Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 5 από 5

Θέμα: CBF 600 SA4 ήχος

Όχι και τόσο νέο μέλος

CBF 600 SA4 ήχος

Από τις 140000ΚΜ άκουγα ένα ρυθμικό τακ-τακ (όπως κάνουν οι βαλβίδες), για 5-10 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση.
    Μετά από αυτό όλα ακουγόταν καλά.
    Τον τελευταίο καιρό (κοντεύω τα 150000ΚΜ) ο ήχος έχει γίνει πολύ πιο έντονος και ακούγετε για περισσότερο χρονικό διάστημα.
    Ο ήχος δείχνει να έρχεται από την περιοχή του φίλτρου λαδιού, κάτω από τις εξατμίσεις.
    Έχω ελέγξει βαλβίδες και έχω δοκιμάσει καινούριο τεντοτίρα καδένας.
    Έχει κάποιος κάποια ιδέα τί μπορεί να είναι.
    Λογικά αν ήταν καδένα θα έπρεπε να ακούγετε τουλάχιστον μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή.
    Όποιος έχει αλλάξει καδένα, στα πόσα χιλιόμετρα το έκανε;
    CBF 600 SA

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xrisimix Προβολή μηνύματος
    Από τις 140000ΚΜ άκουγα ένα ρυθμικό τακ-τακ (όπως κάνουν οι βαλβίδες), για 5-10 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση.
    Τον τελευταίο καιρό (κοντεύω τα 150000ΚΜ) ο ήχος έχει γίνει πολύ πιο έντονος και ακούγετε για περισσότερο χρονικό διάστημα.
    Ο ήχος δείχνει να έρχεται από την περιοχή του φίλτρου λαδιού, κάτω από τις εξατμίσεις.
    Λογικά αν ήταν καδένα θα έπρεπε να ακούγετε τουλάχιστον μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή.
    Η καδενα αλλάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xrisimix Προβολή μηνύματος
    Λάδια, φίλτρο λαδιού, έχουν αλλαχθεί πρόσφατα; Κουρασμένο ή ακατάλληλο λάδι, μπορεί να κάνει ήχους.

Τσέκαρε επίσης μην χάνει κάποια εξαγωγή στις εξατμίσεις. Μπορεί να χάνει πολύ λίγο, ίσα ίσα, και ακούγεται σαν τσικ-τσικ του κινητήρα, ενώ μόλις δουλέψει λίγο ζεσταίνεται και κάποια διαστολή το σταματάει. Κάνε μια δοκιμή σφιξίματος σε όλα τα παξιμάδια στις εξαγωγές.

Δοκίμασε επίσης αν ο ήχος αλλάζει όταν κρατάς τον συμπλέκτη πατημένο, μην έχεις απλά φθορά στον συμπλέκτη και ακούγεται μέχρι να ζεσταθεί-βραχεί με λάδι.

Ενας άλλος ύποπτος, είναι σπινθήρας που διαρρέει λίγο από μπουζόπιπα ή μπουζοκαλώδιο. Ιδιο ήχο τύπου τσικ-τσικ κάνει κι αυτό. Νύχτα, θα φαίνεται και η λάμψη της διαρροής.

Ξεχαρβαλωμένη καδένα εκκεντροφόρων, κάνει άλλο πρόβλημα, ο τεντωτήρας φτάνει στην μέγιστη διαδρομή του και πάλι δεν την τεντώνει, οπότε κάνει ήχο σαν να έχει χαλάσει ο τεντωτήρας. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα βλέπεις και μισό δόντι απόκλιση στα σημάδια στο χρονισμό εκκεντροφόρων-στροφαλοφόρου. Αν συμβαίνει αυτό, προσωρινή λύση που δίνανε οι μαστόροι, είναι κολλάγανε μια προέκταση (ένα παξιμάδι) στην άκρη του τεντωτήρα, οριστική και σωστή λύση βεβαίως-βεβαίως είναι να αλλαχθεί η καδένα.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Όχι και τόσο νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    Η καδενα αλλάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
    Για τη καδένα δεν βρήκα να λέει ότι πρέπει να αλλαχθεί σε κάποια χιλιόμετρα.
    CBF 600 SA

Όχι και τόσο νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Λάδια, φίλτρο λαδιού, έχουν αλλαχθεί πρόσφατα; Κουρασμένο ή ακατάλληλο λάδι, μπορεί να κάνει ήχους.

Τσέκαρε επίσης μην χάνει κάποια εξαγωγή στις εξατμίσεις. Μπορεί να χάνει πολύ λίγο, ίσα ίσα, και ακούγεται σαν τσικ-τσικ του κινητήρα, ενώ μόλις δουλέψει λίγο ζεσταίνεται και κάποια διαστολή το σταματάει. Κάνε μια δοκιμή σφιξίματος σε όλα τα παξιμάδια στις εξαγωγές.

Δοκίμασε επίσης αν ο ήχος αλλάζει όταν κρατάς τον συμπλέκτη πατημένο, μην έχεις απλά φθορά στον συμπλέκτη και ακούγεται μέχρι να ζεσταθεί-βραχεί με λάδι.

Ενας άλλος ύποπτος, είναι σπινθήρας που διαρρέει λίγο από μπουζόπιπα ή μπουζοκαλώδιο. Ιδιο ήχο τύπου τσικ-τσικ κάνει κι αυτό. Νύχτα, θα φαίνεται και η λάμψη της διαρροής.

Ξεχαρβαλωμένη καδένα εκκεντροφόρων, κάνει άλλο πρόβλημα, ο τεντωτήρας φτάνει στην μέγιστη διαδρομή του και πάλι δεν την τεντώνει, οπότε κάνει ήχο σαν να έχει χαλάσει ο τεντωτήρας. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα βλέπεις και μισό δόντι απόκλιση στα σημάδια στο χρονισμό εκκεντροφόρων-στροφαλοφόρου. Αν συμβαίνει αυτό, προσωρινή λύση που δίνανε οι μαστόροι, είναι κολλάγανε μια προέκταση (ένα παξιμάδι) στην άκρη του τεντωτήρα, οριστική και σωστή λύση βεβαίως-βεβαίως είναι να αλλαχθεί η καδένα.
    Τα έχω ελέγξει όλα τα παραπάνω και δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα.
    Τα λάδια που βάζω από την αρχή είναι Motul 5100 και έχουν αλλαχθεί αλλά το πρόβλημα παραμένει.
    Αυτό που υποπτεύομαι, επίσης, είναι η καδένα που κινεί την αντλία λαδιού.
    Θα ήθελα την άποψη κάποιου που να έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.
    CBF 600 SA

Παρόμοια θέματα

1. V-Storm 650 vs Cbf 600s
    από tzo80 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2014, 21:58
  2. Παράξενος ήχος. (CBF-600)
    από pentasteros στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2009, 01:01
  3. CBF 600 Service Manual
    από quirky9 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2007, 13:56
  4. Περίεργος ήχος από το μοτέρ; (CBF-600)
    από Pan_Londinium στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2007, 10:10
  5. cbf 600 04
    από wild_cat/anima στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2004, 11:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας