Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 112

Θέμα: Αγορά nx650 dominator

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SoR Προβολή μηνύματος
    διάβασα αρκετά πόστς αλλά όχι όλα.
    Στα του συμαζέμματος, σε τέτοια μηχανάκια έχεις στο μυαλό σου την αγορά τους + 1.000€ για συντήρηση. Αρκεί να λειτουργεί κανονικά ο κινητήρας..
    Τι θα χρειαστεί; εχε το 1000αρικο στην τσέπη και θα σου λυθούν οι απορίες μελλοντικά..

Λάδια-φίλτρα-μπουζί-ξυδια- κάνα κολάρο σκασμένο-σερβις αναρτήσεων- καθαρισμό καρμπυρατερ (λογικα θα θέλουν άλλαγμα και τα τσιμουχάκια του)-λάστιχα καθώς και τυχόν μικροεπισκευές. Σαν μηχανή είναι καλή (βέβαια ρώτα πρώτα αν η χοντα βγάζει ακόμα ανταλλακτικά για αυτά).Σε πολλά 20-25ετίας δεν βγαίνουν ανταλλακτικά...

Ανάλογα λοιπον την όρεξη σου για να ασχοληθείς και εσύ στην επανακυκλοφορία της μηχανής θα πρέπει να τα δεις πόσο θα την πάρεις, τι χρειάζεται άμεσα και τι χρειάζεται γενικότερα...

όσο για την χρέωση ανταλλακτικών στα συνεργεία. Είναι απλό. Θα αναφέρω τυχαία νούμερα για να το περιγράψω απλά.
    Ένα ανταλλακτικό εχει τιμη καταλογου λιανικης 10. Το συνεργείο το αγοράζει πχ 7 (αναλογα τα deals-τον τζίρο που κάνει κλπ κλπ). Το συνεργείο στο πουλάει 9 ή 10 + 2 εργασία. Αρα πληρώνουμε 11 ή 12....

έχετε σκεφτεί πόση ώρα τρώει το συνεργείο "για να κολλήσει 1 καλώδιο;" για να λαδώσει μια ντίζα συμπλέκτη όπως την θες εσύ; Δείτε κάποια DIY βίντεο ή ποστς και αν θέλετε δοκιμάστε και θα καταλάβετε. 3/10 φορές 1 βίδα μπορεί να είναι μια περιπέτεια. Εκτός αμα έχετε όλοι πανιγκαλε εκθεσιακά...

τα παραπάνω τα γράφω απο προσωπική εμπειρία χωρίς να είμαι συνεργειατζής απλά ασχολούμαι λίγο με τα βασικά στα δικά μου μηχανάκια.

αν βγαίνω off topic σβήστε τα.

σίγουρα πολλοί το ξέρετε και μόνοι σας ή το εχετε δει σε βιντεο. αλλά πχ μια λίπανση ντίζας στο δικό μου fazer μου παίρνει 30-40 λεπτά, παρακάτω η διαδικασία
    https://www.fazerclub.eu/forumx/view...251678#p251678

προφανώς και δεν θα "δεχόμουν" χρέωση ~20ε ή έστω αναλογία χρέωσης εργατοώρας... πχ ~30-35ε για απλό συνεργείο ή 45++++ για αντιπροσωπείες....
    Βρηκες παραδειγμα.Και στο εκθεσιακο πανιγκαλε μπορει να ειναι περιπετεια,ιταλικο γαρ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παίζει και πατίνι για μας τα μπατίρια φίλος, ποιοτικό όμως, όχι κινεζία του κώλου γιατί η ζωή μπορεί να μην αξίζει πολύ αλλά η μούρη μας είναι αδιαπραγμάτευτη...
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	a0235893_6560.jpg 
Προβολές:	243 
Μέγεθος:	41,1 KB 
ID:	416217
    https://www.shopbmwusa.com/product/6...W-CITY-SCOOTER

Άρε κάτι χουβαρδάδες στα μοτόφορα... μΕ φαίνεται θα κάνω έρανο να πάω για κούτα.

Μέλος
    το τιμονι του μου θυμίζει καφε ρεησε

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Το κατάλαβα φίλε, αλλά 32,00 x 3 = 96,00€ όχι 150,00€. Αυτό είναι 50% διαφορά. Και στη περίπτωση του Dominator είναι x 2, άρα 64,00€. Διάβασα και άλλες τιμές... αρκετά τσιμπημένες. Μη κάτσουμε όμως να τα αναλύσουμε ένα-ένα, πάντως με 500,00€ θα καλυφθεί το 90% των αναλώσιμων και αυτό μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα.
    Τέλος πάντων. Το θέμα που ήθελα να αναδείξω εγώ είναι, ότι είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση μας αρέσει να είμαστε των άκρων.

Είναι δυνατόν να αγοράσει ο άλλος με 700€ μια μηχανή και την επόμενη εβδομάδα να χώσει 1500€ για μαζέματα; Ειδικά σε μονοκύλινδρο; Η λογική λέει ότι θα το πάει σιγά-σιγά και ακόμη και αν φτάσει μετά από 2 χρόνια να έχει δώσει τόσα θα το έχει κάνει σαν καινούριο (πάντα μιλάω για μονοκύλινδρο, έχει διαφορά).

Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως...
    Αν εσύ αγόραζες 32€ τακάκια κ δισκοπλακα brembo τότε οι υπόλοιποι είμαστε μαλακές που τα πληρώνουμε πολύ παραπάνω..Αδερφέ η είσαι ασχέτως από μηχανάκια κ απλά πας στο μάστορα κ δεν ξες τι πληρώνεις η δεν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου.. 150€ για τακάκια μπρος-πισω κ δισκοπλακες μπρος-πισω δεν είναι πολλά για μέτριας ποιότητας πράγματα..Απλά σου αρέσει να είσαι των άκρων..Όταν παίρνεις μηχανή 20ετιας που είναι σε ακινησία 2χρονια κ έχει 77000χλμ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις πολλά λεφτά για να κινηθεί με ασφάλεια, ασχέτως από την τιμή αγοράς..Κάτσε διάβασε κ μετά απαντά,η μηχανή έχει κι άλλα θέματα πέρα από τα αναλώσιμα..
    Τελευταία τροποποίηση από dorso; 20/03/2020 στις 11:20.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SoR Προβολή μηνύματος

σίγουρα πολλοί το ξέρετε και μόνοι σας ή το εχετε δει σε βιντεο. αλλά πχ μια λίπανση ντίζας στο δικό μου fazer μου παίρνει 30-40 λεπτά, παρακάτω η διαδικασία
    https://www.fazerclub.eu/forumx/view...251678#p251678

.
    Πληροφοριακά και μόνο η διαδικασία αυτή κανονικά δεν παίρνει με τίποτα πάνω απο 10 λεπτά.
    Εκτός κι αν θέλεις να βλέπεις το λάδι να στάζει αργά αργά και να κάνεις διαλογισμό.

Παρε ενα τετοιο με 6 Ευρω, και όταν το χρησιμοποιήσεις θα με θυμηθείς.
    https://www.moto-accessories.gr/prod...se_ntizas_emgo
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Μέλος
    το εχω δοκιμάσει το εργαλειάκι και δεν με βόλεψε.. καθώς δεν ρίχνω wd40 στην ντίζα. Λάδι ή ιδανικά σπρέυ γράσσου που με το μαραφετι δεν με βολεψε.

το 10λεπτο το ξεπερνάω γιατί προσωπικά κάνω 8-10 φορές "βαζω λάδι και πάνω κάτω ντίζα". Σίγουρα άλλος θα ρίχνει 1-2 φορές. Έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον καθένα.
    Ακόμα και αυτή την αναλογία του 10 ή πιο ρεαλιστικού 20λεπτου, κανείς δεν θα θέλει να το χρεωθεί στο συνεργείο, έτσι δεν είναι;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    κολλάρα 40
    κολλάρα καρμπυρατέρ 30 +40 για συγχρονισμό
    ψυγείο 100
    αναρτήσεις 130
    συμπλέκτης 70
    λάδια 50
    αντλία 50
    δίσκος 50
    δαγκάνα 50
    ρουλεμάν 60
    λάσχτιχα 280
    δοχείο διαστολής 25
    θερμοστάτης 35
    ηλεκτρονική100
    μπαταρία 60
    κάποια από αυτά ήταν μεταχειρισμένα . Αν θέλετε μπορώ να το συνεχίσω Αλλά προττιμώ όχι . Ας βάλει και μια φωτό γιατί μπορεί να θέλει και τα μισά. Γενικώς είμαι υπέρ τον φτιάχνεις παλιά χρέπια

