Σελίδα 26 από 34 ΠρώτοΠρώτο ... 162122232425262728293031 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 376 έως 390 από 501

Θέμα: Καστάνιες..

Παλαιό μέλος
    να μη παρεξηγούμαι,φθηνή εννοώ κάτω από 30€,και γερή να ψιλοαντεχει σε καμιά προέκταση,όχι σα μια γκέντορε που τάπαιξε.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    να μη παρεξηγούμαι,φθηνή εννοώ κάτω από 30€,και γερή να ψιλοαντεχει σε καμιά προέκταση,όχι σα μια γκέντορε που τάπαιξε.
    Και σου ξαναλέω, οποιαδήποτε της force.....

Αυτήν εδώ έχω εγώ, την οποία "απαλλοτρίωσα" από την τελευταία μου δουλειά, ούτε θυμάμαι πόσους πίσω προφυλακτήρες ISUZU είχα βάλει/βγάλει στα 14 χρόνια περίπου εκεί....κιχ δεν έκανε! και λειτουργεί ακόμα άψογα μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην κατοχή μου!
    Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 07/03/2024 στις 21:05.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Οι στρογγυλοκέφαλες είναι συνήθως πιο ανθεκτικές απ' τις άλλες. Αν πάρεις τέτοια να επιλέξεις με 72 δόντια και όχι 48 γιατί είναι πιο ανθεκτική.
    Αυτές που κλικάρουν σε μικρή γωνία είναι επίσης πιο ανθεκτικές απ' αυτές με λιγότερα δόντια.

Αν πάρεις με λίγα δόντια, ότι και να πάρεις θα την ξανασπάσεις, αν βάζεις προέκταση.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Οι στρογγυλοκέφαλες είναι συνήθως πιο ανθεκτικές απ' τις άλλες. Αν πάρεις τέτοια να επιλέξεις με 72 δόντια και όχι 48 γιατί είναι πιο ανθεκτική.
    Αυτές που κλικάρουν σε μικρή γωνία είναι επίσης πιο ανθεκτικές απ' αυτές με λιγότερα δόντια.

Αν πάρεις με λίγα δόντια, ότι και να πάρεις θα την ξανασπάσεις, αν βάζεις προέκταση.
    Γιατί τα περισσότερα δόντια είναι πιο ανθεκτικές;

Η εικόνα που είχα στο μυαλό μου ήταν το ανάποδο.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παλαιό μέλος
    Σίγουρα αυτές με τα λιγότερα δόντια στο τροχό είναι πιο ανθεκτικές,στη γκέντορε που χάλασα είναι 28,άμα είχε 72 και με το χέρι θα χαλαγε.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Γιατί τα περισσότερα δόντια είναι πιο ανθεκτικές;

Η εικόνα που είχα στο μυαλό μου ήταν το ανάποδο.
    Πολύ πιο ανθεκτικές. Ακόμα και σε φθηνές καστανιες με πολλά δόντια είναι πιθανότερο να σπάσει το καρέ παρά ο μηχανισμός. Για αυτό και οι στρογγυλοκεφαλες ήταν πάντα ανθεκτικότερες απ' τις παλιές κλασικές καστάνιες με το λεβιεδακι.
    Οι καινούριες με τα πολλά δόντια είναι εξίσου ανθεκτικές.
    Φυσικά παίζει ρόλο και το μέγεθος της κεφαλής, κάποιες έχουν κεφαλή μινιατούρα αλλά και αυτό τους το επιτρέπουν οι μηχανισμοί με τα πολλά δόντια.
    Ο κανόνας είναι όσο πιο πολλά δόντια τόσο μικροτερη γωνια, μεγάλη αντοχή, μεγάλο back drag, συχνότερο καθάρισμα.. Αν έχουτσιμουχα στεγανοποίησης δε θέλουν τόσο συχνό καθάρισμα αλλά θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο back drag.

Αν την ντουμπλάρεις με αεροκλειδο να κρατάει κόντρα ή τη χτυπάς με σφυρί, κάποια στιγμή θα σπάσει ότι μηχανισμό και να έχει. Με σωλήνα αντέχουν όσο τους επιτρέπει ο μηχανισμός που έχουν. Εγώ όταν θα βάλω σωλήνα θα βάλω πραγματικά μεγάλη σωλήνα, να ασκήσω τη δύναμη ομαλά. Όσο πιο απότομα τόσο ευκολότερα λύνει η βίδα, αλλά τόσο το χειρότερο για την καστανια.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 08/03/2024 στις 08:57.

Moderator
    Sanctusan το τετράγωνο αντέχει λιγότερο απ' το εξάγωνο (πχ Άλλεν). Και το Άλλεν αντέχει πολύ λιγότερο απ' το πολυσφυνο (xzn) που έχει δώδεκα γωνίες αντί για 6. Αντίστοιχα στις εξάγωνες βίδες το μ12 είναι 19μμ. Αν βάλεις 12γωνο κεφάλι σε μ12, αυτό θα είναι 13μμ και θα έχει και μεγαλύτερη αντοχή.
    Με τα περισσότερα δόντια αυξάνονται οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή.
    Στις καστανιες το πρόβλημα δεν ήταν στα δόντια του ρότορα αλλά του μηχανισμού που τον συγκρατεί και τον ακινητοποιεί. Μεγάλα δόντια ο ρότορας ένα το πολύ δύο δόντια να τον συγκρατούν. Μικρά δόντια ο ρότορας, 7 ο μηχανισμός που τον κλειδώνει. 7 μικρά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια από ένα δύο μεγάλα.

Τα 7 δόντια όμως θέλουν ισχυρότερα ελατήρια για να κάτσουν σωστά ανάμεσα στα δόντια του ρότορα οπότε αυξάνεται η αντίσταση της καστανιάς (back drag). Αντίστοιχα η πολύ βρωμιά θα επηρεάσει ενα τέτοια μηχανισμό.
    Όπως και το γράσο που βάζουν καποιοι ή οτιδήποτε κολλώδες.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 08/03/2024 στις 08:55.

Παλαιό μέλος
    Έχεις κάποιο έγγραφο κάποιας εταιρείας που λέει ότι οι καστανιες που παράγει με πολλά δόντια είναι πιο ανθεκτικές από αυτές με τα λίγα δόντια;

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Έχεις κάποιο έγγραφο κάποιας εταιρείας που λέει ότι οι καστανιες που παράγει με πολλά δόντια είναι πιο ανθεκτικές από αυτές με τα λίγα δόντια;
    Έγγραφο?
    Τι έγγραφο?

Εξήγησε τη φυσική....

Μέλος Το avatar του/της nauagios
    δοκίμασε να κανεις τον φακιρη σε ενα καρφι και θα σου λυθεί η απορια. Φυσικη λεγεται το εγγραφο

Παλαιό μέλος
    Αν την ντουμπλάρεις με αεροκλειδο να κρατάει κόντρα ή τη χτυπάς με σφυρί, κάποια στιγμή θα σπάσει ότι μηχανισμό και να έχει. Με σωλήνα αντέχουν όσο τους επιτρέπει ο μηχανισμός που έχουν. Εγώ όταν θα βάλω σωλήνα θα βάλω πραγματικά μεγάλη σωλήνα, να ασκήσω τη δύναμη ομαλά. Όσο πιο απότομα τόσο ευκολότερα λύνει η βίδα, αλλά τόσο το χειρότερο για την καστανια.
    Τη στιγμή που υπάρχουν παμφθηνες σπαστές μανελλες από 40 έως 60 εκ ποιος ο λόγος να ζορισετε την καστάνια σας με σωλήνα; Μου ακούγεται πολύ βάρβαρο...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Τη στιγμή που υπάρχουν παμφθηνες σπαστές μανελλες από 40 έως 60 εκ ποιος ο λόγος να ζορισετε την καστάνια σας με σωλήνα; Μου ακούγεται πολύ βάρβαρο...
    Είναι λιγο βάρβαρο. Στο σπίτι μου έχω όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να μη χρειάζεται να το κάνω. Συμπεριλαμβανομένης μιας καστανιας 3/4 με ανταπτορα σε μισή ιντσα.
    Όταν όμως είσαι κάπου με τα βασικά μόνο, τότε ίσως χρειαστεί να ενώσεις δύο γερμανοπωλυγωνα ή να βάλεις προέκταση σε καστανια. Η κακοποίηση γινεται όταν για κάποιο λόγο δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Sanctusan το τετράγωνο αντέχει λιγότερο απ' το εξάγωνο (πχ Άλλεν). Και το Άλλεν αντέχει πολύ λιγότερο απ' το πολυσφυνο (xzn) που έχει δώδεκα γωνίες αντί για 6. Αντίστοιχα στις εξάγωνες βίδες το μ12 είναι 19μμ. Αν βάλεις 12γωνο κεφάλι σε μ12, αυτό θα είναι 13μμ και θα έχει και μεγαλύτερη αντοχή.
    Με τα περισσότερα δόντια αυξάνονται οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή.
    Στις καστανιες το πρόβλημα δεν ήταν στα δόντια του ρότορα αλλά του μηχανισμού που τον συγκρατεί και τον ακινητοποιεί. Μεγάλα δόντια ο ρότορας ένα το πολύ δύο δόντια να τον συγκρατούν. Μικρά δόντια ο ρότορας, 7 ο μηχανισμός που τον κλειδώνει. 7 μικρά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια από ένα δύο μεγάλα.

Τα 7 δόντια όμως θέλουν ισχυρότερα ελατήρια για να κάτσουν σωστά ανάμεσα στα δόντια του ρότορα οπότε αυξάνεται η αντίσταση της καστανιάς (back drag). Αντίστοιχα η πολύ βρωμιά θα επηρεάσει ενα τέτοια μηχανισμό.
    Όπως και το γράσο που βάζουν καποιοι ή οτιδήποτε κολλώδες.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	brain explosion.jpg 
Προβολές:	88 
Μέγεθος:	9,5 KB 
ID:	451304
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παλαιό μέλος
    Είδα ότι η χαζετ βγάζει με 30 δόντια σε 1/2 άλλα τόσα λεφτά δε δίνω.
    Από τις φθηνες δε ξέρω ποια είναι με λίγα δόντια,αν ξέρετε το λέτε.
    Πιθανόν να προσπαθήσω να επισκευάσω η γκέντορε,δύο δόντια έχουν πλακουτσωσει στο τροχό.
    Εναλλακτική να πάω να κλαφτω σε ένα γνωστό να μου "δανείσει" μια φακομ S150 heavy duty αλλά δεν ξέρω αν είναι 1/2 ή 3/4.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Είδα ότι η χαζετ βγάζει με 30 δόντια σε 1/2 άλλα τόσα λεφτά δε δίνω.
    Από τις φθηνες δε ξέρω ποια είναι με λίγα δόντια,αν ξέρετε το λέτε.
    Πιθανόν να προσπαθήσω να επισκευάσω η γκέντορε,δύο δόντια έχουν πλακουτσωσει στο τροχό.
    Εναλλακτική να πάω να κλαφτω σε ένα γνωστό να μου "δανείσει" μια φακομ S150 heavy duty αλλά δεν ξέρω αν είναι 1/2 ή 3/4.
    Η gedore έχει ανταλλακτικά για τις καστάνιες της, οπότε μπορείς να την κάνεις καινούργια. Η force έχει καστάνιες με 24 δόντια αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν ξέρω σε ποια μεγέθη.

Παρόμοια θέματα

1. Καρυδάκια (σετ).
    από daz στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 1516
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2025, 16:01
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Σετ Καστάνιες & Καρυδάκια HAZET 854-2
    από dimitrisinside στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2020, 09:12
  3. Καστάνιες 1"
    από Hunter στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31