Σελίδα 47 από 100 ΠρώτοΠρώτο ... 3742434445464748495051525797 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 691 έως 705 από 1499

Θέμα: Parkside και εργαλεία απ' τα Lidl

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Τώρα πού το ξανασκέφτομαι ίσως να τον χρειάζομαι τελικά. Αλλά όχι για το Αυτοκίνητο ή τη μηχανή αλλά για το κάμπινγκ μίας κι εχω μπαταρία αυτοκινήτου και βάζω μέχρι και ανεμιστήρα το καλοκαίρι
    Για αυτές τις συνθήκες χρειάζεσαι κάτι τέτοιο :https://oil-stores.gr/fortistis-mpat...BoC6ScQAvD_BwE
    Εντελώς χαζός φορτιστής με αργό γρήγορο και πολλά Α για να φορτίζεις σήμερα και όχι μετά από καμιά βδομάδα.
    Έχω ένα τέτοιο 6-12V από τότε που υπήρχαν 6βολτα μηχανάκια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Για αυτές τις συνθήκες χρειάζεσαι κάτι τέτοιο :https://oil-stores.gr/fortistis-mpat...BoC6ScQAvD_BwE
    Εντελώς χαζός φορτιστής με αργό γρήγορο και πολλά Α για να φορτίζεις σήμερα και όχι μετά από καμιά βδομάδα.
    Έχω ένα τέτοιο 6-12V από τότε που υπήρχαν 6βολτα μηχανάκια.
    Πολύ ακριβός για τέτοια ποιότητα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Με τις συνθήκες που περιγράφεις σίγουρα δεν χρειάζεσαι σοβαρό φορτιστή (της τάξης των 70+ ευρώ που κοστίζουν οι τελευταίοι, πχ Ctek). Aπό την άλλη, δε χάνεις τίποτα να δώσεις 15 ευρώ για να πάρεις κάτι σαν το "φτηνό" φορτιστή των 5Α ρεύματος που βγάζει το Lidl την ερχόμενη εβδομάδα, για να βρίσκεται καλού κακού όταν θα σου κάτσει η στραβή (σε όλους μας κάποια στιγμή θα κάτσει).
    https://www.lidl-hellas.gr/el/p/moto...-346098/p91511
    Συμφωνώ.
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Αν κάνεις και ελεύθερο κάμπινγκ και δεν έχεις ηλεκτρικό ρεύμα, ίσως πρέπει να σκεφτείς και τα ηλιακά συστήματα φόρτισης.
    Όχι. Είμαι εντάξει με τη μπαταρία. Ευχαριστώ.
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πολύ ακριβός για τέτοια ποιότητα.
    Πολύ καλή ποιότητα φτωχά specs

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Parking
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Με τις συνθήκες που περιγράφεις σίγουρα δεν χρειάζεσαι σοβαρό φορτιστή (της τάξης των 70+ ευρώ που κοστίζουν οι τελευταίοι, πχ Ctek). Aπό την άλλη, δε χάνεις τίποτα να δώσεις 15 ευρώ για να πάρεις κάτι σαν το "φτηνό" φορτιστή των 5Α ρεύματος που βγάζει το Lidl την ερχόμενη εβδομάδα, για να βρίσκεται καλού κακού όταν θα σου κάτσει η στραβή (σε όλους μας κάποια στιγμή θα κάτσει).
    https://www.lidl-hellas.gr/el/p/moto...-346098/p91511
    Βασικά από το να πάρεις αυτή μαλακια πιο καλά να πάρεις δια καλά καλώδια να τα συνδέσεις αν μείνεις...

