(και η ειρωνια της υπόθεσης είναι οτι αυτός που μας καραμπόλιασε δεν έπαθε απολύτως τίποτα γιατί με βρήκε με τον προφυλακτήρα του ακριβώς στο πίσω λάστιχο... τέλος πάντων)
Ευχαριστώ και πάλι όλους σας που δείξατε ενδιαφέρον και με βοηθήσατε!
Οι ασφαλιστικές κοιτάνε πώς να μην πληρώσουν αλλά αν τους ζορίσεις το κάνουν. Όταν, όπως καταλαβαίνω, έχουν αποδεχτεί την ευθύνη του άλλου δεν μπορούν να πουν κάτι. Δεν λέω να απαιτήσεις να μπει καινούργιο σε παλιό αλλά δεν μπορεί να σου πει η ασφαλιστική δεν υπάρχει μεταχειρισμένο και δεν στο πληρώνω όλο, η απάντηση είναι «πρόβλημά σου».
Μιλώντας πάντα για την περίπτωση που δεν υπάρχει και τουλάχιστον 5 χρονών και πάνω.
Και μεις τους τοχουμε πει ,και μας ειπαν ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ την λυση που σας προτεινουμε ,η λυση θα δωθει ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ.
Το αποτελεσμα η καταθεση ΑΓΩΓΗΣ και ελαχιστα πριν την δικη ΑΠΟΔΟΧΗ και ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ απο την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ.
Και αφου εχεις πληρωσει δικηγορους παραβολα κλπ.
Εκεί ΔΥΣΤΥΧΩΣ το θέμα είναι ποιος έχει το πάνω χέρι, εμάς σε μια περίπτωση που μας έτυχε με ζημιά στο αμάξι άρχισαν κάτι τέτοια, αλλά επειδή ο αδερφός μου είναι δικηγόρος τους άρχισε κάτι περί «θετικής και αποθετικής ζημιάς» (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό αλλά νομιζώ μπορείς να ισχυριστείς και να διεκδικήσεις διάφορα πχ φοβία ως αποτέλεσμα του ατυχήματος - μπορεί να μην το διατυπώνω απολύτως σωστά) είδαν κι ότι είναι δικηγόρος οπότε το βούλωσαν και πλήρωσαν επιτόπου.
Το δια ταύτα με τη δική μου εμπειρία είναι ότι ξέρουν παρά πολύ καλά πότε θα χάσουν και πότε παίζεται και δεν θέλουν ούτε αυτοί δικαστήρια γιατί και σε αυτούς κοστίζουν.
Όταν λοιπόν είτε το ποσό δεν αξίζει τον κόπο για αυτούς είτε δεν είναι στο παίζεται αν καταλάβουν (ή πιστέψουν) ότι θα το πας μέχρι τέρμα πληρώνουν.
Αυτό βέβαια δεν τους κάνει καλούς, απόδειξη πόσο την πάρτη τους κοιτάνε μόνο είναι.
Εσάς πώς και το πήγαν τόσο τέρμα; Και στο συμβιβασμό τελικά πήρατε αυτά που θέλατε; Δεν ρωτάω αυτά που ζητάγατε δικαστικά υποθέτω ότι εσείς άπαξ και πήγε εκεί ζητάγατε περισσότερα από τα αρχικά
να πάρεις ΠΡΩΤΑ γραπτή αναλυτική κατασταση απο τον πραγματόγνωμα της ασφαλιστικής του αυτοκινητου που σε χτυπησε ,
τι ακριβως θα αλλαχτεί βαψιμο κλπ κ μεχρι ποιό ποσό δικαιολογεί ,προτού δωσεις τα 300-350 απο την τσεπη σου στους μαστόρους...
ρωτησε πρωτα αν αυτη η σφαλιστική συνεργαζεται με καποιο συνεργείο φανοποιείο γενικά στην κρητη κ ΔΕΝ βγαλεις ουτε ευρω απο την τσεπη σου αλλά με σπάνια καλή
ή πολύ καλή επισκευή ...συνηθως προχειδουλειά κανουν ...99 σε τετοια ατυχηματα παρόμοια με ιχ η μοτο ποτέ η ασφαλιστική ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ κ βγαίνει πάντα χαμένος αυτος που ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ...σου δίνω τόσα κ πηγαινε δικαστικά αν θέλεις σου λένε...
Βαλρ μια μεγάλη ροδέλα στη βιδα, στο σημείο που έχει σπάσει το αυτάκι, ώστε να κρατάει αυτή το φανάρι.
Δύσκολο να κολλήσεις το αυτάκι στο φανάρι και να μη ξανασπασει σε καμια λακκούβα.
Εγώ, στο ίδιο μηχανάκι, είχα βάλει ροδέλες σε ΟΛΑ τα αυτάκια, γιατί μου σπάσανε μετά από τρακάρισμα.
2-3 χρονια μετά, μέχρι που το έδωσα, δεν είχα θέμα.
τωρα θυμηθηκα καποτε που με τρακαρανε παρκαρισμενο και εφυγαν και εβαλα νομικη προστασια να τους κυνηγησει και με πηρε τηλεφωνο η υποτιθεμενη δικηγορος μου και μου εβαλε κωλοχερο οτι ειχα παρκαρει κοντα σε γωνια
οχι πανω...κοντα....στο παγκρατι λεμε
εννοειται αποζημιωθηκα χωρις καν δικαστηριο
το ποσο ηταν αστειο δεν αξιζε να μπλεξουν
καλο, θα το εχω υποψην! σε κανα διμηνο που θα ξαναπαω Χανια για την υποθεση αυτη, θα κοιταξω μηπως φτιαχτει ετσι.
Γιατι οπως λεει και ο alexis72 φοβαμαι να το αφησω σε φαναρτζη να το βαψει ξανα και τα λοιπα, διοτι μπορει να το αντικρυσω χειροτερο και μετα να τσαντιζομαι καθε φορα που το βλεπω. Χιλιες φορες καλυτερα μια μουτζουριτσα (μετάλειο ανδρείας) στη μουρη, παρα να μην πετυχει το χρωμα αυτο το ιδιαιτερο και σιχτιριζω. Ειμαι δυστυχως παρα πολυ εμμονικη με την εικονα που εχει η μηχανη οπως ειναι και γι αυτο κοιταζω να φτιαξω μονο το εμπρος φαναρι για να μην φυγει ολο σε καμια λακουβα.
Η ασφαλιστικη του αλλου μου εχει στειλει μηνυμα μετα απο τη γνωματευση του πραγματογνωμονα, οτι αποδεχεται πληρως την επισκευη που ειχε προτεινει ο μαστορας οποτε δεν ειναι εκει το προβλημα μου.
ΜΕ συγχωρείτε για την καθυστερημενη απαντηση, νομιζα οτι ειχε κλεισει το θεμα αλλα τελικα βλεπω οτι γινεται ωραια κουβεντα![]()
Καλησπέρα, από όσα γράφεις έχει γίνει θετική δήλωση από τον υπαίτιο του ατυχήματος και δεν καλύπτει η ασφαλιστική οικονομικά την ζημία ?
Σχετικά με την αγωγή αν η ζημιά είναι μικρή και ΔΕΝ εχεις σωματικές βλάβες θα έλεγα να την αποφύγεις, ΑΛΛΑ αν η ασφαλιστική δεν σου καλύπτει τα έξοδα ίσως (μεγάλο ΙΣΩΣ) με ένα εξώδικο να στρώσουν χαρακτήρα.
Πάντως στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επιδιόρθωση της μηχανής ή είναι οικονομικά ασύμφωρη οφείλουν να σου αποδώσουν σε χρήμα την εμπορική της αξία σήμερα..