Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 47

Θέμα: Βάση για κινητό: Μπορεί να κάνει ζημιά;

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Αυτός ο τύπος βάσης με τις «μπίλιες» προσωπικά δε μου πολυαρέσει, γιατί κάνει την βάση πιο γκουμούτσα. Επίσης οι παλαιότερου τύπου με «μπίλια» δεν ήταν σταθερές. Συνεχώς χαλάρωνε το «παξιμάδι» που έσφιγγε στη «μπίλια». Τουλάχιστον αυτός ο πιο καινούργιος μηχανισμός δείχνει πιο σταθερός. Ότι βολεύει τον καθένα φυσικά
    Για τη περίπτωση μου, δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές.
    Οι καθρέπτες είναι πάνω στο fairing και δεν έχω τιμόνι, αλλά clip ons στα οποία δεν υπάρχει καθόλου χώρος.
    Στη πίσω μεριά του clip on, μπήκε αυτή η μπίλια, η οποία κρατιέται στη τρύπα του clip on με μια βιδα σε ένα αλουμινένιο ουπα.

Δεν εχει κουνηθεί καθόλου όσο την έχω χρησιμοποιήσει και εχει και το πλεονέκτημα ότι πολύ εύκολα και γρήγορα του αλλάζεις θέση, πράγμα που μου έχει χρησιμεύσει 2-3 φορές.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Για τη περίπτωση μου, δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές.
    Οι καθρέπτες είναι πάνω στο fairing και δεν έχω τιμόνι, αλλά clip ons στα οποία δεν υπάρχει καθόλου χώρος.
    Στη πίσω μεριά του clip on, μπήκε αυτή η μπίλια, η οποία κρατιέται στη τρύπα του clip on με μια βιδα σε ένα αλουμινένιο ουπα.

Δεν εχει κουνηθεί καθόλου όσο την έχω χρησιμοποιήσει και εχει και το πλεονέκτημα ότι πολύ εύκολα και γρήγορα του αλλάζεις θέση, πράγμα που μου έχει χρησιμεύσει 2-3 φορές.
    Καλημέρα. Όντως με clip ons και με καθρέφτες στο fairing ίσως είναι η μοναδική επιλογή. Και αφού η βάση είναι σταθερή μια χαρά

Νέο μέλος Το avatar του/της Chris_symphony
    Τα iPhone βγάζουν πρόβλημα στο σταμπιλιζατερ της κάμερας από τους κραδασμούς..
    Εγώ πήρα από το site της quad lock με αντικραδασμικό μαζί. Έχουν -30% έκπτωση
    Tracer 9gt, Sym Symphony st 125 L/C

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Έχω την βάση της quadlock. Πολύ ευχαριστημένος. Σε μένα τουλάχιστον δεν νομίζω να χρειάζεται αντικραδασμικό, η συσκευή είναι πολύ σταθερή σε όλες τις συνθήκες.

Όμως βάζω το παλιό κινητό μου (χωρίς SIM) τραβώντας δεδομένα από το κανονικό μου κινητό. Οπότε και ζημιά να πάθει ή πέσει ή σπάσει ή το ξεχάσω επάνω, κλάιν.

Edit: Το ίδιο που λέει ο Zodd
    Not written with AI

Οι κραδασμοί χαλάνε την κάμερα, εγώ κρατάω το τηλέφωνο στην τσέπη και στην βάση βάζω ένα παλιό που το έχω μόνο για gps

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Το να κουβαλας 2 κινητα πανω σου και να κανεις και hotspot το βρισκω (εγω προσωπικα) του ματσιλα!!
    Δενξερω αν το αντικραδασμικο της quadlock κανει τοσο καλη δουλεια που λενε...γιατι οντως την ακουνε τα OIS των καμερων στα κινητα.

@Rage Εβαλες την βαση στον λαιμο (fork stem mount) με αντικραδασμικο? Για πες...εντυπωσεις.
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Έχω ακούσει για ζημιές σε κινητά που χρησιμοποιούνται πάνω στο τιμόνι της μηχανής.
    Αναφέρω την δική μου εμπειρία, χωρίς να την προτείνω σε κάποιον, μόνο και μόνο γιατί μου έκανε κι εμένα εντύπωση.
    Έχω αυτή τη βάση εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου σε μότο γκούζι ν85ττ (το οποίο γενικά δεν είναι και το πιο αντικραδασμικό μηχανάκι) και έχω κάνει πάνω από 25000 χλμ με το κινητό (huawei p20 pro) στο τιμόνι. Το κινητό δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα, κι από την βάση δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο (ούτε λασκάρει το σφίξιμό της πάνω στο τιμόνι, ούτε κουνιέται, ούτε λασκάρει ο μηχανισμός σύσφιξης που γραπώνει το κινητό).
    Διαβάζω για ακριβές βάσεις (80 - 100 - 200€ και βάλε) και πάλι γίνονται ζημιές, κι αναρωτιέμαι, "μα καλά, πως έγινε να μου βγήκε τόσο καλή αυτή η φτηνοκινεζία;" Στο μόνο που υστερεί είναι ότι δεν είναι γρήγορης απελευθέρωσης.
    Δεν θέλω να πάρω στον λαιμό μου το κινητό κάποιου σύντροχου και γι αυτό δεν το προτείνω, ήθελα απλά να το αναφέρω.

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Το να κουβαλας 2 κινητα πανω σου και να κανεις και hotspot το βρισκω (εγω προσωπικα) του ματσιλα!!
    Δεν έχεις άδικο να πω την αλήθεια. Είναι λίγο άβολο το δευτερο κινητό, αλλά έχοντας χαλάσει ήδη μια συσκευή, προτιμώ να ρισκάρω (κραδασμοί, νερά, υπερθερμάνσεις κλπ) ένα των 100ε παρά ένα πολύ ακριβότερο, πχ αυτό των 1000ε που ανέφερε ο Saboteur.

Από θέμα χρηστικότητας, το hotspot είναι (προσωπικά) η μεγαλύτερη βαβούρα αλλά αυτό μπορεί να λυθεί βάζοντας του δική του sim, με το ανάλογο κόστος βέβαια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Το μόνο κακό με το hot spot είναι ότι μπορεί να ξελιγώσει την μπαταρία του κινητου που χρησιμοποιείται σαν Hot spot.
    Σε παλιότερα κινητά που το έκανα η αυτονομία μειωνόταν δραματικά, στα καινουργια ίσως είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι, μια επιπλέον φόρτιση δεν την αποφευγεις οπότε αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να φορτίσεις 2 συσκευές καθοδόν.

Παλιοτερα έτσι έκανα κι εγω, είχα σετάρει το παλιό κινητό για navigation. Φρόντιζα όμως να έχω κατεβάσει το χαρτη της περιοχής που θα κινουμουν (ή έστω τη διαδρομή) και το λειτουργούσα σχεδόν πάντα offline. Έτσι περιοριζα το hot spot αρκετά.

δεν κάνω Hotspot το δευτερο κινητό, δουλεύει μόνο το here maps offline, νομίζω ότι για ταξίδια εντός Ελλάδος δεν χρειάζεται κάτι άλλο

Δενξερω αν το αντικραδασμικο της quadlock κανει τοσο καλη δουλεια που λενε...γιατι οντως την ακουνε τα OIS των καμερων στα κινητα.

@Rage Εβαλες την βαση στον λαιμο (fork stem mount) με αντικραδασμικο? Για πες...εντυπωσεις.

έχω το από κάτω κιτ . βγαίνει ακριβώς 82,6€ με free shipping στο official site.
    μέχρι στιγμής είναι δοκιμασμένη σε extreme συνθήκες ,εννοώντας γρήγορο ρυθμό,κοπανήματα,σούζες (ακούσιες,μπικόουζ legendary ) και πραγματικά δεν έχει κάνει κιχ. κουνιέται λίγο παραπάνω το κινητό με την εξτρα ανάρτηση αλλά έχω δοκιμάσει και την ελαφρά προφόρτιση των σινεμπλόκ μέσω μικρών tie wraps και it worked like a charm.
    Χαλαλίζω τα 83€ και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ειδικά αν το κινητό είναι πολλαπλάσιας αξίας.

φυσικά και μπορεί να υπάρχουν chinese branded βάσεις που είναι εφάμιλλες αλλά δεν προτίθεμαι να ρισκάρω.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot 2024-11-28 154239.jpg 
Προβολές:	98 
Μέγεθος:	33,1 KB 
ID:	458511
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    έχω το από κάτω κιτ . βγαίνει ακριβώς 82,6€ με free shipping στο official site.
    μέχρι στιγμής είναι δοκιμασμένη σε extreme συνθήκες ,εννοώντας γρήγορο ρυθμό,κοπανήματα,σούζες (ακούσιες,μπικόουζ legendary ) και πραγματικά δεν έχει κάνει κιχ. κουνιέται λίγο παραπάνω το κινητό με την εξτρα ανάρτηση αλλά έχω δοκιμάσει και την ελαφρά προφόρτιση των σινεμπλόκ μέσω μικρών tie wraps και it worked like a charm.
    Χαλαλίζω τα 83€ και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ειδικά αν το κινητό είναι πολλαπλάσιας αξίας.

φυσικά και μπορεί να υπάρχουν chinese branded βάσεις που είναι εφάμιλλες αλλά δεν προτίθεμαι να ρισκάρω.
    Τι εννοεις κουνιεται?
    Θεωρητικα πρεπει να μην εχει κραδασμους με το αντικραδασμικο σωστα?
    Ride(s) the wind of change...

Τι εννοεις κουνιεται?
    Θεωρητικα πρεπει να μην εχει κραδασμους με το αντικραδασμικο σωστα?
    δεν περνάνε οι υψίσυχνοι κραδασμοί που μπορεί να κάνουν ζημιά στα κινούμενα μέρη της κάμερας. τα σινεμπλόκ τους απομονώνουν. το κινητό όμως κουνιέται,είναι μερικώς αποσυνδεμένο από τη βάση λόγω σινεμπλόκ. η ελαφρά προφόρτιση των σινεμπλοκ μειώνει την κίνηση αυτή, αν το παρακάνεις όμως ακυρώνεις τη λειτουργία της απομώνοσης των υψίσυχνων.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Κι εγώ απο Quad Lock πήρα πέρσι που είχε πάλι 30% έκτπωση, πήρα αυτοκόλλητο για την θήκη, fork stem mount pro (το νου σας ποιό κάνει για την μοτοσυκλέτα σας) και το vibration dampener.

Το κινητό δεν κουνιέται ιδαίτερα. Το dampener κάνει αρκετά καλή δουλειά στην απορρόφηση κραδασμών. Το μόνο που μου σπάει τα νεύρα είναι μέχρι να κουμπώσω το κινητό στην βάση. Πάντα παιδεύομαι.

Νέο μέλος
    Νομίζω πως αυτό που έγραψε ο Zodd αρχικά (και άλλοι μετά) είναι η λύση. Αδυνατώ να ρισκάρω ένα καινούριο, ακριβό κινητό που χρησιμοποιώ για δουλειά. Έχω ένα δεύτερο, ένα παλιό realme που είναι λειτουργικό και θα το παίξω έτσι. Παρήγγειλα από aliexpress μια ιμιτασιόν quad lock με 6,5 ευρώ και τέλος. Έτσι θα το κάνω.

ps: Χωρίς Hotspot και χωρίς sim πως να λειτουργήσει ρε σεις; Ένα από τα δύο τα θέλει νομίζω.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βάση για κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι
    από island στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2017, 15:50
  2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΥΣΗ
    από tilo_wolff στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2007, 10:32
  3. Φλαντζοκολα, μπορεί να κάνει ζημιά?
    από mixalisX στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2007, 20:54
  4. Τι μπορεί να κάνει το γυναικείο μυαλό
    από Zorbas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2006, 19:49
  5. Ποια ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορει να κανει κανεις Α.Turbo Β.Compressor C.Nos?
    από pavlaras1 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2005, 11:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF