Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 101

Θέμα: Μετακίνηση για δουλειά στην Κηφισιά και διλήμματα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Όλες οι παράμετροι είναι εντελώς υποκειμενικές.

Πχ. για εμένα ποιότητα ζωής είναι να είναι το σπίτι μου Πεντέλη, Βριλήσσια, Παιανία, Δροσιά, Εκάλη, κλπ και ας είναι η δουλειά μου Πειραιά.

Για τη γυναίκα μου, ποιότητα ζωής είναι αν είναι πχ η δουλειά της ομόνοια, να μένει στην πλατεία και να μην κάνει βήμα μιας και έχει σιχαθεί τα ΜΜΜ εδώ και δεκαετίες.

Επίσης ό,τι μου έχει απομείνει είναι αυτή η 40λεπτη βόλτα από και προς το σπίτι. Αν ήταν η δουλειά μου δίπλα στο σπίτι και δεν χρειαζόταν να πάρω μηχανάκι, δεν θα ήμουν καλά.

Οπότε εξαρτάται και ο φίλος πως βλέπει τα πράγματα. Αυτό όμως που είναι αντικειμενικό είναι η δυσκολία στο να αλλάξεις σπίτι αφού δεν υπάρχουν σπίτια και αν υπάρξουν θα είναι εκτός λογικής η τιμή του ενοικίου.

Τέλος, τεράστια σημασία έχει το περιβάλλον της δουλειάς. Αν σφίγγεται το στομάχι σου και αρρωσταίνεις με το που πατάς, τότε φύγε μακρυά.
    Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 31/10/2023 στις 12:44.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Επίσης ό,τι μου έχει απομείνει είναι αυτή η 40λεπτη βόλτα από και προς το σπίτι. Αν ήταν η δουλειά μου δίπλα στο σπίτι και δεν χρειαζόταν να πάρω μηχανάκι, δεν θα ήμουν καλά.
    Είπα δεν θα το πει κανείς; Αυτό και για εμένα.
    Τα τελευταία 21 χρόνια δουλεύω Κηφισιά και πηγαινοέρχομαι από Περιστέρι.

Ειδικά όταν σχολάω είναι το απόλυτο αγχολυτικό, ακόμα και σε συνεχόμενη διήθηση (καλά υπάρχουν και μέρες που σιχτιρίζω αλλά ο κανόνας είναι αυτός).

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Σε σχέση με τον ίδιο χρόνο μετάβασης με αμάξι, προτιμώ σαφώς τη μοτοσυκλέτα, με εξαίρεση τις μέρες με βροχή, παγετό, καύσωνα. Επίσης, προφανώς προτιμώ τη μοτοσυκλέτα, όταν κάνω τον μισό χρόνο να φθάσω κάπου σε σχέση με άλλο μέσο. Το έκανα χρόνια και το ένιωθα επίσης πολύ όμορφο και αγχολυτικό. Αλλά μέρος της πίεσης που προσπαθούσα να διώξω, πήγαζε από αυτή καθεαυτή την απόσταση που κάλυπτα καθημερινά.

Θεωρώ πολύ καλύτερο, να μην χρειάζεται μεταφορικό μέσο και να πηγαίνω στη δουλειά μου με τα πόδια σε μερικά λεπτά. Αυτή η απλή άσκηση έχει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία, ενώ ο επιπλέον χρόνος μπορεί να αξιοποιηθεί όπως θέλει ο καθένας. Από το να κάνει γυμναστική, βόλτα με τη μοτοσυκλέτα, μέχρι να αράζει στον καναπέ. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ποιότητας ζωής που έχουμε χάσει στις μεγάλες πόλεις, ενώ τα έξοδα μετακίνησης που εξοικονομούνται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες ανάγκες.

Οπότε ναι, η μοτοσυκλέτα έρχεται να συμπληρώσει όμορφα την ανάγκη μετακίνησης προς τον χώρο εργασίας. Αν όμως καταφέρναμε να εξαλείφαμε αυτή την ανάγκη, δε θα ήταν καλύτερα;
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Νέο μέλος
    Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις σοφές απαντήσεις σας. Η εξαρχής πολύ μικρή πιθανότητα να ανεβοκατεβαίνω παλαιο φαληρο-κηφισια εκμηδενίστηκε σε χρόνο dt. Παρουσιάζω όμως ένα νέο δεδομένο και θα χαρώ να ακούσω απόψεις πάνω σε αυτό:

Τη συγκεκριμένη θέση τη σκέφτομαι όχι μόνο μισθολογικά αλλά και επειδή θα με ανεβάσει επαγγελματικά.

Σκέφτομαι ακόμα το ενδεχόμενο που πρότεινε ο νεοσσός στην πρώτη κιόλας σελίδα, το να βρω έστω κάπου βόρεια σπίτι (έχω κάτι υπόψη μου στον Αγ. Στέφανο) και να κάνω τελικά το κατέβα-ανεβα. Ειδικά σε εκείνο το κομμάτι της ΠΑΘΕ (Αγ. Στέφανος - κόμβος ΑΚΤΩΡ/Unilever) έχω μηδενική εμπειρία σε ώρες αιχμής. Εκ πρώτης όψεως τα δεδομένα του Google για την κίνηση δείχνουν ότι περίπου από τον συγκεκριμένο κόμβο και κάτω αρχίζει να εντείνει, αλλά εγώ εκεί βγαίνω και μπαίνω σε παράπλευρη οδό.
    Πιστεύετε ότι είναι μια βιώσιμη εναλλακτική από άποψη χρόνου;

Υπόψιν, δε μιλάμε πλέον για καθημερινή μετακίνηση με μηχανή, άντε ίσως μερικές φόρες μέχρι να πιάσει δυνατά ο χειμώνας και μετά πάλι από άνοιξη αφού σταματήσουν οι βροχές. Και αφού πολλοί ανέφεραν υποχρεώσεις τύπου γυναίκα, παιδιά, να πω οτι είμαι νέος και δε με δεσμεύει κάτι σε τέτοιο βαθμό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Parking
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος

Για τη γυναίκα μου, ποιότητα ζωής είναι αν είναι πχ η δουλειά της ομόνοια, να μένει στην πλατεία και να μην κάνει βήμα μιας και έχει σιχαθεί τα ΜΜΜ εδώ και δεκαετίες..
    Ομόνοια μην πολυτρώτε πάντως τίγκα στα ποντίκια και τις κατσαρίδες είναι τα μαγαζιά

Μπορείς πάντα να πάρεις ένα χουσκβάρνα 700 και να κάνεις τη διαδρομή 2 φορές πάνω κάτω πριν μπεις στη δουλειά κι έτσι όπως θα σαι ξαναμένος από τα γκάζια σου λέει το αφεντικό -παιδί μου Παπαδόπολε έλα μέσα που σε θέλω
    ΈΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΚΑΥΓΑΣ

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaszx Προβολή μηνύματος
    Υπόψιν, δε μιλάμε πλέον για καθημερινή μετακίνηση με μηχανή, άντε ίσως μερικές φόρες μέχρι να πιάσει δυνατά ο χειμώνας και μετά πάλι από άνοιξη αφού σταματήσουν οι βροχές. Και αφού πολλοί ανέφεραν υποχρεώσεις τύπου γυναίκα, παιδιά, να πω οτι είμαι νέος και δε με δεσμεύει κάτι σε τέτοιο βαθμό.
    Πωωω τζαμπα βγαλαμε τα εσωψυχα μας.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Parking Προβολή μηνύματος
    Ομόνοια μην πολυτρώτε πάντως τίγκα στα ποντίκια και τις κατσαρίδες είναι τα μαγαζιά
    Του ευγενούς κλάδου των απεντομωτών κι εσείς;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από phovos Προβολή μηνύματος
    Του ευγενούς κλάδου των απεντομωτών κι εσείς;
    ζαχαροπλάστης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimos35 Προβολή μηνύματος
    Είπα δεν θα το πει κανείς; Αυτό και για εμένα.
    Τα τελευταία 21 χρόνια δουλεύω Κηφισιά και πηγαινοέρχομαι από Περιστέρι.

Ειδικά όταν σχολάω είναι το απόλυτο αγχολυτικό, ακόμα και σε συνεχόμενη διήθηση (καλά υπάρχουν και μέρες που σιχτιρίζω αλλά ο κανόνας είναι αυτός).
    Εμενα τα τελευταια χρονια (20) μενω Σαρωνιδα και πηγαινοερχομαι κεντρο ( Χιλτον).
    ειναι πολλα τα χιλιομετρα και διαφορετικα......χαλαρα μεχρι την Βαρκιζα, ελαφρυ πηξιμο μεχρι Ελληνικο και μετα ...κινηση....καποιες φορες απιστευτη....
    Και τα χιλιομετρα στην Αθηνα δεν τελειωνουν, μιας και απο το γραφειο πηγαινοερχομαι σε διαφορα εργοταξια.
    Παντα με το μηχανακι, ανεξαρτητου καιρικων συνθηκων.....εκτος απο οταν χιονιζε (που και τοτε, αφησα το μηχανακι στην Δαφνη, και πηρα το αμαξι των γονιων μου να γυρισω...με το μηχανακι δεν υπηρχε περιπτωση)......
    γιατι απλα δεν παλευεται διαφορετικα η κινηση.....
    Μεσος ορος διαδρομης τα 50 λεπτα....

Η αληθεια ειναι οτι καποιες φορες ειναι απολαυστικο οταν εισαι στο φαναρι της Βαρκιζας και στριβεις για Σαρωνιδα....μπαινεις σε αλλο mood...ειδικα τον χειμωνα που δεν εχει κινηση απο τους καλοκαιρινους κατοιους !
    Αλλες φορες (οταν βρεχει ή φυσαει πολυ), ειναι εκνευριστικο οταν φευγεις απο τον αστικο ιστο....
    Οπως και να εχει , λογο οτι αισιως φτανω τα 50 τωρα, εχει αρχισει και με κουραζει η κατασταση..... τουλαχιστον τα πρωινα.......

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Parking Προβολή μηνύματος
    ζαχαροπλάστης
    https://m.youtube.com/watch?v=kNThmk8A7ck
    Κάτι σαν αυτό;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kickstart
    φίλε καλημέρα, η απόσταση ειναι μεγάλη και ο κόσμος τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει βγάλει απίστευτα ψυχολογικά προβλήματα τα όποια τα επιδεινώνει το χάος που επικρατεί στον Κηφισό καθημερινά.

κάπου το χω ξαναγράψει πιο παλιά, δεν ξεχνώ πριν χρόνια είχε έρθει ένας ξαδερφος μου που γεννήθηκε και ζει μόνιμα επαρχία για λίγες μέρες Αθήνα και τον ανεβοκατέβασα για κάποιες εξετάσεις στους Άγιους Αναργύρους κάνα δυο φορές με μηχανάκι...ε το παιδί τα παίξε, δεν πίστευε στα ματια του δεν σταμάταγε να μου λέει μέσα από το κράνος πως ζείτε εδώ ρε μλκα..

μην βάλεις την ζωή σου σε κίνδυνο, δεν ειναι μόνο ο αυξημένος κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο είναι και τα νεύρα που σωρεύονται και μας επηρεάζουν με τρόπους που δεν φανταζόμαστε οσο παιρνούν τα χρόνια, αν μπορείς να μετακομίσεις κοντά στη νέα δουλειά οκ do it αλλιώς άστο.
    Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για ταξίδι με μοτοσυκλέτα, υπάρχουν μόνο ακατάλληλα ρούχα και εξοπλισμός.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67

Σκέφτομαι ακόμα το ενδεχόμενο που πρότεινε ο νεοσσός στην πρώτη κιόλας σελίδα, το να βρω έστω κάπου βόρεια σπίτι (έχω κάτι υπόψη μου στον Αγ. Στέφανο) και να κάνω τελικά το κατέβα-ανεβα. Ειδικά σε εκείνο το κομμάτι της ΠΑΘΕ (Αγ. Στέφανος - κόμβος ΑΚΤΩΡ/Unilever) έχω μηδενική εμπειρία σε ώρες αιχμής. Εκ πρώτης όψεως τα δεδομένα του Google για την κίνηση δείχνουν ότι περίπου από τον συγκεκριμένο κόμβο και κάτω αρχίζει να εντείνει, αλλά εγώ εκεί βγαίνω και μπαίνω σε παράπλευρη οδό.
    Πιστεύετε ότι είναι μια βιώσιμη εναλλακτική από άποψη χρόνου;

.
    Εννοειται οτι ειναι βιωσιμη. Η κινηση στον Κηφισσο ειναι απο εκει και κατω μεχρι τις 9 και μιση το πρωι και μεχρι τον κομβο Μεταμορφωσης στην ανοδο τα μεσημερια. Μετα δεν κολλας. Μπορει να πηγαινεις με 70-80 αλλα πας. Προφανως αν μπορεις να μεινεις στα βορεια κερδιζεις πολλα απο χρονο και ποιοτητα ζωης αλλα θα χασεις φιλους και παρεες εκει που μενεις τωρα ή θα σε φανε οι δρομοι στο ανεβα -κατεβα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos

Σκέφτομαι ακόμα το ενδεχόμενο που πρότεινε ο νεοσσός στην πρώτη κιόλας σελίδα, το να βρω έστω κάπου βόρεια σπίτι (έχω κάτι υπόψη μου στον Αγ. Στέφανο) και να κάνω τελικά το κατέβα-ανεβα

Το μονο θεμα με Αγ.Στεφανο ειναι οτι καποια στιγμη θα βαλουν διοδια.

https://www.gocar.gr/news/feed/39355...avolh_ana.html

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Xlitos Προβολή μηνύματος
    Το μονο θεμα με Αγ.Στεφανο ειναι οτι καποια στιγμη θα βαλουν διοδια.

https://www.gocar.gr/news/feed/39355...avolh_ana.html
    Ωραία περιοχή αλλά έχει ακόμα πολλά θέματα (όπως και το Κρυονέρι) + θέλεις μεσοσταθμικά κανά 800άρι € πετρέλαιο το μήνα για τον χειμώνα.. Θα προτιμούσα Πεύκη, Μαρούσι και πέριξ. Πάντως σπίτι δεν βρίσκεις εύκολα.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανικος για Ural στην Κρητη (και οχι μονο)
    από Lioulios στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2019, 18:27
  2. links για να μαθουμε τιποτα και εμεις ....
    από idi στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 19:58
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 21:46
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 23:11
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 14:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε