Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 99

Θέμα: Επιλογή πρώτης μηχανής, αναβατης σε απόγνωση

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    . Σε καθαρά χρηματικό κόστος, μου φαίνεται καλύτερο από το να πρέπει να βάλω για πούλημα καινούργιο μηχανάκι που ενώ με ενθουσίασε στην πρώτη βόλτα, άγουρος γαρ, μόλις του πήρα τον αέρα κατάλαβα ότι δεν μου κάνει. Αντίστοιχα, σκεφτόμουν ότι ένα χρεπι enduro θα ήταν καλή επιλογή για κάτι ελαφρύ ώστε ακόμη κι αν αγκαλιάσω κάνα κορμό, να κλαίω μόνο τα παΐδια μου κι όχι ένα καινούργιο μηχανάκι.
    Ψάξε ένα ΧΤ600 με 1.5 χιλιάρικο μαξ -άντε 2 αν είναι μπιμπελό-να κάνεις την δουλειά σου,να μάθεις τα βασικά ,να κάνεις τις ''εντουράδες'' σου και μετά από λίγο καιρό θα ξέρεις μόνος σου τι θέλεις.
    Λέω ΧΤ για διάφορους λόγους που θα αναλύσω παρακάτω.
    Είναι στο μπάτζετ παπιού όπως αυτά που κοιτάς,είναι αερόψυκτο που σημαίνει πως οι πιθανότητες βλάβης σε ένα σύστημα ψύξης με ψυγείο (αντλίες,θερμοστάτες κτλ) δεν υπάρχουν.
    Δεν έχει ηλεκτρονική αντλία βενζίνης- εκεί να δεις κλάμα.
    Είναι πολύ πιο ελαφρύ από τα παραπάνω.
    Θα κάνεις τις βουνίσιες σου άνετα.
    Γενικά user friendly όχημα.
    Φυσικά έχει και πολλά - ,τα περισσότερα αφορούν το είδος του οχήματος και όχι το συγκεκριμένο μοντέλο.Το βασικότερο είναι πως δεν μπορεί να ταξιδέψει με μεγάλες ταχύτητες στην Εθνική
    λόγο θέσης οδήγησης και αέρα .
    Η έλλειψη ABS επίσης είναι ένα θέμα αλλά όλα τα **χρέπια ερμμ εννοώ οχήματα που σε έβαλές δεν έχουν επίσης.
    Το ΧΤ 660 ακόμα καλύτερο αν ανέβεις σε μπάτζετ και φυσικά μακάρι να πάρεις Τενερε 700.

Σκέψου καθαρά ΕΣΥ τι χρειάζεσαι, δεν λέει να πάρεις όχημα που ταξιδεύει καλά ( προστασία αέρα το βασικότερο) επειδή θα κάνεις - και αν κάνεις κιόλας- 1-2 μεγάλες βόλτες τον χρόνο δικάβαλο .
    Ιωάννινα-Λαμία πας με το ΙΧ σου με την σύντροφό σου παρέα,καφεδάκι μουσικές χαβαλές όλα καλά.

**μην κολλάς στην λέξη χρέπια, και εγώ παρόμοιο καβαλάω,καλές βόλτες.
    when life gets complicated... i ride.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Τα λέω χρεπια γιατί εκ των πραγμάτων ένα τόσο παλιό όχημα, έχει περισσότερες πιθανότητες να θέλει και περισσότερα μαζέματα. Παρόλα αυτά δεν τα υποτιμώ καθόλου, καθότι έχουν γράψει την δίκης τους ιστορία και μάλιστα κάποια εξ αυτών συνεχίζουν ακάθεκτα.

Για το XT τώρα, ο μόνος λόγος που δεν το κοίταξα ποτέ ήταν γιατί δεν παρέχει προστασία από τον αέρα και σκεφτόμουν ότι θα με αποκλείσει στον Παρνασσό/Ελικωνα ενώ ένα από τα μεγαλύτερα γερόντια θα μπορούσε να με πάει στην παραδίπλα περιφερεια ή ακόμη και σε κάνα χωμάτινο εκτός χώρας.
    Ίσως πάλι να έχω δει πολλά adventure βίντεο και την έχω πιστέψει ότι θα κάνω τον γύρο της Ρουμανία σαν το mega test on/off το ερχόμενο καλοκαίρι όταν ακόμη δεν έχω πάει μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς

Παλαιό μέλος
    εχεις ενα δεκαρικο και κοιτας μηχανακια που ειναι για αποσυρση. γιατι?

