Χαιρετώ την όμορφη παρέα!
Για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ και περίπου 1.5 χρόνο είμαι κάτοχος ενός πανέμορφου
GSXR 600 K8.
Πριν το πάρω πολλά μέλη του φόρουμ μου είχαν δώσει τις απόψεις τους περί καταλληλότητας της μοτοσυκλέτας για την χρήση που κάνω (καθημερινό και μοναδικό μέσο μετακίνησης παντού και πάντα).
True Story -> Στην καθημερινότητα (δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά) δεν με κουράζει ιδιαίτερα. Δέχομαι ότι το ταλαιπορώ στην κίνηση και στους άθλιους δρόμους της Αθήνας όμως. Σε ταξίδια άνω των 150-200χμ με ταλαιπωρεί αφάνταστα αν πηγαίνω με μια νορμάλ ταχύτητα (130-140 χμ/ώρα). Στην πίστα (Μέγαρα) μπορώ να πω ότι είναι το ιδανικό μηχανάκι που θα μπορούσε να έχει κάποιος.
Μετά λοιπόν από αυτό το μικρό ίντρο, ήρθε η ώρα για την ερώτηση. Σκέφτομαι να το αλλάξω...
Πίστα, πηγαίνω μια φορά το τετράμηνο και πλέον με την άφιξη του τέταρτου μέλους της οικογένειας σε λίγο καιρό, εκτιμώ ότι αυτός ο ρυθμός θα μειωθεί εκθετικά. Ταξιδάκια (μοτοβολτούλες) θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά όπως είπα κουράζει. Σε μια βόλτα με παρέα δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να ταξιδεύει με 170 -180 χμ/ώρα απλά επειδή εσένα σου έχει κοπεί η μέση (ειδικά όταν η μηχανή του ταξιδεύει άνετα με 130-140). Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την μηχανή ως βασικό και μόνο μέσο μετακίνησης.
Παρακαλώ λοιπόν ως προς την άποψή σας για τα παρακάτω,
KTM 390 Adventure (Κούτα): Διαβάζω αρκετά καλά σχόλια για αξιοπιστία και ποίτητα κατασκευής. Μου αρέσει εμφανισιακά αρκετά. Καλύπτει το 90% των αναγκών μου (πίστα μάλλον θα αντικατασταθεί από χωμάτινες βολτούλες). Τα μπλιμπλικια του είναι αξιοπρόσεκτα για την τιμή του (ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρος-πίσω, cornering abs, traction-control, κλπ). Είναι ελαφρύ, έχει μικρή κατανάλωση, ελπίζω να είναι λίγο παιχνιδιάρικο (σήμερα θα το κάνω test ride και θα σας πω απόψεις), βασικά είναι ταμάμ για την καθημερινότητά μου.
Μεταχειρισμένο On-Off Αποκλείω μηχανάκια όπως V-Strom, Versys, NC, CB500X κλπ κλπ. Γενικά αποκλείω τις μοτοσυκλέτες που έχω βαρεθεί να βλέπω σε κάθε γωνιά του δρόμου. Ιδανικά θα σκεφτόμουν, 990 Adventure, F 800GS, R 1200GS... Όπως βλέπετε δεν υπάρχει συνοχή στο τι ζητάω. Αν πάω σε μεταχειρισμένο, θέλω να μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω το κάτι παραπάνω. Αν πάω σε καινούργιο βλέπω ως μονόδρομο το 390 Adventure.
Το budget είναι γύρω στα 6500 εκτός αν είναι κάτι πολύ καλό που θα εξέταζα μια άνοδο μέχρι τα 7000-7500.
Δεκτή οποιαδήποτε άποψη όπως πάντα