Πολύ λογικό αυτό που σκέφτεσαι αλλα:
α) δεν είναι τσάμπα, είναι ρεαλιστικές τιμές μεγάλης παραγωγής. Τις ίδιες θα πετυχαίναμε στην ευρώπη αντίστοιχα.*
β) Η κίνηση αυτή των ελτα, σε καμία περίπτωση δεν φρενάρει τις εισαγωγές. Το αντίτιμο των 15ε είναι για τα "χαρτιά" της πράξης εκτελωνισμού
και το πληρώνουμε ήδη σε κάθε εκτελωνισμό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Όποιος έχει εκτελωνίσει μόνος του στο ε. βενιζέλος το έχει πληρώσει
μετά από ΜΑΧΗ με τα παράσιτα της κάθε μεταφορικής που ζητούν 60ε-80ε για το ίδιο πράγμα.
Η κίνηση αυτή των ελτά, στοχεύει τον ιδιώτη και μόνο, χωρίς κανένα κοινωνικό όφελος προφασιζόμενοι πως έτσι θα δυναμώσουν τις πολύ μικρές εμπορικές
επιχειρήσεις που έτσι και αλλιώς έχουν καταστραφεί απο τα τεράστια εμπορικά μικρομάγαζα όπως το lidl, το άλλο με τα αθλητικά κ.λπ.
Ξεκάθαρα δηλαδή κινούνται προς όφελος των τραστ.
Αν μου πεις "γιατί όχι; εργαζόμενους δεν απασχολούν και αυτοί;" θα σου πως θα ήμουν υπέρ εφόσον οι εργαζόμενοι είχαν τις ελάχιστες λογικές
απολαβές, τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με την χώρα που καρπώνεται τα κέρδη αυτών των επιχειρήσεων.
Αντίστοιχη αδικία χωρίς κανένα λόγο ή αν θέλεις ενώ έχουμε πληρώσει το αντίτιμο, συμβαίνει και στην φορολόγιση οχημάτων εντός
ευρωπαϊκής ένωσης με στόχο τον ευρύτερο πληθυσμό, ενάντια στις αποφάσεις των δικαστηρίων που επιβάλουν πρόστιμα στο κράτος.
Δηλαδή το κράτος λέει: εγώ θα συνεχίσω να κλέβω τους πολίτες μιας και το πρόστιμο των 1.700.000ε ετήσια είναι το 1/5 των κερδών
της κλοπής μου.
Που αποσκοπεί αυτό; φυσικά όχι στις υποδομές που ζητούν εισητήριο από τους πολίτες αλλά στο κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων και στην
δημιουργία μεγάλων ποσών στην διαχείριση του κράτους έτσι ώστε να μπορούν να βάλουν χέρι οι κλέφτες της βουλής χωρίς να είναι
άμεσα εμφανές ο αντίκτυπος στην διαχείριση.
γ)* Αν ήθελαν το "καλό των πολιτών", να δημιουργήσουν δηλαδή θέσεις εργασίας στην ευρώπη, γίνεται πολύ ευκολότερα με συμφωνίες
στις χώρες της ασίας που θα επέβαλαν νόρμες για τους ρύπους στην βιομηχανία και αύξηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων εκεί.
Δεν το θέλουν όμως, θέλουν τους σκλάβους, θέλουν να καρπώνονται την διαφορά κόστους σαν να είχαν παραχθεί τα προϊόντα στην ευρώπη
και το ουσιαστικό, θέλουν την καταστολή των πολλών γιατί μόνο έτσι έχει αξία ο πλούτος των λίγων.