Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 47

Θέμα: CFMOTO 150NK

Νέο μέλος

CFMOTO 150NK

Καλησπέρα, σκοπεύω να πάρω ένα cfmoto 150nk του ΄19, με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ως πρώτη μηχανή και δεδομένου ότι δεν έχω εμπειρία, πέραν των μαθημάτων για δίπλωμα Α2. Σαν πρώτο μηχανάκι θεωρώ ότι είναι αρκετά καλό, εύκολα διαχειρίσιμο, με λίγα παραπάνω κιλά απ' ότι θα ήθελα βέβαια(150). Ωστόσο με προβληματίζει λίγο η μεταπώληση, καθώς έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη ακόμα για αυτή την μάρκα. Σίγουρα το γεγονός ότι είναι ήδη μηχανή πενταετίας δεν βοηθάει, οπότε η ερώτηση μου πρός εσάς είναι αν πιστευέτε ότι σε 1-1.5 χρόνο και με 10.000-15.000 χιλιόμετρα παραπάνω θα μπορεί να πουληθεί με μια χασούρα της τάξης των 300-400 ευρώ, ή αν ακόμα και αυτό θα είναι δύσκολο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sadikai Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα, σκοπεύω να πάρω ένα cfmoto 150nk του ΄19, με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ως πρώτη μηχανή και δεδομένου ότι δεν έχω εμπειρία, πέραν των μαθημάτων για δίπλωμα Α2. Σαν πρώτο μηχανάκι θεωρώ ότι είναι αρκετά καλό, εύκολα διαχειρίσιμο, με λίγα παραπάνω κιλά απ' ότι θα ήθελα βέβαια(150). Ωστόσο με προβληματίζει λίγο η μεταπώληση, καθώς έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη ακόμα για αυτή την μάρκα. Σίγουρα το γεγονός ότι είναι ήδη μηχανή πενταετίας δεν βοηθάει, οπότε η ερώτηση μου πρός εσάς είναι αν πιστευέτε ότι σε 1-1.5 χρόνο και με 10.000-15.000 χιλιόμετρα παραπάνω θα μπορεί να πουληθεί με μια χασούρα της τάξης των 300-400 ευρώ, ή αν ακόμα και αυτό θα είναι δύσκολο.

Αν θες γρήγορη μεταπώληση πας σε Ιαπωνικό και συγκεκριμένα Honda.

My 2 cents.
    The Dirty Harry

Boomer's corner Το avatar του/της D3300

Καλά κάνει και σε προβληματίζει.
    Ότι είπε ο από πάνω.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator

Αφού δεν έχεις πρότερη εμπειρία και θα είναι το πρώτο σου μηχανάκι σημαίνει ότι 90% θα το κρατήσεις αρκετό καιρό.
    Γιατί λοιπόν σε προβληματίζει από τώρα η μεταπώληση?

Αν το βρήκες σε καλή κατάσταση και τιμή,πάρτο.

Νέο μέλος
    Η μεταπώληση όσο καιρό και να το κρατήσω με απασχολεί γιατί φοβάμαι μην χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο όταν έρθει η ώρα.

Όσον αφορά τα Ιαπωνικά, έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε σε αυτή την κατηγορία; Η αλήθεια είναι ότι πέρα απ' το cbf 125 δεν έχω βρεί κάτι άλλο με τέτοιο στήσιμο(όχι παπί ή σκούτερ με λίγα λόγια). Επίσης προτιμώ κάτι σε 150cc γιατί πρόκειται να βγαίνω και εθνική και θεωρώ ότι τα 125 θα δυσκολεύουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Αν το πάρεις φθηνά,το πουλάς ακόμα φθηνότερα.Πες μας αν θες πόσο θα το αγοράσεις.Τα κινέζικα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό απαξίωσης,άλλα αφού θα το αγοράσεις μεταχειρισμένο, ήδη έχει απαξιωθεί περισσότερο από ένα αντίστοιχης χρονολογίας και κατάστασης γιαπωνέζικο, οπότε αφού τοχεις πάρει φθηνότερα,θα το πουλήσεις ακόμα φθηνότερα.Γι αυτό σε ρωτάω τι τιμή θα το πάρεις.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Ίσως και να σκέφτομαι λάθος, αλλά ένα CFMoto 150 του 19 που βλέπω στο car.gr. έχει 1600 ευρώ αγορά σήμερα.
    Τι μεταπωλητική αξία περιμένεις από ένα αρχικό κεφάλαιο των 1600 ευρώ;
    Και 600 ευρώ να το δώσεις σε ένα χρόνο τα 1000 ευρώ είναι περίπου 85 ευρώ το μήνα.
    85 ευρώ το μήνα για να έχεις μηχανή. Δεν μου φαίνεται τεράστιο το ποσό.
    Και αν την κρατήσεις παραπάνω, το κόστος (ανά μήνα) θα πέφτει..

