Αυτες οι μαλακιες https://www.utools.gr/%CE%A4%CE%A1%C...C%CE%91-HDT-6K να δεις πως ζεματανε...!!
(και δε πα να τις λουζεις σαπουνονερα, πετρελαια, λαδια..)
Και μη μΕ πειτε για στροφες δραπανου γιατι στις χαμηλες ακομη και σε αλουμινιο φρακαρουν..
Αυτες οι μαλακιες https://www.utools.gr/%CE%A4%CE%A1%C...C%CE%91-HDT-6K να δεις πως ζεματανε...!!
(και δε πα να τις λουζεις σαπουνονερα, πετρελαια, λαδια..)
Και μη μΕ πειτε για στροφες δραπανου γιατι στις χαμηλες ακομη και σε αλουμινιο φρακαρουν..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Μια ερώτηση και να με συμπαθάτε αν έχει συζητηθεί ξανά...
Έστω ότι έχουμε κόψει σπείρωμα σε σίδερο (ή έχει γίνει κόλληση σε παξιμάδι).
Είναι καθαρό κλπ.
Αν του βάλω inox βίδα, χρειάζεται anti-seize για να μην έχουμε αυτό που έχω διαβάσει ως "cold-weld";
Merci!
Κάπου, κάτι είχαμε πει. Αλλά δε θυμάμαι.
Για να αποφύγεις την ηλεκτρόλυση πρέπει τα δυο μέταλλα να είναι είτε ίδια, είτε πολύ κοντά στον πίνακα ευγενείας.
Τα πλέον ευγενή, ανθεκτικά στην οξείδωση μέταλλα ( με σειρά ευγενείς):
1. Γραφίτης
2. Πλατίνα
3. Ανοξείδωτο ατσάλι 316
4. Ανοξείδωτο ατσάλι 304
5. Άργυρος
6. Μόλυβδος
7. Φωσφορούχος μπρούτζος
8. Σιλικονούχος μπρούτζος
9. Μαγγανιούχος μπρούτζος
10. Χαλκός
11. Κασσίτερος
12. Λευκός ορείχαλκος
13. Σίδερο
14. Αλουμίνιο
15. Τσίγκος
16. Μαγνήσιο
Τα λιγότερο ευγενή, οξειδώνονται πολύ εύκολα.
Ναι να βάλεις.
Sent from me using a computer.
Sent from me using a computer.
Αυτά τα παξιμάδια ασφαλείας που πήρα από την ωραία Κίνα τα ξέρετε; Στο χωριό μου δεν υπάρχουν.
Αντί να έχουν πλαστικό που φρενάρει το παξιμάδι, έχουν έλασμα.
Πιστεύω είναι χρήσιμα εκεί που αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και το πλαστικό θα λιώσει, όπως σε εξατμίσεις.
Τα συγκεκριμένα της φώτο είναι ανοξείδωτα Μ6 και φρενάρουν περισσότερο από τα συνηθισμένα στην πρώτη δοκιμή που έκανα.
![]()
Ενδιαφέρον το έλασμα στα παξιμάδια ασφαλείας, ειδικά αν δεν χαλάει εύκολα στο βάλε βγάλε όπως τα πλαστικά.
Οταν θα έχεις τέτοια εμπειρία θυμίσου να μας πεις.
Χρόνια πολλά Απόστολε.
Θέλω να πω αν την βάλεις βγάλεις 5-6 φορές θα δουλεύει όπως πρέπει ή θα χρειάζεσαι και Γκρόβερ;
Εμένα τέτοιο παξιμάδι είχε το σταντ στο Ζ μου.
Κάποια στιγμή, πέρσι (?), μάλλον έφυγε το έλασμα και πλέον το παξιμάδι ήταν θέμα χρόνου να φύγει και αυτό.
Όπερ και εγένετο.
Το καινούριο ενώ έχει.πολθ σφιχτή ανοχή, μου φαίνεται ότι κι αυτό την ίδια μοίρα θα έχει μετά από καιρό.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Βάλε και Γκρόβερ καλού κακού.
Ότι και να βάλει, από το τίποτα είναι καλύτερο. Ροδέλα και Γκρόβερ από πάνω.