διάβασα αρκετά πόστς αλλά όχι όλα.
Στα του συμαζέμματος, σε τέτοια μηχανάκια έχεις στο μυαλό σου την αγορά τους + 1.000€ για συντήρηση. Αρκεί να λειτουργεί κανονικά ο κινητήρας..
Τι θα χρειαστεί; εχε το 1000αρικο στην τσέπη και θα σου λυθούν οι απορίες μελλοντικά..
Λάδια-φίλτρα-μπουζί-ξυδια- κάνα κολάρο σκασμένο-σερβις αναρτήσεων- καθαρισμό καρμπυρατερ (λογικα θα θέλουν άλλαγμα και τα τσιμουχάκια του)-λάστιχα καθώς και τυχόν μικροεπισκευές. Σαν μηχανή είναι καλή (βέβαια ρώτα πρώτα αν η χοντα βγάζει ακόμα ανταλλακτικά για αυτά).Σε πολλά 20-25ετίας δεν βγαίνουν ανταλλακτικά...
Ανάλογα λοιπον την όρεξη σου για να ασχοληθείς και εσύ στην επανακυκλοφορία της μηχανής θα πρέπει να τα δεις πόσο θα την πάρεις, τι χρειάζεται άμεσα και τι χρειάζεται γενικότερα...
όσο για την χρέωση ανταλλακτικών στα συνεργεία. Είναι απλό. Θα αναφέρω τυχαία νούμερα για να το περιγράψω απλά.
Ένα ανταλλακτικό εχει τιμη καταλογου λιανικης 10. Το συνεργείο το αγοράζει πχ 7 (αναλογα τα deals-τον τζίρο που κάνει κλπ κλπ). Το συνεργείο στο πουλάει 9 ή 10 + 2 εργασία. Αρα πληρώνουμε 11 ή 12....
έχετε σκεφτεί πόση ώρα τρώει το συνεργείο "για να κολλήσει 1 καλώδιο;" για να λαδώσει μια ντίζα συμπλέκτη όπως την θες εσύ; Δείτε κάποια DIY βίντεο ή ποστς και αν θέλετε δοκιμάστε και θα καταλάβετε. 3/10 φορές 1 βίδα μπορεί να είναι μια περιπέτεια. Εκτός αμα έχετε όλοι
πανιγκαλε εκθεσιακά...
τα παραπάνω τα γράφω απο προσωπική εμπειρία χωρίς να είμαι συνεργειατζής απλά ασχολούμαι λίγο με τα βασικά στα δικά μου μηχανάκια.
αν βγαίνω off topic σβήστε τα.
σίγουρα πολλοί το ξέρετε και μόνοι σας ή το εχετε δει σε βιντεο. αλλά πχ μια λίπανση ντίζας στο δικό μου fazer μου παίρνει 30-40 λεπτά, παρακάτω η διαδικασία
https://www.fazerclub.eu/forumx/view...251678#p251678
προφανώς και δεν θα "δεχόμουν" χρέωση ~20ε ή έστω αναλογία χρέωσης εργατοώρας... πχ ~30-35ε για απλό συνεργείο ή 45++++ για αντιπροσωπείες....