Το xsr900 μαζεύει πολύ γρήγορα χλμ, θέλει το στυλ αναβάτη να ειναι αθλητικό. Αργά δε το πας με αυτό το μηχανάκι
Αντιθέτως το cb650r έχει και αυτό ωραία στοιχεία αισθητικά για να παντρέψει την διαχρονικότητα αλλα ειναι τοσο σπορ όσο χρειάζεται στον δρόμο, ρολάρει ωραία χωρις να σε πριζωνει.
στην πίστα θα μπαίνει με ταχύτητα στην στροφή γιατί ως φυσικό μαζεύει πιο αργά χλμ από 1000ρια
Επίσης ένα ωραίο σπορτ νακετ είναι το τραιουμφ τριντεντ 660
Πιο ροπάτο και ευκίνητο από το cb650r αλλά και πιο μικροκαμωμένο
Απλά το XSR λέγεται είναι πιο ήπιο από το π.χ. mt09 που φοράνε το ίδιο μοτέρ.
Αυτό για 2 λόγους
1ον έχει μακρύτερο ψαλίδι
2ον είναι πιο βαρύ.
Αν το MT-09 έχει έναν Linear κινητήρα και το XSR Θεωρείται πιο ήπιο από το MT τότε στο κεφάλι μου είναι μια καλή επιλογή.
Επιλογή που υπενθυμίζω ακυρώνει εντελώς το δικάβαλο .
The Dirty Harry
Όπως σου ξαναέγραψα, στα προηγούμενης γενιάς τα XSR900 ήταν πιο καγκούρικα λόγω θέσης οδήγησης (τα έχω οδηγήσει και τα τρία με τον CP3 δλδ και το Tracer 900).
Στα νέας γενιάς έχω οδηγήσει ΜΟΝΟ το XSR900 οπότε δε ξέρω αν έχει πιο ήπιο χαρακτήρα λόγω μακρύτερου ψαλιδιού ή κινητήρα (για το δεύτερο αμφιβάλλω, για το πρώτο δεν γνωρίζω). Αυτό που ξέρω -ασχέτως σύγκρισης με το ΜΤ-09- είναι πως το XSR900 πρέπει να έχεις πείρα για να το πας, δεν είναι εύκολη μηχανή. Έχει απίστευτες επιταχύνσεις λόγω QS και απίστευτη έκρηξη ο κινητήρας. Είναι κανίβαλος έτσι και αλλιώς.
Και μια γενική τοποθέτηση που έχω επαναλάβει νωρίτερα σε προηγούμενο σχόλιο στο παρόν θέμα, αλλά τη διατυπώνω με συμπάθεια.
Δεν συμφωνώ απόλυτα στις αγορές μοτοσυκλέτας με το συναίσθημα. Ναι μεν, αλλά... ακόμη και σε μια συναισθηματική επιλογή τίθενται κάποια όρια. Μοτοσυκλέτες μη κατάλληλες για τη χρήση ή που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες που ΜΟΝΟ η εμπειρία ετών μπορεί να δώσει, τείνουν να γίνουν δυσάρεστες στη χρήση και ακόμη χειρότερα να επιφέρουν ατυχείς στιγμές.
Εγώ στη θέση σου δεν θα έφευγα από τους δυο κυλίνδρους και επίσης μιλώντας για γυμνά δε θα έφευγα από τα 750cc για κανέναν λόγο. Το να μαθαίνεις μια μοτοσυκλέτα της οποίας σταδιακά μπορείς (πιθανόν) να φτάσεις τα όρια της, είναι μια διαδικασία εκπαίδευσης και διασκέδασης. Τα 3K του CP3 (οριακό ναι δίνω για το Tracer 900) και τα 4Κ των 1000cc -είναι ισχυρή μου πεποίθηση- πως δεν είναι ακόμη για εσένα και ξέρω ότι γράφοντας σου το πιθανότερο είναι να σε εξιτάρω περισσότερο να πας προς τα εκεί γιατί είναι στη φύση του μοτοσυκλετιστή να αναζητά τα όρια του. Όμως οφείλω να στο γράψω.
Όπως επίσης ξαναέγραψα, αν πας από τώρα -τόσο νωρίς- σε τέτοια μοντέλα τι θα κάνεις σε 10 χρόνια; Υπάρχει μια πορεία που οφείλεις να διανύσεις, δεν είναι οικονομικό το θέμα. Δηλαδή υποθετικά συζητώντας, ΑΝ σου άρεσε το Tuono V4 και ΑΝ μπορούσες να το αγοράσεις το να σου συστήσω να το πάρεις και το πάρεις τελικά... για εμένα θα ήταν σα να σε στέλνω να φας το κεφάλι σου (ακραίο το παράδειγμα χάριν συζήτησης). Από ΤΑ700 δεν πας σε Tuono V4 με 1-2 χρόνια μοτοσυκλετιστικής εμπειρίας, είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο.
Τελευταία τροποποίηση από STF; 26/11/2022 στις 14:48.
Όταν οδήγησα το MT-09 SP με τον πρώτο CP3, είδα ότι λόγω ομαλής-γραμμικής λειτουργίας σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, μπορεί να πάει ήπια και να ευχαριστηθείς αστική μετακίνηση. Τώρα ναι, αν ο άλλος ανοίγει τέρμα γκάζι και δουλεύει με τη μία πάνω από 6.000 rpm, θα αιφνιδιαστεί μοιραία, αν δεν έχει μυηθεί σε ισχυρές μοτοσυκλέτες.
Πιστεύω όμως ότι με σύνεση, μπορείς να το εξερευνήσεις σταδιακά, χωρίς να ψάχνεις τα όριά του από τους πρώτους μήνες κατοχής. Άλλωστε αν το δουλεύεις με την ήπια χαρτογράφηση στο γκάζι, θυμίζει MT-07.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις , φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα άλλα που κοιτάς σε γυμνά
https://youtu.be/f-pW29JJ_5s