμε νόημα.

Κατά τα άλλα το ένα έχει σφυρήλατη στάμπα και το άλλο χαραγμένη που σημαίνει ότι περάσανε διαφορετικά στάδια παραγωγής χωρίς να ξέρουμε τίποτα γι' αυτή. Μόνο ότι το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο.

Δε ξέρω αν όντως είναι χαραγμένο το Toptul, η η μήτρα είναι 'αρσενική', πάντως το εγχάρακτο προϋποθέτει τη χρήση αλλού ένα έξτρα μηχανήματος, άρα μεγαλύτερο κόστος.

Τα κλειδιά που έφτιαχνε η φακομ στη Γαλλία ήταν πάντα πολύ πιο λεπτά! Αυτά είναι πολύ χοντρά για το μήκος που έχουν. Ή αυξάνεις την τιμή ή την κρατάς ίδια και ρίχνεις το κόστος παραγωγής!

Αυτό δε το κατάλαβα.

Ασφαλώς και δε μπορείς να τα συγκρίνεις γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι χαοτική.
    Χαοτική δεν είναι, υπερβάλλεις, απλώς το ένα είναι κορυφή και το άλλο ένα εξαιρετικό κλειδί για τις περισσότερες χρήσεις.

Moderator
    Χαοτική δεν είναι, υπερβάλλεις, απλώς το ένα είναι κορυφή και το άλλο ένα εξαιρετικό κλειδί για τις περισσότερες χρήσεις.
    Δεν μπορώ να σου κάνω παράθεση όπως απαντάς. stahl και toptul έχουν μεγάλη διαφορα στην τιμή που αντικατοπτρίζεται στο τελικό προιόν.

Τι παέι να πει η Dainese εκμεταλλεύεται τη φίρμα της και τι σχέση έχει με το οτιδήποτε που συζητάμε εδώ? Επειδή έριξε την ποιότητα? Το έκανε για να μειώσει την τιμή ή για να μη την αυξήσει ή επειδή έτσι γούσταρε. Δεν καταλαβαίνω! Όλες το κάνουν σήμερα! Εγώ δεν είπα ότι οι φίρμες έχουν καλά προιόντα. Είπα ότι πληρώνεις παίρνεις.

Τα υπόλοιπα είναι μόνο για να διαιωνίζουν τη συζήτηση συγκρίνοντας μαλακίες ανάμεσα σε δυο παρόμοια κλειδιά με παρόμοια τιμή από δυο διαφορετικούς μεταπωλητές.

Ότι αναφορά έκανες στον τρόπο παραγωγής είναι λάθος. Δεν έχουν μηχανουργείο οι τύποι, μαζική παραγωγή κάνουν. Αν ήταν όλοι θα μπορούσαν να έχουν ίδιες ανοχές κ.α πολλά, που δεν έχουν. Οι ανοχές είναι αμελητέες, όπως έγραψες για μια σφυρήλατη πρέσα αλλά όχι για τη δουλειά που θα κληθεί να κάνει το εργαλείο (ούτε είναι υπόθεση της πρέσας η ανοχή). 10 κλειδιά καινούρια είχαν χειρότερες ανοχές από άλλα ακριβότερα μεταχειρισμένα. Ο ποιοτικός έλεγχος εξασφαλίζει ότι όλα θα είναι ίδια και όχι ότι το 20% θα έχει διαφορετικές ανοχές. Κοστίζει ξέρω!

Moderator
    Αυτό ακριβώς που λέω εδώ και τόσες σελίδες.

Και μη ξεχνάς ότι ένας άλλος μπορεί να πει ότι το κλειδί των lidl είναι καλό για τις περισσότερες περιπτώσεις ενώ το toptul κορυφή. Και γιατί να πληρώσει τη φιρμα toptul; Καλύτερα no name lidl.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 25/12/2017 στις 10:24.

Δεν μπορώ να σου κάνω παράθεση όπως απαντάς. stahl και toptul έχουν μεγάλη διαφορα στην τιμή που αντικατοπτρίζεται στο τελικό προιόν.

Τι παέι να πει η Dainese εκμεταλλεύεται τη φίρμα της και τι σχέση έχει με το οτιδήποτε που συζητάμε εδώ? Επειδή έριξε την ποιότητα? Το έκανε για να μειώσει την τιμή ή για να μη την αυξήσει ή επειδή έτσι γούσταρε. Δεν καταλαβαίνω! Όλες το κάνουν σήμερα! Εγώ δεν είπα ότι οι φίρμες έχουν καλά προιόντα. Είπα ότι πληρώνεις παίρνεις.

Τα υπόλοιπα είναι μόνο για να διαιωνίζουν τη συζήτηση συγκρίνοντας μαλακίες ανάμεσα σε δυο παρόμοια κλειδιά με παρόμοια τιμή από δυο διαφορετικούς μεταπωλητές.

