εγώ θα έπαιρνα μόνο ένα 10-60
Από ότι καταλαβαίνω μιλάμε για "Ταούνι".
Μην τρελαίνεσαι, παξιμάδι καμπάνας, βολάν και γρανάζι στροφάλου είναι που θέλουν δυναμόμετρο και παίζουν από ~40Νm μέχρι ~90Nm.
Τα παξιμάδια/βίδα του κυλίνδρου είναι κάπου στα ~10Nm* και όλα τα υπόλοιπα στα 7-8Nm.
*1kg δύναμης αν η θέση του χεριού σου στον μοχλό ήταν 1m, 2kg δύναμης αν ήταν σε 0,5m κοκ.
Αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι πολύ, έχεις μια αίσθηση πόσο είναι τα 2kg.
Αν δεις πως τα βιδώνουν τα πιτσιρίκια στην επαρχία, θα σου φύγει κάθε άγχος.
Ανταλλακτικά επίσης μην τρελαίνεσαι, πριν κάνα 2μηνο έλυσα-έδεσα το δικό μου που ήταν "βιασμένο κατά συρροή" από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και μέσα ήταν σαν καινούργιο.
Η Ιαπωνική ποιότητα εκείνης της περιόδου και δη στα παπιά είναι αξεπέραστη, αλλά και κάτι που δεν θα ξαναδούμε ποτέ.![]()
Τελευταία τροποποίηση από SeniorCanardo; 28/03/2024 στις 11:28.
Oldfarts never die
Το έχω κάνει και εγώ και έχω πάρει τε μπουζόνια στη μασχάλη μία φορά πιτσιρικάς.
Στο μοτέρ έχουν μπει διαφορά χέρια.
Έχει κολλήσει 3-4 φορές
Το είχε ντελίβερι ο σιδεροφάγος αδερφός μου 120κιλά
Έχει περάσει πολλά.
Για συναισθηματικούς λόγους θέλω να το βγάλω μπιμπελό και να με πηγαίνει μόνο καφετέρια της γειτονιάς για να το χαζεύω.
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Από εσάς που κατσαβιδιαζετε και έχετε και ροποκλειδα, έχει όντως ουσιαστικό νόημα η κτήση κλειδιού με εύρος χαμηλότερο των 8Nm;
Το διάβασα από κάποιον και συμφωνώ, ότι τέτοιες ροπες είναι εξαιρετικά μικρές για να δημιουργήσεις πρόβλημα
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Το διαβάζω με ενδιαφέρον το θέμα γιανν' ,γιατί είναι τόσο μικρές οι τιμές που το μυαλό μου δεν μπορεί να καταλάβει την ανάγκη για χρήση ροποκλειδου.
Να κλωτσήσει από τόσο μικρή απαιτούμενη ροπή;
Πρέπει να είναι ήδη ήδη υποψήφιο κανόνι ρε συ, που ίσως αρκεί να την κοιτάξεις για να κλωτσήσει
Ρε συ, σε τέτοια περίπτωση νομίζω ότι είναι ήδη καμμένο χαρτί η βίδα. Ότι δε θα τη σώσει το κλειδί που θα χτυπήσει στα πχ 6Νμ.
Μιλάμε πάντα ότι την αγγίζεις με σύνεση,όχι αρκουδιαρικα
Ναι ρε συ ξέρω. Αλλά για να φτάσεις να κλωτσήσεις παξιμαδακι με δεκαρακι γερμανικό ή καρυδάκι, Ε τότε ή που σαι μπιτι ανιωθος και κακώς βρέθηκε το χέρι σου εκεί, είτε που η βίδα είναι υποψήφια για αποχώρηση εδώ και καιρό κι απλά δεν το.ελεγε είτε και ποσοστιαιος συνδυασμός των παραπάνω.
Θέλω να πω,ότι σε τόσο.μικρες ροπές,δεν ξέρω αν θα σε σώσει το κλειδί
Πιάνομαι από την κουβέντα του Αντρέα για το χέρι για να δώσω ένα παράδειγμα του πόσο ρόλο παίζει.
Πριν από κάνα χρόνο είχα κάνει σέρβις σε ένα βεστρωμ φίλου.
Θυμάμαι ειχ ζέστη και είχαμε φάει αρκετή ώρα ταλαιπας οπότε το μαζέψαμε άρον άρον.
Μεταξύ άλλων είχα λύσει και ξαναδεσει τον άξονα της ρόδας πίσω.
Καθώς φυγαμε κάνα δύο χλμ από το χώρο μου,του λέω,ρε φίλε,παμε πάλι πίσω να το σφίξω με τη σωστή ροπή να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.πεντε λεπτά θα φάμε.
Όντως γυρίσαμε και βγάζω το κλειδί να σφίξω.
Δεν κούνησε παρά μερικές μοίρες προτού χτυπήσει στη ροπή, ~100Νμ αν θυμάμαι καλά.
Η εμπειρία και το χέρι,είχε βάλει τόση όση δύναμη στο σφίξιμο με την καστάνια. Δε το λέω για να κομπασω,ελπίζω να γίνεται αντιληπτό.
Θέλω απλά να τονίσω πως γενκκα πρέπει να έχεις και μια αίσθηση των πραγμάτων.