Παλαιό μέλος
    Όχι ένα Tenere 700 κύριε?
    To CRF 300 μου φαίνεται υπερβολικά χωμάτινο και ειδικά το ψηλό του φτερό με τρομάζει για το πως θα πηγαίνει στην Ιονία Οδό και τις υπόλοιπες εθνικές. Από την Honda ξεχώρισα μόνο το NX 500.

Ποιος ειναι ο λόγος που είστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στα «χρέπια»; Ειδικά αν όντως είναι από σέρβις, σκεφτόμουν να το κρατήσω μέχρι να μάθω, να δω και τι με βολεύει και μετά αν δω ότι τα βλέπει κωλυόμενα, το σκοτώνω ή το αφήνω στο υπόγειο μέχρι να σβήσει ο Ήλιος. Σε καθαρά χρηματικό κόστος, μου φαίνεται καλύτερο από το να πρέπει να βάλω για πούλημα καινούργιο μηχανάκι που ενώ με ενθουσίασε στην πρώτη βόλτα, άγουρος γαρ, μόλις του πήρα τον αέρα κατάλαβα ότι δεν μου κάνει. Αντίστοιχα, σκεφτόμουν ότι ένα χρεπι enduro θα ήταν καλή επιλογή για κάτι ελαφρύ ώστε ακόμη κι αν αγκαλιάσω κάνα κορμό, να κλαίω μόνο τα παΐδια μου κι όχι ένα καινούργιο μηχανάκι.
    Συγνώμη που θα το πω αλλα ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα μηχανής και παθητικής ασφαλείας αυτής δεν μου δείχνει ότι είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο βήμα, και πάλι σου ζητώ συγνώμη αλλά η μηχανή για να πας και να γυρίσεις πάλι στο σπίτι σου και στην οικογένεια σου απαιτεί τρομερή υπομονή και αυτοσυγκρατηση στον ενθουσιασμό σου, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τα 27 χρόνια που έχω μηχανή ήμουν πάντα ο τελευταίος στην βόλτα και πότε δεν ξεπέρασα τα όρια μου.
    Γιατί αν αγκαλιάσεις όπως λες τον κόρμο στα παπαρια σου το μηχανάκι αυτά είναι σίδερα που δεν τα περιμένει κανείς πίσω
    Σου εύχομαι να πάρεις γρήγορα αυτό που επιθυμείς αλλά να το σέβεσαι και να το φοβάσαι ταυτόχρονα
    Τελευταία τροποποίηση από Nomand; 12/11/2024 στις 22:56.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    Γιατί δεν ξέρει αν είναι για αυτόν η φάση μοτοσυκλέτα θα πω και πολύ καλά κάνει αν με ρωτάς.
    The Dirty Harry

Όπως είπε και ο Dirty Harry, διότι το ξανασκέφτηκα μετά τις λίγες βόλτες που έκανα και διαπίστωσα ότι με διακατέχει ένας ενθουσιασμός που είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Πάνω στην τρέλα μου να αποκτήσω ένα μηχανάκι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει έχει σημασία, μου φαίνονται όλα τέλεια. Και κατά δεύτερον, μην έχοντας ουσιαστική εμπειρία από μοτοσικλέτες και καταλαβαίνοντας περισσότερο τις δυνατότητες της καθεμιάς, αρχίζω να βλέπω ότι άλλο το τι πιστεύω ότι θέλω και άλλο το τι πραγματικά χρειάζομαι.
    Το πολύ πολύ να έρθω σε καμία μοτομάζωξη της σελίδας με το Τσάλλυ του παππού μου!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nomand Προβολή μηνύματος
    Συγνώμη που θα το πω αλλα ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα μηχανής και παθητικής ασφαλείας αυτής δεν μου δείχνει ότι είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο βήμα, και πάλι σου ζητώ συγνώμη αλλά η μηχανή για να πας και να γυρίσεις πάλι στο σπίτι σου και στην οικογένεια σου απαιτεί τρομερή υπομονή και αυτοσυγκρατηση στον ενθουσιασμό σου, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τα 27 χρόνια που έχω μηχανή ήμουν πάντα ο τελευταίος στην βόλτα και πότε δεν ξεπέρασα τα όρια μου.
    Γιατί αν αγκαλιάσεις όπως λες τον κόρμο στα παπαρια σου το μηχανάκι αυτά είναι σίδερα που δεν τα περιμένει κανείς πίσω
    Σου εύχομαι να πάρεις γρήγορα αυτό που επιθυμείς αλλά να το σέβεσαι και να το φοβάσαι ταυτόχρονα
    Καταρχας δεν νομίζω ότι χρειάζονται συγγνώμες. Στον γραπτό λόγο οι παρερμηνείες είναι δεδομένες και η ανωνυμία/απροσωπία δυσχαιρνει την κατάσταση.
    Ανέφερα το αγκάλιασμα του δέντρου, πρώτον διοτι την έχω πατήσει με snowboard και δεύτερον διότι ξέρω πως όσο με συνεπαίρνει το Tenere και το κάθε αντίστοιχο δυνατό μηχανάκι, άλλο τόσο θα δυσκολευτώ να το κουμαντάρω. Ενώ πιθανολογώ, μέσα στην ασχετοσύνη μου, πως ένα παλιότερο, λιγότερο δυνατό, μιας που θα έχει χάσει και κάποια ιπποδύναμη, θα με βάλει πιο ομαλά στην μοτοσυκλέτα. Θα έχει λιγότερα έως καθόλου βοηθήματα και θα με βοηθήσει να μάθω περισσότερα από το να βγω στον δρόμο ή στο βουνό με ένα σύγχρονο, μεγάλο κι ακριβό εργαλείο το οποίο πιθανόν να μην μάθω και ποτέ σωστά. Και όπως ανέφερα παραπάνω, αν διαπιστώσω ότι δεν μου κάνει και θέλω καθαρό βουνίσιο, καθαρό ασφάλτου ή κι απολύτως τίποτα, θα βγω λιγότερο χαμένος.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Όπως είπε και ο Dirty Harry, διότι το ξανασκέφτηκα μετά τις λίγες βόλτες που έκανα και διαπίστωσα ότι με διακατέχει ένας ενθουσιασμός που είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Πάνω στην τρέλα μου να αποκτήσω ένα μηχανάκι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει έχει σημασία, μου φαίνονται όλα τέλεια. Και κατά δεύτερον, μην έχοντας ουσιαστική εμπειρία από μοτοσικλέτες και καταλαβαίνοντας περισσότερο τις δυνατότητες της καθεμιάς, αρχίζω να βλέπω ότι άλλο το τι πιστεύω ότι θέλω και άλλο το τι πραγματικά χρειάζομαι.
    Το πολύ πολύ να έρθω σε καμία μοτομάζωξη της σελίδας με το Τσάλλυ του παππού μου!

Καταρχας δεν νομίζω ότι χρειάζονται συγγνώμες. Στον γραπτό λόγο οι παρερμηνείες είναι δεδομένες και η ανωνυμία/απροσωπία δυσχαιρνει την κατάσταση.
    Ανέφερα το αγκάλιασμα του δέντρου, πρώτον διοτι την έχω πατήσει με snowboard και δεύτερον διότι ξέρω πως όσο με συνεπαίρνει το Tenere και το κάθε αντίστοιχο δυνατό μηχανάκι, άλλο τόσο θα δυσκολευτώ να το κουμαντάρω. Ενώ πιθανολογώ, μέσα στην ασχετοσύνη μου, πως ένα παλιότερο, λιγότερο δυνατό, μιας που θα έχει χάσει και κάποια ιπποδύναμη, θα με βάλει πιο ομαλά στην μοτοσυκλέτα. Θα έχει λιγότερα έως καθόλου βοηθήματα και θα με βοηθήσει να μάθω περισσότερα από το να βγω στον δρόμο ή στο βουνό με ένα σύγχρονο, μεγάλο κι ακριβό εργαλείο το οποίο πιθανόν να μην μάθω και ποτέ σωστά. Και όπως ανέφερα παραπάνω, αν διαπιστώσω ότι δεν μου κάνει και θέλω καθαρό βουνίσιο, καθαρό ασφάλτου ή κι απολύτως τίποτα, θα βγω λιγότερο χαμένος.
    Φίλε μου για σοβαρό χώμα και άσφαλτο κανένα δεν είναι .
    (Το Tenere ίσως αλλά και πάλι)
    Το Transalp 650 που ακούω παραπάνω είναι χωρίς ABS και με καρμπυρατερ.
    Δεν θα το αγόραζα το 2024.

(+ ότι είναι βαρύ μηχανάκι και ψόφιο μοτερικά)

Δες το Versys 300 νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για σένα και δεν θα χάσεις χρήματα στην μεταπώληση.
    Λίγα κυβικά , εύκολο στον όγκο, αλλά όχι αμελητέο ώστε να σε μάθει σε τέτοιου τύπου διαστάσεις μηχανής και 40 άλογα που το κάνει ιδανικά σβέλτο για να μπεις στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Τυχαία αγγελία εδώ
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Φίλε πολύ την πολυψειριζεις την μαϊμού,κι έχεις πελαγωσει.Εχεις πιάσει τα πάντα,από καινούργια,από μεταχειρισμένα ,από χρεπια,από χώμα, από Στρητ από μικρά,από μεγαλα.Αν είναι το πρώτο σου μηχανάκι, πάρε κανά σκουτερακι 125αρι στην αρχή για να μάθεις,για να προλάβεις με ασφάλεια να πας και στα επόμενα.Γνωμη μου.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Δες το Versys 300 νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για σένα και δεν θα χάσεις χρήματα στην μεταπώληση.
    Λίγα κυβικά , εύκολο στον όγκο, αλλά όχι αμελητέο ώστε να σε μάθει σε τέτοιου τύπου διαστάσεις μηχανής και 40 άλογα που το κάνει ιδανικά σβέλτο για να μπεις στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Τυχαία αγγελία εδώ
    εξαιρετικη επιλογη. αν πας σε καινουργιο παντως το RE450 ειναι επισης πολυ καλη επιλογη. μαλλον η καλυτερη.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Για καινούργιο πάρε αυτό που σου αρέσει περισσοτερο να βλέπεις με προϋπόθεση να μην ανέβεις πάνω από το ανώτατο όριο της Α2 (ανεξαρτήτως αν έχεις απεριόριστο).

Αν πας για μεταχειρισμένο, λαβέ υπόψη αυτα που περιέγραψε ο sam4g

Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις διάθεση να ασχοληθείς, τα μοντέλα που είναι πιο φιλικά για τον αρχάριο αλλα και για να βάλεις χέρι με όσο δυνατό λιγότερα μηχανικά μέρη και συνάμα αξιόπιστα στον χρόνο είναι τα παρακάτω: xf650/xt500e-600e/dominator 650/fmx650

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Για το XT τώρα, ο μόνος λόγος που δεν το κοίταξα ποτέ ήταν γιατί δεν παρέχει προστασία από τον αέρα και σκεφτόμουν ότι θα με αποκλείσει στον Παρνασσό/Ελικωνα ενώ ένα από τα μεγαλύτερα γερόντια θα μπορούσε να με πάει στην παραδίπλα περιφερεια ή ακόμη και σε κάνα χωμάτινο εκτός χώρας.
    Ίσως πάλι να έχω δει πολλά adventure βίντεο και την έχω πιστέψει ότι θα κάνω τον γύρο της Ρουμανία σαν το mega test on/off το ερχόμενο καλοκαίρι όταν ακόμη δεν έχω πάει μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς
    Αν νομιζεις οτι με το ΧΤ θα τρωες ξυλο απο τον αερα ενω με το KLE 500 οχι, κανεις λαθος. Αναλογα δε με τις παρεμβασεις που εχει κανει ο προηγουμενος, σελα, ζελατινα, κλπ παιζει να ειναι χειροτερα πανω απο μια ταχυτητα

Επισης δικαβαλο ταξιδι με μηχανες 20 και βαλε ετων με ποσα φανταζεσαι να πηγαινεις ωστε να θες προστασια; Α, με εξαιρεση αμιγως τουριστικες μηχανες, η οποια προστασια απο τον αερα αφορα μονο τον οδηγο, ο συνεπιβατης τρωει ξυλο αλυπητο ανεξαρτητως αν φυσαει. Το οποιο προξενει γρηγορη κουραση η οποια απαιτει συχνες στασεις. Καπου εκει θυσιαζεις 15-20 χαω στην ταχυτητα ταξιδιου ή ακομα καλυτερα φευγεις απο τον αυτοκινητοδρομο και πας απο τους μεσα δρομους που ολες αυτες οι παλιες μηχανες αισθανοντα πολυ καλυτερα.

Το ΤΕΝΕRE ειναι παρα πολυ καλο για ταξιδι σε χωματινο τερεν ,αυτο που λενε εκδρομικο εντουρο αλλα θελει εμπειρια και χερια, οχι να εισαι καθιστος στην σελα, σφιγγοντας το τιμονι που κλωτσαει στις πετρες νομιζοντας οτι θα πεσεις καθε 20 μετρα.

Βρες ενα 300ρι, θες Versys, θες crf 300, που ειναι ελαφρια, χωρις πολλη δυναμη και ειναι σχολεια να μαθεις, κρατα τα κανα χρονο και μετα θα ξερεις αν θες να ξαναπατησεις χωμα ή μονο ασφαλτο ή ασε καλυτερα με το αμαξι και την βερμουδιτσα μου ακουγοντας μουσικη

Μέλος
    εξαιρετικη επιλογη. αν πας σε καινουργιο παντως το RE450 ειναι επισης πολυ καλη επιλογη. μαλλον η καλυτερη.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για commuting, ταξίδια μονός και αν έχεις υπομονή και διπλός.
    Ίσως είναι το πιο εύκολο στο χώμα από άλλα της κατηγορίας.
    Εγώ θα απέφευγα μία μεταχειρισμένη μηχανή εκτός και αν γνωρίζεις αρκετά από μηχανικά θέματα και πιάνουν τα χέρια σου ή έχεις γνωστούς/φίλους που μπορούν να σε βοηθήσουν.
    Τυχόν προβλήματα μπορεί να σου χαλάσουν τη διάθεση και να στοιχίσουν αρκετά χρήματα. Με το καινούριο τουλάχιστον έχεις την εγγύηση.

https://www.bikeit.gr/gia-moto-diafo...oteri-timi?m=1

500 ευρω κατω στα 5.890 το cf moto mt 700

Επειδή τις τελευταίες μέρες διαβάζω για προβλήματα στο σασί του RE, μαλλον θα πάω σε ένα μεταχειρισμένο Versys 300x που βρήκα σε καλή τιμή. Πρέπει να όντως να χαλαρώσω και απλώς να καβαλήσω ένα. Μόλις το μάθω στην άσφαλτο, σιγά σιγά θα αρχίσω να βγαίνω και στο χωμα να δω τι γίνεται. Δεν θα πάω και στην Γκαμήλα με αυτό, έστω τους αγροτικούς δρόμους θέλω να τους δω.

Όσο για τα μηχανολογικά, δεν με πειράζει. Στο αυτοκίνητο ότι μπορεί να γίνει στο σπίτι, το κάνω μόνος μου. Σε αγροτικα εργαλεία τύπου βενζινοπρίονο κτλ, το ίδιο. Ε τώρα άμα τα δω σκούρα, ας πάει και στο συνεργείο
    Τελευταία τροποποίηση από Peterjackson; 13/11/2024 στις 15:01.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Πρώτη μηχανή? Θα σου έλεγα να ξεχάσεις τα καινούργια. Πάρε ένα μτχ να μάθεις τι θες, πως το θες και πως ταξιδεύεις με μηχανή. Έχε υπόψη σου ότι θα έχεις κάποιες τούμπες (εάν προσέχεις και είσαι και λίγο τυχερός, θα είναι ελαφρές και με υλικές ζημιές μόνο). Θα σου πρότεινα ένα τρανσαλπ ή κάτι παρόμοιο, που πάει παντού και δεν θα μάθεις τι σημαίνει νέος οδηγός και πολλά άλογα, με άσχημο τρόπο. Ένα τέτοιο μηχανάκι θα σε βοηθήσει να βρεις και το τι θες, ώστε η επόμενη μοτοσικλέτα σου να είναι αυτή που θα σε καλύψει στο μέγιστο

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. βοήθεια για επιλογή πρώτης μηχανής!
    από virelai στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2014, 21:15
  2. Επιλογή Πρώτης Μηχανής
    από erebus στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2014, 16:59
  3. Επιλογή πρώτης μηχανής!
    από makois στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2010, 12:50
  4. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2009, 00:42
  5. Βοηθεια παιδες,για επιλογη πρωτης μηχανης
    από gatoupardos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2008, 20:02

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