Το "κάτι" που έτρεχε από πίσω πιθανότατα ήταν κάποιο windows update ή host service, τα λάπτοπ της Lenovo είναι πολύ ανθεκτικά αν και δεν τους φαίνεται. Τα ThinkPad πχ έχουν αφήσει εποχή.
Το "κάτι" που έτρεχε από πίσω πιθανότατα ήταν κάποιο windows update ή host service, τα λάπτοπ της Lenovo είναι πολύ ανθεκτικά αν και δεν τους φαίνεται. Τα ThinkPad πχ έχουν αφήσει εποχή.
Εγώ δεν έγραψα ότι η Lenovo βγάζει σκουπίδια.Ξέρω πολύ καλά ποια είναι, και τα παλαιότερα Thinkpad ήταν ίσως τα καλύτερα μηχανήματα που μπορούσες να αγοράσεις στα χρήματά τους. Ωστόσο σήμερα δε θα αγόραζα Lenovo.
Επίσης δεν του πρότεινα Dell σε αυτό το εύρος τιμής, αφού υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.![]()
Life begins at 45°.
Ρε παιδιά συγκρίνεται ανόμοια πράγματα και τσακώνεστε σαν τα κοκόρια. Δεν γίνεται να βάλεις στην ίδια πρόταση το ThinkPad και το inspiron και να βγάλεις συμπέρασμα για την lenovo και την dell. Κάντε πρώτα μια αναζήτηση γιατί η dell έχει laptop με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά αλλά το ένα το βγάζει σαν inspiron και το άλλο latitude με σχεδον διλπασια τιμη. Επίσης η lenovo ίδια χαρακτηριστικα και το ένα απλά το λέει thinkpad και είναι πολύ πιο ακριβό από το απλό.
Και για να μην το πάω μακριά. Στην προηγούμενη δουλειά μου όλα τα λαπτοπ ήταν ThinkPad και latitude ή vostro. Του 500αρικου έως 2.500αρικου. Από κακομεταχειριση άλλο τίποτα. Τα πλήκτρα κολλούσαν από τα σουσαμια που είχαν ανάμεσα. Ότι πρόβλημα είχαν ήταν σε θέμα software μετα απο τόσα άσχετα χέρια που τα έπιαναν καθημερινά και τους έβγαζαν τα μάτια. Latitude του 2010 το έχουν καθημερινά για παρουσιάσεις και δεν κάνει κιχ κατασκευαστικα. Κάνει ένα πράγμα και το κάνει άριστα. Έτσι λοιπόν όταν η σύζυγος χρειάστηκε λαπτοπ με σοβαρές επιδόσεις λόγω επαγγέλματος(photoshop, render, video editing) ήθελε ντε και καλά dell με 1500 ευρώ max. Πήραμε ένα inspiron 5547 και μετά από 2 χρόνια άρχισαν τα προβλήματα. Ο λόγος ήταν η ποιότητα κατασκευής. Αντί για μεταλλικό housing μεντεσε είχε πλαστικο με αποτέλεσμα μετά από τα 2 χρόνια να σπάσει ο ένας. Τον άλλαξα και μετά έσπασε ο άλλος. Το έψαξα και έγραφαν στο φόρουμ να αλλάξω και να βάλω τον μεταλλικό του latitude με μια πατέντα. Ο αντίστοιχος latitude έκανε 800 ευρώ παραπάνω. Σίγουρα είχε ένα σωρό λόγους για να κάνει τόσο αλλά αν θες μηχάνημα με επιδόσεις και να το κρατήσεις πάνω από 5 χρόνια για μένα πρέπει να πας στις επαγγελματικές σειρές. Ανάμεσα στις 2 εταιρίες πάντως εγώ θα πήγαινα στο thinkpad γιατί είναι πιο φτηνός. Αν ήμουν εταιρεία που θέλω aftersale θα πήγαινα στην dell.
Έχω λίγο καιρό να το ψάξω αλλά νομίζω σε γενικές γραμμες τα Huawei εχουν πολύ καλό vfm. Δες λίγο προς τα εκεί.
Θα συμφωνήσω με blitzer. To εχω ξαναγράψει και σε αλλο θρέντ. Dell και μόνο dell. Αλλα συγκεκριμένες σειρές. Τα inspiron οσο ακριβά και να το αγοράσεις δεν φτανεις την ποιοτητα Lattitude kai xps (Βασικά δεν ξερω σε τι τιμές φτανουν τα inspiron).
Lattitude και παλι lattitude για πανω απο μια δεκαετία. Θα ηθελα να δοκιμάσω και xps αλλα μου ειναι αδυνατο να φυγω απο lattitude
Ρε παιδιά στα inspiron αγοράζεις την x γαμάτη κάρτα και τον ψ υπερτουμπανο επεξεργαστή οι με 1500 ευρώ αλλά θα ψήνεις αυγά πάνω στο λαπτοπ και σε κάποιο σύντομο διάστημα ξατι θα παραδώσει πνεύμα. Στα latitude αγοράζεις την ίδια κάρτα και τον ίδιο επεξεργαστή με 2500 ευρώ αλλά έχει ποιότητα κατασκευής και το λαπτοπ από μόνο του. Απλά στα dell πληρώνεις και την υπεραξίας.
VOSTRO...INSPIRON...LATITUDE...XPS...ALIENWARE
Απο τα χαμηλα στα ψηλα.
3k παίρνεις μηχανή όχι laptop![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Έχω μερικές επιφυλάξεις για τη γενίκευση αυτή. Για παράδειγμα στο skroutz βρίσκεις Dell Latitude με 220€. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι έχει την ποιότητα των μοντέλων των 1.500€.
Έχω δουλέψει σε Dell XPS των 1.800€. Απίστευτη αίσθηση και ταχύτητα. Αλλά νομίζω ότι εκεί πληρώνεις τη συμπύκνωση των χαρακτηριστικών σε μικρό και ελαφρύ μηχάνημα. Δεν πιστεύω ότι φθάνει την ποιότητα των Latitude των 2.000€. Αλλά στα ίδια χρήματα, π.χ. 1.500€, ένα Inspiron θα είναι πιο γρήγορο από ένα Latitude. Διότι στο δεύτερο πληρώνεις καλύτερη ποιότητα κατασκευής, οπότε κόβουν χρήματα από τα υποσυστήματα για να βγει στην ίδια τιμή με το Inspiron.
Δείτε και κανένα Thinkpad. Σχεδίαση 20 έτη πίσω, αλλά έχει μέχρι οπές απορροής υγρών, ώστε αν σου χυθεί καφές στο πληκτρολόγιο, να τρέξει από κάτω, αντί να κλαις το laptop. Μπορείτε να δείτε www.alfanet.gr για ανακατασκευασμένα εταιρικής χρήσης laptop, σε τιμή 1/4 της αρχικής. Νομίζω ότι πουλάει μόνο σε εταιρείες και θέλει προσοχή στα πληκτρολόγια, διότι κάποια έρχονται με αυτοκόλλητα από Ισπανία, Γερμανία, κλπ.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 12/01/2024 στις 10:13.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Σου αφήνω αυτό να ρίξεις μια ματιά.....
https://www.skroutz.gr/s/41944153/De...-Keyboard.html