Παλαιό μέλος
    Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ το συγκεκριμένο φορτιστή του Lidl, αλλά επειδή σαφώς σ' αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις, θα με ενδιέφερε να μάθω γιατί είναι μαλ@κία ο εν λόγω φορτιστής για τα 15 ευρώ που ζητά (με 3 χρόνια εγγύηση) και μάλιστα για κάποιον που όπως δήλωσε κινεί συνεχώς τα οχήματά του (οπότε λογικά δεν θα χρειαστεί σοβαρό φορτιστή), κι επίσης για τα καλά καλώδια που λες, υπολόγιζε για 2Χ2,5 μέτρα μήκους σε 25άρια (τουλάχιστον αυτή τη διατομή, αν όχι 35άρια), τουλάχιστον 22-25 ευρώ τιμή (καλώδια συν 4 απλές τσιμπίδες). Στα δε 35άρια πας χαλαρά στα 30+ ευρώ.

Παλαιό μέλος
    Καλώδια ρεύματος χοντρά, συρματοσκοινο έλξης, γρύλος + ρεζέρβα, πυροσβεστήρα 3κιλος είναι μόνιμη προίκα του αυτοκινήτου.Το συρματοσκοινο και ο πυροσβεστηρας με έχουν σωσει 2+1 φορές..
    Ο φορτιστής μπαταρίας δεν είναι απαραίτητος ούτε και εύχρηστος για όλους.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 20/02/2021 στις 21:20.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Μια χαρά είναι ο φορτιστής του lidl, και ο πιο παλιός, και ο πιο καινούριος με την οθονίτσα. Και έχει και εξαιρετική aftermarker υποστήριξη, από ότι μου έχουν πει.

Ειδικά εγώ με τα πολλά οχήματα που δεν τα κινώ όλα, και κάποια κάνουν καιρό να πάρουν μπρος, με σώζει σε συστηματική βάση, εδώ και χρόνια.

Δυο έχω πάρει, και την Πέμπτη θα πάρω και τρίτο (θέλω να ένα σε κάθε μέρος που μένω και μου λείπει ένας)
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Με τέτοιες τιμές ένας φορτιστής "να υπάρχει" δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Έχω τον παλιό του Lidl (χωρίς οθόνη) και κάνει δουλειά, αν και από τη δική μου εμπειρία δε φόρτιζε τις μπαταρίες πλήρως. Τελικά πήρα Ctek που άξιζε τα παραπάνω λεφτά, αλλά για κάποιον που δεν τον χρειάζεται τόσο συχνά όσο το μισό μου σόι (το οποίο εξυπηρετώ), του Lidl είναι μια χαρά.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Μια χαρά είναι ο φορτιστής του lidl, και ο πιο παλιός, και ο πιο καινούριος με την οθονίτσα. Και έχει και εξαιρετική aftermarker υποστήριξη, από ότι μου έχουν πει.

Ειδικά εγώ με τα πολλά οχήματα που δεν τα κινώ όλα, και κάποια κάνουν καιρό να πάρουν μπρος, με σώζει σε συστηματική βάση, εδώ και χρόνια.

Δυο έχω πάρει, και την Πέμπτη θα πάρω και τρίτο (θέλω να ένα σε κάθε μέρος που μένω και μου λείπει ένας)
    Ο καινούργιος που θα πάρεις έχει άλλο πρόγραμμα φόρτισης πιο καλό, με τα Αμπέρ δεν ξέρω αν τον βελτίωσαν λίγο γιατί ο προηγούμενος με την μπλε οθόνη εκεί έπασχε.

