Οι "ενδεικτικές" τιμές (και τα "δωρεάν") είναι από τα πιο απωθητικά πράγματα σε αγγελία και κατά τη δική μου κρίση υποδηλώνουν τάση προς ανεντιμότητα.
[QUOTE=alexis72;3044406
1) φιλος (το εχω γράψει κ εδώ μέσα σε post) αγόρασε μέσα απο το car.gr ,πρίν 5-6 μήνες ,yamaha R6 με 400 ευρώ ,κανονικά με πινακίδες - χωρίς οφειλή στην εφορία ουτε 1 ευρώ απο προηγούμενα χρόνια - με κτεο κλπ ,ηθελε νέα οργανα - νέα φλάσ κ κάποια πλαστικά στη μούρη ,αψογο ηταν το μοτέρ ,ουτε σταγόνα λάδι δεν εχανε η εκαιγε κ αριστο κιβώτιο ταχυτήτων - με νέα μπαταρία που μετράει ψηφιακά την ενδειξη σε volt - με πολύ καλή εξάτμιση (οχι σάπια δηλαδή)
[/QUOTE]
Τελικά δεν μας είπες πόσο πήγε σύνολο,αν κυκλοφορεί και καμιά φωτογραφία με την κατάστασή του/
when life gets complicated... i ride.
Εδώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό όπου πρέπει να αναγνωριστούν "ελαφρυντικά". Υπάρχουν πωλητές μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν καμία επαφή με τεχνολογία και δεν μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες στο ίντερνετ. Έχει τύχει να δω μηχανή από αγγελία χωρίς φωτογραφίες και ήταν καλή. Η περιγραφή βέβαια ήταν αναλυτική και αυτό με έκανε να ασχοληθώ. Ήταν μεγαλύτερος άνθρωπος (κατηγορία που δεν έχουν καν smartphone). Συνήθως αυτή η εξαίρεση θα αφορά μηχανάκια που ενδιαφέρουν τον buckley βέβαια.
Όπως σου είπαν ο ptc και ο buckley, σε τέτοιες περιπτώσεις κρύβονται οι εξαιρέσεις από τον κανόνα. Αν ο πωλητής ήξερε να προωθήσει το όχημά του, θα είχε σωστή αγγελία, αλλά τότε δεν θα το έδινε σε τιμή ευκαιρίας. Είναι καθαρά ζήτημα προσωπικής επιλογής, αν θα αφιερώσεις επιπλέον χρόνο για τη μικρή πιθανότητα να πέσεις σε κάτι καλό. Πιο πιθανό είναι να χάσεις το χρόνο σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Διαφορετικά πας από την πιο ασφαλή οδό, η οποία όμως πιο δύσκολα θα σου φέρει ευκαιρίες.
Πάντως το car.gr συνιστά στους αγοραστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αγγελίες που δεν έχουν φωτογραφίες. Τις θεωρεί ύποπτες.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αυτό ακριβώς λέω. Τώρα υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Πάντως μία αγγελία με φωτογραφία είναι σαφώς καλύτερη από μία χωρίς και σίγουρα δεν έχει την ίδια επισκεψιμότητα.
Άν κάποιος θέλει να πουλήσει πρέπει να κοπιάσει. Πρέπει να προωθήσει αυτό που πουλάει. Αν είσαι γέρος και δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία αλλά μπορείς να καταχωρίσεις αγγελία στο καρ τότε βάλε ένα πωλητήριο στο μηχανάκι σου και να είσαι ευχαριστημένος. Αλλιώς βρες κάποιον να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις την αγγελία σου.
Ο μόνος που χάνει είσαι εσύ.
καθε μερα ...νεα μερα.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Δε με κατάλαβες Κώστα. Όταν κάποιος γράφει ενδεικτική τιμή ή χιλιόμετρα αυτό δείχνει αυτόματα κάποιου είδους πονηριά. Και συμφωνώ πως είναι στοιχείο που και σ'εμένα δρα αποτρεπτικά. Έγραψες την αγγελία, έφτασες στο πεδίο (τιμή ή χιλιόμετρα) και συνειδητά αποφάσισες να το παίξεις εξυπνάκιας και να μη βάλεις τα αληθινά στοιχεία. Κάτι λέει αυτό για τον πωλητή και για πολλούς είναι αρκετό για να αποκλειστεί η περίπτωση. Αυτό που λέω είναι ότι στη φωτογραφία δεν είναι σίγουρα συνειδητή επιλογή να μη μπει υλικό, κάποιοι άνθρωποι θέλουν αλλά δεν μπορούν.
Στην περίπτωση που λέω είχα δει μια κατά τ'άλλα σοβαρή αγγελία, ήταν κοντά μου και πήρα ένα τηλέφωνο. Τον ρώτησα αν υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα με την μηχανή και γι'αυτό δεν ανέβηκαν φωτογραφίες και μου εξήγησε ότι δεν μπορούσε και πως η μηχανή ήταν κομπλέ. Πράγμα που ήταν τελικά αλήθεια.
Να τραβιέσαι για ρδέλα δε σε υποχρεώνει κάνεις, δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη ούτε πουλάω τίποτα. Απλά ανέφερα μια περίπτωση που μπορεί να μην είχε περάσει απ'το μυαλό σου.