1. Από το φινίρισμα και την όψη που είναι σαν λουκέτο 0,50€ από το ΚΨΜ.
2. Προφανώς στην αντοχή και το βάρος.
3. Αλουμίνιο ή κράμα αλουμινίου και μαγνησίου.
1. Από το φινίρισμα και την όψη που είναι σαν λουκέτο 0,50€ από το ΚΨΜ.
2. Προφανώς στην αντοχή και το βάρος.
3. Αλουμίνιο ή κράμα αλουμινίου και μαγνησίου.
1)το φινιρισμα εχει να κανει με την ποιοτητα του λιωμενου μεταλλου,η απο την τελικη κατεργασια του τελικου ψυχρου μεταλλου
2)οταν ενα μεταλλο λυωσει για να ανακυκλωθει,εχει σημασια αν το αρχικο υλικο ηταν σε ρινισμα ή σε κομματι?
3)επι ιδιων(χαλυβα ας πουμε) χρησιμοποιημενων πρωτογενων μεταλλων προς ανακυκλωση υπαρχουν ποιοτητες ,η χρησιμοποιουν το σκραπ οπως ειναι,αρκει να ειναι χαλυβας?
1. Δεν είναι λιωμένο και ανακυκλωμένο μέταλο, είναι πεπιεσμένα ρινίσματα, δες στο YouTube περί τίνος πρόκειται.
2. Προφανώς όχι.
3. Δεν κατάλαβα την ερώτηση.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο. Πρακτικά θα ντρεπόμουν αν με έβλεπε κάποιος γνωστός μου να το οδηγάω. Τα περί ποιότητας ας τα κρίνουν αυτοί που τα αγοράζουν. Αν είναι ευχαριστημένοι εμένα δεν μου πέφτει λόγος και ας είναι και φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πιγκάλ (σκατοσπρώχτες για τους μη μυημένους).
Πάντως μην ξεχνάμε ότι η αξιοπιστία στην Ινδία έχει άλλη έννοια από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δεν τους νοιάζει αν τρέχει ή καίει λάδια, συμπληρώνουν
Δεν του νοιάζει αν κόπηκε το σασί το κολλάνε
Δεν τους νοιάζει αν καίγονται τα φλας, γιατί δεν τα χρησιμοποιούν
Αυτό που τους νοιάζει είναι να μπορεί να επισκευάζεται στο πόδι και να μην μένει ακίνητο για μεγάλο διάστημα λόγο σοβαρών προβλημάτων.
Αυτό δεν είναι δικιά μου κουβέντα, την έχω κάνει με έναν Ινδό(από την Αγγλία) στο Μαυροβούνιο καθώς ο Γαύρος ρέμβαζε τους βουνοκορφές![]()
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Δεν έφτασα από αυτό που δείχνεις και είναι λίγο αγενές να προσπαθείς να πατρονάρεις τον άλλο "δείχνοντας"
ως μοναδικό δρόμο της λογικής του κάτι εμφανώς παράλογο.
Καλύτερα να ρωτήσεις τον συνφορουμίτη με ποια δεδομένα ονομάζει σκουπίδι μια προσπάθεια που φαίνεται και ακούγεται
πολύ καλύτερη από μεγάλων εταιρειών.
Στο προηγούμενο μήνυμα είμαι πολύ ξεκάθαρος όσον αφορά τι βλέπω σε αυτή, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.
Δεν έχω αρνητικά δεδομένα. Οι μοτοσυκλέτες από ινδία από το 1995 μέχρι σήμερα δεν μου έδωσαν ποτέ την αίσθηση πως είναι σκουπίδια.
Πως να μιλήσω αρνητικά;
Για να μην παρεξηγηθώ, σκουπίδι, δηλαδή κάτι που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν άνθρωπος, που είναι λάθος κατασκευασμένο, από υλικά που προκαλούν πρόβλημα σε αυτό, με λάθος διαδικασίες κ.λπ. θεωρώ τα URAL, μερικά Harley όπως τα Ironhead, τις Vespa μετά τα πρωτότυπα του Hofmann γύρω στο'70 και μέχρι τις τετράχρονες..
Έχω όμως δεδομένα, γνωρίζω καλά τα προβλήματα στις κατασκευές αυτές.
ρε το Γιανναρα* το σοφιστή...που πσαχνε συμπαντικές αλήθειες στα όρη στ'αγρια βουνά...
Στα του θέματος εμένα το μηχανάκι μαρεσει οπτικά καθώς η στάμπα μου θυμίζει το μηχανάκι που με έτρεχε ο πατέρας μου στα νήπια και κάπνιζε σα τσιμινιερα. λουρπακ
το γεγονός ότι σταει σα να κατουριεται άπαξ και το βάλεις μπροστά, το λες και λίγο deal breaker.
oh well, από πίτα που δε θα φας, τι σε νοιάζει κι αν καεί;
* το sanktusan, γιατί τσιμπάνε διαφόροι περίεργοι![]()
Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 18/11/2024 στις 19:34.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Δεν σε ενδιαφέρει αλλά την έχεις μελετήσει και γνωρίζεις ότι είναι σκουπίδι σε βαθμό να μην έχεις θέμα να το υποστηρίξεις δημόσια.
Χωρίς καμία επιθυμία να κοντραριστώ, θα ήθελα πολύ να πεις για ποιο λόγο θα ντρεπόσουν να σε δει κάποιος γνωστός σου με αυτό.
Τι πιστεύεις πως επικοινωνεί η εικόνα του;
Πως βλέπεις ανταγωνιστικά μοντέλα με αντίστοιχο ύφος όπως το cb350 '25;
Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 18/11/2024 στις 19:15.
Κάπου μπερδευτήκαμε, πιθανόν να το έθεσα λάθος.
Διαφωνώ και με τους 2 σας, απλά απάντησα σε εσένα γιατί με εσένα έχουμε ανταλάξει και 2 κουβέντες.
Πως μπορείς να δες ότι κατι είναι σκουπίδι αν δεν το έχεις δει από κοντά και δεν το έχεις καβαλήσει;
αλλά
Πως μπορείς να λες πως όλα δείχνουν ποιότητα στην κατασκευή από τις φωτογραφίες και μόνο;
Αν με ρωτάς; Δεν θα το έπαιρνα.
Γιατί;
Jawa ήταν μία ιστορική εταιρία. Πλέον όχι.
Γιατί βρέθηκε μία άλλη εταιρία (δεν μας ενδιαφέρει από ποια χώρα) και απλά αντέγραψε το design μετά από πολλά χρόνια προσπαθώντας να προσθέσει τη σημερινή μηχανολογία πάνω του.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συνέχεια τις εταιρίας (τουλάχιστον στη Ευρώπη και στην δική μας μοτοσυκλετιστική ιστορία). Ποτέ δεν θα γίνει Jawa, θα είναι πάντα μια απλή κόπια.
Οι κόπιες δεν έχουν προσωπικότητα ούτε ταυτότητα, θα είναι πάντα κόπιες.
Αν φτάσουμε και στο θέμα τις αξιοπιστίας, είναι όλα σχετικά.
Τίποτα δεν είναι σκουπίδι και όλα είναι, ανάλογα τη χρήση κα τις απαιτήσεις.
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Δεν χρειάζεται να μελετήσω κάτι. Είδα τις φωτό και δέκα δευτερόλεπτα από το βίντεο, εκεί που στάζει. Τί άλλο να δω. Για να καταλάβεις το ποιόν αυτών των ανθρώπων, δεν έκαναν καν τον κόπο να γυρίσουν ξανά το πλάνο ή έστω να το κόψουν στο μοντάζ. Δεν τους νοιάζει.
Το ότι συγκρίνεις μηχανές 100 χρόνων (Ironhead) με τα σημερινά δεδομένα και μάλιστα να θεωρείς σκουπίδι τα Ural που την εποχή τους ανταγωνιστικές μηχανές σε αγώνες αντοχής εκτός δρόμου μου δείχνει ότι τα μέτρα και τα σταθμά σου είναι εντελώς λάθος. Ακόμα και σήμερα είναι πολύ καλές μοτοσυκλέτες, δεν έχουν την μοντέρνα σχεδίαση και τα εξωτικά υλικά και ηλεκτρονικά άλλων μηχανών αλλά είναι στιβαρές και αξιόπιστες. Οι δε Ουκρανικές Dnpro, αντίγραφα Ural, υπάρχουν και δουλεύουν ακόμα και σήμερα και μάλιστα θεωρούνται συλλεκτικές. Για τα δε φορτηγά δεν λέω, απλά δες τα στο YouTube να κουβαλάνε κορμούς δέντρων στην Γεωργία.
Για ποιο λόγο θα ντρεπόμουν; Διότι θεωρώ γελοίο όλο αυτό που πρεσβεύει, να το παίζεις Paul McCartney το 2024 με δήθεν μούσια και δερμάτινο από το Ali express. Οι συγκεκριμένες δε μηχανές, ήταν κακές ακόμα και στην εποχή τους. Μαζί με αυτήν την αηδία έβγαιναν εξαιρετικές για την εποχή μηχανές, με υλικά για να αντέχουν μια ζωή, με ότι καλύτερο είχαν τα εργοστάσια,
To μοντέλο της Honda δεν το ξέρω καν αλλά λογικά είναι αντιγραφή κάποιας αντίστοιχα κακής μοτοσυκλέτας του 1980. Οπότε ότι και στην προηγούμενη παράγραφο. Μαζί με αυτήν την αηδία έβγαιναν εξαιρετικές για την εποχή μηχανές, με υλικά για να αντέχουν μια ζωή, με ότι καλύτερο είχαν τα εργοστάσια, με ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά είχαν κλπ.
Για να κλείσει το θέμα, οι απόψεις μου αφορούν μόνο εμένα, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει όπως θεωρεί καλύτερα στο πλαίσιο του κοσμίου και του λογικού. Τώρα κάποιοι που ονειρεύονται Κινέζους και ινδούς που θα κλείσουν Ιάπωνες και Ευρωπαίους, μπορούν να συνεχίσουν ον ύπνο τους, θα τους ειδοποιήσω όταν καταφέρουν να φτιάξουν τον ψεκασμό τους και να βγάλουν μηχανές που κιλά και κυβισμός να συνάδουν.
Υγ. Σε όποιο βίντεο με κινεζομηχανη δω, ακούω συνέχεια: το μηχανάκι αυτό, το μηχανάκι εκείνο, το μηχανάκι έτσι, το μηχανάκι αλλιώς, το μηχανάκι το μηχανάκι το μηχανάκι. Και μιλάει για 800 κυβικά και 250 κιλά μηχανή. Συνήθεια μάλλον από το Dayang που καλούσε πριν.
Τελευταία τροποποίηση από D3300; 20/11/2024 στις 08:51.
I'm diagonally parked in a parallel universe.
https://www.facebook.com/panagiotis.hatzis.9
https://www.youtube.com/watch?v=rB6OlJqV1rQ