Εγώ έχω τον φορτιστή του Lidl τον παλιό (αργό) πάρα πολλά χρόνια. Με αυτόν συντηρούσα την μπαταρία του mx5 NC το οποίο κινούσα κάθε 2ο ΣΚ περίπου, μπορεί και πιο αραιά. Η εργοστασιακή μπαταρία του mazda κράτησε 9 χρόνια, έως που το πούλησα (με την ίδια πάνω). Το αμάξι έπαιρνε κανονικά.
    Με αυτόν συντηρώ το μηχανάκι 125cc που έχω (η μπαταρία bosch που είχα κράτησε περίπου 8 χρόνια) με καθημερινές μετακινήσεις 1+1 χιλιόμετρο (δλδ 0 χρόνο φόρτισης). Μέχρι που πριν 6 μήνες η μπαταρία απλά βραχυκύκλωσε στοιχείο και αλλάχτηκε. Με αυτόν φορτίζω το aygo της γυναίκας (τα τελευταία χρόνια κάνει περίπου 6000χλμ / έτος, σουπερ μαρκετ κλτ). με αυτό φορτίζω τώρα και την μπαταρία του diesel μου (Varta Blue Dynamic 75 Ah) που λόγω lockdown έχει καιρό να κινηθεί. και κάνει δουλειά γιατί βλέπω τη συμπεριφορά του start-stop. Τέλος φόρτισα και την μπαταρία του πατέρα μου (diesel και αυτό).
    Οπότε για πέταμα δεν είναι, κάτι κάνει. τώρα αν με εναν ctek είχα βγάλει περισσότερα χρόνια ζωής από τις παραπάνω μπαταρίες, πολύ πιθανό.
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παλαιό μέλος
    Όταν ήμαστε συνεπείς και κάνουμε συντήρηση της μπαταρίας έγκαιρα όταν το χρειάζεται, τότε και αυτός του λιντλ θα τα βγάλει πέρα. Όταν όμως πέσει η μπαταρία πολύ χαμηλά όπως έγινε στο αμάξι του γιου μου από αναμμένη πλαφονιερα εκεί δύσκολα τα βγάζει πέρα. Τότε βλέπεις τη διαφορά ενός καλύτερου και ακριβότερου φορτιστή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Όταν ήμαστε συνεπείς και κάνουμε συντήρηση της μπαταρίας έγκαιρα όταν το χρειάζεται, τότε και αυτός του λιντλ θα τα βγάλει πέρα. Όταν όμως πέσει η μπαταρία πολύ χαμηλά όπως έγινε στο αμάξι του γιου μου από αναμμένη πλαφονιερα εκεί δύσκολα τα βγάζει πέρα. Τότε βλέπεις τη διαφορά ενός καλύτερου και ακριβότερου φορτιστή.
    Λάθος, δεν ισχύει.

Έχω ξεχάσει τους πόλους συνδεδεμένους στο αμάξι για εξάμηνο, και όταν πήγα να μετρήσω είχε 3 volt η μπαταρία.

Υποτίθεται ο φορτιστής του lidl μπερδεύεται με τόσο χαμηλά βολτ και δεν φορτίζει ή νομίζει ότι είναι 6volt αλλά ΕΥΚΟΛΑ το κοροιδεύεις και φορτίζει για 12volt, του βάζεις παράλληλα ένα οποιοδήποτε μετασχηματιστάκι 12V για πολύ λίγο, καταλαβαίνει 12volt ο φορτιστής και ξεκινάει να φορτίσει σωστά, και το μετασχηματιστάκι το βγάζεις.

Η εν λόγω μπαταρία φόρτισε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και χαίρει ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ μια δεκαετία τώρα, που το αμάξι τα τελευταία χρόνια το κινώ Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, και το παραπάνω σκηνικό έχει επαναληφθεί μερικές φορές. Με το κολπάκι δλδ να καταλάβει ότι έχει 12βολτ μπαταρία και όχι 6βολτ, φορτίζει από τελείως άδεια, και την κάνει τούμπανη.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ο φορτιστης αξιζει τα λεφτα του για ερασιτεχνικη χρηση
    ενα θεματακι ειναι οτι δεν ξαναξεκιναει αυτοματα οταν κοπει το ρευμα

Παρόμοια θέματα

1. Φέρτε τη στην Ελλάδα και θα εξαφανιστούν τα παπιά & τα 250αρια από την Αθήνα.
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2023, 03:49
  2. Transalp: Μια απ'τα ίδια για το 2006 ?
    από micmic στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2005, 15:16
  3. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 22:49
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2004, 11:30
  5. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 15:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία