Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Το κάνω και εγώ περίπου αυτό.
Η διαφορά είναι ότι έχω πάντα κοντη επέκταση και γυρνάω εκείνη. Ειδικά στο ξεβίδωμα.
Πιθανόν να το κάνω γιατί το ίδιο το καρυδακι μου γλιστράει, ενώ η επέκταση οχι.
Φαντάσου ότι κάνω το ίδιο και στη δουλειά, με τα καρύδια 1/2 της wera σε μεγάλες βίδες. Ή θα γυρνάω τις ίδιες τις βίδες με το χέρι ή θα βάλω επέκταση στο καρύδι, θα το κρατάω στη θέση του με τη καστανια και θα γυρνάω με το άλλο χέρι την επέκταση.
Σε βολεύει να περιστρέφεις την προέκταση επειδή είναι κυλινδρική με μικρότερη διάμετρο και γυρνάει πιο γρήγορα στο χέρι σου; Εδώ επιβεβαιώνεις τον daz.
Endo με ταξί, ο Ακάκιος έχει δίκιο, τα τετράγωνα είναι κατρακύλ-less:
"FOUR FLAT™ sides on socket deter rolling."
"Τετράγωνα εξωτερικά καρυδάκια με στρογγυλεμένες άκρες για αποφυγή κατρακύλας όταν τα αφήνετε σε επικλινείς επιφάνειες."
Την επόμενη φορά που θα σας (κατρα-)κυλήσει καρυδάκι, θα θυμηθείτε τον Volpad.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 17/04/2023 στις 23:15.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Ακριβώς αυτό.
Το καρυδακι με τα δαχτυλα, γυρνάει τις ίδιες μοίρες με το πως θα γύρναγε από τη καστανια.
Ενώ η προέκταση που είναι λεπτή, μπορεί να γυρίσει περισσότερο.
Ίσως για αυτό να αυτό να το κάνω πάντα έτσι. Δεν το είχα φιλοσοφήσει ποτέ η αλήθεια είναι. Τώρα με βάλατε να το σκεφτώ...
Χρησιμοποιώ πολύ και αυτό.
Είτε έτσι όπως λες, είτε μόνο του, και μετά του κοτσάρω την καστάνια για το τελικό σφίξιμο. Αλλά κυρίως το χρησιμοποιώ στο ξεβίδωμα, αφού χαλαρώσω με την καστάνια, την αφαιρώ και το γυρίζω σαν κατσαβίδι.
Χρησιμεύει και σαν προέκταση και σαν spinner.
Έχω αυτό της κοκεν γιατί είχε τη μικρότρη λαβή απ' όλα όσα μπορούσα να βρω και με βόλεψε περισσότερο σε συνδιασμό με την καστάνια ή απλά σαν προέκταση.
Επίσης έχω αυτό της wurth που και αυτό έχει θυλικό καρέ στο πίσω μέρος, αλλά ενώ με αυτό μπορείς να ασκήσεις πολύ μεγαλύτερη ροπή χωρίς καστάνια, σαν σπίνερ είναι πιο αργό.
Βάση σχήματος φαντάζομαι αυτό θα ήταν επίσης πολύ καλή επιλογή.
https://www.sinergo.gr/6956-1-4kare-...arydakia-bahco
Αν πιστεύεις οτι θα σε βολέψει θα βρεις και φθηνότερα στην αγορά αλλά τα περισσότερα είναι κατρακύλ less!
![]()
Sent from me using a computer.
Ναι μωρέ το ξέρω οτι έχει χρώμιο. Το θέμα είναι πόσο παχύ είναι...
Καλά το αφήνω ώς έχει και βλέπουμε... ένα μικρό σπίνερ καστάνιας πρέπει να είναι χρήσιμο...
Ναι σωστο.. θα πάρω ένα. Φτηνά είναι. Και καταρρυπτεται έτσι και το πρόβλημα των τετραγώνων καρυδιών...
Όταν θα σου γράφω λοιπον "... ναι αλλά δεν είναι τετράγωνα..." και θα μου απαντάς ότι δεν μπορείς να τα γυρίσεις με το χέρι, θα σου λέω "έχω quick spinner..."
Σκαβεις το λάκκο σου...![]()
Δεν είναι δική μου η φωτό. Καμία απ' τις παραπάνω δεν είναι, στο νετ τις βρήκα.
Η καστάνια είναι παλιά κοκεν. Παλιά είχα μια ίδια σε Αμερικάνικη. Νομίζω SK ήταν (ίσως και KD, δε θυμάμαι). Τα koken εξ' αρχής είχαν Αμερικάνικες επιρροές και έμοιαζαν αρκετά! Ο ιδρυτής τους ήταν χρόνια στην Αμερική.
Μια χαρά καστάνια ήταν! Τη χρησιμοποίησα λίγο καιρό και την έδωσα σε ένα φίλο. Μου την είχαν δώσει χαλασμένη και την έφτιαξα (ένα έλασμα στρογγυλοκέφαλης, ήθελε μόνο) αλλά δε την χρειαζόμουν. Διαφορετικά, δε με ενοχλούσε κάτι. Παίζει να έχω βάλει κάπου εδω μέσα φωτογραφία.
Το πάχος του "χρωμίου" εννοώντας όλες
τα υλικα που χρειάζονται, είναι κοντά στα 20 μικρά. Θα μπορούσες θεωρητικά να το κόψεις με κάποιο εργαλείο αλλά το πραγματικό νομίζω διαμορφώνεται με κρούση και όχι με αφαίρεση υλικού.