Σελίδα 20 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 101516171819202122232425 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 398

Θέμα: για το τροχαίο με θύμα μοτοσυκλετιστή στην βουλή

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Το "επρεπε να σταματήσει" πως εξηγειται?

Από το βιντεο αντιλαμβάνομαι ότι σταμάτησε για να αποφύγει μια σύγκρουση γιατί κάποιος βρέθηκε μπροστά του. Όχι επειδή είχε την υποχρέωση να σταματήσει (πχ να δώσει προτεραιότητα).

Υφίσταται συνυπαιτιότητα (όχι εδώ, γενικά) όταν επιτρέπεις κάποιον να παρανομήσει ενω δεν έχεις την υποχρέωση να το κάνεις? Να αφήσεις πχ κάποιον να στρίψει παράνομα ενώ δεν έχεις την υποχρέωση να σταματήσεις αλλά το κάνεις από καλή πρόθεση.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος

Από το βιντεο αντιλαμβάνομαι ότι σταμάτησε για να αποφύγει μια σύγκρουση γιατί κάποιος βρέθηκε μπροστά του. Όχι επειδή είχε την υποχρέωση να σταματήσει (πχ να δώσει προτεραιότητα).

Υφίσταται συνυπαιτιότητα (όχι εδώ, γενικά) όταν επιτρέπεις κάποιον να παρανομήσει ενω δεν έχεις την υποχρέωση να το κάνεις? Να αφήσεις πχ κάποιον να στρίψει παράνομα ενώ δεν έχεις την υποχρέωση να σταματήσεις αλλά το κάνεις από καλή πρόθεση.
    Έπρεπε να σταματήσει η μηχανή αφού σταμάτησε το προπορευόμενο από αυτή όχημα. Το ταξί δεν έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα. Συνυπαιτιότητα είναι πιθανή και για ταξί .

Παλαιό μέλος

Για τον ΚΟΚ η μηχανη εχει την ιδια θεση και χρηση με το αυτοκινητο, αρα αφου ειναι μονη λωρίδα ειναι αυταπόδεικτο οτι οταν το μπροστινο όχημα σταματα πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να σταματήσεις εχωντας τηρήσει τις αποστάσεις ασφαλειας και εντος του οριου ταχύτητας.

Τωρα ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε

Δεν σημαινει οτι επειδή κανουμε καποια πραγματα ειναι και σωστα συμφωνα με τους νομους που διεπουν την κοινωνίας μας (και εγω μαζι - δεν το παιζω τιμητης ή κατι τετοιο, προς θεου) .

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Απο το video διακρινεται ποιος εχει σωστη θεση πανω στο δρομο.
    Τωρα αν ο ταριφας εχει παει στην (μελλοντικη) μεσαια λωριδα δεν κανει αυτοματως παρανομο τον μοτοσυκλετιστη.
    Δεν εχω ξαναδει λωριδα >4μ εγω...
    Ride(s) the wind of change...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    οπως είπα και πιο πριν ο καθένας μεταφράζει το συμβάν όπως θέλει να το μεταφράσει ανάλογα με το τι ομάδα είναι.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως που δεν χωρά αμφιβολία, ήτοι:

τόσα χρόνια σε όλα τα Φόρα (ή μη) βρίζουμε και στέλνουμε κατάρες σε όσους χτυπάνε μηχανή και εγκαταλείπουν. Τους έχουμε καταραστεί και ξανα καταραστεί. Έχουμε φτιάξει ολόκληρα threads που πηγαίνουν για μήνες ψάχνοντας για πληροφορίες.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι και ένας απο αυτούς τος καταραμένους χτύπησε έναν μοτοσικλετιστή στο πιο μαγνητοσκοπημένο και εμπορικό σημείο της χώρας με εμπλοκή δημόσιου λειτουργού. Μιλάμε για τρελό παοχνίδι της ζωής. Και τί έκανε; τον εγκατέλειψε

Ε; τελικά άμα η ομάδα σου είναι διαφορετική τότε ακόμα και σε αυτή τη ξεφτιλισμένη στιγμή και μοίρα της τυχης, τελικά θα μιλήσεις για το άν το κράνος κούμπωσε καλά ή όχι

τόσοι είστε κύριοι. Μέχρι εκεί φτάνετε

Παλαιό μέλος
    Ο,τι να'ναι....

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    οπως είπα και πιο πριν ο καθένας μεταφράζει το συμβάν όπως θέλει να το μεταφράσει ανάλογα με το τι ομάδα είναι.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως που δεν χωρά αμφιβολία, ήτοι:

τόσα χρόνια σε όλα τα Φόρα (ή μη) βρίζουμε και στέλνουμε κατάρες σε όσους χτυπάνε μηχανή και εγκαταλείπουν. Τους έχουμε καταραστεί και ξανα καταραστεί. Έχουμε φτιάξει ολόκληρα threads που πηγαίνουν για μήνες ψάχνοντας για πληροφορίες.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι και ένας απο αυτούς τος καταραμένους χτύπησε έναν μοτοσικλετιστή στο πιο μαγνητοσκοπημένο και εμπορικό σημείο της χώρας με εμπλοκή δημόσιου λειτουργού. Μιλάμε για τρελό παοχνίδι της ζωής. Και τί έκανε; τον εγκατέλειψε

Ε; τελικά άμα η ομάδα σου είναι διαφορετική τότε ακόμα και σε αυτή τη ξεφτιλισμένη στιγμή και μοίρα της τυχης, τελικά θα μιλήσεις για το άν το κράνος κούμπωσε καλά ή όχι

τόσοι είστε κύριοι. Μέχρι εκεί φτάνετε
    Δυνατή άποψη. Εγκατάλειψη (αν και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία) . Τόσο είστε κύριοι (που διαφωνείτε μαζί μου) . Ανέβηκες Level μοτοσυκλετιστή.
    Παρεμπιπτόντως η εγκατάλειψη είναι αυτεπάγγελτως διωκόμενο αδίκημα. Γιατί δεν έχει κινηθεί η ποινική του δίωξη?
    Α) Συγκάλυψη σε ένα καταγεγγραμένο δυστύχημα με χρεωμένο το όχημα σε συγκεκριμένο οδηγό κατά την στιγμή του τροχαίου ?
    Β) Δεν υπάρχει εγκατάλειψη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Βασικά για το ταξί ήταν η ερώτηση μου "γιατί έπρεπε;".

Θεωρώ ότι δεν ηταν υποχρεωμένο να σταματήσει αλλά σταμάτησε γιατι κάποιος μπήκε στην πορεία του οπότε αναγκάστηκε. Εκτός αν του έκανε πιο πριν σινιάλο να περάσει.

Η ακαδημαικής φύσεως ερώτηση μου ήταν αν δεν έμπαινε αυτός ο κάποιος στην πορεία του αλλά παρόλα αυτά σταματουσε, αν θα είχε συνυπαιτιότητα.

Και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε το σινιάλο από την πλευρά του ταρίφα ειναι απίθανη περίπτωση....

Moderator

Θεωρώ ότι δεν ηταν υποχρεωμένο να σταματήσει αλλά σταμάτησε γιατι κάποιος μπήκε στην πορεία του οπότε αναγκάστηκε. Εκτός αν του έκανε πιο πριν σινιάλο να περάσει.

Η ακαδημαικής φύσεως ερώτηση μου ήταν αν δεν έμπαινε αυτός ο κάποιος στην πορεία του αλλά παρόλα αυτά σταματουσε, αν θα είχε συνυπαιτιότητα.

Και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε το σινιάλο από την πλευρά του ταρίφα ειναι απίθανη περίπτωση....
    Δεν έπρεπε να σταματήσει το ταξί. Δεν έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Δυνατή άποψη. Εγκατάλειψη (αν και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία) . Τόσο είστε κύριοι (που διαφωνείτε μαζί μου) . Ανέβηκες Level μοτοσυκλετιστή.
    Παρεμπιπτόντως η εγκατάλειψη είναι αυτεπάγγελτως διωκόμενο αδίκημα. Γιατί δεν έχει κινηθεί η ποινική του δίωξη?
    Α) Συγκάλυψη σε ένα καταγεγγραμένο δυστύχημα με χρεωμένο το όχημα σε συγκεκριμένο οδηγό κατά την στιγμή του τροχαίου ?
    Β) Δεν υπάρχει εγκατάλειψη.
    https://www.newyorker.com/science/ma...nt-to-be-right

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Spyro.
    Τόσοι είμαστε μέχρι εκεί φτάνουμε για να σε quotαρω.

https://www.newsit.gr/ellada/tasoula...anari/3243899/
    Ο άδικος θάνατος του 23χρονου Ιάσονα έξω από την Βουλή στο θανατηφόρο τροχαίο στάθηκε η αιτία να σταματήσει η πάγια τακτική που ακολουθούσαν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Βουλής να εισέρχονται στο προαύλιο του κοινοβουλίου στρίβοντας αριστερά ενώ απαγορεύεται.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από σήμερα απαγορεύεται σε όλους να στρίβουν αριστερά είτε είναι ο πρωθυπουργός, είτε βουλευτής, είτε κάποιος υπάλληλος.
    Επίσης, η Τροχαία Αττικής έκανε θετική εισήγηση για να δημιουργηθεί στο σημείο του μοιραίου τροχαίου νησίδα και αριστερόστροφο φανάρι.
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

Καλά.. Αν το κανε κανείς δίτροχος αυτό, να σταματήσει δηλαδή επειδή ένας μπροστά του (?) βγαίνει αριστερά και σταματάει θα τον περνούσαν όλοι από πάνω. Μια χαρά στη λωρίδα του ήταν ο άνθρωπος και πήγαινε. Κανέναν δεν 'προσπέρασε'.

Άσχετο: υπάρχει όριο απαντήσεων μέλους σε ένα θρεντ και αν ναι, πόσες είναι;
    safety doesn't happen by accident

Παλαιό μέλος

Δίκιο εχεις, δεν ηταν υποχρεωμένος αλλα ισως τον έκοψε κιόλας.

Αν το εκανε εθελούσια τοτε ο ταριφας αθελα του εβαλε τρικλοποδία στον ταχύτατο μοτοσυκλετιστή.

Δες μια παρόμοια περιπτωση, οδηγώ σε 2πλη λωρίδα και ειμαι στα δεξια.
    Πισω μου στην αριστερη λωρίδα ερχεται αμαξι "τρεχατο" το οποιο ειναι καποια μετρα πιο μακρυα.
    μπροστα μου εχω διαβαση πεζών που περιμένει μανα με καρότσι (που προηγείται παντα απο εκεινη αφου ξεπροβαλει πρωτο)
    ΑΝ σταματησω να την αφησω να περασει υπαρχει περιπτωση να την βαλω σε κινδυνο αφου ο "τρεχατος" πισω αριστερα δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανει το ιδιο η θα προλάβει ......

ΑΡΑ ενω θα ηθελα δεν σταματω.
    Λαθος σωστο αυτο επραξα σε 1-2 περιπτωσεις που μου εχει τυχει.

ΑΛΛΑ και παλι το λαθος στην εξισωση ειναι η ταχύτητα σε κατοικημενη περιοχή !

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dankannn Προβολή μηνύματος
    https://www.newsit.gr/ellada/tasoula...anari/3243899/
    Ο άδικος θάνατος του 23χρονου Ιάσονα έξω από την Βουλή στο θανατηφόρο τροχαίο στάθηκε η αιτία να σταματήσει η πάγια τακτική που ακολουθούσαν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Βουλής να εισέρχονται στο προαύλιο του κοινοβουλίου στρίβοντας αριστερά ενώ απαγορεύεται.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από σήμερα απαγορεύεται σε όλους να στρίβουν αριστερά είτε είναι ο πρωθυπουργός, είτε βουλευτής, είτε κάποιος υπάλληλος.
    Χθες έγινε φραστικό επεισόδιο στο σημείο μεταξύ Γκούμα (δημοσιογράφου) και Ζαχαριάδη (βουλευτή Συριζα) επειδή ο 2ος μπήκε με τον ίδιο τρόπο στην βουλή και ο Γκούμας του ζήτησε τον λόγο.
    χμμμ.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2016, 15:17
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 11/06/2010, 03:05
  3. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2009, 12:19
  4. Τροχαίο με ένα νεκρό στην Κύμης
    από kaps στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2008, 13:24