Victorinox= πολύ καλά ατσάλια! Ξυρίζουν...
Victorinox= πολύ καλά ατσάλια! Ξυρίζουν...
victorinox = φθηνό ατσαλάκι, μαλακό σαν πλαστελίνη, χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πέρα απ' την αντοχή στη σκουριά, με καλή θερμική επεξεργασία και προσεκτικό ακόνισμα. Μαχαιράκια με άριστη συναρμολόγηση και πολύ καλή λειτουργία με καλοσχεδιασμένα εργαλεία.
Ξυρίζουν = πολύ καλό ακόνισμα.
Το φθηνότερο-χειρότερο ατσάλι μπορεί να χωρίζει την τρίχα στη μέση.
Αν τα victorinox είχαν καλό ατσάλι, δε θα είχε 15 ευρώ το μαχαιράκι.
Sent from me using a computer.
Let's see..
Drop point tanto. H μύτη του έχει σχεδιαστεί για να τρυπάει σκληρά αντικείμενα. Το "drop" που κάνει η ράχη του όμως, λεπταίνει περισσότερο την μύτη κάνοντάς την ακόμα πιο διεισδυτική αλλά περισσότερο αδύναμη. Κρίμα γιατί είχε σχεδιαστεί να τρυπάει πανοπλίες ενώ τώρα δε μπορεί ούτε βιταμ σε ψωμί να αλείψει, ούτε να σπάσει πάγο για το φρέντο.
Η ευθεία λεπίδα και η έλλειψη κοιλιάς, δε θα βοηθήσει καθόλου στον τεμαχισμό φρούτων ούτε θα βολέψει στην κίνηση που απαιτείται για τον καθαρισμό τους. Το σημείο της λεπίδας με την οδόντωση μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα στερώντας τις τελευταίες απ' τις ελάχιστες δυνατότητες που μπορούσε να έχει. Το πάχος της λάμας είναι επίσης αρνητικό στον καθαρισμό και στον τεμαχισμό φρούτων καθότι τείνει να ανοίγει τα μέρη που διαπερνάει.
Η μύτη του πάντως είναι άριστη για να ανοίγει με τη μια ένα σακουλάκι δρακολίνια.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 19/02/2023 στις 03:10.
Για οποιον θέλει μαχαιρια οι απλες σειρες της victorinox με την πλαστικη λαβή ειναι άψογες. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ, πριν αρχισετε να ποσταρετε φωτος απο δαμασκηνά μαχαίρια και σετ των 800ευρω
Στην Αθηνας στο υπόγειο γωνία με Ευριπιδου παιρνεις μαχαιρια σε τιμή χώμα. Απο εκει ψωνίζουν οι χασάπηδες ή τουλαχιστον οταν ειχα πάει ετσι ήταν.
Θες ενα μικρό victorinox (τυπου για χόρτα), ενα μεγαλούτσικο φιλεταρισματος με ευκαμπτη λάμα και ένα κλασσικό του σεφ και είσαι καλυμμένος.
Γιατί και τα μαχαίρια εργαλεία ειναι.
Εχω αυτο.
το ειχα μαζι μου παντοτε στον Στρατο.
Δεν σπαει δεν χαλαει.
Ξιφολογχη απο AK47 kalaschnikov
Οι φωτο ειναι απο το νετ.
Με κοπτη συρματοπλεγματων
Λαβες καλυμενες απο πλαστικο για να μην σε χτυπησει το ρευμα.
Αθανατο μαχαιρι.
Εχω παρει εδω και χρονια και αυτο γιατι μου αρεσε εμφανισιακα.
Οπως το πηρα ειναι ακομη στη θηκη του, αχρησιμοποιητο.
https://youtu.be/vWMaplJQ5f0
έχω ένα γείτονα που έχει κάτι μήλα κάτσε καλά. το πρόβλημα είναι ότι έχει βάλει ηλεκτροφόρα περίφραξη. με έσωσες όμως. θα πάρω το πρώτο που έχεις και θα κόψω το σύρμα, θα καθαρίσω αυτόν και μετά τα μήλα. ωραίο μαχαίρι btw