Τα Sylvac δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από τα mitutoyo. Επίσης είναι καλή επιλογή από ebay γιατί δεν υπάρχουν μαϊμού Sylvac. Mitutoyo από το ebay ή κάποιο άλλο site, είναι 50-50 να πάρεις μαϊμού. Είμαι παθών. Βασικά παθών είναι ο σουπιάς, αλλά εγώ τον πήρα στο λαιμό μου....![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Θέλω να πάρω ένα 150άρι δώρο σε ένα φίλο, και είδα ότι έχει Mitutoyo σε "promo", στα 30€
Να φανταστώ σε αυτά τα λεφτά δεν κοιτάω κάποια εναλλακτική ε ;
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Ο Γκουσούλης (εγώ Γκουζούλη τον ήξερα, τεσπα) είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Mitutoyo, οπότε δε παίζει fake από κει. Από την άλλη το παχύμετρο που δίνει 30€ είναι το πιο απλό που μπορείς να πάρεις με ακρίβεια +-5 εκατοστά του χιλιοστού. Για να απλές μετρήσεις είναι μια χαρά.
Δε ξέρω αν δίνει όμως λιανική. Αν μάθεις, γράφτο και δω.
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Όχι, οι μαϊμούδες κυκλοφορούν στο ebay, amazon και διάφορα μεγάλα sites που είναι δύσκολα να τα εντοπίσεις.
Όταν ένα εργοστάσιο έχει συνεχη παραγωγη εξαρτήματων ακριβειας ειναι λογικό στο τελικό έλεγχο κάποια από αυτά να μην πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές.
Από εκεί και πέρα έχει τρεις επιλογές
1.να τα ανακυκλώσει/αποσυναρμολογησει
2.να τα πουλήσει χωρίς τη στάμπα του με χαμηλότερη τιμή, και
3.να τα πουλήσει σε εμπόρους ,εκτός των σταθερών συνεργατών,με τη στάμπα του αλλα χωρίς πιστοποιηση .
Σημαντικό:Το ποσοστό, ας πούμε 10%, που βγήκε εκτός προδιαγραφων ποιότητας και ακριβείας του εργοστασιου, υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις ποιότητας του 99% των μη εξειδικευμένων αγοραστών.
Αυτά που γράφεις μπορείς να βάλεις ένα λινκ ή όπου τελοσπάντων το διάβασες, για να το δω και γω;
Γιατί αυτές τις μαϊμουδιές δεν τις κάναμε ούτε στο εργοστάσιο παραγωγής που δούλευα κάποια χρόνια, πόσο μάλλον να τα κάνει η Mitutoyo...
Μέχρι εδώ καλά.
Και αυτό το πληρώνει ο τελικός καταναλωτής διότι συμπεριλαμβάνεται στο τελικό κόστος παραγωγής. Έτσι μια εταιρία που έχει αυστηρό ποιοτικό έλεγχο δεν αφήνει να βγουν στην αγορά προιόντα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ενώ το προιόν που βγαίνει στην αγορά είναι ακριβότερο απ' το κόστος της μονάδας διότι συμπεριλαμβάνει και μέρος του κόστους όλων αυτών που δεν πέρασαν τον ποιοτικό έλεγχο. Είναι αυτό που πολλοί το ονομάζουν "πληρώνεις μάρκα". Ναι πληρώνεις μάρκα γιατί η μάρκα σου εξασφαλίζει οτι δε θα πέσεις ποτέ σε ελαττωματικό κομμάτι και αν πέσεις, υπάρχει δίκτυο που θα υποστηρίξει την αγορά σου και θα το αντικαταστήσει.
Τώρα το πως μειώνει η κάθε εταιρία το κόστος του ποιοτικού ελέγχου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με όλα πλην της ανακύκλωσης και να πιστέψω μόνο αυτό που βλέπω.
Τώρα αν έχεις κάνει υπεύθυνος παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου σε μάρκες επιπέδου mitutoyo, να μας το πεις να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε διαφορετικό επίπεδο και να μας επιτρέψεις να σου κάνουμε μερικές 100αδες ακόμα ερωτήσεις που μας βασανίζουν.
Sent from me using a computer.
Είναι γνωστό(έχει γραφτεί κατά καιρούς σε περιοδικά) ότι σε εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων στη Γερμανία,ΟΟΛΑ τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ των εργαζομένων είναι της αυτής μάρκας.
Λέτε εσείς όολοι εργαζόμενοι να αγαπάνε τόσο πολύ την εταιρεία τους;
Άμα το αγοράζουν με έκπτωση γιατί όχι; Δλδ τι θες να πεις; Ότι τα σκάρτα τα δίνουν σε γνωστούς και φίλους;
![]()