Σελίδα 122 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 2272112117118119120121122123124125126127132 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.816 έως 1.830 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Αυτό που έγραψες ότι "Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και τα lidl. " δείχνει ότι είσαι προκατειλημμένος αρνητικά απέναντι της, δε καταλαβαίνω για ποιο λόγο.
    .
    Παρεξηγήσες.

Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και λιντλ.
    Τίποτα.

Δεν ήταν σύγκριση μεταξύ των εργαλείων. Διαβάζεις πολύ επιπόλαια.

Moderator
    Ρε Τόλη ήμαρτον, το χαζό κάνεις; Αφού σου λέω ότι η σύγκριση είναι ανάμεσα σε αυτό που πουλάει αυτή με τη φίρμα της και σε αυτό που είναι ίδιο και δεν έχει τη φίρμα της.
    Τελευταία φορά.
    Εσύ θεωρείς ότι ένας κατασκευαστής με το όνομα της Stahl πουλάει κορυφαία εργαλεία σε τοπ τιμή που ανταποκρίνεται στο προϊόν και ταιβανεζικα που επειδή είναι ταιβανεζικα έπρεπε να έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά αυτή τα υπερκοστολογει. Πολύ ωραία. Διαφωνώ.

Η Stahlwille είναι μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει εργαλεία στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, εξαιρετικής ποιότητας στη σωστή τιμή. Ότι κατασκευάζει στην Ασία και το πουλάει με "γερμανική" τιμή είναι κοροϊδία για μένα. Εσύ μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να το αγοράσεις κιόλας. Εγώ δε θα το αγόραζα.
    Εκτός αν μου το κάνει κάποιος δώρο! Χριστούγεννα έχουμε!
    Αν αύριο βγάλει καστανιάς made in Germany και τα πουλάει φθηνότερα, ακτριβιτερα, ή στην ίδια τιμη, θα τα αγοράζεις όμως. Γιατί εχεις εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή και στις μεθόδους του και στο όνομα του. Αυτό δεν κερδίζεται αν υιοθετουσε την παραπάνω συμπεριφορά που υποστηρίζεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Παρεξηγήσες.

Η τοπτουλ κατασκευάζει ότι και λιντλ.
    Τίποτα.

Δεν ήταν σύγκριση μεταξύ των εργαλείων. Διαβάζεις πολύ επιπόλαια.
    Ούτε επιπόλαιος είμαι ούτε παρεξηγώ κανέναν. Έκανες ευθεία σύγκριση Λιντλ και Toptul. Όσοι διαβάζουν και δε γνωρίζουν, ίσως θεώρησαν ότι είναι όμοιας ποιότητας.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τελευταία φορά.
    Εσύ θεωρείς ότι ένας κατασκευαστής με το όνομα της Stahl πουλάει κορυφαία εργαλεία σε τοπ τιμή που ανταποκρίνεται στο προϊόν και ταιβανεζικα που επειδή είναι ταιβανεζικα έπρεπε να έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά αυτή τα υπερκοστολογει. Πολύ ωραία. Διαφωνώ.

Αν αύριο βγάλει καστανιάς made in Germany και τα πουλάει φθηνότερα, ακτριβιτερα, ή στην ίδια τιμη, θα τα αγοράζεις όμως. Γιατί εχεις εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή και στις μεθόδους του και στο όνομα του. Αυτό δεν κερδίζεται αν υιοθετουσε την παραπάνω συμπεριφορά που υποστηρίζεις.
    Και πάλι κάνεις λάθος. Θα τη αγόραζα αν ήταν στη σωστή τιμή που θεωρώ εγώ. Μια καστάνια Stahlwille έχω πάρει και στη χάρισα γιατί ήταν γτπ! Η Toptul που είχα στη δουλειά ήταν πολύ καλύτερη.

Moderator
    Η κρίση σου είναι υποκειμενική.

Όπως όλων! Αντικειμενικοί είναι οι δημοσιογράφοι...

Παλαιό μέλος
    Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της συζήτησης που γίνεται, θα ήθελα να πω πως θα ήταν χρήσιμο πιστεύω, τουλάχιστον για εμένα αλλά φαντάζομαι και για άλλους σαν εμένα αν αναφέρατε τα εξής:
    Ποια εργαλεία των "μεγάλων" παιχτών δεν κατασκευάζονται στις χώρες προέλευσης της κάθε φίρμας ώστε να ξέρουμε τι αγοράζουμε, γιατί δεν σε ικανοποίησε Αχιλλέα η καστάνια της stahlwille (εκτός αν έχει ήδη αναφερθεί όταν συνέβει το εν λόγω γεγονός) και ποια ήταν αυτή ή ακόμα γιατί άρεσε του Απόστολου.

Φιλικά πάντα.

Χρόνια Πολλά και πάλι σε όλους!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της συζήτησης που γίνεται, θα ήθελα να πω πως θα ήταν χρήσιμο πιστεύω, τουλάχιστον για εμένα αλλά φαντάζομαι και για άλλους σαν εμένα αν αναφέρατε τα εξής:
    Ποια εργαλεία των "μεγάλων" παιχτών δεν κατασκευάζονται στις χώρες προέλευσης της κάθε φίρμας ώστε να ξέρουμε τι αγοράζουμε, γιατί δεν σε ικανοποίησε Αχιλλέα η καστάνια της stahlwille (εκτός αν έχει ήδη αναφερθεί όταν συνέβει το εν λόγω γεγονός) και ποια ήταν αυτή ή ακόμα γιατί άρεσε του Απόστολου.

Φιλικά πάντα.

Χρόνια Πολλά και πάλι σε όλους!
    Κάποιες πρώτες πληροφορίες, οι ειδικότεροι στο θέμα ας προσθαφαιρέσουν:

Για την προσωπικά αγαπημένη μου Hazet είναι πολύ εύκολο να δεις ποιά είναι made in Germany και ποιά όχι: Το γραφει στον κατάλογο με DE ή γερμανική σημαιούλα. Προσοχή κάποια που δεν εχουν τέτοιο έίναι default για πολλούς άλλους κατασκευαστές όπως το σφυροκατσάβιδο που είναι Koken και είναι από τα κορυφαία. Αυτό σαν παράδειγμα για το ότι κατι που δεν φτιάχνεται στην χώρα της εταιρίας δεν είναι πάντα κινέζικο ή γενικά χειρότερης ποιότητας. (Νομίζω ότι και η Facom είχε ή εχει Κοκεν σφυροκατσάβιδο).
    Η Gedore φτιάνει τα περισότερα Γερμανία Αυστρία αλλά τελευταία τα κατσαβίδια στην Σλοβενία -εκεί που φτιάχνονται και τα Unior- και είναι ΙΣΩΣ λιγο χειρότερα από τα made in Germany ή Austria αλλα πολύ καλά πάντως. Πριν βγάλλει δικά της γερμανοπολύγωνα καστάνιας τα εβγαζε καπου στην Taiwan αλλά πάλι καλά ηταν απλά δεν ήταν επισκευαζόμενα.
    Η Stahlwille βγάζει πολλά Γερμανία -μερικά στε εργοστάσια της Gedore (δεν θυμάμαι αν είναι τα κλειδιά ή τα καρυδάκια) αλλά τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας είναι Taiwan. Tα γαλλικά της είναι Irega made in Spain και πάρα πολύ καλά-απλά πολύ ακριβώτερα από αυτά που γράφουν Irega.
    Η Facom είναι η δυσκολότερη απ'όλες: πολύ λίγα στην Γαλλία αλλά κάπου κυκλοφορεί ένα pdf με τους κωδικούς Facom και Country of Origin. Εγώ πχ βρήκα ότι η slip joint πένσα των 7" ήταν made in Japan ενώ των 8" made in USA (Proto αλλά μάλλον φτιαγμένη από Wilde).....οι κασετίνες 3/8' Taiwan ή ή αλλού ΑΛΛΑ η μεγάλη μεταλλική made in Italy....
    Σε Bahco ότι λέει Ergo είναι made in Sweden Spain και πολύ καλής ποιότητας. Το μεγάλο σιδηροπρίονο πχ το έχουν πολλες άλλες ονομαστές φιρμες (νομίζω και η gedore) και τα γαλλικά η Snap-on αφού ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Ίσως αξίζει να κοιτάει κανεις μικρές εταιρίες που επιμένουν (μεχρι να κλείσουν μαλλον) σε δικιά τους παραγωγή αν και συνήθως σχεδιαστικά είναι λίγο πίσω. Ένα παράδειγμα είναι η King Dick που φτιάχνει πολλά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γερμανικές καστάνιες είναι αρκετά πίσω σε χαρακτηριστικά από τις Απω Ανατολίτικες ή τις Αμερικάνικες αλλά ας πεί ο Αχιλλέας για την δικιά του εμπειρεία.

Γενικά πάντως δεν αποκλείουμε κάποιο εργαλείο επειδή δεν είναι φτιαγμένο στην χώρα που εδρεύει η εταιρία ή εκεί που ξεκίνησε.
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 26/12/2017 στις 08:52.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Κάποιες πρώτες πληροφορίες, οι ειδικότεροι στο θέμα ας προσθαφαιρέσουν:

Για την προσωπικά αγαπημένη μου Hazet είναι πολύ εύκολο να δεις ποιά είναι made in Germany και ποιά όχι: Το γραφει στον κατάλογο με DE ή γερμανική σημαιούλα. Προσοχή κάποια που δεν εχουν τέτοιο έίναι default για πολλούς άλλους κατασκευαστές όπως το σφυροκατσάβιδο που είναι Koken και είναι από τα κορυφαία. Αυτό σαν παράδειγμα για το ότι κατι που δεν φτιάχνεται στην χώρα της εταιρίας δεν είναι πάντα κινέζικο ή γενικά χειρότερης ποιότητας. (Νομίζω ότι και η Facom είχε ή εχει Κοκεν σφυροκατσάβιδο).
    Η Gedore φτιάνει τα περισότερα Γερμανία Αυστρία αλλά τελευταία τα κατσαβίδια στην Σλοβενία -εκεί που φτιάχνονται και τα Unior- και είναι ΙΣΩΣ λιγο χειρότερα από τα made in Germany ή Austria αλλα πολύ καλά πάντως. Πριν βγάλλει δικά της γερμανοπολύγωνα καστάνιας τα εβγαζε καπου στην Taiwan αλλά πάλι καλά ηταν απλά δεν ήταν επισκευαζόμενα.
    Η Stahlwille βγάζει πολλά Γερμανία -μερικά στε εργοστάσια της Gedore (δεν θυμάμαι αν είναι τα κλειδιά ή τα καρυδάκια) αλλά τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας είναι Taiwan. Tτα γαλλικά της είναι Irega made in Spain και πάρα πολύ καλά-απλά πολύ ακριβώτερα από αυτά που γράφουν Irega.
    Η Facom είναι η δυσκολότερη απ'όλες πολύ λίγα στην Γαλλία αλλά κάπου κυκλοφορεί ένα pdf με τους κωδικούς Facom και Country of Origin. Εγώ πχ βρήκα ότι η slip joint πένσα των 7" ήταν made in Japan ενώ των 8" made in USA (Proto αλλά μάλλον φτιαγμένη από Wilde).....οι κασετίνες 3/8' Taiwan ή ή αλλού ΑΛΛΑ η μεγάλη μεταλλική made in Italy....
    Σε Bahco ότι λέει Ergo είναι made in Sweden Spain και πολύ καλής ποιότητας. Το μεγάλο σιδηροπρίονο πχ το έχουν πολλες άλλες ονομαστές φιρμες (νομίζω και η gedore) και τα γαλλικά η Snap-on.

Ίσως αξίζει να κοιτάει κανεις μικρές εταιρίες που επιμένουν (μεχρι να κλείσουν μαλλον) σε δικιά τους παραγωγή αν και συνήθως σχεδιαστικά είναι λίγο πίσω. Ένα παράδειγμα είναι η King Dick που φτιάχνει πολλά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γερμανικές καστάνιες είναι αρκετά πίσω σε χαρακτηριστικά από τις Απω Ανατολίτικες ή τις Αμερικάνικες αλλά ας πεί ο Αχιλλέας για την δικιά του εμπειρεία.

Γενικά πάντως δεν αποκλείουμε κάποιο εργαλείο επειδή δεν είναι φτιαγμένο στην χώρα που εδρεύει η εταιρία ή εκεί που ξεκίνησε.
    Τελείως υποκειμενική η γνώμη μου και η εμπειρία μου με αυτή τη καστάνια, η οποία ήταν rebranded Stahlwille, δηλαδή Garant. Είχε χάλια αίσθηση κατά την υποκειμενική μου πάντα γνώμη και ήταν πολύ πολύ πολύ μικρή για το χέρι μου. Αν θυμάμαι καλά είχε χάλια back track , το οποίο έμαθα μετά με το όνομα του.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Garantstahlwille_1.jpg 
Προβολές:	227 
Μέγεθος:	96,8 KB 
ID:	391580

Παλαιό μέλος
    Κατ' αρχήν ευχαριστώ και τους δυο σας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Οι γερμανικές καστάνιες είναι αρκετά πίσω σε χαρακτηριστικά από τις Απω Ανατολίτικες ή τις Αμερικάνικες...
    Ποια είναι τα χαρακτηριστικά δηλαδή στα οποία υπερέχουν έναντι των γερμανικών;

Τελείως υποκειμενική η γνώμη μου και η εμπειρία μου με αυτή τη καστάνια, η οποία ήταν rebranded Stahlwille, δηλαδή Garant. Είχε χάλια αίσθηση κατά την υποκειμενική μου πάντα γνώμη και ήταν πολύ πολύ πολύ μικρή για το χέρι μου. Αν θυμάμαι καλά είχε χάλια back track , το οποίο έμαθα μετά με το όνομα του.
    Αν αποκωδικοποιώ σωστά τον όρο rebranded δεν διαφέρει σε κάτι από όσες γράφουν stahlwille, σωστά;

Όχι, είναι ίδια καστάνια, με τα χρώματα της Garant (ίσως έχει άλλη σχεδίαση η λαβή). Η Garant ανήκει στον όμιλο Hoffmann και είναι σαν την wurth, αλλά πολύ καλύτερη. Ότι έχει η Hoffmann στο κατάλογο, είναι κορυφαίας ποιότητας. Ακόμη και η φθηνή σειρά εργαλείων της Holex, είναι πολύ καλή, ιδίως στα κοπτικά εργαλεία.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Ποια είναι τα χαρακτηριστικά δηλαδή στα οποία υπερέχουν έναντι των γερμανικών;
    Αριθμό δοντιών σε σχέση με τιμή βεβαια. Γενικά οι Γερμανοί δεν εχουν πολλές με 72 δόντια και είναι πανάκριβες σε σχέση με Toptul πχ για τα ίδια δόντια σχεδόν τα μισά λεφτά η Toptul. Αν βέβαια τα δόντια είναι το μόνο ζητούμενο τοτε υπάρχουν οι Gearwrench με 120 δόντια αλλά αρκετά ακριβώτερες. Πάντως το back-drag πόση αντίσταση θέλει για να κάνει κλικ- παιζει και αυτό τον ρόλο του. Να διευκρινήσω ότι Απωανατολιτικες εννοώ τις Taiwan, PRC κτλ και δεν συμπεριλαμβάνω τις made in Japan.

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ!

Για κάποιο λόγο αυτό συμπέρανα κι εγώ σχετικά με την διευκρίνηση για τις άπω - ανατολίτικες.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος

δεν την είχα δει αυτή τη διαφήμιση, διαμαντάκι λεμε
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Νέο μέλος
    Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!

έχω ενα γρύλο ο οποίος έχει αλουμινένιες ρόδες.
    Έχω δει κάποιους που έχουν κάποια λάστιχα στις ρόδες για μείωση του θορύβου κατά την μετακίνηση.

Έχει κανείς ιδέα αν μπορώ να βρω κάπου?

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)