Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 126

Θέμα: Ωρα για μεταβαση? Βενζινη ανευ προηγουμενου

Παλαιό μέλος
    κοντινος ΒΛΑΚΑΣ φιλος ,αυτος και η γυναικα του εργαζονται και οι 2 σε ιδιωτικη τραπεζα σε μεγαλη επαρχιακη πολη ....(νομιζοντας οτι εχουν μονιμοτητα...)
    εχουν 1 nissan note για μετακινηση εκδρομες ταξιδια ψωνια κλπ ...
    παρηγγειλε κ το εκλεισε με προκαταβολες κλπ γυρω στις 20 ιανουαριου 2022 ενα toyota yaris cross στα 20.000 ευρω περιπου ...
    χωρις να το εχει οδηγησει - χωρις να εχει μπει μεσα εστω σε εκθεση να το δει απο κοντα να αγγιξει το τιμονι τα πλαστικα του να δει αν τον βολευει η θεση οδηγησης ,αν χωρανε πισω ανετα τα 2 μικρα παιδια που εχει -αν εχει μικρο η μετριο η μεγαλο χωρο το πορτμπαγκαζ κλπ κλπ ....
    το ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ και ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟ για μενα ειναι οτι θα ερθει στα χερια του κ στην κατοχη του ...
    τον ΜΑΙΟ 2023 χωρις να ειναι και ΣΙΓΟΥΡΗ αυτη η ημερομηνια του ειπαν ,ναι σωστα διαβασατε μαιο 2023 (λογω ελλειψης ημιαγωγων του ειπαν ....) ποσοι αλλοι βλακες σαν κ αυτον υπαρχουν γυρω μας ...και δεν ειναι κανας λεφτας με ενοικιο μενει χωρις δικο του σπιτι σε αλλο εστω μερος της ελλαδας ....
    οσον αφορα την τεραστια αυξηση της βενζινης ...λυπαμαι αυτους που εχουν διχρονο μηχανακι .... ειχα στο παρελθον dt200 - dtr250 - και kmx200 ...και τα εχω περασει κ τα ξερω πως επιναν την βενζινη + το λαδι μιξης ....
    Τελευταία τροποποίηση από alexis72; 09/03/2022 στις 21:13.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Ρε φίλε, βγάλε την απάντηση του άλλου που μπήκε να τσιγκλησει. Εγώ αυτό που σου απάντησα ήταν ότι σαφώς επιρεαζεται η ανάγκη μας για μετακίνηση από την τιμή του καυσίμου. Προφανώς σε μια κοινωνία που οι πολλοί φτωχοποιουνται σφοδρά και ραγδαία, δε θα μπορεί ο φτωχός να διαθέσει κανένα ποσό για όχημα,πόσο μάλλον για καύσιμο.
    Αυτό συνέβαινε τη δεκαετία του 50 και του 60. "Κούρσα" είχαν μόνο "αι αριστοκραται".
    Δεν λεω κάτι πολύπλοκο.γυρισαμε πενηντα και εξήντα χρόνια πίσω.
    Μια ωρίτσα κάτσε σε μια στάση και παρατήρησε τι συμβαίνει με τα λεωφορεία. Το πώς αναγκαζεται κόσμος να ζει τριτοκοσμικές συνθήκες για την καθημερινή μεταφορά του.
    Και επίσης μην ξεχνάμε ότι προβλήματα δεν έχουμε μόνο στην Αττική. Και παραεξω οι πολίτες τα πελέ τους παίρνουν.
    Άρα καταλαβαινομαστε και λέμε περίπου το ίδιο. Η τιμή του καυσίμου δημιουργεί την ανάγκη οικονομικότερης μετακίνησης. Ο τρόπος που ξοδευει ο καθενας λιγότερο καύσιμο είναι λογικό ότι δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ίδιος. Αυτό γράφω και στο πρώτο μου ποστ.
    Η αγορά όμως κάποιου μέσου για οικονομικότερη μετακίνηση δεν συνιστά ανάγκη διαβίωσης, πόσο μάλλον αυτό να επηρεάσει σε τετοιο βαθμό την τιμή του προιοντος σε μια οικονομία σαν της Ελλάδας. Και ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexis72 Προβολή μηνύματος
    κοντινος ΒΛΑΚΑΣ φιλος ,αυτος και η γυναικα του εργαζονται και οι 2 σε ιδιωτικη τραπεζα σε μεγαλη επαρχιακη πολη ....(νομιζοντας οτι εχουν μονιμοτητα...)
    εχουν 1 nissan note για μετακινηση εκδρομες ταξιδια ψωνια κλπ ...
    παρηγγειλε κ το εκλεισε με προκαταβολες κλπ γυρω στις 20 ιανουαριου 2022 ενα toyota yaris cross στα 20.000 ευρω περιπου ...
    χωρις να το εχει οδηγησει - χωρις να εχει μπει μεσα εστω σε εκθεση να το δει απο κοντα να αγγιξει το τιμονι τα πλαστικα του να δει αν τον βολευει η θεση οδηγησης ,αν χωρανε πισω ανετα τα 2 μικρα παιδια που εχει -αν εχει μικρο η μετριο η μεγαλο χωρο το πορτμπαγκαζ κλπ κλπ ....
    το ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ και ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟ για μενα ειναι οτι θα ερθει στα χερια του κ στην κατοχη του ...
    τον ΜΑΙΟ 2023 χωρις να ειναι και ΣΙΓΟΥΡΗ αυτη η ημερομηνια του ειπαν ,ναι σωστα διαβασατε μαιο 2023 (λογω ελλειψης ημιαγωγων του ειπαν ....) ποσοι αλλοι βλακες σαν κ αυτον υπαρχουν γυρω μας ...και δεν ειναι κανας λεφτας με ενοικιο μενει χωρις δικο του σπιτι σε αλλο εστω μερος της ελλαδας ....
    Καταρχάς (spam on) όλες οι τράπεζες στην Ελλάδα ιδιωτικές είναι (spam off) εδώ και χρόνια. Ο τραπεζικός και η συμβία θα καθαρίζουν μαζί minimum €2.500 το μήνα, και 1-2 φορές το χρόνο θα παίρνουν και τα bonus από τις πωλήσεις, οπότε αναλογικά με άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, είναι "πιο πλούσιοι". Αν ανήκουν στους ελάχιστους αφελείς τραπεζοϋπαλλήλους που νομίζουν ότι έχουν -όπως πολύ σωστά είπες- μονιμότητα, θα το διαπιστώσουν με τον πιο άσχημο τρόπο σε λίγο καιρό, όταν σε κάθε επαρχιακή πόλη θα 'ναι 1-2 υποκαταστήματα, με 5-6 άτομα στελεχωμένα το καθένα.

