Σελίδα 27 από 38 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627282930313237 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 568

Θέμα: Γωνιακοί Τροχοί Λειαντήρες

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Πήγα να γράψω ότι μάλλον είχες ψηλές στροφές αλλά τσέκαρα τα δικά μου και γράφουν max 13300rpm!
    Δεν είναι πολλές για SS;
    Αυτό που γράφει ο Miskin δεν έχει να κάνει με το πάχος του δίσκου; δηλαδή μπορείς να κόβεις κάθετα όταν το πάχος του υλικού είναι κοντά στου δίσκου;

Το πάχος ενός δίσκου κοπής inox 125mm είναι ένα χιλιοστό. Δεν νομίζω ότι έχεις επιλογές.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Γι αυτό κόβεις απο πάνω μέχρι να αδυνατίσεις το υλικό..
    Το δισκάκι που έχω πάνω έκοψε 8 x Φ50 x 1mm πόδια τραπεζιού και μετραει 11.5cm..
    Noμίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερες απο 4500 το πολύ 6000rpm, κοντά στις 3500-4000 με βολεύει.

Τεσπα δε καταλαβαίνω τι γράφεις, δε καταλαβαίνω καν αν διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτό που έγραψα. Είναι λίγο περίεργος ο τρόπος που γράφεις. Αλλά από την άλλη είναι και πρωί, δε δουλεύω, και τα γρανάζια δεν έχουν πάρει μπρος....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Γι αυτό κόβεις απο πάνω μέχρι να αδυνατίσεις το υλικό..
    Το δισκάκι που έχω πάνω έκοψε 8 x Φ50 x 1mm πόδια τραπεζιού και μετραει 11.5cm..
    Noμίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερες απο 4500 το πολύ 6000rpm, κοντά στις 3500-4000 με βολεύει.
    Κόβεις με τον τροχό σε χαμηλές στροφές;

Doc αυτό που έκοψε ο βασκας ήταν χοντρό, δεν ήταν 1χιλ. Και αν βυθίσεις το δίσκο μέσα και ο δίσκος θα φύγει πιο γρήγορα και ο τροχός θα ζοριστει και θα ζεσταθεί. Αν του κρατήσεις τις στροφές χαμηλά θα τον κάψεις.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 05/05/2021 στις 15:29.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    έκανα την αρχή βύθισα μέσα τον δίσκο και του γ@μησα τα πρέκια. Ο ήλιος ζεμάταγε ήμουν με μακρυμάνικο γιατί ο διάολος είχε υαλοβάμβακα (παλιά τέτοιον βάζανε). Αν είναι οκ ήθελα να ξέρω ή αν έκανα κάτι λάθος. Όπως φαίνεται είναι οκ. Απλά πρέπει να πάρω και φτηνά δισκάκια πιο χοντρά για τέτοιες δουλειές

edit
    στροφές είχα μπόλικες
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    έκανα την αρχή βύθισα μέσα τον δίσκο και του γ@μησα τα πρέκια. Ο ήλιος ζεμάταγε ήμουν με μακρυμάνικο γιατί ο διάολος είχε υαλοβάμβακα (παλιά τέτοιον βάζανε). Αν είναι οκ ήθελα να ξέρω ή αν έκανα κάτι λάθος. Όπως φαίνεται είναι οκ. Απλά πρέπει να πάρω και φτηνά δισκάκια πιο χοντρά για τέτοιες δουλειές

edit
    στροφές είχα μπόλικες
    Τη στιγμή που κόβεις /καταστρέφεις χωρίς να σε νοιάζει αν αρπάξει χρώμα το ανοξείδωτο, εγώ θα έβαζα απλούς δίσκους μετάλλου και θα άρχιζα σε φουλ στροφές. Στην πορεία θα μου έδειχνε αν έπρεπε να μειώσω στροφές ή όχι. Λόγω υαλοβάμβακα θα προτιμούσα να βυθιζα το δίσκο όσο γίνεται λιγότερο μέσα. Ο υαλοβάμβακας είναι άσχημο υλικό και για δέρμα /ματια αλλά και για μακροπροθεσμη ζημιά στους πνεύμονες.
    Θα προτιμούσα πάντως τον 230 αρι δίσκο...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    σωστή παρατήρηση του απο πάνω.
    Στην περιπτωση που ανέφερα νωρίτερα, είχα γδυσει το δοχείο απο τη λαμαρίνα και τον υαλοβάμβακα.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    1. Σε τέτοιες περιπτώσεις βολεύει η σπαθοσέγα.
    2. Το καλό στην εποχή μας είναι ότι λόγω covid και υποχρεωτικής μάσκας έχουμε και μια προστασία όταν κόβουμε υαλοβάμβακες.
    3. Δυο δισκάκια μια χαρά είναι.
    4. Τα δοχεία αυτά καλύτερα να τα κόβεται στη μέση κατά μήκος. Μετά κολλάς 2 μεντεσέδες τέσσερα πόδια και έτοιμη η ψησταριά.

To ίδιο λέω, αν δεν έχουμε λεπτό μέταλλο δεν βυθίζουμε τον τροχό να κόβει κάθετα το πάχος του υλικού.
    Το προηγούμενο με τις στροφές δεν είναι σωστό, 6000-8000 κόβω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Τη στιγμή που κόβεις /καταστρέφεις χωρίς να σε νοιάζει αν αρπάξει χρώμα το ανοξείδωτο, εγώ θα έβαζα απλούς δίσκους μετάλλου και θα άρχιζα σε φουλ στροφές. Στην πορεία θα μου έδειχνε αν έπρεπε να μειώσω στροφές ή όχι. Λόγω υαλοβάμβακα θα προτιμούσα να βυθιζα το δίσκο όσο γίνεται λιγότερο μέσα. Ο υαλοβάμβακας είναι άσχημο υλικό και για δέρμα /ματια αλλά και για μακροπροθεσμη ζημιά στους πνεύμονες.
    Θα προτιμούσα πάντως τον 230 αρι δίσκο...
    Μα πως να βάλω 230άρι τροχό σε 125 μηχάνημα?

Πείτε καμία μαρκα δοκιμασμένη για χοντροδουλειές με παχύτερους δίσκους

Οι δίσκοι κοπής 125mm είπαμε είναι 1mm. Εξαίρεση οι δίσκοι κοπής αλουμινίου που μπορεί να είναι 1.2, 1.5 ή και 2mm. Πιο χοντρός δίσκος σημαίνει πιο μεγάλη αντίσταση. Θα τον κάψεις τον τροχό. Οι δίσκοι 1mm κάνουν για όλες τις δουλειές σχεδόν. Τώρα αν πας σε τοίχο 230mm να ξέρεις ότι δε δουλεύεται με ένα χέρι.

Για μάρκα η Rhodius είναι πολύ καλή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Οι δίσκοι κοπής 125mm είπαμε είναι 1mm. Εξαίρεση οι δίσκοι κοπής αλουμινίου που μπορεί να είναι 1.2, 1.5 ή και 2mm. Πιο χοντρός δίσκος σημαίνει πιο μεγάλη αντίσταση. Θα τον κάψεις τον τροχό. Οι δίσκοι 1mm κάνουν για όλες τις δουλειές σχεδόν. Τώρα αν πας σε τοίχο 230mm να ξέρεις ότι δε δουλεύεται με ένα χέρι.

Για μάρκα η Rhodius είναι πολύ καλή.
    δεν έχω σκοπό να αλλάξω τροχό 5 κοψίματα έχω κάνει, άθικτος είναι. Απλά απόρησα πως είναι δυνατόν να μπει 230άρης δίσκος σε 125 όπως μου προτάθηκε. Επίσης μου έχει δώσει μέχρι τώρα την αίσθηση πολύ δυνατού μηχανήματος οπότε θα πάρω και μια 20άδα Rhobius (αφού τους συστήνεις) πιο χοντρούς για χοντροδουλειές

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    δεν έχω σκοπό να αλλάξω τροχό 5 κοψίματα έχω κάνει, άθικτος είναι. Απλά απόρησα πως είναι δυνατόν να μπει 230άρης δίσκος σε 125 όπως μου προτάθηκε. Επίσης μου έχει δώσει μέχρι τώρα την αίσθηση πολύ δυνατού μηχανήματος οπότε θα πάρω και μια 20άδα Rhobius (αφού τους συστήνεις) πιο χοντρούς για χοντροδουλειές
    Μάλλον θα εννοούσε οτι προτιμάει τον 230αρι δίσκο στον αντίστοιχο τροχό που μπορεί να δεχθεί τέτοιους δίσκους.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος

Δεν εννοούσα να βάλεις δίσκο 230 σε τροχό 125!
    Απλά μια και η δουλειά ήταν αρκετή, ΑΝ είχες τροχό 230 θα ξεμπερδευες ξεκούραστα.

Παρόμοια θέματα

1. 4 Road Movies (4-Τροχοί)
    από Kizoku στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2006, 10:36
  2. μετατροπη σε super motard,part 1/τροχοι
    από tools στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2004, 13:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε