Το κανω δεξια και κουνιεται ενα εκατοστο (αυτη η ροδελα) αν το κανω αριστερα παλι παει 2 εκατοστα ας πουμε και επειδη στο κεντρο της εχει μια βιδα σκεφτομαι μηπως πρεπει να την ξεβιδωσω και μετα να περιστρεψω)
Σε οσα μηχανακια και αν ανεβαινα δεν ειχα θεμα μαζι με φιλους.. Η στρομ που χω δυο μηνες κοπαναει σε λακουβες της πλακας σκεψου! Ακουγονται γκαπ (λογικα το σταντ ειναι που χτυπαει). Εμεις ειμαστε γομαρια 135 κιλα εγω και 100 ο φιλος 235 συνολικα. Δεν ξερω αν θελει σερβις η πισω αναρτηση ωστοσο καποια παιδια μου προτειναν να φτιαξω την προφορτιση τερμα πανω και μετα αν δεν δω διαφορα βλεπουμε..Ενα αλλο ειναι οτι εχω βαλει σιδερενιο καλυμμα αλυσιδας και απο τα πολλα χτυπηματα λογω αναρτησης ξεβιδωνει μονο υου και χτυπαει σαν ντεφι! Ξερω θα μου πειτε καποιοι χαστε κιλα και αλλα αλλα σε αλλα μηχανακια σκουτερ δεν ριχαμε τετοια θεματα ποτε!
Η βιδουλα στο κέντρο είναι για να στερεωνει στη θέση της τη ροδελα, δεν έχει να κάνει με τη σκληρότητα, φαντάσου είναι όπως οι διακόπτες στο καλοριφέρ.
Τωρα αν κοπανάει η μηχανη στις λακκούβες είναι καθαρά θέμα της συμπίεσης του αμορτισέρ και όχι της προφορτισης.ΑΝ το συγκεκριμενο μοντέλο σαν το δικό σου παίρνει και αυτή τη ρύθμιση (απόσβεση συμπίεσης λέγεται), κοίταξε επάνω στο σώμα του αμορτισέρ, στο κάτω μερος, ίσως να έχει μια βιδουλα και ένα βελάκι από πάνω της που να γράφει Hard - Soft κάτι τέτοιο.
Αυτό είναι που σκληραίνει την ανάρτηση και όχι το ελατήριο.
Ναι δοκίμασέ το και κανε μια βόλτα να το δεις.
Στα 75.000 χλμ η μπροστά σίγουρα θέλει αλλαγή στα λάδια της και το πιθανότερο είναι να θέλει σέρβις και η πίσω. Η μπροστά διορθώνεται σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές συνεργείο,λάδια + τσιμούχες 80-100 ευρώ.Το πίσω αμορτισέρ θέλει εξειδικευμένο (Τασούλης-Ρεμούνδος-K Shock) και να τους το πας μόνο του λυμένοα από τη μηχανή.Και γι αυτό ένα κατοστάρικο να υπολογίζεις.
Θα δεις όμως άλλο μηχανάκι.
Δεν ισχυει το 100αρικο...
Ολοι παιζουν απο 120 εως 150 ευρω και εννοειται πως θελουν την αναρτηση στο χερι (λυμενη απο την μηχανη)
προσέχουμε για να έχουμε!...
Δεν αντιλέγω.Φίλος εδώ στην Καλαμάτα πάντως έστειλε αμορτισέρ από R 1150R (στο K-Shock ?) και το επισκεύασαν με 80€.Ίσως επειδή η συνεννόηση έγινε μέσω συνεργείου.
Το ίδιο θα κάνει άλλωστε και ο spar1991.
Με 80 μαλλον του αλλαξε μονο ελατηριο και του το εδωσε πισω...
Επειδη εκανα στην μηχανη μου προσφατα ενα τετοιο service στην πισω αναρτηση, εδωσα για revolving σωστο 150 ευρω...
Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα τοσο μεγαλη διαφορα στην οδηγηση...ειναι αυτο που λενε άλλη αισθηση... Εννοειται δεν χρειαστηκε αλλαγη ελλατηριου...ειμαι στην κατηγορια των 80 κιλων!
προσέχουμε για να έχουμε!...
Ελατήριο άφησε το ίδιο δεν χρειαζόταν αλλαγή,μόνο τα λάδια μέσα.
Μάλλον το συγκεκριμένο αμορτισέρ ήταν βατό στην επισκευή του γι αυτό και το χαμηλό κόστος,είναι άλλα που είναι 'σφραγισμένα' και θέλουν παραπάνω δουλειά για να ανοιχτούν.
K shock στα 80€ παίζει για ένα απλό σέρβις....Τα υπόλοιπα στην τσέπη του μάστορα για το βάλε βγάλε σε όσους σας πήραν αστρονομικά ποσά..