Λογικά την παραγγελία του Cross την είχαν κάνει προ Βλαδίμηρου να φανταστώ...

Νέο μέλος Το avatar του/της dimitris23
    Σορυ κιόλας με δύο μισθούς τραπεζικών υπαλλήλων το να αγοράσουν ένα αμαξι 20000 δεν είναι υπερβολή. Δεν ξέρω αν έχεις κοιτάξει τις τιμές της αγοράς αλλά ίσως είναι και από τα φθηνά πλέον όταν ξεκινούν από 15κ και εντελώς γυμνά από εξοπλισμό. Δηλαδή κάποιος που παίρνει λίγο πάνω από βασικό μισθό με τη λογική σου δεν δικαιούται να πάρει όχι αυτοκίνητο αλλά ούτε παπί.

Μέλος
    Ο άνθρωπος είπε χιλιαδυο πράγματα κ εσείς σταθήκατε στον αν μπορεί με το μισθό να αγοράσει αυτοκίνητο.. Προσωπικά ούτε εμένα μου ακούγεται λογικά να παραγγείλω αυτοκίνητο κ να έρθει σε 1,5 χρόνο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας εδώ κ χρόνια, ούτε θα έπαιρνα κάτι χωρίς να το έχω οδηγήσει,σε 1,5 μπορεί να έχει βγει κ καινούργιο μοντέλο,σε 1,5 χρόνο μπορεί να έχουν έρθει τα πάνω κάτω.. Ναι αν καθάριζα 5000€ ευρώ θα το έκανα κ πάλι με σκέψη, όταν μένω σε ενοίκιο κ έχω δύο παιδιά κ 3000€ εισόδημα κ με την όλη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια για κανένα λόγω,αυτές οι συμπεριφορές θυμίζουν εποχές ΠΑΣΟΚ που χρεωνοντουσαν όλοι δίχως αύριο κ τους γύρισε μπούμερανγκ..

Νέο μέλος Το avatar του/της dimitris23
    Δυστυχώς όλα τα αυτοκίνητα έχουν φτάσει να τα περιμένεις τουλάχιστον ένα χρόνο πλέον με την πανδημία και το πόλεμο στην Ουκρανία. Ούτε εγώ θα αγόραζα χωρίς να το δω από κοντά και να το οδηγήσω. Αλλά είναι λίγο τραβηγμένο να λες τον άλλον ηλιθιο και βλακα. Δεν πήρε και κάνα Πόρσε ο τύπος. Ένα μικρό suv πόλης πήρε. Και με τις τιμές των μεταχειρισμενων αν έχεις τη δυνατότητα αξίζει να πας σε καινούριο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    η μειωση της παραγωγης αυξανει τις τιμες και τους χρονους παραδοσης
    δεν ειναι καταλληλη εποχη να αγορασει κανεις ουτε καινουριο ουτε μεταχειρισμενο εκτος αν εχει απολυτη αναγκη

