Σελίδα 157 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 57107147152153154155156157158159160161162167 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.341 έως 2.355 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα powerlines, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην παίζουν ταυτόχρονα και οι δύο θύρες της συσκευής.

Πάντως αν μπορείς να ρίξεις καλώδιο ethernet με κανάλια κάντο. Κι εγώ κοίταζα τα powerlines, αλλά τελικά έφερα ηλεκτρολόγο για να μου περάσει καλώδια ώστε να κουμπώσω PoE WiFi access points (και κάτι άλλα μαραφέτια) στην άλλη μεριά του σπιτιού, όπως και στο κάτω διαμέρισμα και είναι όλα μπόμπα. Σαν το κλασσικό ethernet καλώδιο δεν έχει.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Χρησιμοποιώ powerline στο σπίτι μου.
    Το στέλνω από το router, στην πρίζα της τηλεόρασης.
    Εκεί, έχω βάλει ένα μικρό switch από το οποίο δίνω ethernet στην τηλεόραση και σε ένα access point, από το οποίο παίρνουν wifi τα κινητά και το laptop, μιας και η θέση του router είναι αρκετά μακρυά.

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Εχω κι εγώ κάτι τέτοιο στο σπίτι και λειτουργει άψογα. Λεπτομέρεια (την αναφέρει και ο κατασκευαστής) να μην το βάλεις επάνω σε πολύμπριζο αλλά απευθείας στην πρίζα.

Μπορείς να προτιμήσεις κάποιο μοντέλο με πρίζα επάνω για να μην την δεσμεύσει το powerline την υπάρχουσα.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Αν πάρεις powerline adapter, θα έλεγα να δώσεις τετραπλάσια χρήματα για καλή σειρά της Devolo.

Κατά τα άλλα, χίλιες φορές κανάλια και καλώδιο δικτύου.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Οπως ειχα ξαναγραψει παλαιοτερα...μετα απο τα powerlines (χρηση 2-3 χρονια) επαιιξα μπαλα με αυτα.
    Στο σπιτι πλεον (110τμ) εχει παντου wifi και προφανως εχει και εξοδο ethernet για οποιον την χρειαζεται.
    Η ταχυτητα ειναι σχεδον ιδια με οσο πιανω με το master deco που ειναι καρφωμενο διπλα στο ρουτερ.
    Απο 200Mbps το μεσα deco πιανει 190Mbps.
    Και αν χρειαστεις προσθετεις εξτρα deco για μεγαλυτερη καλυψη.

Να σημειωσω πως και η λειτουργια του Wifi δεν εχει καμια σχεση οπως να δουλευεις μεσω του ρουτερ του εκαστοτε παροχου.

Με τα powerlines ειχε αρκετη πτωση η ταχυτητα και μου κανανε κατι νερα ωρες ωρες.
    Ride(s) the wind of change...

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Αν πάρεις powerline adapter, θα έλεγα να δώσεις τετραπλάσια χρήματα για καλή σειρά της Devolo.

Κατά τα άλλα, χίλιες φορές κανάλια και καλώδιο δικτύου.

A ναι... μόνο devolo...

Είναι λίγο ακριβά, αλλά τα αξίζουν τα χρήματα τους...

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Πάντοτε αντιπαθούσα τα powerlines, και η αντιπάθειά μου έγινε ακόμη πιο έντονη μετά τα απογοητευτικά αποτέλσματα χρήσης τους, σε 2 διαφορετικά σπίτια του πατέρα μου (όπου τα έβαλε χωρίς να με ρωτήσει). Δυστυχώς, για να παίξουν σωστά, είναι θέμα και εγκατάστασης αλλά και τύχης. Για παράδειγμα, στο εξοχικό, θέλαμε να στείλουμε σήμα απο τον 2ο όροφο στο ισόγειο (ίδια ηλεκτρολογική εγκατάσταση). Ανάλογα σε ποια πρίζα έμπαιναν τα μηχανήματα, ο συγχρόνισμός κυμαινόταν απο καλός (~70Mbps) μέχρι και τελείως προβληματικός. Και μιλάμε να είναι το Devolo powerline μόνο του πάνω στην πρίζα. Ακόμη και στην Αθήνα, στο ίδιο σπίτι, οι ταχύτητες είναι απογοητευτικές.

Πρόσφατα έπεισα τον πατέρα μου, οτι άκρη δεν θα βγει με δαύτα, και επιτέλους ρίξαμε ένα καλώδιο στο ισόγειο. Το κούμπωσα πάνω σε ένα Ubiquity Unify AP, το οποίο είναι εξαιρετικό! Κάλυψε όλο το ισόγειο, με δυνατό σήμα και άριστες ταχύτητες. Το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα, να ξεμπερδεύουμε.
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 1721127798539.jpg‎  

Μέλος Το avatar του/της geioann
    Τον Αύγουστο θα είμαι Ελλάδα σε ένα χωριό έξω από Ναύπλιο και η γραμμή ίντερνετ είναι χάλια. Δεν μου φτάνει για να δουλεύω απ' τον υπολογιστή. Έχει καλό σήμα 4g όμως η περιοχή και 5g. Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα router με sim για να συνδέω τον υπολογιστή. Έχει νόημα να το πάρω 5g? Ή πρέπει να υποστηρίζει ο υπολογιστής τεχνολογία 5g?

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Το 5G σχετίζεται με το σήμα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή σου, όχι με τον υπολογιστή. Θεωρώ ότι και το 4G θα σε καλύψει.

Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις SIM παρόχου που έχει καλό σήμα στο σπίτι σου και μετά το πακέτο δεδομένων που επιλέξεις.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από geioann Προβολή μηνύματος
    Τον Αύγουστο θα είμαι Ελλάδα σε ένα χωριό έξω από Ναύπλιο και η γραμμή ίντερνετ είναι χάλια. Δεν μου φτάνει για να δουλεύω απ' τον υπολογιστή. Έχει καλό σήμα 4g όμως η περιοχή και 5g. Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα router με sim για να συνδέω τον υπολογιστή. Έχει νόημα να το πάρω 5g? Ή πρέπει να υποστηρίζει ο υπολογιστής τεχνολογία 5g?
    Εννοεις να ειναι dual band η single band?

Εγω εχω αυτο στο χωριο και παιζει απο 50 εως 70Mbps.
    Δουλευουμε ανετα με 2 λαπτοπ και συγχρονως κατι ταμπλετ/ chromecast καρφωμενα. Με το κινητο στην αυλη μετραω μεσω speedtest μεχρι 100Mbps.

Σε αλλο σπιτι στην ανατολικη ατιτκη (μεταξυ Λαυριου-Κερατεας) που δεν εχει καν γραμμη δικτυου εβαλα αυτο . Ευκολα 120Mbps. Με κινητο εξω στο μπαλκονι ακριβως διπλα απο εκει που εγκατασταθηκε επιανε το κινητο 150Mbps.
    Απλα ειναι dual band με λιγο καλυτερο χαρακτηριστικα και το πληρωνεις παραπανω.

Τσεκαρε τι ταχυτητα πιανεις με το κινητο εκει που θα το βαλεις (περιπου) και προχωρα.
    Ride(s) the wind of change...

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Έχει νόημα να το πάρω 5g? Ή πρέπει να υποστηρίζει ο υπολογιστής τεχνολογία 5g?
    5g είναι η σύνδεση του router με τον πάροχο κινητής. Απο εκεί και πέρα το σήμα θα στο δίνει με WiFi.

Σε κάποια φάση είχαμε πάρει κάποια μικρά τέτοια ρουτεράκια απο Cosmote, της Huwaei. Δεν θυμάμαι καθόλου κόστος. Αλλα ήταν μόνο 4G/5G, δεν έμπαιναν σε σταθερή γραμμή δηλαδή. Ήταν πολύ μικρά αλλά δούλευαν άψογα.

Δεν ξέρω τι είναι το dual και τι το single band!!! Δεν το θέλω για το κινητό. Το κινητό πιανει ικανοποιητικό 4g. Το θέλω για να συνδέω το λάπτοπ με Ίντερνετ. Μέχρι τώρα έκανα hotspot το κινητό μου προς το λάπτοπ με όχι άσχημα αποτελέσματα. Απλά έλεγα μήπως μπορούσα να έχω ακόμα καλύτερο ίντερνετ στο λάπτοπ διότι αρκετές φορές πρέπει να κατεβάσω ή να ανεβάσω μεγάλα αρχεία.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    5g είναι η σύνδεση του router με τον πάροχο κινητής. Απο εκεί και πέρα το σήμα θα στο δίνει με WiFi.

Σε κάποια φάση είχαμε πάρει κάποια μικρά τέτοια ρουτεράκια απο Cosmote, της Huwaei. Δεν θυμάμαι καθόλου κόστος. Αλλα ήταν μόνο 4G/5G, δεν έμπαιναν σε σταθερή γραμμή δηλαδή. Ήταν πολύ μικρά αλλά δούλευαν άψογα.
    Το ίδιο έχω κι εγώ στο εξοχικό,δουλεύει με κάρτα sim/δεδομένα και η cosmote (αλλά και η nova) βγάζουν προσφορές απεριόριστα γίγα με 12€ για ένα μήνα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xlarge_20201007135125_03d2b188.jpeg 
Προβολές:	48 
Μέγεθος:	9,5 KB 
ID:	454518

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Άρα ένα 5g ρούτερ, με την προϋπόθεση ότι στην περιοχή μου υπάρχει καλή κάλυψη 5g, θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi στο λάπτοπ απ' οτι ένα 4g router?

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Άρα ένα 5g ρούτερ, με την προϋπόθεση ότι στην περιοχή μου υπάρχει καλή κάλυψη 5g, θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi στο λάπτοπ απ' οτι ένα 4g router?
    To 5G έχει τη δυνατότητα να πιάσει υψηλότερες ταχύτητες από το 4G, αν αυτό ρωτάς. Το αν θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi είναι άσχετο με το 4G/5G και εξαρτάται από το ρούτερ.
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46