Ακόμα κι αυτό που έγραψες (μην χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο) το βλέπω κάπως λάθος..
    Δεν αγοράζεις μηχανή 20 χιλιάρικα που μετά αναγκάζεσαι να την σκοτώσεις στα 10/12 γιατί δεν την αγοράζει κανένας. Δεν "κλείνεις" κεφάλαιο 20 χιλιάδων ευρώ σε ένα μηχάνημα, ούτε χάνεις 8 χιλιάρικα στην μεταπώληση.

Οπότε προσωπικά για αγορά 1600 ευρώ, το πόσο θα το δώσω όταν έρθει η ώρα (και εφόσον δεν το έχω διαλύσει πρώτα σαν άπειρος οδηγός) δεν θα με απασχολούσε καθόλου..

Προσωπικά πριν από 1 μήνα αγόρασα την πρώτη μου μηχανή. Ένα Honda 20ετίας για 1800 ευρώ. Για την ώρα του "ρίχνω" χρήμα (μιας και είμαι ενθουσιασμένος και θέλω να το "φτιάξω" στα γούστα μου). Δεν με απασχολεί καθόλου όμως αν αύριο το ρίξω κάτω και το διαλύσω, ούτε με νοιάζει αν σε περίπτωση που θελήσω να το αλλάξω σε 2-3 χρόνια θα πάρω 1000 ή 1500 ή 2000 ή 500 (και άσχετα με το πόσα χρήματα του έριξα ήδη). Είναι πολύ μικρό το κεφάλαιο για τέτοιες ανησυχίες..

My 3 cents, και αν είμαι λάθος, ζητώ συγγνώμη.

Edit - Υ.Γ.:
    Μακριά (πλέον) από εμάς, αλλά τα τσιγάρα που κάπνιζα μέχρι πριν από κάποιο καιρό ήταν πάνω/κάτω από 120 μέχρι 160 ευρώ το μήνα. Οπότε με σχεδόν τα μισά, έχεις μηχανή.. Είναι κι αυτό ένα άλλος τρόπος να δεις τα πράγματα!
    (Το τσιγάρο το έκοψα πλέον )
    Τελευταία τροποποίηση από Phantom; 29/10/2024 στις 10:45.

Νέο μέλος
    1600

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Κανε του παζάρι στα 1350 και βουρ στον πατσά.

Νέο μέλος
    Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε για μεγάλο ποσό επομένως το πρόβήμα της μεταπώλησης είναι δευτερεύον. Απλά θέλω να ακούσω και την γνώμη ατόμων που γνωρίζουν, αν ουσιαστικά έχει νόημα να πάρω κάτι φθηνό χωρίς καλή μεταπώληση, αλλά που ταιριάζει στα γούστα μου, ή αν είναι καλύτερο να κάνει κάποιους συμβιβασμούς και να πάρω κάποιο παπί ή σκούτερ με καλή μεταπώληση, και να έχω έτσι καλύτερες συνθήκες για την αγορά του επόμενου(και μάλλον) μεγαλύτερου.

Αν (ας πούμε) μπορούσες να πάρεις σήμερα μία καινούργια μοτοσικλέτα του κουτιού με κόστος κοντά στα 8-9 χιλιάρικα, τότε μετά από ένα χρόνο θα είχες χασούρα το λιγότερο ένα χιλιάρικο.

Με απλά λόγια.. Το συνολικό κόστος της μοτοσικλέτας που κοιτάζεις θα μπορούσε να είναι η "χασούρα" για κάποιον άλλο σαν κι εσένα που θα επέλεγε να αγοράσει κάτι του κουτιού.

Μην σκέφτεσαι την μεταπωλητική αξία αυτού του κεφαλαίου.

Για την αξιοπιστία και την εύκολη πρόσβαση σε ανταλλακτικά και συνεργεία να ανησυχείς..

Νέο μέλος
    Υπάρχει θέμα ως πρός αυτό το κομμάτι για τα cfmoto?

Παλαιό μέλος
    Μου φαινονται πολλα τα 1600. Τα κινεζικα μηχανακια γενικα τα επιλεγει κοσμος που θελει τη σιγουρια της εγγυησης αλλα δεν του φτανουν τα λεφτα για κατι απο το πανω ραφι. Με το που βγαινει εκτος εγγυησης μια τετοια μηχανη χανει μεγαλο μερος της ηδη χαμηλης μεταπωλητικης αξιας.

Επειδη ειδα την αγγελια, πρεπει να σκεφτεις και κατι αλλο. Ναι μεν εχει ελαχιστα χιλιομετρα, αλλα μιλαμε για μηχανη πεντε χρονων. Τι εχει κανει στο ενδιαμεσο η ιδιοκτητρια και τι εχει αλλαξει απο τα αναλωσιμα; Μηπως εχει εφησυχαστει στο οτι δεν εχει κανει χιλιομετρα και μιλαμε για μια μηχανη που εχει κανει μονο μια αλλαγη λαδιων μετα το στρωσιμο; Ειναι πολυ πιθανο σεναριο... Αν ισχυει αυτο μιλαμε για ενα μηχανακι που θα θελει αλλαγη σε ολα τα υγρα και καινουρια λαστιχα. Δεν ειναι απιθανο να θελει και καμια αλλαγη σε τσιμουχες αναρτησης αν εχουν ξεραθει απ΄την ακινησια. Κανε λοιπον μια ερωτηση για το ιστορικο συντηρησης (παιζω 5€ οτι θα εχει κανει μονο το σερβις των 1000χλμ) και ελα να τα ξαναπουμε.

Υπάρχει θέμα ως πρός αυτό το κομμάτι για τα cfmoto?
    Δεν ξέρω. Ξέρω όμως οτι π.χ. η Voge αν και έχει φιλότιμη αντιπροσωπεία, έχει μεγάλες καθυστερήσεις στην εισαγωγή ανταλλακτικών.
    Επίσης ξέρω οτι εκτός κάποιων (λίγων) μεγάλων πόλεων, δύσκολα θα βρεις συνεργείο που να ξέρει (και όχι "ξέρει") να βάλει χέρι στα περισσότερα Κινέζικα. Οπότε αν μένεις επαρχία, αυτό αυτόματα είναι ακόμα ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου.

Όλα αυτά πρέπει να τα συνεκτιμήσεις.

Για πιο συγκεκριμένα πάνω στα CFMoto, θα σου απαντήσουν λογικά άλλοι που ξέρουν περισσότερα από μένα.

Νέο μέλος
    Ωραία για να διευρύνω λοιπόν λίγο την συζήτηση, για νέο οδηγό, με budget μέχρι 3.500ε, τι θα προτείνατε, είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο, ιδανικά 150cc, μαξ 200, και με στήσιμο μοτοσυκλέτας;

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CFMOTO - Γενικό chat
    από athletico στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 238
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2025, 13:32
  2. CFMOTO 250NK
    από cfloratos στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 239
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2023, 04:10
  3. CFMOTO 400GT
    από lleonidas στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2023, 20:34
  4. CFMOTO 400 GT και ΝΚ
    από lleonidas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 27/10/2019, 19:16
  5. CFMOTO 650 MT
    από lleonidas στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2019, 15:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •