Δημοσιεύθηκε αρχικά από
konpap
Καλησπερα και καλη πρωτοχρονια και χρονια γενικοτερα.
Προσφατα, πριν 3000χλμ δλδ, απεκτησα ενα bros 400, το οποίο εχει στην πλατη του περιπου 110.000 χλμ, 85.000 εγραφε το κοντερ αλλα σιγουρα εχει κανει καμποσα.χωρις ντιζα κοντερ. Αφου εγινε και το πρώτο σερβις, λαδια,.λαστιχα, υγρα, αλυσιδα, γραναζια, μπουζι, φιλτρα κλπ και αφου καναμε τα 3000 χλμ απροβληματιστα, ξαφνικα αρχισε να παρουσιαζει το εξης προβλημα, ανεβαζει τρομερα ευκολα στροφες χωρις να ανεβάζει και τα αντιστοιχα χλμ, πχ με 5η στις 8000 στροφες 80χλμ αντι για 150-160 αλλα εχω κιολας την εντύπωση οτι το στροφομετρο δειχνει λαθος γιατι το μοτερ δεν ακούγεται σαν να δουλευει στις 8000. Περα απο αυτα να σημειωσω οτι εχω ανεβει Καλαβρυτα στους 0 βαθμους και 1000 μετρα υψόμετρο με.καρμπυρατερ ρυθμισμενα για Αθηνα και σκεφτηκα ότι μπορεί το μείγμα να βγαινει πλουσιο λογω ελλειψης οξυγονου και να μην τραβαει το μοτέρ κλπ, στην Αθήνα δουλευει σουπερ σε ολο το φάσμα. Επισης οσο ανεβαινα για Καλαβρυτα δεν ειχα κανενα προβλημα, το άφησα να κατσει δυο μέρες και πηγα να το βαλω μπρος, αρχικα δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι που εκει που πηγαινα σε εναν επαρχιακο.με 60 και 4η συνειδητοποιω οτι εχει μπλοκαρει το πισω, αμεσως μετα οτι μου εχει σβησει και με τα πολλα, αφου παταω συμπλεκτες φρενα.και αφηνω το μισο λάστιχο κάτω σταματαω και το ξαναβαζω μπροστα. Τοτε ηταν που παρατηρησα οτι ανεβάζε τρελα στροφες(γινεται να εσβησε γι αυτο; ) Και οτι δεν τραβαει γενικα. Παιζει να κουρεψα τιποτα γραναζια οταν μπλοκαρε με τοσα χλμ και ταχυτητα μεσα; Γτ εσβησε ομως χωρις προφανη λογο ενω ειχε ζεσταθει και πηγαινε κανονικα;μετα συνεχισα την.βολτα για καμια 40αρια χλμετρα με 7-8χιλιαδες στροφες αντι για 5-6 και τελικη τα 80χλμ και δεν μου εκανε άλλο πρόβλημα, εσβηνε και ξαναπαιρνε κανονικα επισης.
Σε.καθε περιπτωση σε λιγες μερες θα κατεβω υψομετρο και θα δω αν θα συνεχιστει αυτο και ετσι κι αλλιως θα παει μαστορα για άλλο λόγο αμέσως μετα αλλα ρωταω για να ειμαι.προετοιμασμενος.
Στην περιπτωση που θελει δισκο συμπλεκτη ξερει κανεις κοστος; Θεωρω πιθανο να εχει τον μαμα δισκο.πανω οπότε ειναι και ψιλολογικη η φθορα του πιστευω.
Τι μπορω να κανω για να βελτιωσω αθτο το κομματι; Πιο σκληρα ελατηρια; Αφτερ μαρκετ δισκο;
Μπαινει δισκος απο αλλο μηχανακι;
Και τι καταστρεφει εναν δισκο συμπλεκτη; Σπρωχτες εκκινησεις με.δευτερα και σε κατηφορες τον επιβαρυνουν; Γτ οδηγικα αν και απειρος οδηγος δεν.νομιζω οτι κανω αγαρμπες αλλαγες ουτε ειμαι κανας κανιβαλος
Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι χρησιμη, ευχαριστω!