να μη παρεξηγούμαι,φθηνή εννοώ κάτω από 30€,και γερή να ψιλοαντεχει σε καμιά προέκταση,όχι σα μια γκέντορε που τάπαιξε.
να μη παρεξηγούμαι,φθηνή εννοώ κάτω από 30€,και γερή να ψιλοαντεχει σε καμιά προέκταση,όχι σα μια γκέντορε που τάπαιξε.
Και σου ξαναλέω, οποιαδήποτε της force.....
Αυτήν εδώ έχω εγώ, την οποία "απαλλοτρίωσα" από την τελευταία μου δουλειά, ούτε θυμάμαι πόσους πίσω προφυλακτήρες ISUZU είχα βάλει/βγάλει στα 14 χρόνια περίπου εκεί....κιχ δεν έκανε! και λειτουργεί ακόμα άψογα μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην κατοχή μου!
Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 07/03/2024 στις 21:05.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Οι στρογγυλοκέφαλες είναι συνήθως πιο ανθεκτικές απ' τις άλλες. Αν πάρεις τέτοια να επιλέξεις με 72 δόντια και όχι 48 γιατί είναι πιο ανθεκτική.
Αυτές που κλικάρουν σε μικρή γωνία είναι επίσης πιο ανθεκτικές απ' αυτές με λιγότερα δόντια.
Αν πάρεις με λίγα δόντια, ότι και να πάρεις θα την ξανασπάσεις, αν βάζεις προέκταση.
Sent from me using a computer.
Σίγουρα αυτές με τα λιγότερα δόντια στο τροχό είναι πιο ανθεκτικές,στη γκέντορε που χάλασα είναι 28,άμα είχε 72 και με το χέρι θα χαλαγε.
Πολύ πιο ανθεκτικές. Ακόμα και σε φθηνές καστανιες με πολλά δόντια είναι πιθανότερο να σπάσει το καρέ παρά ο μηχανισμός. Για αυτό και οι στρογγυλοκεφαλες ήταν πάντα ανθεκτικότερες απ' τις παλιές κλασικές καστάνιες με το λεβιεδακι.
Οι καινούριες με τα πολλά δόντια είναι εξίσου ανθεκτικές.
Φυσικά παίζει ρόλο και το μέγεθος της κεφαλής, κάποιες έχουν κεφαλή μινιατούρα αλλά και αυτό τους το επιτρέπουν οι μηχανισμοί με τα πολλά δόντια.
Ο κανόνας είναι όσο πιο πολλά δόντια τόσο μικροτερη γωνια, μεγάλη αντοχή, μεγάλο back drag, συχνότερο καθάρισμα.. Αν έχουτσιμουχα στεγανοποίησης δε θέλουν τόσο συχνό καθάρισμα αλλά θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο back drag.
Αν την ντουμπλάρεις με αεροκλειδο να κρατάει κόντρα ή τη χτυπάς με σφυρί, κάποια στιγμή θα σπάσει ότι μηχανισμό και να έχει. Με σωλήνα αντέχουν όσο τους επιτρέπει ο μηχανισμός που έχουν. Εγώ όταν θα βάλω σωλήνα θα βάλω πραγματικά μεγάλη σωλήνα, να ασκήσω τη δύναμη ομαλά. Όσο πιο απότομα τόσο ευκολότερα λύνει η βίδα, αλλά τόσο το χειρότερο για την καστανια.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 08/03/2024 στις 08:57.
Sanctusan το τετράγωνο αντέχει λιγότερο απ' το εξάγωνο (πχ Άλλεν). Και το Άλλεν αντέχει πολύ λιγότερο απ' το πολυσφυνο (xzn) που έχει δώδεκα γωνίες αντί για 6. Αντίστοιχα στις εξάγωνες βίδες το μ12 είναι 19μμ. Αν βάλεις 12γωνο κεφάλι σε μ12, αυτό θα είναι 13μμ και θα έχει και μεγαλύτερη αντοχή.
Με τα περισσότερα δόντια αυξάνονται οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή.
Στις καστανιες το πρόβλημα δεν ήταν στα δόντια του ρότορα αλλά του μηχανισμού που τον συγκρατεί και τον ακινητοποιεί. Μεγάλα δόντια ο ρότορας ένα το πολύ δύο δόντια να τον συγκρατούν. Μικρά δόντια ο ρότορας, 7 ο μηχανισμός που τον κλειδώνει. 7 μικρά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια από ένα δύο μεγάλα.
Τα 7 δόντια όμως θέλουν ισχυρότερα ελατήρια για να κάτσουν σωστά ανάμεσα στα δόντια του ρότορα οπότε αυξάνεται η αντίσταση της καστανιάς (back drag). Αντίστοιχα η πολύ βρωμιά θα επηρεάσει ενα τέτοια μηχανισμό.
Όπως και το γράσο που βάζουν καποιοι ή οτιδήποτε κολλώδες.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 08/03/2024 στις 08:55.
Έχεις κάποιο έγγραφο κάποιας εταιρείας που λέει ότι οι καστανιες που παράγει με πολλά δόντια είναι πιο ανθεκτικές από αυτές με τα λίγα δόντια;
Είναι λιγο βάρβαρο. Στο σπίτι μου έχω όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να μη χρειάζεται να το κάνω. Συμπεριλαμβανομένης μιας καστανιας 3/4 με ανταπτορα σε μισή ιντσα.
Όταν όμως είσαι κάπου με τα βασικά μόνο, τότε ίσως χρειαστεί να ενώσεις δύο γερμανοπωλυγωνα ή να βάλεις προέκταση σε καστανια. Η κακοποίηση γινεται όταν για κάποιο λόγο δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.
Είδα ότι η χαζετ βγάζει με 30 δόντια σε 1/2 άλλα τόσα λεφτά δε δίνω.
Από τις φθηνες δε ξέρω ποια είναι με λίγα δόντια,αν ξέρετε το λέτε.
Πιθανόν να προσπαθήσω να επισκευάσω η γκέντορε,δύο δόντια έχουν πλακουτσωσει στο τροχό.
Εναλλακτική να πάω να κλαφτω σε ένα γνωστό να μου "δανείσει" μια φακομ S150 heavy duty αλλά δεν ξέρω αν είναι 1/2 ή 3/4.