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Kickstart Προβολή μηνύματος

(πλακα κάνω να ευθυμήσουμε λίγο, μην παρεξηγήσει ο φιλος)

Η πρωτη μου μηχανη... Φωτογραφια απο 3/2014, οταν την ειχα παρει.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	17032014462.jpg 
Προβολές:	235 
Μέγεθος:	103,4 KB 
ID:	416221

Πού τη βρηκες αυτη τη φωτογραφια;

edit: Τωρα προσεξα το λογοτυπο του car στη φωτο.
    Πριν εναμιση χρονο την ειχα πετυχει στο δρομο ,την ειχε ακομα το το παιδι που την ειχαν πουλησει εγω. Της ειχε φορτωσει αρκετα χιλιομετρα απο τοτε και περα απο καποια πεσιματα δεν ειχε κανενα θεμα μηχανικο. Μαλλον θα βγηκε τιποτα χοντρο και δεν αξιζε η επισκευη.
    Αιωνια η μνημη, αξιομακαριστη.

Σορι για την παρεκτροπη...
    Τελευταία τροποποίηση από ptc; 20/03/2020 στις 13:54.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MAIK72 Προβολή μηνύματος
    κολλάρα 40
    κολλάρα καρμπυρατέρ 30 +40 για συγχρονισμό
    ψυγείο 100
    αναρτήσεις 130
    συμπλέκτης 70
    λάδια 50
    αντλία 50
    δίσκος 50
    δαγκάνα 50
    ρουλεμάν 60
    λάσχτιχα 280
    δοχείο διαστολής 25
    θερμοστάτης 35
    ηλεκτρονική100
    μπαταρία 60
    κάποια από αυτά ήταν μεταχειρισμένα . Αν θέλετε μπορώ να το συνεχίσω Αλλά προττιμώ όχι . Ας βάλει και μια φωτό γιατί μπορεί να θέλει και τα μισά. Γενικώς είμαι υπέρ τον φτιάχνεις παλιά χρέπια
    Τα μισά από αυτά που έγραψες μπορεί να τα θέλει γιατί το Dominator είναι αερόψυκτο με μονό καρμπυρατέρ
    RIDE MORE TALK LESS

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Λευκάδιος Προβολή μηνύματος
    Τα μισά από αυτά που έγραψες μπορεί να τα θέλει γιατί το Dominator είναι αερόψυκτο με μονό καρμπυρατέρ
    εντάξει λοιπόν..

εξάτμιση 50
    τσιμούχες ξύστρες λάδια 30
    Ντίζες εργόχειρες 40
    κλειδαριά 25
    πλαστικοποίηση 40
    σιαγώνες πίσω (ferodo νομίζω)35
    κιτ στο ρουμπινέτο 25
    βαλβίδα σταντ 20
    διακόπτης φρένων 15
    φλάντζα ψευτόκαπακο 30
    τάπα ψυγείου γνήσια 30 . Την κατέστρεψα πήρα αφτερ με 10

δεν βάζω καρμπυρατέρ μπουζί για να μην παρεξηγηθούμε

κλπ κλπ
    Τελευταία τροποποίηση από MAIK72; 20/03/2020 στις 15:45.

85 σελιδες προξενιό,θα το παρεις το κοριτσι επιτελους ή οχι

Νέο μέλος
    Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες από το κινητό
    Μόλις βρω λίγο διαθέσιμο χρόνο θα τις παραθέσω άμεσα...

Minimalist Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dorso Προβολή μηνύματος
    Αν εσύ αγόραζες 32€ τακάκια κ δισκοπλακα brembo τότε οι υπόλοιποι είμαστε μαλακές που τα πληρώνουμε πολύ παραπάνω..Αδερφέ η είσαι ασχέτως από μηχανάκια κ απλά πας στο μάστορα κ δεν ξες τι πληρώνεις η δεν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου.. 150€ για τακάκια μπρος-πισω κ δισκοπλακες μπρος-πισω δεν είναι πολλά για μέτριας ποιότητας πράγματα..Απλά σου αρέσει να είσαι των άκρων..Όταν παίρνεις μηχανή 20ετιας που είναι σε ακινησία 2χρονια κ έχει 77000χλμ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις πολλά λεφτά για να κινηθεί με ασφάλεια, ασχέτως από την τιμή αγοράς..Κάτσε διάβασε κ μετά απαντά,η μηχανή έχει κι άλλα θέματα πέρα από τα αναλώσιμα..
    Το γυρνάς σε προσωπικό τώρα... και ο γραπτός σου λόγος είναι είναι κάπως... ας πούμε αγενής.

Είσαι τόσο σίγουρος ότι η αναφορά μου περί τακακιών στα 150€ αφορούσε δικό σου γραπτό; (και δεν αναφέρομαι στις 2 τελευταίες απαντήσεις σου προς εμένα αλλά στο δικό μου αρχικό γραπτό).

Α, ναι επειδή μου έκανες και μαθήματα ανάγνωσης... το δικό μου σχόλιο ήταν μια γενική τοποθέτηση και όχι απάντηση για τη συγκεκριμένη αγορά. Αν μη τι άλλο, μπορεί να μη ξέρω να διαβάζω αλλά ξέρω να γράφω.

Σου έγραφα και άλλα... μετά είπα, αξίζει το κόπο;

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Το γυρνάς σε προσωπικό τώρα... και ο γραπτός σου λόγος είναι είναι κάπως... ας πούμε αγενής.

Είσαι τόσο σίγουρος ότι η αναφορά μου περί τακακιών στα 150€ αφορούσε δικό σου γραπτό; (και δεν αναφέρομαι στις 2 τελευταίες απαντήσεις σου προς εμένα αλλά στο δικό μου αρχικό γραπτό).

Α, ναι επειδή μου έκανες και μαθήματα ανάγνωσης... το δικό μου σχόλιο ήταν μια γενική τοποθέτηση και όχι απάντηση για τη συγκεκριμένη αγορά. Αν μη τι άλλο, μπορεί να μη ξέρω να διαβάζω αλλά ξέρω να γράφω.

Σου έγραφα και άλλα... μετά είπα, αξίζει το κόπο;
    Δεν ξέρω αν αναφεροσουν σε εμένα όταν έλεγες με έκπληξη 150€ για φρένα,αλλά το έχω αναφέρει κ εγώ,κ πιο κάτω το θεωρείς κ ακρεο,το ακρεο είναι το δικό σου τα 64€ που δεν ξέρω πως τα έβγαλες..Ο ανθρώπος μπήκε εδώ για να πάρει μια εικόνα για την συγκεκριμένη μηχανή κ όχι μία γενική κ άλλοι του λέτε για φρένα με 32€,άλλος τα κάνεις σε βάθος χρόνου,άλλος για μεταχειρισμένα λάστιχα,εμένα αυτά μου φαίνονται ακραία κ όχι με το που το πάρει να αλλάξει όλα τα αναλώσιμα την άλλη μέρα καθώς η μηχανή είναι 21χρονων,2 χρόνια σε ακινησία κ έχει 77000χλμ...ο καθένας θέτει διαφορετικά στάνταρ για την ασφάλεια του...

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ape1 Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες από το κινητό
    Μόλις βρω λίγο διαθέσιμο χρόνο θα τις παραθέσω άμεσα...
    Προσπάθησε να τις περάσεις σε κάποιο pc και τις ανεβάζεις απο εκεί εφόσον δεν είναι πολύ μεγάλες.
    Αν δεν έχεις τρόπο να τις μικρήνεις, μπορείς με το παρακάτω online.
    https://picresize.com/

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορα μηχανής απο Αγγλία
    από niko13g στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 21:01
  2. Αγορα V-strom 650
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2004, 18:11
  3. Αγορά πάπιας