Ότι αναφορά έκανες στον τρόπο παραγωγής είναι λάθος. Δεν έχουν μηχανουργείο οι τύποι, μαζική παραγωγή κάνουν. Αν ήταν όλοι θα μπορούσαν να έχουν ίδιες ανοχές κ.α πολλά, που δεν έχουν. Οι ανοχές είναι αμελητέες, όπως έγραψες για μια σφυρήλατη πρέσα αλλά όχι για τη δουλειά που θα κληθεί να κάνει το εργαλείο (ούτε είναι υπόθεση της πρέσας η ανοχή). 10 κλειδιά καινούρια είχαν χειρότερες ανοχές από άλλα ακριβότερα μεταχειρισμένα. Ο ποιοτικός έλεγχος εξασφαλίζει ότι όλα θα είναι ίδια και όχι ότι το 20% θα έχει διαφορετικές ανοχές. Κοστίζει ξέρω!
    Μα τι θα πει "ότι πληρώνεις παίρνεις"; Αυτός που πληρώνει ακριβά τη Dainese που έχει ρίξει τη ποιότητα, είναι το ίδιο με αυτόν που παίρνει π.χ. Revit σε αυτά τα λεφτά με καλύτερη ποιότητα; Πως ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις";

Οι αναφορές που έκανα στο τρόπο παραγωγής είναι ολόσωστες, εκτός αν μου παραθέσεις εσύ κάτι διαφορετικό. Π.χ. ας πούμε που βγαίνει η ακρίβεια στο ανοιχτό άκρο.

Άσε που στη πράξη τα 0.04 mm δε παίζουν κανένα ρόλο, μα κανένα! Δεν υπάρχει συναρμογή εδώ. Δε φτιάχνεις και τη βίδα μαζί με το κλειδί. Αν νομίζεις ότι παίζει ρόλο στα κλειδιά το μισό δέκατο είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Δεν είπα ότι είναι μηχανουργείο, μαζική παραγωγή κάνουν. Όπως έκανα και γω όταν δούλευα CNC.

Moderator
    Μα τι θα πει "ότι πληρώνεις παίρνεις"; Αυτός που πληρώνει ακριβά τη Dainese που έχει ρίξει τη ποιότητα, είναι το ίδιο με αυτόν που παίρνει π.χ. Revit σε αυτά τα λεφτά με καλύτερη ποιότητα; Πως ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις";

Οι αναφορές που έκανα στο τρόπο παραγωγής είναι ολόσωστες, εκτός αν μου παραθέσεις εσύ κάτι διαφορετικό. Π.χ. ας πούμε που βγαίνει η ακρίβεια στο ανοιχτό άκρο.

Άσε που στη πράξη τα 0.04 mm δε παίζουν κανένα ρόλο, μα κανένα! Δεν υπάρχει συναρμογή εδώ. Δε φτιάχνεις και τη βίδα μαζί με το κλειδί. Αν νομίζεις ότι παίζει ρόλο στα κλειδιά το μισό δέκατο είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Δεν είπα ότι είναι μηχανουργείο, μαζική παραγωγή κάνουν. Όπως έκανα και γω όταν δούλευα CNC.
    Έχω απάντηση ήδη πολλές φορές.

Αυτό ακριβώς που λέω εδώ και τόσες σελίδες.

Και μη ξεχνάς ότι ένας άλλος μπορεί να πει ότι το κλειδί των lidl είναι καλό για τις περισσότερες περιπτώσεις ενώ το toptul κορυφή. Και γιατί να πληρώσει τη φιρμα toptul; Καλύτερα no name lidl.
    Τη σχέση έχει ένα σουπερ μαρκετ που πουλάει και κλειδιά, με τη Τοπτουλ;

Η Toptul είναι μια ταϊβανέζικη εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία τα περισσότερα εξαιρετικής ποιότητας σε σωστή τιμή. Τα Lidl πουλάνε no name εργαλεία (που δε ξέρεις από που κρατάει η σκούφια τους), σε τιμή χώμα.

Η Stahlwille είναι μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, εξαιρετικής ποιότητας στη σωστή τιμή. Ότι κατασκευάζει στην Ασία και το πουλάει με "γερμανική" τιμή είναι κοροϊδία για μένα. Εσύ μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να το αγοράσεις κιόλας. Εγώ δε θα το αγόραζα.
    Εκτός αν μου το κάνει κάποιος δώρο! Χριστούγεννα έχουμε!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ρε σεις...μέρα που είναι,, δεν πάτε να βιδώσετε καμιά γαλοπούλα, αρνάκι, γουρουνάκι;

Άντε, χρόνια πολλά στους βιδολάγνους του φόρουμ!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)