Παρόλο που έχω δύο καλά πολυμετρα uni-t (139c/890) και μια μικρή αμπεροτσιμπιδα αποφάσισα να αναβαθμιστώ κι άλλο. Έτσι παράγγειλα και παρέλαβα από Aliexpress την αμπεροτσιμπιδα 207Β στα 72 ευρώ κομπλέ. Πρόλαβα τα τελευταία κομμάτια μιας προσφοράς από την ίδια εταιρεία, αυτή την στιγμή η τιμή παίζει μεταξύ 90-100 ευρώ. Βέβαια με ανάλογα προσόντα οι εδώ επαγγελματικές αμπεροτσιμπιδες φθάνουν τα 400+ ευρω!
Δεν πήρα την 208Β γιατί δεν με ενδιέφερε η μέτρηση θερμοκρασίας μιας και τα δύο πολυμετρα που ήδη έχω την κάνουν. Τι όμως μου προσφέρει σαν ερασιτέχνη μαστροχαλαστη ένα τέτοιο εργαλείο; Καταρχάς μόνο με αυτό κάνεις ό,τι μέτρηση θέλεις. Δηλαδή μετράει ό,τι και ένα κλασσικό πολυμετρο( αντίσταση, συνέχεια αγωγού, LED, χωρητικότητα πυκνωτή μέχρι 60μF, τάση συνεχή και εναλλασομενη RMS, NCV ανέπαφη ανίχνευση τάσης, συχνότητα,max/min, duty cycle, κλπ). Επί πλέον έχει μικρό φακό, μετράει τάση με low pass filter, μετράει με την τσιμπίδα όχι μόνο εναλλασομενη ένταση ρεύματος αλλά και συνεχή μέχρι 1000V(βλέπε αυτοκίνητο, μηχανή, φωτοβολταϊκά κλπ), επίσης μετράει την ένταση ρεύματος εκκίνησης ενός κινητήρα (inrush current) πράγμα που δύσκολα το βρίσκεις.
Η συγκεκριμένη έχει εξαιρετική ημισκληρη θήκη που μόνη της κάνει 15+ ευρω και πολύ καλους ακροδέκτες αλλά όχι σιλικόνης. Στα αρνητικά το κάπως μεγάλο μέγεθος και ότι παίρνει 3ΧΑΑΑ, εγώ θα προτιμούσα 2/3 Χ ΑΑ και μάλιστα επαναφορτιζομενες....
Αν κάποιος θέλει πολυμετρο ας σκεφθεί σοβαρά μια τέτοια λύση.
![]()