Καλημέρα σε όλους τους X-Max riders!
Δημοσιεύω εδώ γιατί δεν είδα να υπάρχει κατηγορία για scooters / X-Max στο τμήμα της Yamaha. Αν μου ξ ή είμαι σε λάθος μέρος, ζητώ συγγνώμη και παρακαλώ πείτε μου πού να πάω ή μεταφέρετε το θέμα εκεί.
Στο X-Max 250 μου (μοντέλο/αγορά 2011) ο δείκτης θερμοκρασίας άρχισε να ανεβαίνει πάνω από τη μεσαία ένδειξη, κάτι που δεν έκανε ποτέ στο παρελθόν. Το είχα παρατηρήσει να γίνεται σποραδικά πριν λίγους μήνες, αλλά δεν το έκανε συχνά. Την τελευταία βδομάδα το κάνει σχεδόν καθημερινά και την τελευταία φορά που το έκανε
πήγε στο μέγιστο και αναβόσβησε το εικονίδιο με το θερμόμετρο. Κυρίως το κάνει τα μεσημέρια που επιστρέφω απ' τη δουλειά, λίγο πριν το σβήσω (όταν σταματήσει να κινείται και πέφτει η ροή του αέρα). Σε κάθε περίπτωση, το βεντιλατέρ ενεργοποιείται και μετά από λίγο η ένδειξη επανέρχεται στη μεσαία θέση.
Το πήγα σε εξουσιοδοτημένο, επίσημο συνεργείο Yamaha και αφού το είδαν μου είπαν ότι έκαναν καθαρισμό του κυκλώματος ψύξης, έβαλαν φρέσκο ψυκτικό υγρό, έκαναν εξαέρωση άλλαξαν μια τάπα, έλεγξαν τον θερμοστάτη και ήταν λειτουργικός, αλλά
τον αφαίρεσαν τελείως 
, γιατί λένε ότι με το θερμό κλίμα της Ελλάδας δεν χρειάζεται να υπάρχει!
Επειδή με προβληματίζει πολύ αυτό, δηλαδή δεν είναι δυνατόν ο κατασκευαστής να έβαλε τον θερμοστάτη τυχαία, θέλω τη γνώμη σας. Να αφήσω το scooter χωρίς θερμοστάτη ή να του πω να τον ξαναβάλει επάνω; Δεν μου αρέσει καθόλου να λείπει ένα τέτοιο ενεργό εξάρτημα από το κύκλωμα ψύξης.
Ποια είναι η άποψή σας; Να το αφήσω έτσι (χωρίς θερμοστάτη) ή να τον ξαναβάλω (στο ίδιο ή σε άλλο συνεργείο ή και μόνος μου, αν είναι προσβάσιμο το σημείο);
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.