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexis72 Προβολή μηνύματος
    κοντινος ΒΛΑΚΑΣ φιλος ....
    Καλά είσαι.
    Δικός μου κοντινός βλακας γνωστός απολύθηκε και έχωσε όλη την αποζημίωση για να πάρει καινούργιο Golf.
    Η δε σύζυγος του, οτνα απολύθηκε κι αυτή και της είπα έλα να σε πάρω για δουλειά στο μαγαζί που έχω 2 κενά, ήθελε πρώτα να ξεκουραστεί λίγο όσο έπεφτε το ταμείο ανεργίας.
    Τους έχω χάσει τώρα τελευταία, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν γιατί δεν έβγαινε το ένοικο.
    Δεν θα σας πω τι ψηφίζουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lospsi
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Καλά είσαι.
    Δικός μου κοντινός βλακας γνωστός απολύθηκε και έχωσε όλη την αποζημίωση για να πάρει καινούργιο Golf.
    Η δε σύζυγος του, οτνα απολύθηκε κι αυτή και της είπα έλα να σε πάρω για δουλειά στο μαγαζί που έχω 2 κενά, ήθελε πρώτα να ξεκουραστεί λίγο όσο έπεφτε το ταμείο ανεργίας.
    Τους έχω χάσει τώρα τελευταία, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν γιατί δεν έβγαινε το ένοικο.
    Δεν θα σας πω τι ψηφίζουν.
    Αυτό το απολύομαι και αγοράζω καινούργιο αυτοκίνητο, με ξεπερνάει...
    Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Εμενα παλι το ''αγοραζω''.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Μ' αρέσει που μερικοί κάνετε κουμάντο στις τσέπες των άλλων.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Μ' αρέσει που μερικοί κάνετε κουμάντο στις τσέπες των άλλων.
    Θα θέλαμε.. δεν μας αφήνουν όμως..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Επειδη σε καποια θεματα ειμαι πολυ ευαισθητος....
    Δυστυχως εμαθα οτι οι τσεπες των αλλων επηρεαζουν και τη δικη μου
    Γιατι οταν οι αλλοι επαιρναν μπουζουκοδανειο κι εγω στεγαστικο....
    Μαντεψτε ποιος εμεινε να πληρωνει για καλυψει την τρυπα της τραπεζας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Επειδη σε καποια θεματα ειμαι πολυ ευαισθητος....
    Δυστυχως εμαθα οτι οι τσεπες των αλλων επηρεαζουν και τη δικη μου
    Γιατι οταν οι αλλοι επαιρναν μπουζουκοδανειο κι εγω στεγαστικο....
    Μαντεψτε ποιος εμεινε να πληρωνει για καλυψει την τρυπα της τραπεζας
    Εννοείς ότι πέρα από τη νόμιμη δόση του στεγαστικού σου, υποχρεώθηκες να πληρώνεις παραπάνω δόση ή το μπουζοκοδάνειο του διπλανού;

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    πάντως τα καλορυθμισμένα δίχρονα στην πόλη με νορμάλ χρήση(να μη του πίνεις το αίμα δηλαδή) δε θα κάψει πάνω απο 6 με 6.5 λτ/100χλμ, τα 125ρια ως 5.5λτ/100 χλμ
    δηλαδή όσο καταναλώνει ένα μ.ο. >600cc 15ετίας και υπάρχουν πολλά εκεί έξω απο αυτές τις κατηγορίες.

Αν δεν έχεις να βάλεις βενζίνη για την αυτοκίνηση σου, που παει να πει οτι κινείσαι στα όρια φτώχειας τότε ψάχνεσαι για δικαιώματα κοινωνικής πρόνοιας, μηνιαία καρτούλα αστικό και ποδαράκι γυμναστική, το του-του για έκτακτες μόνο περιπτώσεις.
    Το "-μα αυτοί μας κλέβουν", το κάνουν με ένα σωρό αντικείμενα στο καθημερινότητα μας, μπορούν να αποδοθούν λαικές απαντήσεις εκεί, όπου, όταν και όσο συχνά πρέπει

η πολιτική, το οικονομικό μοντέλο το γιατί να έχουμε το ανταγωνιστικό "αγορά-ζήτηση" για τα κοινωνικά αγαθά είναι άλλη κουβέντα συνήθως ατέρμονη λόγω ποικιλομορφίας μπερδεμένων συμπερασμάτων
    you rise you fall you're down then you rise again

Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 105
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2022, 19:29
  2. ώρα για ταξιδάκι
    από wild_cat/anima στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2006, 20:23
  3. ωρα για γνωμες κ παλι
    από harpoon στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3