Endo με παπί *, αποκλείουμε το γεγονός ο θεματοθέτης ωριμάζοντας να είχε μια στιγμιαία αναλαμπή και να αποφάσισε να μετακινηθεί από την κατηγορία των μοτο-καταναλατών, που αποστηθίζουν specs, features και επιδόσεις, και να περάσει συνειδητά στην κατηγορία των χρηστών, που δεν ορίζονται από τα αντικείμενα που κατέχουν, δεν αφήνουν να αποτελέσουν αυτά προέκταση του εαυτού τους, αλλά αντίθετα επαναφέρουν στο τραπέζι την εργαλειακή σχέση με αυτά, ακόμα και αν η σχέση αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό την διασκέδαση, αμφισβητώντας τελικά το ατομικό και κατ' επέκταση και το συλλογικό φαντασιακό;
Μήπως με μια απλή αναγωγή της αρχής του Pareto, μπορούμε να έχουμε το 80% της όποιας μοτοσυκλετιστικής ευχαρίστησης με μόλις το 20% των ακριβοθώρητων χαρακτηριστικών της μοτοσυκλέτας ή ακόμα και το 20% των χρημάτων.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι λίγο σαν τους κυνηγούς και τους ψαράδες, λένε πολλά και κάνουν σαφώς λιγότερα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναβατών δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τις μισές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.
Η δικιά μου εμπειρία σε 2 riding school, στα οποία θεωρώ ότι υπήρχε ένα τυχαίο δείγμα αναβατών και μοτοσυκλετών, μου έδειξε ότι οι πιο "κουλοί" ήταν αυτός με το γρηγορότερο και αυτός με το ακριβότερο.
Παρόμοια είναι η εμπειρία μου και από τις καρτόπιστες.
Φυσικά κατανοώ την κοινωνικά προστιθέμενη αξία, που προσθέτει ένα ακριβό αντικείμενο, πολυτελές όχημα, ακριβό ρολόι, εξωφρενικά ακριβή τσάντα (ίσως και απαραίτητο εργαλείο σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους (βλ.γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πολιτικάντηδες κλπ)., δεν θεωρώ όμως ότι έχει σχέση με τον μοτοσυκλετισμό, γιατί η απάντηση είναι απλή, "Πάρε το ακριβότερο που μπορείς και διαφήμισε το όσο περισσότερο μπορείς".
Για μένα, η πλέον αδιάφορη συζήτηση.
"Για να βγάζει τόσα, πρέπει να είναι καλός" ή "Για να οδηγεί τέτοιο, πρέπει να είναι τρελό χέρι".
Τέσπα, τέρμα η ανάλυση, θεωρώ ότι είμαστε πιθανότατα σε περίπτωση, "Βαρέθηκα παγωτό βανίλια, σοκολάτα και λέω να δοκιμάσω φράουλα, φιστίκι, αν και δεν τρώω φράουλες και είμαι αλλεργικός στα φυστίκια".
*Σοβαρό endo, όχι ταξί και μ@λακίες, με ταξί παν οι θειές.