Όλα αυτά βασίζονται στο Deckel SO2 αν θυμάμαι καλά.
Έχει ένας φίλος επαγγελματίας ένα κινέζικο
κλώνο.
Όλα αυτά βασίζονται στο Deckel SO2 αν θυμάμαι καλά.
Έχει ένας φίλος επαγγελματίας ένα κινέζικο
κλώνο.
Τα 11αρια μου τα χρησιμοποιώ πολύ. Και κλειδιά και καρυδάκια. Ήταν θέμα χρόνου να μου χρειαστεί και το μακρύ.
Γενικά το 11άρι είναι Μ7.
Το 10 είναι για Μ6 και το 12 είναι Μ8 στο jis. Σε din και iso δεν υπάρχει 12.
Το 11 είναι πάρα πολύ κοινό σε υδραυλικά (όπως και το 9). Πχ αν δεις οι βίδες εξαέρωσης στις δαγκάνες μιας μηχανής είναι 11αρες. Παρ' όλα αυτά μπορείς πολύ εύκολα να το βρεις μπροστά σου και σε 10αδες άλλες περιπτώσεις. Η τελευταία περίπτωση που το βρήκα ήταν σε βίδες με οβαλ κεφάλι το οποίο συγκρατούσε ένα ρουλεμάν απ' το οποίο περνούσε ένας αξόνας. Και όλο το σύστημα ήταν σε μια βάση με περιορισμένο χώρο και διάφορα εμπόδια ενώ τα παξιμάδια ήταν ασφαλείας και σχεδόν κολλητά με τον άξονα που συγκρατούσαν. priceless. H βίδα ήταν αρκετά μακριά ώστε αφού ξεβιδώσεις αρκετά το παξιμάδι, να την σπρώξεις έξω απ' τη βάση, να γυρίσεις το κεφάλι μισή στροφή ώστε να επιτρέψει στον άξονα να βγει.
Οι συλλογές συνήθως το έχουν γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και όταν απλά χρειάζεσαι λίγο απόσταση απ' τη βίδα.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 28/01/2024 στις 17:52.
Sent from me using a computer.
Εγώ επειδή αλλάζω συχνά μπαταρίες σε σπίτια "φίλων"(πως είναι οι ταινίες που πάει ο υδραυλικός και καταλήγει και σε άλλες "επισκευές"; έτσι
) και συγγενών (οι άχρηστοι δεν παίρνουν ένα εργαλείο να κάνουν την δουλειά τους, εγώ ΔΕΝ δανείζω πλέον, οπότε....πλΕρώστε μ@λάκες το 10αρικάκι.....)
Προτιμώ το σωληνωτό, έχω ένα σχετικά μακρύ που μου έχει λύσει τα χέρια, αλλάζω στο άψε σβήσε.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Τι ytb ρε συ Γιάννη;
Μια μακριά βίδα με 11άρι παξιμάδι έχουν όλη κι όλη οι μπαταρίες, είναι όμως αρκετά μακριά ώστε να μην χωράει ούτε μακρύ καρυδάκι και σε δυσπρόσιτο σημείο (κάτω από νιπτήρες και νεροχύτες)
Με έκανες να κατέβω στην αποθήκη....Εδώ ένα απλό, φτηνό 10-11 σωληνωτό με μήκος 12 εκατοστά....
![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Να σας πιασω εναν εναν
@daz
Ειχα φαγωθει να βρω τετοια καρυδακια που να ειναι εξαγωνα απο πανω για να μπορεις να τα γυρισεις με κλειδι. Τελικά έχει ολα τα νούμερα (14-27) η KS Tools. Κωδ πχ 150.9422 το 22. Για κάποιο λογο μονο τα μπουζοκλειδα (16 κ 21) ειναι ετσι... Χρειαζονται πχ για να σφιξεις την πανω βιδα αμορτισερ που θελει κοντρα με ενα αλενάκι απο μέσα απο το καρυδακι.
@bowleno
Ακομα και ετσι σου βγαινουν τα χερια για να πιασεις τη βιδα σε νιπτηρα η χειροτερα σε νεροχυτη. Οπως εχεις το σωληνωτο το βαζεις σε καρυδακι απο την αλλη μερια και μακρυα προεκταση και βιδωνεις αρχοντας.![]()
Καρυδάκια Pass through. Θα βρεις σε πολλές μάρκες σε όλες τις τιμές.
Πχ.
https://www.sinergo.gr/s140t-pass-th...roektash-bahco
Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μόνο τα καρυδάκια ή τα νούμερα που θελεις και να τα δουλεύεις με ότι κλειδί θέλεις. Ζ, γερμανικό, πολύγωνο, καστάνιας..
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στις βίδες αμορτισέρ. Εγώ στο παλιό σεατ που είχα έβαζα κλειδί Ζ. Ήταν αρκετά λεπτό και χωρούσε αλλά ανεξάρτητα πόσο λεπτό είναι, σε άλλα μοντέλα μπορεί να μη χωράει.
Άλλη λύση είναι τα σφυρίλατα L κλειδιά. Και λέω τα σφυρίλατα και όχι τα λυγισμένα γιατί δεν έχουν τρύπα.
Μπορείς να τα βάλεις και σε μακριές βίδες αλλά και σε χωμένες βίδες που απαιτούν συγκράτηση του μπουλονιού με άλλεν ή τορξ.
Εdit..
Ξέχασα να σου πω οτι φυσικά υπάρχει και σπεσιαλ τουλ για βίδες αμορτισέρ.![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 28/01/2024 στις 21:45.
Sent from me using a computer.
@daz δεν το έγραψα ξεκαθαρα, εννοουσα μεμονωμένα τα καρυδάκια. Εχει και η Χαζετ ενα ωραιο σετακι για αμορτισερ, τζαμπα πραμα 500€...
Αγορές σήμερα
Λεβιεδες
Διάλεξα αυτό το μέγεθος σαν πιο μανιτζεβελο
8 καστανια
Αποφάσισα να αγοράζω καλό κάθε κομμάτι που χαλάει από την υπάρχουσα σειρά στα εργαλεία μου
Alen
Σε κάποιον τα δάνεισα και εννοείται δεν επέστρεψαν![]()